فعالیت های فرهنگی آلمان

  • تفاوت ها و تشابهات سیاست گذاری فرهنگی احزاب آلمان

    نمونه بررسی در انتخابات 2021

    تفاوت ها و تشابهات سیاست گذاری فرهنگی احزاب آلمان

    ساختار فدرال آلمان به غنا و تنوع چشم انداز فرهنگی کشور کمک می کند. جمهوری فدرال از زمان تأسیس در سال 1949 و اتحاد مجدد در سال 1990، به صورت آگاهانه از سنت های فدرال خود استفاده کرده و مسئولیت فرهنگ را به ایالت ها واگذار نموده است. آلمان در گذشته از شهرهای آزاد و ایالت های کوچک و متوسط تشکیل…

  • ارائه «گذرنامه فرهنگی» از موفقیت های فرهنگی دولت آلمان در سال 2023

    ارائه «گذرنامه فرهنگی» از موفقیت های فرهنگی دولت آلمان در سال 2023

    به منظور حمایت از جوانان و فرهنگ، دولت آلمان در سال 2023 با الگوپذیری از سایر کشورهای اروپایی، «گذرنامه فرهنگی» در آلمان را معرفی کرد. وزیر فرهنگ و رسانه آلمان هدف از ارائه «گذرنامه فرهنگی» KulturPass را آشنایی جوانان این کشور با تنوع فرهنگی کشورشان اعلام کرد. این مجوز فرهنگی ابتکار بوندستاگ…

  • وظایف کمیساریای فرهنگ و رسانه دولت آلمان (BKM)  در بخش ترویج هنر و فرهنگ(3)

    وظایف کمیساریای فرهنگ و رسانه دولت آلمان (BKM) در بخش ترویج هنر و فرهنگ(3)

    حفاظت از آزادی مطبوعات و آزادی بیان و تامین تنوع رسانه ها نقش اساسی در سیاست گذاری فرهنگی و رسانه ای دارد. حتی اگر مسئولیت این امر اساساً بر عهده ایالت های فدرال است، دولت فدرال هنوز دارای اختیارات قانونگذاری در مورد موضوعات مهم سیاست رسانه ای است. وزیر فرهنگ و رسانه در اینجا و همچنین در سطح…

  • اعطای خرس طلای افتخاری برلین به اسکورسیزی برای یک عمر دستاورد هنری

    اعطای خرس طلای افتخاری برلین به اسکورسیزی برای یک عمر دستاورد هنری

    در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین «مارتین اسکورسیزی»، کارگردان آمریکایی 81 ساله، خرس طلای افتخاری برلیناله را برای یک عمر دستاورد هنری دریافت خواهد کرد.

  • وظایف کمیساریای فرهنگ و رسانه دولت آلمان (BKM)  در بخش ترویج هنر و فرهنگ(2)

    وظایف کمیساریای فرهنگ و رسانه دولت آلمان (BKM) در بخش ترویج هنر و فرهنگ(2)

    طبق قانون اساسی آلمان، ترویج هنر و فرهنگ در درجه اول بر عهده ایالت ها و شهرداری ها است. دولت فدرال از موسسات و پروژه های دارای اهمیت ملی حمایت می کند. با انجام این کار، به حفظ میراث فرهنگی کمک می کند و توسعه هنر و فرهنگ را تضمین می کند. حدود 2.3 میلیارد یورو در بودجه کمیساریای فرهنگ و رسانه…

  • «موقعیت بحرانی» کلمه سال در آلمان شد

    «موقعیت بحرانی» کلمه سال در آلمان شد

    «موقعیت بحرانی» از سوی انجمن زبان آلمانی به عنوان کلمه سال ۲۰۲۳ انتخاب شد. هیات داوران این انجمن در میان ۱۰ واژه‌ای که در ماه‌های گذشته بیشترین کاربرد را در سطح عمومی و رسانه‌ای داشته‌اند، کلمات «موقعیت بحرانی» (Krisenmodus)، «یهودی‌ستیزی» (Antisemitismus) و «ناتوانی در خواندن متن‌ها» (leseunfähig)…

  • مراسم ها و سنت های کریسمس در آلمان

    مراسم ها و سنت های کریسمس در آلمان

    کریسمس بزرگ‌ترین جشن مسیحیان دنیاست؛ این جشن هرساله به عنوان شب میلاد مسیح در همه کشورهایی که دین رسمی آن‌ها مسیحیت است برگزار می‌شود. اما امروزه کریسمس تنها یک جشن مذهبی نیست و تبدیل به یک جشن بین‌المللی شده است. آلمان یکی از کشورهای مسیحی‌نشین دنیاست که جشن کریسمس در آن با مراسم جالبی برگزار…

  • نگاهی به روابط فرهنگی متنوع آلمان و کاستاریکا؛

    نگاهی به روابط فرهنگی متنوع آلمان و کاستاریکا؛

    گزارش سایت وزارت خارجه آلمان درباره کاستاریکا نشان می‌دهد که بسیاری از مردم این کشور ریشه آلمانی دارند و حتی برخی از آن‌ها، جایگاه مهمی در دولت کاستاریکا پیدا کرده‌اند. به همین دلیل، دولت کاستاریکا، روابط گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف با دولت فدرال آلمان دارد. سال‌ها است که دو کشور در زمینه…

  • سرمایه‌گذاری فرهنگی و آموزشی آلمان در  سرزمین چنگیزخان مغول

    سرمایه‌گذاری فرهنگی و آموزشی آلمان در سرزمین چنگیزخان مغول

    دولت فدرال آلمان، سال‌ها است که در زمینه توسعه زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی به دولت مغولستان کمک می‌کند. همچنین سازمان‌های مهم آلمانی مانند جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی و همچنین بنیادهای کونراد آدناور و فردریش ابرت در کشور مغولستان فعالیت دارند.…

  • نگاهی به تبادلات آکادمیک میان آلمان و کوبا

    نگاهی به تبادلات آکادمیک میان آلمان و کوبا

    تا قبل از اتحاد مجدد آلمان، روابط کوبا با آلمان با تنش‌های زیادی همراه بود. هرچند، دولت کوبا در آن زمان، روابط نزدیکی با سران جمهوری دموکراتیک آلمان داشت، اما جمهوری فدرال آلمان را دولتی غربگرا و نادرست می‌دانست. با این وجود، از زمان سفر فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه وقت دولت فدرال در…

  • نگاهی به سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در گواتمالا

    نگاهی به سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در گواتمالا

    سال‌ها است که دولت‌های آلمان و گواتمالا، روابط خوب و فشرده‌ای در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با یکدیگر دارند. در حال حاضر حدود ۴ هزار شهروند آلمانی در گواتمالا زندگی و کار می‌کنند و از این‌رو، آلمانی‌ها شهرت خوبی در میان مردم گواتمالا پیدا کرده‌اند.از سوی دیگر، دولت فدرال آلمان در سال‌های…

  • آغاز پروژه کلامی در روز حقوق‌بشر

    آغاز پروژه کلامی در روز حقوق‌بشر

    پروژه "حق صحبت " با هدف برجسته کردن زبان گفتار به عنوان راهی برای مشارکت دادن جوانان در آفریقا و اروپا در مورد مسائل حقوق بشر و عدالت اجتماعی اجرا می شود.

  • نگاهی به روابط فرهنگی و آموزشی آلمان و پاناما

    نگاهی به روابط فرهنگی و آموزشی آلمان و پاناما؛

    نگاهی به روابط فرهنگی و آموزشی آلمان و پاناما

    نگاهی اجمالی به آمارهای منتشر شده توسط دولت پاناما نشان می‌دهد که این کشور رشد بی‌سابقه‌ای را در بخش‌های مختلف تجربه کرده است. در دهه‌های اخیر، مقامات این کشور در بخش اقتصادی، ایجاد زیرساخت‌های تحصیلی و بهداشتی، توسعه حمل‌ونقل شهری، افزایش امنیت عمومی و همچنین ایجاد مراکز تفریحی برای شهروندان،…

  • نگاهی به روابط فرهنگی پرفراز و نشیب آلمان و بلاروس

    نگاهی به روابط فرهنگی پرفراز و نشیب آلمان و بلاروس

    سال‌ها دو کشور آلمان و بلاروس در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با یکدیگر همکاری نزدیکی داشتند، اما پس از انتخابات ریاست جمهوری بلاروس در سال ۲۰۲۰، روابط دو کشور رو به وخامت گذاشت. در آن زمان، گروهی از شهروندان بلاروس به نتایج انتخابات این کشور اعتراض داشتند و دولت فدرال آلمان نیز از…

  • نقش آلمان در توسعه فرهنگی و آموزشی نپال

    نقش آلمان در توسعه فرهنگی و آموزشی نپال

    شروع روابط آلمان و نپال به سال ۱۹۵۸ برمی‌گردد. زمانی که دو کشور روابط دیپلماتیک را آغاز کردند و بدین‌ترتیب، ارتباط اقتصادی میان دو کشور نیز ایجاد شد. از آن زمان، آلمان بازار مهمی برای مبادله فرش و محصولات نساجی نپال است. همچنین آلمانی‌ها، ماشین آلات و محصولات صنعتی را به نپال می‌فروشند. براساس…

  • سرمایه‌گذاری کلان آموزشی آلمان در گینه

    سرمایه‌گذاری کلان آموزشی آلمان در گینه

    براساس اطلاعاتی که بر روی سایت وزارت خارجه آلمان قرار گرفته است؛ علاقه مردم گینه به تحصیل در آلمان در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است و بسیاری از آن‌ها به دنبال یادگیری زبان آلمانی هستند. شاید به همین‌دلیل است که آلمانی‌ها در چند سال اخیر بودجه زیادی به ایجاد موسسات آموزشی…

  • حضور آلمان در نامیبیا

    حضور آلمان در نامیبیا

    در فاصله سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸، نامیبیای کنونی، یکی از مستعمره‌های امپراتوری آلمان بود و ارتش این کشور، تعداد زیادی از اعضای دو قبیله هیررو و ناما را در آن منطقه کشت. تاریخ‌نگاران تخمین زده‌اند که در جریان این کشتارها نزدیک به ۸۰ هزار نفر از قبیله هیررو و ۲۰ هزار نفر از قبیله ناما کشته شدند.…

  • آلمان و توگو؛ روابطی به قدمت بیش از یک قرن

    آلمان و توگو؛ روابطی به قدمت بیش از یک قرن

    روابط آلمان و توگو، قدمتی طولانی دارد. توگو بخشی از مستعمره‌های امپراتوری آلمان در آفریقای غربی در فاصله سال‌های ۱۸۸۴ تا ۱۹۱۴ میلادی بود و پس از آزادسازی نیز روابط خود را با آلمان حفظ کرد. هرچند، در دهه ۹۰ میلادی، مدتی روابط دو کشور به سردی کشید، اما بعدها دوباره روابط دو کشور از سر گرفته شد…

  • تاسیس دفتر منطقه ای خدمات تبادل آکادمیک آلمان (DAAD) در گرجستان

    تاسیس دفتر منطقه ای خدمات تبادل آکادمیک آلمان (DAAD) در گرجستان

    یک دفتر منطقه ای خدمات تبادل آکادمیک آلمان(DAAD) در تفلیس تاسیس شد که فرصت های بیشتری را برای دانشجویان، دانشجویان دکترا، دانشمندان و محققان از گرجستان، آذربایجان و ارمنستان برای تعمیق بیشتر روابط علمی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی آلمان فراهم خواهد کرد.

  • علاقه جوانان اوگاندا به تحصیل در آلمان

    علاقه جوانان اوگاندا به تحصیل در آلمان

    با توجه به تصویر مثبتی که از آلمان میان اوگاندایی‌ها وجود دارد و همچنین کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بشر دوستانه آلمان در اوگاندا، متقاضیان یادگیری زبان آلمان در این کشور بسیار زیاد است.

  • سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در لائوس

    سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در لائوس

    جمهوری دموکراتیک خلق لائوس که در سال ۱۹۷۵ شکل گرفت، سفارت‌های جمهوری فدرال و جمهوری دموکراتیک آلمان در وینتیان، پایتخت لائوس افتتاح شد. بعدها با عضویت لائوس در انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا، اهمیت سیاسی این کشور در منطقه افزایش یافت و روابط دیپلماتیک آلمان و لائوس نیز گسترش پیدا کرد.

  • نگاهی به روابط فرهنگی و علمی گسترده میان آلمان و قبرس

    نگاهی به روابط فرهنگی و علمی گسترده میان آلمان و قبرس

    هرچند، روابط اکثر کشورهای جهان، در ابتدا در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی شکل می‌گیرد، اما آلمان و قبرس از جمله کشورهایی هستند که از همان ابتدا همکاری نزدیکی در حوزه فرهنگی با یکدیگر داشتند. انستیتو گوته در نیکوزیا، پایتخت قبرس، مهم‌ترین رابط فرهنگی میان دو کشور به شمار می‌رود. این موسسه از یک سو،…

  • توسعه زبان و ارزش‌های آلمانی در قطر

    توسعه زبان و ارزش‌های آلمانی در قطر

    مدرسه آلمانی دوحه و موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نقش مهمی در توسعه زبان و فرهنگ آلمانی در قطر ایفا می‌کنند.موسسه فرهنگی قطر و مجموعه‌های هنری ایالت درسدن نیز پروژه‌های مشترک مهمی باهم دارند.

  • روابط فرهنگی آلمان و مونته‌نگرو

    روابط فرهنگی آلمان و مونته‌نگرو

    دولت فدرال آلمان سال‌ها است که از پیوستن مونته‌نگرو به اتحادیه اروپا حمایت می‌کند. از این‌رو، دو کشور روابط گسترده‌ای در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با یکدیگر دارند. آلمان چندین پروژه در راستای اصلاح و تقویت ساختارهای اداری و قضایی و همچنین ارتقای جامعه مدنی و آزادی رسانه‌ها در مونته‌نگرو…

  • روابط فرهنگی آلمان و رواندا

    روابط فرهنگی آلمان و رواندا

    پس از نسل‌کشی سال ۱۹۹۴ در رواندا که از آن به عنوان یکی از تاریک‌ترین فجایع انسانی سده‌های اخیر یاد می‌شود، آلمان با کمک به دولت رواندا، تلاش کرد تا شرایط این کشور را بهبود بخشد. از آن زمان، همکاری‌های توسعه‌ای میان آلمان و رواندا افزایش یافته است. آلمان از سال ۱۹۶۲، بیش از ۹۰۰ میلیون یورو برای…

  • سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در آلبانی

    سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در آلبانی

    آلمان از همان ابتدای استقلال آلبانی در اجرای اصلاحات برای تقویت دموکراسی، حقوق بشر، آزادی مطبوعات و حاکمیت قانون به دولت این کشور کمک کرد. براساس گزارشی که بر روی سایت وزارت خارجه آلمان قرار گرفته است؛ دولت فدرال از همان سال، بودجه‌ای را برای تامین آب آشامیدنی، فاضلاب و دفع زباله، انرژی‌های…

  • سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در الجزایر

    سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در الجزایر

    در دهه ۹۰ میلادی که الجزایر با گروه‌های افراطی درگیر بود، دولت آلمان از مردم و دولت الجزایز حمایت کرد. همین امر موجب شد که روابط دو کشور توسعه زیادی یابد.

  • روابط فرهنگی آلمان و پاراگوئه

    روابط فرهنگی آلمان و پاراگوئه

    کشور آلمان محبوبیت زیادی در میان مردم محلی و سیاستمداران پاراگوئه دارد. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که گروهی از آلمانی‌ها در دوران جنگ جهانی دوم به پاراگوئه گریختند و در این کشور به توسعه زبان و فرهنگ آلمانی پرداختند. همچنین براساس آمارهای منتشرشده، در حال حاضر، ۲۶ هزار آلمانی در این کشور ساکن…

  • نگاهی به ۱۶۰ سال فعالیت فرهنگی آلمان در اروگوئه

    آلمان و اروگوئه بیش از ۱۶۰ سال است که روابط گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با یکدیگر دارند. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است؛ در حال حاضر، بالغ بر ۱۰ هزار آلمانی در اروگوئه زندگی می‌کنند. این امر موجب ایجاد محله پروتستان، تاسیس مدرسه بزرگ آلمانی و اتاق بازرگانی…

  • نگاهی به روابط فرهنگی ۳۰ ساله میان آلمان و اسلوونی

    نگاهی به روابط فرهنگی ۳۰ ساله میان آلمان و اسلوونی

    ۳۰ سال از زمانی که دولت‌های آلمان و اسلوونی، روابط دیپلماتیک خود را آغاز کردند، می‌گذرد. در همان زمان، توافق‌نامه فرهنگی میان دو کشور نیز امضا شد و پروژه‌های فرهنگی و آموزشی زیادی میان آن‌ها شکل گرفت. در این میان، نمی‌توان نقش موسسه گوته در اسلوونی را نیز در توسعه زبان و فرهنگ آلمانی نادیده…