دین
-
اسلام؛ ۴۸ پاسخ
چرا زنان مسلمان حجاب دارند؟ چرا مسلمانان ذبح میکنند؟ در قرآن بر چه مسائلی تاکید شده است؟ علی اقلیمز، نویسنده در آلمان در کتاب “ اسلام؛ ۴۸ پاسخ” به سوالات مرسومی که از سوی غیرمسلمانان مطرح میشود، پاسخ داده است. این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی درباره زندگی مسلمانان و باورهای آنان به مخاطبان…
-
نژادپرستی علیه مسلمانان
«سرنوشت مروه الشربینی، نشان میدهد که نژادپرستی علیه مسلمانان، باعث کشتهشدن افراد بیگناه میشود.» این بخشی از صحبتهای آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در مراسم یادبود مروه الشربینی در درسدن بود.
-
چالش مسلمانان آلمان برای سفر به حج
هر ساله، میلیونها مسلمان از سراسر جهان برای برگزاری مراسم حج، گرد هم میآیند و یک سفر معنوی را آغاز میکنند. از سال ۲۰۲۰، به دلیل کرونا، سفر زیارتی به مکه به حالت تعلیق درآمد. اما حالا، بعد از چند سال وقفه، زائران میتوانند برای حج تمتع به مکه بروند. این در حالی است که عربستان شرایط جدیدی…
-
مناسبسازی فضای مساجد برای معلولان در آلمان
همانطور که میدانید، اکثر ساختمانهای مساجد در اروپا، بهویژه در آلمان، در واقع بخشی از ساختمانهای مسکونی و یا کارخانههای قدیمی هستند. هر چند این مساجد برای برگزاری مراسم مذهبی و نماز جماعت درنظر گرفته شدهاند، اما فضای مناسبی برای حضور معلولان و افراد مسن ندارند. بررسی تاریخ آلمان نشان…
-
نقد کتاب جدید نوید کرمانی از نگاه شبکه خبری آلمان؛
ایمان به خدا باعث سعادت انسانها میشود
نوید کرمانی روزنامهنگار و نویسنده آلمانی ایرانیتبار، به تازگی کتابی با عنوان “ سوالاتی درباره خدا” منتشر کرده است. او در این کتاب به دختر ۱۲ سالهاش، آموزههایی از قرآن و اسلام میدهد. کرمانی معتقد است که قرآن منبع خوبی برای زندگی مسلمانان است. او در کتاب “ سوالاتی درباره خدا” تلاش کرده تا…
-
دانشگاه کنستانتس فراخوان داد:
فراخوان بررسی روابط مسیحیان و مسلمانان در قرون وسطی
مسئولان دانشگاه کنستانتس در فراخوانی از دانشجویان دوره فوقدکترا که تمایل به کار در حوزه مطالعات بینمذهبی دارند، خواستهاند تا برای موقعیت شغلی در زمینه ارتباطات میان مسیحیان و مسلمان در قرون وسطی اقدام کنند.
-
کتاب تازه تالیف در مورد اسلام در آلمان
حضرت محمد(ص) که بود؟ چرا مسلمانان در ماه رمضان روزه میگیرند؟ اسلام امروزه چگونه اجرا میشود؟ و...
-
برنامه جدید وزیر کشور آلمان؛
تغییراتی در کنفرانس اسلامی آلمان ایجاد میشود
نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان به تازگی اعلام کرده است که میخواهد در کنفرانس اسلامی آلمان تغییراتی ایجاد و از آن به عنوان مجمع مرکزی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.
-
نگاهی به مهمترین نهاد متولی امور یهودیان در اسپانیا
متولی امور این جامعه یهودی با نهادی است با عنوان «فدراسیون جوامع یهودی اسپانیا». چانه زنی با دولت اسپانیا برای تاسیس و توسعه فضاهای آموزشی مذهبی، دریافت بودجه، اقامت و اجازه کار برای معلمان مذهبی، ادغام فارغ التحصیلان مدارس مذهبی در جامعه اسپانیایی و ... بر عهده این فدراسیون است.
-
حقوق اسلامی: گذشته و حال
شهروندان کشورهای غربی، اطلاعات بسیار کمی درباره حقوق اسلامی دارند. از اینرو، ماتیاس روهه، محقق و اسلامشناس آلمانی در کتاب “حقوق اسلامی: گذشته و حال“ برای اولینبار به تشریح حقوق اسلامی و تاریخچه آن پرداخته است. ماتیاس روهه در این کتاب، مهمترین منابع حقوقی اسلامی و روشهای حقوقی را تشریح کرده…
-
گزارشی از معرفی کتاب های جدید در دست انتشار درباره اسلام در آلمان
هر ساله کتاب های گوناگونی درباره اسلام در آلمان منتشر می گردند. برخی از این کتاب با نگاه مثبت و برخی با نگاه منفی اسلام را بررسی می کنند. اخیرا به دلیل گسترش رسانه ها و افزایش اطلاعات مردم جهان درباره اسلام نگاه مردم به اسلام و مسلمانان تغییر کرده است. رایزنی فرهنگی ایران در جهت رصد مداوم نگاه…
-
ترکیه و مسلمانان شمال یونان
یکی از اختلافات بین ترکیه و یونان مسئله اقلیت مسلمان در این منطقه است. اگرچه در معاهده لوزان به وضوح از اقلیت مسلمان صحبت به عمل آمده اما ترکیه بر ترک بودن این اقلیت اصرار می ورزد. از سوی دیگر، موضع رسمی یونان از نیمه دوم قرن بیستم این است که در این منطقه تنها اقلیت به رسمیت شناخته شده، اقلیت…
-
درخواست شورای اروپا و سازمانهای اسلامی قاره سبز درباره حمایت از مسلمانان؛
کشورهای اروپایی باید علیه نژادپرستی ضد مسلمانان متحد شوند
شورای اروپا از همه دولتهای اروپایی خواسته است برای مقابله با نژادپرستی ضد مسلمانان بسیج شوند. این شورا چندی پیش در اِستراسبورگ، میزبان کنفرانسی با مضمون “نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان” بود. در این کنفرانس اعضای سازمانهای اسلامی از آلمان و سایر کشورهای اروپایی حضور داشتند.
-
سفر رئیس جمهور یونان به شمال یونان و دیدار با مسلمانان این منطقه
خانم سکلروپولو رئیس جمهوری یونان به منظور احترام و نشان دادن اهمیت همزیستی مسلمانان و مسیحیان منطقه در خلال ماه مبارک رمضان که همزمان با دوران روزه داری مسیحیان بود، هفته گذشته به شمال یونان سفر و با نمایندگان مسلمانان و مسیحیان این منطقه دیدار و گفتگو کرد.
-
یک رویداد مذهبی شبه تعزیه در آلمان
نمایش درد مسیح در اوبرامرگاو
در کشور آلمان دین مسیحیت از جایگاه ویژه ای برخوردار است. رویداد های مذهبی به انحا گوناگونی در آلمان گرامی داشته می شوند. یکی از این رویداد های مذهبی «نمایش درد مسیح» است که در شهر اوبرامرگاو برگزار می گردد. در جهت شناخت فضای دینی مسیحیان این گزارش به این نمایش می پردازد. نمایش مذکور از لحاظ…
-
نگاهی به پژوهش دانشگاه گوته فرانکفورت درباره دغدغههای اعضای جوان مساجد در آلمان
محققان دانشگاه گوته فرانکفورت به تازگی پژوهشی را درباره زندگی، نیازها و دغدغههای اعضای جوان مساجد آلمان انجام دادهاند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که جوانان مسلمان با وجود تبعیض شدید در جامعه آلمان، تلاش میکنند تا بهترین جایگاههای شغلی و تحصیلی را به دست آورند. آنها اسلام را به عنوان بهترین…
-
توسط مجله “ تعاملات تاریخی فرهنگهای دینی” صورت گرفت؛
فراخوان ارسال مقالات با موضوع “مطالعات اسلامی، سامی و کتاب مقدس در آلمان در نیمه اول قرن بیستم“
مسئولان مجله “ تعاملات تاریخی فرهنگهای دینی” در فراخوانی از تمام دانشجویان و محققان حوزه مطالعات دینی خواستهاند تا مقالات خود را درباره موضوع “مطالعات اسلامی، سامی و کتاب مقدس در آلمان در نیمه اول قرن بیستم” برای دفتر این مجله ارسال کنند. این مجله که در تورینگن آلمان منتشر میشود، قرار است…
-
تلاش واتیکان برای توسعه فرهنگ مسیحی در آلمان
مرکز کلیسای کاتولیک در جهان، به عنوان کوچکترین و کمجمعیتترین کشور دنیا نیز شناخته میشود. واتیکان تلاش میکند تا مسیحیت را در سطح جهان گسترش دهد و از اینرو، با بسیاری از کشورهای جهان از جمله آلمان، روابط گستردهای در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و آموزشی دارد. به طور مثال، آلمان و واتیکان…
-
نگاهی به مقاله اهمیت قرآن برای مسیحیت نوشته کلاوس فون استاوچ
از کلاوس فون استاوچ، دین شناس بزرگ مسیحی، مطلبی در وب سایت کاتولیک منتشر شده است که برگفته از سخنرانی وی در دانشگاه بن است. عنوان این نوشتار " تاکید دین شناس بر اهمیت قرآن برای مسیحیت" می باشد. در این نوشته به نقاط مشترک مسیحیت و اسلام و اهمیت این فضای مشترک برای گفت و گو بین ادیانی پرداخته…
-
کتاب مواجهه انجیل با قرآن
در کتاب “ مواجهه انجیل با قرآن” دکتر آنجلیکا والسر، استاد حوزه الهیات مسیحی در دانشگاه سالزبورگ و دکتر مهند خورشیده، استاد حوزه مطالعات اسلامی در دانشگاه مونستر درباره تفاوتها و اشتراکات دو دین اسلام و مسیحیت نوشتهاند. آنها مسائلی مانند خلقت، صلح، دولت،خشونت، جنسیت و غیره را از منظر دو…
-
افزایش چند برابری تعداد لاییک ها در طول دوره همه گیری کرونا در اسپانیا
در دو سال نخست کرونا، آمار بی خدایان از ۲۷.۷ درصد جامعه به ۳۷.۱ درصد رسید. در سال ۲۰۰۰ تنها ۱۳.۲ درصد از شهروندان اسپانیایی بی خدا بودند.
-
حمله صهیونیست ها به کلیسای ارتودکس یونان در بیت المقدس
براساس اعلام دفتر پاتریارک بیت المقدس تعداد ۵۰ یهودی تندرو به کلیسای کوچکی که متعلق به پاتری یارک بیت المقدس است، حمله و بخشی از آن را تخریب کردند. این اقدام تندروهای یهودی باعث نگرانی شدید آتن و شهروندان این کشور شده است.
-
در گفتوگو با محققان ابتکار “هشتگ برندلینگ” مطرح شد؛
خطر حملات به مساجد آلمان جدی است
ابتکار حمایت از مساجد با نام “هشتگ برندلینگ” در اواسط سال ۲۰۱۹، به عنوان اولین دفتر گزارشدهی حملات به مساجد در سراسر آلمان راهاندازی و چندی پیش، اولین گزارشهای مربوط به این ابتکار درباره وضعیت مساجد در آلمان منتشر شد. این گزارش نشان میدهد که خطر حمله به مساجد و مسلمانان در آلمان جدی است.…
-
استفاده از زبان آلمانی در مساجد
اکثر سیاستمداران آلمانی، یادگیری زبان آلمانی را به عنوان شاخص اصلی ادغام موفقیت آمیز در این کشور می دانند.
-
بنیاد آنه ماری شیمل اهدا میکند؛
کمک هزینه ۵ هزار یوروریی برای پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی
بنیاد آنه ماری شیمل به یک یا چند پژوهشگر برتر حوزه مطالعات اسلامی، کمک هزینه ۵ هزار یورویی اعطا میکند. این کمکهزینه هر دو سال یکبار از سوی این بنیاد به یکی از خوشفکرترین و فعالترین پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی اهدا میشود.
-
فرهنگ تدفین اسلامی در آلمان
فرهنگ دفن اسلامی در آلمان در حال تغییر است. هر چند نسل اول مسلمانان مهاجر تمایلی به تدفین خویشاوندان خود در خاک آلمان نداشتند، اما با افزایش جمعیت مسلمانان، نیاز به دفن بر اساس آیین اسلامی در آلمان نیز بیشتر شد.
-
وزیر کشور آلمان اعلام کرد:
کنفرانس اسلامی آلمان؛ مجمعی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان
وزیر کشور آلمان خواستار گسترش ارتباط دولت آلمان با مسلمانان است. او به تازگی در گفتوگو با انجمنهای اسلامی، اعلام کرد که میخواهد از کنفرانس اسلامی آلمان به عنوان مجمع مرکزی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.
-
راهاندازی کمپین خیابانی برای آگاهسازی شهروندان اروپا درباره دین اسلام
۱۲ کشور اروپایی از جمله آلمان به تازگی شاهد کمپین خیابانی “من یک مسلمانان هستم” بودند. این کمپین که ۸ سال پیش با هدف معرفی دین اسلام به شهروندان غیرمسلمان در اروپا راهاندازی شده بود، در دو سال گذشته به دلیل بحران کرونا نتوانست فعالیتی انجام دهد.
-
دانشگاه فرایبورگ برگزار میکند:
کارگاه آموزشی ترجمههای قرآنی در فرایبورگ آلمان
دانشگاه فرایبورگ میزبان کارگاه آموزشی درباره ترجمههای قرآن و بحثهای مربوط آن در آسیای مرکزی و قفقاز خواهد بود. این کنفرانس چهاردهم و پانزدهم اکتبر در فرایبورگ برگزار خواهد شد.
-
ایجاد نمازخانه در کنار کلیسا
براساس برآوردهای صورت گرفته توسط دولت ایالتی بایرن، در حالحاضر، در حدود ۴۰۰ مسجد و نمازخانه در این ایالت وجود دارد. با این حال، مسلمانان در بسیاری از شهرهای کوچک بایرن، هنوز مکانی برای عبادت ندارند. به طور مثال، شهر فیشتاخ در این ایالت، تاکنون مسجد یا نمازخانهای برای مسلمانان نداشته است.…