دین
-
«در رکاب وهب» داستان واقعی مسلمان شدن یک جوان اروپایی
داستان این مستند در شهر لوزان در کشور سوئیس می گذرد که «ابوالهیل» نویسنده مستند و «سلوان» قهرمان مستند در آن زندگی می کردند. ابوالهیل در گفت و گویی می گوید که رابطه دوستی طولانی با سلوان داشت که این دوستی منجر به مسلمان شدن سلوان و پیروی او از مکتب تشیع شد.
-
دبیر کل عتبه حسینی از شکسته شدن موانع رسانه ای نهضت امام حسین(ع)خبر داد
دبیر کل عتبه مقدس حسینی با تاکید بر شکسته شدن موانع در برابر سانسور رسانه ای نهضت امام حسین(ع) ، خواستار ایفای نقش موثر و پررنگ رسانه ها در انعکاس مراسم اربعین شد.
-
مراسم افتتاحیه دهمین جشنواره تراتیل سجادیه در عتبه حسینی
با مشارکت بین المللی؛ آستان مقدس حسینی از تکمیل مقدمات برگزاری جشنواره بین المللی "تراتیل سجادیه"در دهمین دوره خود که همزمان با سالروز شهادت امام سجاد (علیه السلام) برگزار می شود، خبر داد.
-
شکایت دار الفتوای اسلامی لبنان علیه استندآپ کمدین توهین کننده به دین اسلام و پیامبر(ص)
شکایت دار الفتوای اسلامی لبنان علیه استندآپ کمدین توهین کننده به دین اسلام و پیامبر(ص)
-
موسیقی در سوریه با صبغه دینی مذهبی
موسیقی به عنوان یک فعالیت تحت نظارت و تشویق دولت در زمان گفته می شود؛ نهضت جهان عرب توسط محمد علی پاشا (1760-1849) حاکم مصر وارد کشورهای عربی شد. گروه های موسیقی نظامی تشکیل و مدارسی برای آموزش موسیقی تأسیس شد. از آن زمان موسیقی به عنوان عنصری همگام با مدرنیته در جوامع مصر و شام وارد و پرداختن…
-
نگاهی بر مسجد جامع اُمَوی دمشق
مسجد جامع اموی در دمشق یکی از شواهد زنده بر بزرگی و عظمت تمدن سوریه و یکی از شاهکارهای درخشان تمدن و فرهنگ اسلامی است که نه تنها قدمت و سابقه آن به دوران هزار و چهارصد ساله اسلامی محدود نمی شود، بلکه ریشه و بنیانی دیرینه به بلندای چهار هزار سال در تاریخ بشریت داشته و در حقیقت بیانگر سیر و تاریخچه…
-
معرفی مرکز بینالمللی دوحه برای گفتگوی ادیان
مرکز بینالمللی دوحه برای گفتوگوی ادیان، (مرکز الدوحه الدولی لحوار الأدیان) یک مؤسسه حکومتی در قطر است که به طور خاص به فعالیتهای مرتبط با گفتوگوی بینادیانی، بینفرهنگی و ظرفیتسازی در زمینه گفتگو و فرهنگ صلح میپردازد.
-
فرهنگ، شبهای شهر قدیم را در رمضان بیدار میکند
در تونس و بعد از دو سال که جشنواره «شبهای رمضان» به دلیل کرونا تعطیل بود، امسال، در سی و هشتمین دوره خود به شهر بازگشت تا مردم را در جُنگهای هنری متنوع شبانه از ۷ الی ۲۵ آوریل ۲۰۲۲ سرمست کند.
-
مجری محجبه در تلویزیون دولتی الجزایر
نخستین مجری محجبه، بعد از استقلال الجزایر، مقابل دوربین تلویزیون دولتی این کشور ظاهر شد.
-
سخنرانی مفتی مصر در مجلس عوام انگلیس
در هفته آخر اردیبهشت ماه سال جاری دکتر شوقی علام مفتی مصر سفری چند روزه به انگلیس داشت از جمله برنامه های ایشان در سفر به انگلیس ایراد سخنرانی در مجلس عوام و مجلس اعیان این کشور بود
-
آیا جامعه مصر بطور ذاتی و طبیعی متدین است؟
آقای صلاح غزالی حرب از مقاله نویسان در روزنامه المصری الیوم طی مقاله ای در باره وضعیت دینی و اخلاقی جامعه مصر نوشت: آیا جامعه مصر بطور ذاتی و طبیعی متدین است؟
-
"انتخاب اولین کشیش زن در تاریخ سوریه "
خانم "ماتیلد میخائیل صباغ"، اولین زن سوری است که در تاریخ کلیسای سوریه به عنوان کشیش منصوب می گردد. محل فعالیت او در استان حسکه ( شمال شرقی سوریه) و به عنوان کشیش کلیسای پروتستان انجیلی این استان معرفی شده است.
-
برگزاری همایش شورای عالی امور اسلامی
شورای عالی اموراسلامی سی و دومین همایش خود را با عنوان « "پیمان شهروندی" و تأثیر آن بر تحقق آرامش در جامعه و صلح جهانی» در تاریخ۱۲/۲/۲۰۲۲م با حضور جمعی از وزرای امور دینی، مفتی ها، علماء، اندیشمندان و روشنفکران از کشورهای مختلف جهان با سخنان دکتر محمد مختار جمعه وزیر اوقاف مصر در قاهره افتتاح…
-
گفتگو با استاد دانشگاه، آقای فیصل سعد
فیصل سعد استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی در شهر صفاقس است. وی در سال ۱۹۹۲ کارشناسی ارشد خود را در رشته زبان و ادبیات و تمدن و پس از آن در سال ۲۰۰۴ با دفاع از رسالهای با عنوان "امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی قدیم"، دکترای تمدن قدیم عربی و اسلامی را اخذ کرده است.
-
مراحل اسلام سیاسی و الگوی تجربه تونس
در باب اسلام سیاسی کتابهای زیادی به رشته تحریر در آمده و افراد زیادی در این باره مطالبی نوشتهاند. علت (این کثرت) تنها این نیست که این موضوع یکی از مطرحترین و پرنمودین موضوعات در صحنه سیاسی و فرهنگی و اجتماعی جهان و از پیچیدهترین پدیدهها میباشد بلکه دلیل آن این است که این موضوع به صورتی…
-
معرفی کتاب : أضواء علی المؤسسات فی الحضارة العربیة الإسلامیّة: تاریخ التنظّم فی العالم الإسلامی الوسیط
این کتاب در ۵ فصل و ۲ باب منتشر شده است که یک باب آن به موضوع هسته تمدن عربی و اسلامی و باب دیگر به نهادهای حکومت اسلامی میپردازد. الصحبی بن منصور در این کتاب تلاش کرد تا به واسطه طرحی که تدوین کرد به پاسخهای عینیِ یک پرسش اصلی دست یابد که محور آن تاریخِ سازمانمندی تشکیلاتی در دوره اسلامی…
-
خوانشی در شطحیات صوفیان
بازی کلمات و حروف... کلمات از حروف تشکیل میشوند و معانی گستردهای دارند. معانی نیز از طریق گفتمان منتقل میگردند و گفتمان، انواعی دارد. یک نوع آن، گفتمان صوفی است که ویژگیها و عناصر مخصوص به خود را دارد که آن را از دیگر گفتمانها متمایز میسازد. گفتمان صوفی، چه شعر و چه نثر، و چه دعاء و مناجات…
-
خطرهای سرکشی در برابر فتوا
این اثر به منزله تلاش فکری مشترک تعدادی از پژوهشگران با هدف جلوگیری از همه آن چیزی است که در شرایط امروز، میتواند زندگی مسلمان را به فساد بکشد.
-
زن و نماز جمعه امروز: ضرورتی حتمی
وقتی که به احکام قدیمی فقهی نگاهی میافکنیم، میبینیم تصریح دارد که نماز جمعه بر زنان واجب نیست و زنان باید نماز ظهر را در خانه خود ادا کنند. مذهب مالکی در این رابطه میگوید: اگر پیر زنی باشد که باعث ایجاد ریبه برای مردان نگردد، میتواند در نماز جمعه حاضر شود. اما در صورتی که حضورش ریبهناک…
-
کتاب "قرآن و مستشرقان"منتشر شد.
این کتاب ، یازدهمین کتاب مجموعه کتابهای قرآن در مطالعات شرق شناسان است که از سوی مرکز اسلامی مطالعات راهبردی عراق منتشر شده است .
-
مسجد بزرگ سامراء
یکی از قدیمی ترین مسجدهای تاریخی عراق مسجد بزرگ سامراء است که از بناهای زمان متوکل، ابتدای قرن سوم هجری، است وساخت آن از ۸۴۸ تا ۸۲۵م طول کشید.
-
انتشار کتاب "نهضت حسینی؛ قرائتی از داشته های اندیشه سیاسی انقلابی"
کتاب "نهضت حسینی؛ قرائتی از داشته های اندیشه سیاسی انقلابی "توسط موسسه مطالعات حوزوی الهدی منتشر شد .
-
شماره ۳۴ مجله الحوزه منتشر شد
شماره سی و چهارم مجله الحوزه توسط مرکز مطالعات حوزه الهدی در بغداد منتشر شد .
-
شماره ۴۸ مجله الهدی منتشر شد
شماره چهل و هشتم مجله الهدی توسط مرکز مطالعات حوزوی الهدی در بغداد منتشر شد.
-
آیت الله العظمی سید محمد سعید حکیم (قدس سره)
آیتالله العظمی محمد سعید حکیم روز جمعه بر اثر ایست قلبی در سن ۸۷ سالگی دار فانی را وداع گفت. آیت الله حکیم در بیمارستان الحیات در شهر مقدس نجف به رحمتی ایزدی پیوست. ایشان یکی از مراجع چهار گانه تقلید نجف اشرف بودند . در این گزارش به بررسی حیات فرهنگی و سیاسی این عالم بزرگ و مواضع مقامات کشور…
-
آینده مرجعیت در نجف اشرف
پس از ارتحال آیت الله سید محمد سعید حکیم، وضعیت آینده ی نجف و مرجعیت و نقش مرجعیت در عراق به موضوع اصلی گفتگوهای محافل و جریان های روحانی نجفی تبدیل شده است. در این گزارش مهمترین مطالب و نظراتی که در این محافل مطرح شده به طور خلاصه ارائه می شود:
-
معرفی کتاب : قیروان و نقش آن در تمدن اسلامی
در این چند سطر میتوان همه طرح کتاب را دید و مطالب و دادههای تاریخی و تمدنی که در آن آمده است را در راستای حمایت از این طرح مشاهده کرد. این مبحث یکی از مباحثی است که پیوسته با پژوهشگران در حوزه تاریخ اسلامی همراه بوده است، به ویژه اینکه اطلاعات موجود درباره انتشار اسلام در منطقه شمال آفریقا…
-
گفتگو بین تمدنها و ادیان: پایههای نظری و چشمانداز آینده
پایان قرنی که پشت سر گذاشتیم، دربردارنده یک پیچ تاریخی سرنوشتساز بود که ما را بدان سوق دارد که به روش جدید تمدنی که بر اساس تعدد مبتنی است و نه یکجانبهگرایی، بیندیشیم، به ویژه اینکه انقلاب ارتباطات و اطلاعات، جهان را به یک روستای کوچک پرجمعیت تبدیل کرد، ضمن اینکه به گسترش فرهنگهای غیرمادی…
-
دیـــــــن و سیاست
چه عاملی پرداختن به رابطه بین دین و سیاست را توجیه میکند؟ و آیا هرج و مرجی که همراه با بهار عربی در حوزه اصطلاحات به وجود آمد، به حدی رسید که تمایز بین الفاظی که کاملا با یکدیگر متضاد هستند، مانند دین و سیاست، حجاب و نقاب، شریعت و قانون و دیگر الفاظ و عبارتهایی که از حد شمار بیرون است، در…
-
تکافل در اسلام
به نظر میرسد که تکافل در اسلام به یک امر ضروری تبدیل شده یا از جمله امور مسلم است، به طوری که برای اثبات وجود آن، نیاز به دلیل نداریم. گویی این مقوله، جزء علم ضروری است نه علم نظری. اما چه دلیلی وجود دارد که اکنون به تکرار بحث درباره آن و پرداختن به سطح اهمیت آن در رابطه با اوضاع عموم مسلمانان…