• درگاه خواجه " بنده نواز" در هند

    درگاه خواجه " بنده نواز" در هند

    سید والشریف کمال الدین بن محمد بن یوسف الحسینی که در میان جامعه هند، به نام بنده نواز یا گیسو دراز شناخته می شود، در تاریخ ۷ اوت ۱۳۲۱ میلادی در شهر دهلی متولد شد. وی یک اندیشمند و عالم اهل سنت حنفی و از زاهدان سلسله صوفیسم چشتی هند بود. او شاگرد و جانشین زاهد برجسته صوفی هند نصیر الدین چراغ…

  • "رابعه بلخی" اولین شاعر فارسی زبان افغانستان

    "رابعه بلخی" اولین شاعر فارسی زبان افغانستان

    «رابعه بلخی»، اولین زن شاعر فارسی زبان است. او در قرن چهارم هجری قمری و هم دوره با رودکی، پدر شعر فارسی، زندگی می‌کرد.

  • "خلیل‌الله خلیلی " افغانستان

    "خلیل‌الله خلیلی " افغانستان

    خلیل‌الله خلیلی معروف به استاد خلیلی در ۱۲۸۶ در باغ جهان‌آرای شهر کابل افغانستان دیده به جهان گشود. پدرش محمدحسین‌خان مستوفی‌الممالک از بزرگان منطقه‌ی کوهستان در شمال کابل و وزیر مالیه‌ی دوره‌ی امیرحبیب‌الله خان، ملقب به سراج‌المله والدین، امیر افغانستان بود

  • رهبران مسلمان شبه قاره: سردار عبدالرب نشتر (1899-1958)

    رهبران مسلمان شبه قاره: سردار عبدالرب نشتر (1899-1958)

    پس از تأسیس پاکستان در سال 1947، سردار عبدالرب نشتر به عنوان یکی از رهبران برجسته و مورد اعتماد محمد علی جناح به مناصب مهم دولتی منصوب شد. او به عنوان وزیر ارتباطات و سپس به عنوان وزیر کشور در کابینه جناح خدمت کرد. یکی از مهم‌ترین دستاوردهای او در این دوران، تلاش برای استقرار نظم و قانون در…

  • نخستین نخست وزیر پاکستان؛ لیاقت علی خان (۱۸۹۵-۱۹۵۱)

    نخستین نخست وزیر پاکستان؛ لیاقت علی خان (۱۸۹۵-۱۹۵۱)

    نواب زاده لیاقت علی خان یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار تاریخ سیاسی پاکستان و نخستین نخست‌وزیر این کشور پس از استقلال است. او به عنوان یکی از بنیان‌گذاران پاکستان و سیاستمداری با دیدگاه‌های اصلاح‌طلبانه، نقش مهمی در شکل‌گیری و تثبیت نظام سیاسی و دولتی جدید در پاکستان ایفا کرد.

  • فائزان احمد: جوان‌ترین نویسنده کتاب در پاکستان

    فائزان احمد: جوان‌ترین نویسنده کتاب در پاکستان

    فائزان کتاب خود را یک ماجراجویی فانتزی توصیف می‌کند که به موضوعات خیر و شر، برادری، دوستی و شجاعت می‌پردازد. این رمان مهارت او در خلق شخصیت‌های پیچیده، ساخت دنیاهای جذاب و روایت داستانی پر از جادو و سرگرمی را به نمایش می‌گذارد.

  • دیدگاه ذاکر نایک به مسیحیت و هندویسم

    دیدگاه ذاکر نایک به مسیحیت و هندویسم

    دکتر نایک موضع اسلام در مورد توحید را تکرار کرد و تأکید داشت که عبادت باید فقط به سوی خالق یکتا باشد. او تفاوت‌های فلسفی و الهیاتی بین مفهوم اسلامی خدا و سنت‌های بت‌پرستی رایج در هندوئیسم را توضیح داد. او به متون مقدس هندو مانند اوپانیشادها و وداها اشاره کرد و ادعا کرد که این متون نیز پرستش…

  • شخصیت های مسلمان شبه قاره: نواب سلیم‌الله خان (1884-1915)

    شخصیت های مسلمان شبه قاره: نواب سلیم‌الله خان (1884-1915)

    نواب سلیم‌الله خان یکی از چهره‌های مهم تاریخ سیاسی و اجتماعی شبه قاره است که به خاطر فعالیت‌هایش در جنبش استقلال و خدماتش به جامعه مسلمانان، شناخته می‌شود. او به عنوان یک سیاستمدار و فعال اجتماعی، نقشی کلیدی در دوران تحول سیاسی و اجتماعی آن زمان ایفا کرد و به خاطر خدماتش در این زمینه، مورد…

  • نواب وقار الملک (1841-1917)

    نواب وقار الملک (1841-1917)

    نواب وقار الملک یکی از شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار در تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شبه قاره است که به ویژه به خاطر نقش کلیدی‌اش در جنبش استقلال و خدماتش به جامعه مسلمانان شناخته می‌شود. او به عنوان یک سیاستمدار، وکیل، و فعال اجتماعی، تأثیرات عمیقی بر تحولات اجتماعی و فرهنگی دوران خود گذاشت.

  • صوفی غلام نبی عشقری

    صوفی غلام نبی عشقری

    صوفی غلام‌نبی عشقری فرزند شیرمحمد مشهور به دادا شیر در تابستان سال 1271 هجری در شهر کهنه‌ی کابل دیده به جهان گشود. صوفی غلام‌نبی عشقری هنوز نخستین سال‌های کودک را سپری نکرده بود که پدرش را از دست داد. بعد از مدت کمی، برادرش را و نیز بعد از سپری شدن اندکی از زمان، چنگالش از دامان مادر رها شد.…

  • استاد قربان علی عرفانی

    استاد قربان علی عرفانی

    استاد قربان‌علی عرفانی فرزند محمد ابراهیم، در سال ۱۳۲۳ در منطقه‌ی «سیاه دره» در شهرستان یکاولنگ ولایت بامیان به دنیا آمد. ایشان تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش نزد شیخ موسی کلانی خوانده و در سال ۱۳۴۶ برای ادامه‏ تحصیلات عالی به نجف اشرف در عراق رفت و تا سال ۱۳۵۹ در آنجا به‌ سر می‏‌برد. وی در…

  • نمادی از فداکاری: میراث بی نظیر بوتو

    نمادی از فداکاری: میراث بی نظیر بوتو

    برخی لحظات در تاریخ یک ملت برای قرن‌ها در حافظه جمعی آن حک می‌شوند. از میان این لحظات، ۲۷ دسامبر ۲۰۰۷ یکی از تاریک‌ترین و در عین حال تعیین‌کننده‌ترین روزها در تاریخ پاکستان است. در این روز، بینظیر بوتو در یک حمله تروریستی بی‌رحمانه به شهادت رسید و برای همیشه به نمادی از فداکاری برای کشور و…

  • رهنورد زریاب - نویسنده

    رهنورد زریاب - نویسنده

    محمد اعظم رهنورد زریاب یکی از برجسته‌ترین نویسندگان ادبیات فارسی در افغانستان، با کارنامه‌ای پربار در نویسندگی، پژوهش، و روزنامه‌نگاری شناخته می‌شود.

  • سهم و نقش برجسته زنان معاصر پاکستان در زبان و ادبیات فارسی

    سهم و نقش برجسته زنان معاصر پاکستان در زبان و ادبیات فارسی

    یکی از شاعران و شخصیت‌های برجسته معاصرپاکستان که ارتباطی عمیق و پایدار با ادب فارسی دارند دکتر رشیده حسن است. ایشان نه تنها در زمینه تدریس و ارتقای علمی زبان و ادب فارسی فعالیت‌های قابل توجهی دارند، بلکه در عرصه‌ی شعر نیز آثار مهمی از خود به جا گذاشته‌اند.

  • معین الدین چشتی معروف به خواجه غریب نواز

    معین الدین چشتی معروف به خواجه غریب نواز

    معین الدین حسن چشتی سجزی متولد ماه فوریه ۱۱۴۳ میلادی و وفات مارس ۱۲۳۶ میلادی، معروف به خواجه غریب نواز دانشمند و عارف فارسی زبان اهل سیستان و بلوچستان ایران بود که در اوایل قرن سیزدهم در شبه قاره هند ساکن شد و در آنجا مذهب صوفیانه و عرفانی چشتیه که متعلق به گروه اهل سنت را به صورت وسیع تبیلغ…

  • شاعر کودکان پاکستان

    شاعر کودکان پاکستان

    تبسم از برجسته‌ترین شاعران کودکان بود و با زبان‌های اردو، پنجابی و فارسی آشنا بود. در شعر فارسی نیز پیرو اشعار حافظ بود و تأثیراتی از عرفی، فیضی و کلیم در اشعار ایشان مشاهده می‌شود.

  • شهید عارف حسین " خمینی پاکستان"

    معرفی علامه شهید سید عارف حسین حسینی (خمینی پاکستان)

    شهید عارف حسین " خمینی پاکستان"

    شهید سیدعارف‌حسین حسینی بعنوان پیام رسان انقلاب اسلامی ایران در پاکستان، دارای ویژگی‌های اخلاقی همچون زهد و تقوا و شجاعت و بصیرت و فروتنی و میهمان‌نوازی و یاری‌رسانی به ستم‌دیدگان و نیازمندان بود که از او شخصیت ممتازی ساخته بود. وی که به خمینی پاکستان معروف است، افزون بر مبارزات سیاسی به مبارزه…

  • ستارگان پاکستانی که بدون بالیوود در هند محبوب شدند

    ستارگان پاکستانی که بدون بالیوود در هند محبوب شدند

    در طول سال‌ها، تعدادی از هنرمندان پاکستانی با مهارت‌های بازیگری استثنایی، شخصیت‌های جذاب و اجراهای چشمگیر، دل میلیون‌ها نفر را به دست آورده‌اند. در حالی که بسیاری از ستارگان پاکستانی با همکاری در پروژه‌های بالیوودی استعداد خود را در سطحی گسترده‌تر به نمایش گذاشته‌اند، برخی دیگر تنها از طریق…

  • تحصیل راهب بودایی در آکسفورد

    تحصیل اولین راهب بودایی سریلانکا در آکسفورد

    تحصیل راهب بودایی در آکسفورد

    وادیکالا سامیدارادانا ترا، اولین راهب بودایی سریلانکایی است که در ۱۰۵ سال گذشته در دانشگاه معتبر آکسفورد در بریتانیا تحصیل کرده است.

  • سید میران حسین زنجانی؛ صوفی ایرانی در پاکستان

    سید میران حسین زنجانی؛ صوفی ایرانی در پاکستان

    حضرت سید میران حسین زنجانی از بزرگان صوفیه در سال ۹۵۸ میلادی (۳۴۷ هجری قمری) در زنجان به دنیا آمد. او که از پیروان فداکار حضرت شیخ ابوالفضل خطیل بود، در حدود سال ۹۹۸ میلادی (۳۸۷ هجری قمری) از سوی راهنمای معنوی خود دستور سفر به لاهور را دریافت کرد. ورود او آغاز یک دوره دگرگون کننده برای شهر…

  • چمران پاکستان

    معرفی شهید دکتر محمدعلی نقوی (چمران پاکستان)

    چمران پاکستان

    دکتر محمد علی نقوی بعنوان یک پزشک متعهد، یک رهبر واقعی اسلامی بود که در تمام زندگی خود در راه اسلام و مسلمین مبارزه کرد. وی از شخصیت‌ دینی اجتماعی بالایی برخوردار بود که حداکثر وقت خود را صرف اعتلای افراد فقیر و مستضعف می‌ کرد. وی برای این منظور مدارس رایگان بسیاری را در مناطق دورافتاده راه…

  • معرفی بُشری بی‌بی مرشد معنوی طرفداران عمران خان

    معرفی بُشری بی‌بی مرشد معنوی طرفداران عمران خان

    بشری بی بی یک ایمان‌درمانگر است و از مریدان فریدالدین مسعود گنج‌شکر ملقب به بابا فرید به شمار می‌رود. او معمولاً در انظار عمومی با حجاب و پوشش چهره‌ و به تن داشتن لباس‌های آستین‌دار ساده و بلندِ مشکی یا سفید که شبیه عبا یا چادر است، ظاهر می‌شود. بشری بی‌بی برای آن دسته از شهروندان پاکستانی…

  • تبار ایرانی همسر نخستین رئیس جمهور پاکستان

    تبار ایرانی همسر نخستین رئیس جمهور پاکستان

    گفته می شود ذوالفقار علی بوتو توسط همسر ایرانی خود نصرت بوتو که با ناهید ارتباط دوستی داشت، در سپهر سیاسی پاکستان ارتقاء یافت. او در کابینه اسکندرمیرزا به عنوان جوان ترین وزیر کابینه انتخاب شد و بعدها به مقام ریاست جمهوری پاکستان رسید.

  • تقدیر از خدمات داوطلبانه کندبان بالندران

    تقدیر از خدمات داوطلبانه کندبان بالندران

    هر سال، دانشگاه هاروارد کمک‌های خارق‌العاده باشگاه‌های فارغ‌التحصیلان و گروه‌های علاقه‌مند مشترک  و رهبران داوطلب اختصاصی آن‌ها را از طریق جوایز سالانه در کنفرانس رهبری فارغ‌التحصیلان  جشن می‌گیرد.

  • فاطمه جناح؛ خواهری کوچک با جایگاهی بزرگ

    فاطمه جناح؛ خواهری کوچک با جایگاهی بزرگ

    فاطمه جناح یکی از چهره‌های برجسته تاریخ پاکستان و خواهر کوچک محمد علی جناح، بنیان‌گذار کشور پاکستان است. او به عنوان یک پزشک، فعال اجتماعی و سیاستمدار، نقش مهمی در زندگی عمومی و سیاسی پاکستان ایفا کرد و به دلیل تلاش‌هایش برای بهبود وضعیت زنان و حقوق بشر در این کشور، مورد احترام و ستایش قرار…

  • بابا چلاسی، شاعر فارسی گوی معاصر که هرگز فارسی نیاموخته بود!

    بابا چلاسی، شاعر فارسی گوی معاصر که هرگز فارسی نیاموخته بود!

    شیخ غلام نصیرمعروف به بابا چلاسی، شاعر معاصر فارسی و یکی از چهره‌های برجسته شعر و ادبیات پاکستان که در سال ۱۹۳۸میلادی در مرکز چلاس در ایالت گلگت به دنیا آمد.

  • "حکیم اجمل خان "پزشک مسلمان شبه قاره

    "حکیم اجمل خان "پزشک مسلمان شبه قاره

    حکیم اجمل خان یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های تاریخ پزشکی و اجتماعی هند و پاکستان است که به خاطر خدماتش در زمینه طب سنتی و فعالیت‌های اجتماعی به ویژه در جامعه مسلمانان شناخته می‌شود.

  • زندگی و زمانه قاضی محمد عیسی (۱۹۱۳-۱۹۷۲)

    زندگی و زمانه قاضی محمد عیسی (۱۹۱۳-۱۹۷۲)

    قاضی محمد عیسی (۱۹۱۳-۱۹۷۲) یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار تاریخ معاصر پاکستان است که به ویژه به خاطر نقش کلیدی‌اش در نظام قضائی و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی شناخته می‌شود.

  • دکتر یونس در فهرست تأثیرگذارترین چهره های مسلمان جهان

    دکتر یونس در فهرست تأثیرگذارترین چهره های مسلمان جهان

    دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش و اقتصاددان برنده جایزه صلح نوبل، در فهرست ۵۰۰ شخصیت تأثیرگذار مسلمان در جهان قرار گرفته است. او در این فهرست در میان ۵۰ نفر برتر قرار دارد. مرکز مطالعات استراتژیک سلطنتی اسلامی، مستقر در امان، روز دوشنبه شانزدهمین فهرست سالانه خود از تأثیرگذارترین شخصیت…

  • سیاست و هنر در سریلانکا

    سیاست و هنر در سریلانکا

    آداراراچچیگه گونندرا کمال معروف به کمال آداراراچچی، هنرپیشه سینما تئاتر و تلویزیون و خواننده سریلانکایی متولد پنجم فوریه ۱۹۶۲ است.