-
«نورمحمد» مشهور به خلیفه پنجشیر
در زمان حکمرانی امیر عبدالرحمانخان در افغانستان، مشاهیر فرهنگی پنجشیر در کتاب «سردار قدوسخان پنجشیری؛ از قیام علیه امیر عبدالرحمانخان تا اعلام پادشاهی» شامل سه گروه از ملاها، شاعران و صوفیها دستهبندی شده اند.
-
محمد ایوب جمالی
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله محمد ایوب جمالی،یک شخصیت برجسته و حرفهای در حوزه هنر و فرهنگ پاکستان است .
-
رشید احمد بت
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله رشید احمد بت،یک خوشنویس مشهور جهانی در پاکستان.
-
حمیرا احمد
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله حمیرا احمد،یکی از افسران خدمات اداری پاکستان.
-
پروفسور دکتر ناصر محمود
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله پروفسور دکتر ناصر محمود،یک دانشمند برجسته است که مسیر حرفهای درخشان او تأثیری عمیق و ماندگار در حوزه آموزش در پاکستان به جا گذاشته است.
-
پروفسور دکتر محی الدین
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله پروفسور دکتر محی الدین، از چهرههای برجسته علمی در حوزه مطالعات اسلامی در پاکستان.
-
پروفسور دکتر سلیم مظهر
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله پروفسور دکتر سلیم مظهر،از اساتید برجسته زبان و ادبیات فارسی در پاکستان.
-
پروفسور دکتر انیس احمد
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله پروفسور دکتر انیس احمد، دانشمند علوم اجتماعی و استاد ممتاز، متخصص در اندیشه اسلامی و فقه در پاکستان.
-
زندگی نامه واصف باختری
محمد شاه واصف باختری؛ شاعر، نویسنده، مترجم، منتقد و پژوهشگر مشهور حوزه زبان و ادبیات فارسی، در 24 اسفند سال 1321 در محله گذر دربار شهر مزارشریف ولایت بلخ زاده شد.
-
ریشههای ایرانی حضرت بری امام - شاه عبداللطیف کاظمی
شاه عبداللطیف کاظمی، که بهطور گستردهای به عنوان بری امام، امام بری سرکار یا سرکار بری شناخته میشود، یک عارف صوفی قرن هفدهم بود که در سال ۱۶۱۷ متولد و در سال ۱۷۰۵ درگذشت. او یکی از محترمترین شخصیتهای طریقت قادریه است که ریشههای آن به عارف ایرانی عبدالقادر گیلانی (۱۰۷۷–۱۱۶۶) بازمیگردد.…
-
«عبدالهادی داوی»؛ ادیب سیاستمدار
عبدالهادی داوی از مشاهیر شعر، ادب، سیاست و از چهرههای شناخته شده جامعه و عصر افغانستان در مبارزه با استعمار در راستای کسب استقلال است.
-
هنرپیشگان پشتون سینمای پاکستان و هند
بازیگران پشتون سینمای پاکستان و هند نقش بسیار مهمی در صنعت فیلمسازی هر دو کشور دارند. این بازیگران علاوه بر هنرنمایی خود، به دلیل پیشینه فرهنگی و زبانیشان در صنعت سینما شناخته شدهاند.
-
زندگی نامه میر محمدصدیق فرهنگ
«میر محمدصدیق فرهنگ» تاریخدان و مؤلف افغانستانی؛ فرزند سید حبیبخان در سال ۱۲۹۴ ه.ش. در کابل به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند.
-
گاندی و جناح در دوران معاصر: آیا ایدههای آنها هنوز برای صلح هند و پاکستان قابل اجرا هستند؟
گاندی و جناح در دوران معاصر ؛ آیا ایدههایشان برای صلح قابل اجرا هست
تنشهای سیاسی و تاریخی میان هند و پاکستان باعث ایجاد روابط پیچیده و اغلب خصمانهای شده است. در حالی که هر دو کشور همچنان با چالشهای دیپلماتیک دست و پنجه نرم میکنند، میراث رهبران بنیانگذار آنها—مهاتما گاندی و محمدعلی جناح—اغلب در بحثهای مربوط به صلح و آشتی مطرح میشود. با اینکه فلسفه عدم…
-
رحمان بابا؛ شاعر بلند آوازه زبان پشتو
عبدالرحمان ملقب به رحمان بابا، شاعر بلند آوازه زبان پشتو در یک خانواده فقیر به دنیا آمد. اسم پدرش عبدالستار بود، درباره تاریخ تولد رحمان بابا اختلاف وجود دارد و از دوران کودکی او هم اطلاعاتی در دست نیست.
-
آقاخان چهارم ؛ «رهبر مذهبی و اجتماعی» یا «نماد توسعه گرایی مدرن»؟
کریم آقاخان چهارم در یک محیط بینالمللی و با پیشینهی مذهبی خاص به دنیا آمد و با تربیت و آموزشهای جامع، از سنین جوانی وارد مسیر رهبری اسماعیلیان شد و پس از درگذشت پدرش در سال ۱۹۵۷ به رهبری این طایفه منصوب شد.
-
«خوشحالخان ختک» پشتون بلند آوازه فارسیگوی
«خوشحالخان ختک» ؛ شاعر مشهور افغانستانی؛ هم زبان شیرین فارسی را پاس داشته و هم زبان مادری خـود را حـفظ کرده و در سبک شعر، علاوه بر اینکه سبک خاص خود را دارد؛ یکی از پیروان سعدی، حافظ شیرازی و صائب در سرودن غزل فارسی و پشتو است.
-
ملا فیض محمد کاتب از چهره های فرهنگی کشور افغانستان است که دوران کودکیاش در زمان حکومت امیرعبدالرحمن خان سپری شد
پدر تاریخ معاصر افغانستان
ملا فیض محمد کاتب از چهره های فرهنگی کشور افغانستان است که دوران کودکیاش در زمان حکومت امیرعبدالرحمن خان سپری شد.
-
نگاهی به زندگی فیلسوف و ریاضی دان ایرانی مدفون در گلگیت پاکستان
درباره دلایل آمدن سیدابوالقاسم خوانساری به پاکستان گفته می شود که راجا میر سکندرخان حکمران منطقه نگر در گلگیت بلتستان، از آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی تقاضای واعظ دینی کرده بود که در نتیجه آن سید ابوالقاسم خوانساری به دستور سید ابوالحسن اصفهانی در سال1936 از راه کشمیر به شهر گلگیت پاکستان…
-
نگاهی به کارنامه ادبی محمدناصر رهیاب
محمدناصر رهیاب متولد سال ۱۳۳۳ در غوریان هرات است. وی فارغالتحصیل دانشکده زبان و ادبیات فارسی دری دانشگاه کابل بود.
-
غلام محمد غبار، سیاستمدار، مورخ و نویسنده نامدار افغانستان
غلام محمد غبار، سیاستمدار، مورخ و نویسنده نامدار کشور افغانستان بود که آثار قابل توجهی را از خود به یادگار گذاشته است.
-
"سید جمال شاه" هنرمند پاکستانی
سید جمال شاه یک هنرمند، کارگردان، موسیقیدان، نویسنده، مجسمهساز، نقاش و فعال اجتماعی پاکستانی است. وی در دولت موقت کاکر وزیر فرهنگ پاکستان بوده است.
-
پروفسور دکتر مختار احمد
پروفسور دکتر مختار احمد رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان است.وی با سازمانهای ملی و بینالمللی برجسته همکاری کرده است و با خود تخصص منحصربهفردی در زمینه رهبری آموزشی به همراه دارد.
-
پروفسور دکتر محمد ضیا الحق
پروفسور دکتر محمد ضیاءالحق، مدیرکل مؤسسه تحقیقات اسلامی و استاد فقه و حقوق اسلامی در دانشگاه بینالمللی اسلامی اسلامآباد، در پاکستان است.وظایف کنونی وی شامل مدیر مرکز پیغام پاکستان برای مطالعات صلح در مؤسسه تحقیقات اسلامی (IRI) و مدیر مرکز بینالمللی تعالی در مطالعات سیره میباشد.
-
درگاه خواجه " بنده نواز" در هند
سید والشریف کمال الدین بن محمد بن یوسف الحسینی که در میان جامعه هند، به نام بنده نواز یا گیسو دراز شناخته می شود، در تاریخ ۷ اوت ۱۳۲۱ میلادی در شهر دهلی متولد شد. وی یک اندیشمند و عالم اهل سنت حنفی و از زاهدان سلسله صوفیسم چشتی هند بود. او شاگرد و جانشین زاهد برجسته صوفی هند نصیر الدین چراغ…
-
"رابعه بلخی" اولین شاعر فارسی زبان افغانستان
«رابعه بلخی»، اولین زن شاعر فارسی زبان است. او در قرن چهارم هجری قمری و هم دوره با رودکی، پدر شعر فارسی، زندگی میکرد.
-
"خلیلالله خلیلی " افغانستان
خلیلالله خلیلی معروف به استاد خلیلی در ۱۲۸۶ در باغ جهانآرای شهر کابل افغانستان دیده به جهان گشود. پدرش محمدحسینخان مستوفیالممالک از بزرگان منطقهی کوهستان در شمال کابل و وزیر مالیهی دورهی امیرحبیبالله خان، ملقب به سراجالمله والدین، امیر افغانستان بود
-
رهبران مسلمان شبه قاره: سردار عبدالرب نشتر (1899-1958)
پس از تأسیس پاکستان در سال 1947، سردار عبدالرب نشتر به عنوان یکی از رهبران برجسته و مورد اعتماد محمد علی جناح به مناصب مهم دولتی منصوب شد. او به عنوان وزیر ارتباطات و سپس به عنوان وزیر کشور در کابینه جناح خدمت کرد. یکی از مهمترین دستاوردهای او در این دوران، تلاش برای استقرار نظم و قانون در…
-
نخستین نخست وزیر پاکستان؛ لیاقت علی خان (۱۸۹۵-۱۹۵۱)
نواب زاده لیاقت علی خان یکی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار تاریخ سیاسی پاکستان و نخستین نخستوزیر این کشور پس از استقلال است. او به عنوان یکی از بنیانگذاران پاکستان و سیاستمداری با دیدگاههای اصلاحطلبانه، نقش مهمی در شکلگیری و تثبیت نظام سیاسی و دولتی جدید در پاکستان ایفا کرد.
-
فائزان احمد: جوانترین نویسنده کتاب در پاکستان
فائزان کتاب خود را یک ماجراجویی فانتزی توصیف میکند که به موضوعات خیر و شر، برادری، دوستی و شجاعت میپردازد. این رمان مهارت او در خلق شخصیتهای پیچیده، ساخت دنیاهای جذاب و روایت داستانی پر از جادو و سرگرمی را به نمایش میگذارد.