میزان آزار جنسی کودکان در پاکستان ۱۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و هر روز بیش از ده کودک مورد خشونت جنسی قرار میگیرند. این آمار در گزارشی از سازمان ساحل که در زمینه حفاظت از کودکان فعالیت میکند، ارائه گردید. طبق این گزارش، در سال گذشته ، ۳۸۳۲ مورد از حوادث خشونت و آزار جنسی کودکان در چهار ایالت کشور، مناطق کشمیر و گلگیت-بلتستان در مطبوعات کشور منعکس گردید، درحالیکه از ژانویه تا دسامبر ۲۰۱۷ تعداد ۳۴۴۵ حادثه در مطبوعات گزارش شده بود.
در این گزارش که تحت عنوان "آمار ظلم ۲۰۱۸" منتشر شده است، ۸۵ عنوان روزنامه کشوری و محلی مورد بررسی قرارگرفتهاند. انتشار این گزارشها از ۱۸ سال گذشته تاکنون ادامه دارد.
در ۵۵ درصد این حوادث دختران و در ۴۵ درصد پسران مورد هدف قرارگرفتهاند. این حوادث شامل ۹۳۲ مورد آدمربایی، ۵۸۹ مورد بدرفتاری، ۵۳۷ مورد تجاوز، ۴۵۲ مورد مفقودی کودکان، ۳۴۵ مورد تلاش برای تجاوز، ۲۸۲ مورد بدکاری اجتماعی، ۱۵۶ مورد تجاوز دستهجمعی و ۹۹ مورد ازدواج در سنین بسیار پایین میباشد. از میان کل حوادثی که در سال گذشته رخداده است، ۷۲ درصد متعلق به مناطق روستایی و ۲۸ درصد متعلق به مناطق شهری می باشد. به لحاظ تقسیم بندی در ایالت ها هم ۶۳ درصد در ایالت پنجاب، ۲۷ درصد در ایالت سند، ۴ درصد در خیبر پختونخوا، ۳ درصد در اسلامآباد و ۲ درصد در ایالت بلوچستان رخ داده است. در حالی که در کشمیر ۳۴ و در گلگیت-بلتستان ۶ حادثه رخ داده است.
طبق این آمار، روزانه ۱۰ کودک مورد آزار و اذیت جنسی قرار میگیرند و در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۷ میلادی، ۳۳ درصد افزایش در این حوادث دیده میشود. از لحاظ سنی، بیشترین قربانیان این حوادث در میان دختران را دختران زیر سنین ۵ سال و بین ۱۶ تا ۱۸ سال و در پسران در سنین ۶ تا ۱۵ سال تشکیل می دهند.
مهمترین نکته در این زمینه این است که در سال جاری نیز بیشترین رویدادهای گزارششده مربوط به کودکانی است که از سوی آشنایان مورد سوء استفاده جنسی قرارگرفتهاند و این موارد ۴۷ درصد از کل حوادث را تشکیل میدهند. گفتنی است که در آغاز سال ۲۰۱۸ میلادی، پاکستان شاهد تجاوز و قتل وحشیانه دختر خردسالی بنام زینب در منطقه قصور بود. با کشف جسد زینب در زباله ها در نهم ژانویه اعتراضات مردمی آغاز شد. در حین تظاهرات ۲ نفر از تظاهرکنندگان در جریان درگیری با ماموران پلیس کشته شدند و هشتگ "دادخواهی برای زینب" به شعاری علیه خشونت علیه کودکان تبدیل گردید. پس از آن پلیس با همکاری خانواده زینب موفق به دستگیری فردی به نام عمران علی به اتهام قتل و تجاوز به زینب شد که از ساکنان محله او بود. ۹ ماه پس از قتل زینب مجرم در زندان کوت لکهپت به دار آویخته شد. ممتاز گوهر یکی از تنظیمکنندگان گزارش در این زمینه در گفتگو با روزنامه «دان» گفت که بعد از مطرحشدن قضیه زینب برای مدتی سوء استفاده از کودکان کاهشیافته بود اما پس از آن دوباره بر میزان این حوادث افزوده شد. لیکن در نتیجه پرونده زینب، خانواده های کودکان مورد سوء استفاده قرار گرفته جرات پیدا کرده اند که به جای مخفی کردن این حوادث آن را آشکار سازند.
توضیح:
ساحل یک نهاد غیردولتی است که مطابق تفاهمنامه ای که با دولت پاکستان امضاء کرده است، از سال ۱۹۹۶ میلادی با هدف حفاظت از کودکان بویژه جلوگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان در حال فعالیت می باشد. این نهاد برنامه های را در سطح جامعه با حضور والدین، اساتید، کارشناسان بهداشت، گروه های جوانان و سایر نهادها برگزار می کند. جمع آوری روزانه آمار مربوط به کودکان تحت آزار و اذیت جنسی، فراهم کردن مشاوره رایگان، فراهم سازی کمک قضایی به متاثرین و برنامه های آموزشی حفاظت از کودکان از فعالیت های این نهاد می باشد. انتشار گزارش سالانه و همچنین چاپ مجله از دیگر فعالیت های این نهاد می باشد.
دان، ۱۴/۱/۱۳۹۸
نظر شما