رادیو فرانس کولتور در برنامه ای به موضوع بازار هنر و تحولاتی که با آن روبرو شده اشاره کرده و گزارشی در این مورد پخش کرد. در این گزارش آمده است که امروزه علاقه مندان به هنر به هنرمندان در قید حیات بیش تر از گذشته توجه دارند. از طرفی با توجه به گسترده شدن این بازار ضرورت پاسخ به نیاز از یک سو و محدود بودن آثار هنرمندان قدیمی بدیهی است که می بایست روند به سمتی رود که بتوان به نیازهای بازار پاسخ داد.
در همین ارتباط برای روشن تر شدن این جنبه از کار در این گزارش آمده است که پس از جنگ دوم جهانی تعداد مجموعه داران آثار هنری حداکثر به ۵۰۰ هزار نفر می رسید اما امروزه این رقم به ۷۰ میلیون نفر بالغ شده است. از طرفی امروزه بیش از ۷۰۰ موزه در سال در سراسر جهان ساخته می شود. در سال های دهه ۹۰ حداکثر تعداد نمایشگاه هایی که آثار هنری در آن خرید و فروش می شد حداکثر ۲۰ مورد بود اما امروز تقریبا به طور میانگین روزی یک نمایشگاه یا بازار آثار هنرهای معاصر در جهان برگزار می شود.
در بخش دیگری از این گزارش اضافه شده است: از طرفی تولید آثار هنری نیز شتاب بالایی به خود گرفته است به گونه ای که طی ۱۵ سال گذشته بالغ بر ۱۵۰۰ درصد رشد داشته است !
در بخش پایانی این گزارش آمده است: درحال حاضر گران ترین هنرمند جهان جف کنوس می باشد که گران ترین اثری که از وی در حراج به سرعت فروش رفت، لئوناردو داوینچی نام داشت که به قیمت باور نکردنی ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شد.
هر چند بازار آثار فاخر و گران قیمت امروز تنها یک درصد حجم بازار آثار هنری را تشکیل می دهد، به گونه ای که تنها بلیط ورودی به آن ۵۰۰ هزار یورو می باشد، اما همین وضعیت از پیچیدگی این بازار که رابطه هنر و پول در آن به شدت محسوس است، خبر می دهد.
نظر شما