جماعت اسلامی با نام کامل "جماعت اسلامی پاکستان" به عنوان یک حزب مذهبی-سیاسی با هدف احیای نظام اسلامی در ۲۶ ماه اوت ۱۹۴۱ میلادی توسط مفکر بزرگ سید ابوالاعلی مودودی تاسیس شد.

جماعت اسلامی نقش مهمی در سیاست ملی ایفا خواهد کرد. در سطح مرکزی تصمیم گرفته شده است که در آینده، جماعت اسلامی در سیاست پاکستان،نه به امید کس دیگر و نه برای کسی دیگر کار می کند. جماعت اسلامی هویت ملی خود را احیا خواهد کرد و به همین منظور راهپیمایی های بزرگی را با حمایت مردم در سراسر پاکستان برگزار خواهد کرد. ۲۲ دسامبر اجتماع تاریخی جماعت اسلامی در اسلام آباد منعقد خواهد شد. ما به دنبال امنیت، یکسویی ملی و استحکام پاکستان بوده و خواهان فعالیت تمام نهادهای نظام در دایره قانونی خود هستیم. این سخنان را آقای محمد اسلم نایب امیر جماعت اسلامی پاکستان در مصاحبه با روزنامه جنگ اظهار داشت. وی گفت جماعت اسلامی یک حزب سیاسی صلح جو است و هدف ما فقط و فقط پیشرفت و رفاه مردم پاکستان است.

توضیح:

جماعت اسلامی با نام کامل "جماعت اسلامی پاکستان" به عنوان یک حزب مذهبی-سیاسی با هدف احیای نظام اسلامی در ۲۶ ماه اوت ۱۹۴۱ میلادی توسط مفکر بزرگ سید ابوالاعلی مودودی تاسیس شد. از یکم ژوئن ۱۹۵۷ میلادی منشور این حزب اجرایی گردید. گفته می شود جماعت اسلامی نخستین حزب در شبه قاره است که اسلام را به عنوان یک نظام سیاسی به همگان معرفی کرد. به گفته این حزب هدف از آن استقرار حکومت الهی یا به نوعی نظام زندگی اسلامی است و برای حصول این هدف از روش های دموکراتیک و قانونی استفاده می کند. اساس حزب شورایی (مطابق این حزب مراد از شورا اینچنین می باشد که انتصاب و برکناری رئیس حزب و سایر مسئولان حزب از طریق اعضای آن صورت می گیرد و تمام امور حزب بر طبق احکام اسلامی با مشاوره انجام می گیرد) می باشد. به رئیس حزب امیر خوانده می شود. رئیس یا همان امیر حزب به صورت غیرمستقیم توسط اعضای حزب برای مدت ۵ سال برگزیده می شود. نهادهایی همچون انجمن اسلامی پزشکی پاکستان (pima)، نهاد خیریه الخدمت و انجمن دانشجویی جمعیت اسلامی وابسته به این حزب می باشند. در حال حاضر وزیر ایالتی و سناتور سابق سراج الحق امیر حزب می باشد. به گفته کارشناسان جماعت اسلامی نسخه اخوان المسلمین مصر در پاکستان است. هر چند این حزب خود را جدای از هر گونه فرقه و تنها اسلامی معرفی می کند، اما گرایش مذهبی اهل تسنن دیوبندی بر آن غالب است. گذشته از فعالیت های مثبت این حزب با گروه های ترویریستی و تندرو نیز روابط نزدیک داشته است. همچنین در گذشته در جهاد افغانستان و پس از آن کشمیر با همسویی افکار عمومی و تامین نیروی انسانی نقش خود را ایفا کرده است. به لحاظ نقش فعال سیاسی و حضور در مجلس ملی موفقیت در انتخابات سال ۲۰۰۲ میلادی به عنوان دوره طلایی این حزب محسوب می شود. در این دوره جماعت اسلامی به همراه سایر متحدان مذهبی اعم از شیعه و سنی در قالب ائتلاف "متحده مجلس عمل" در مجموع توانست ۶۳ کرسی مجلس ملی و سنا را به خود اختصاص دهد.

کد خبر 1571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =