۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
مسجد شاه دو شمشیر

در مرکز شهر کابل که همیشه مملو از جمعیت و تردد ماشین ها و چرخ ها می باشد؛ گنبدی آبی رنگ با دو مناره در کنار رودخانه کابل وجود دارد که می توان آن را اولین مسجد در شهر کابل نامید.

در مرکز شهر کابل که همیشه مملو از جمعیت و تردد ماشین ها و چرخ ها می باشد؛ گنبدی آبی رنگ با دو مناره در کنار رودخانه کابل  وجود دارد که می توان آن را اولین مسجد در شهر کابل نامید. مسجد «شاه دوشمشیر» یکی از مهمترین و زیباترین مساجد در شهر کابل می باشد که هر روز افراد زیادی برای دیدن و زیارت وارد این مسجد می شوند. از جمله زیبایی های مسجد شاه دو شمشیر  می توان به سقف این مسجد با استفاده از چوب‌های مخصوص اشاره کرد که نمی ­توان نمونه آن را  در بسیاری از بناهای تازه ساخته شده در افغانستان دید.

مسجد شاه دو شمشیر؛ در اصل زیارتگاهی است که به مسجد تبدیل شده و اکنون کابلی‌ها از آن به عنوان مکانی برای نماز و برگزاری مراسم دینی استفاده می‌کنند. اطراف مسجد شاه دو شمشیر، مکان تردد مردم کابل است و نمای زیبا، قرار گرفتن در کنار رودخانه کابل، باستانی بودن زیارتگاه و تاریخی بودن آن زبانزد عام و خاص است و شاید گردشگری نباشد که به کابل بیاید و از  مسجد شاه دو شمشیر دیدن نکند؛ و به همین دلیل است که شاهد افزایش گردشگران داخلی و خارجی هستیم.

مسجد شاه دو شمشیر

در مورد مسجد شاه دو شمشیر و اتفاقاتی که درباره این مسجد رخ داده است داستان های زیبا  و جذابی روایت شده است؛ اما چیزی که از این داستان ها مشخص هست این است که این مسجد متعلق به شخصی از سرداران اسلام به نام «لیس بن قیس بن عباسی» است. زمانی که برای نخستین بار لشکریان اسلام به سمت کابل حرکت کردند، شخصی به نام «لیس بن قیس بن عباس» بخشی از این لشکریان را هدایت و رهبری می‌کرد. این لشکر پس از آنکه از دیوارهای بلند و مستحکم کابل گذشتند، جنگ شدید در کابل رقم خورد که در جریان این جنگ، «لیث» کشته شد. وی را در همین مکان که اکنون مسجد شاه دوشمشیره نام دارد، دفن کردند. دلیل اصلی نام‎گذاری این زیارتگاه به نام شاه دوشمشیره این است که زمانی که لیث بن قیس وارد جنگ در کابل شد، با دو دست شمشیر می‌زد و به‌همین دلیل بود که این زیارتگاه به نام شاه دوشمشیره نامگذاری شده است.

مسجد شاه دو شمشیر

در کنار زیارت و مسجد شاه دو شمشیره؛ تا چشم کار می کند کبوتر است که با رنگ های گوناگون، بر زمین یا بر گرد گنبد در حال پرواز هستند. نقل است که این کبوتران هیچ گاه از این زیارت دور نمی شوند و هرگاه کسی یکی از آنها را باخود ببرد هر قدر دورهم شده باشد؛ کبوتر مسافر دوباره به لانه اش در مسجد شاه دو شمشیره باز می گردد.


در کنار زیارتگاه شاه دو شمشیره مسجدی هم وجود دارد.  ابراهیم خلیل، از نویسندگان افغانستان، که کتابی در این باره تالیف کرده، می گوید این زیارتگاه و مسجد، از نخستین عبادت خانه های مسلمانان در کابل است که قبل از مسجد پل خشتی، در منطقه مرکزی شهر؛ از سوی اعراب بنا شده است. واضح است که اعراب در کنار مزار سربازان اسلام مسجد نیز می ساختند.

اکنون مسجد شاه دوشمشیره میزبان شهروندان کابلی است و خطبه‌های نماز جمعه و عید نیز در همین زیارتگاه برگزار می‌شود. علاوه بر این، مراسم دینی کابلی‌ها نیز اکثراً در همین زیارتگاه برگزار می‌شود و مهم‌ترین دلیل آن؛ آشنایی کامل ساکنان کابل با آن و نزدیکی آن به تمام شهروندان است، چون این زیارتگاه در قلب شهر واقع شده است.

منبع: سیستم معلوماتی و گردشگری افغانستان

لینک:

 http://atis.af/%d9%85%d8%b3%d8%ac%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d9%87-%d8%af%d9%88-%d8%b4%d9%85%d8%b4%db%8c%d8%b1/

کد خبر 22738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =