مقاله: "خدمات جامعه مسیحی در نیروهای مسلح پاکستان"
پس از تأسیس پاکستان، یک خبرنگار از محمد علی جناح، بنیانگذار پاکستان سوال کرد: «تعداد مسلمانانی که از هند به پاکستان مهاجرت کردهاند بسیار کمتر از تعداد مسلمانانی است که در هند باقی ماندهاند و به دلایلی نتوانستهاند به پاکستان بیایند. وضعیت آنها به چه صورت خواهد بود؟» محمد علی جناح پاسخ داد: «آنها باید به عنوان شهروندان وفادار هند در آنجا بمانند. همچنین، کسانی که از ادیان دیگر مانند هندو، سیک، مسیحی یا دیگر اقلیتها پاکستان را به عنوان وطن خود انتخاب کردهاند، این وظیفه ما است که از آنها در برابر هرگونه تهدید محافظت کنیم و در مقابل آنها نیز باید شهروندانی وفادار به پاکستان باشند.»
تفکر جناح آنقدر درست بود که مسلمانان هندی در واقع به وفادارترین شهروندان هند تبدیل شدند و این موضوع از طریق جنگهای پاکستان و هند قابل اثبات است. آنها در هر جنگی با دلیری و شجاعت علیه پاکستان جنگیدند و جوایز شجاعت نیز دریافت کردند. همینطور از اقلیتهای هندو و سیک در پاکستان انتظار میرود وفاداری مشابهی را نشان دهند، اما این وفاداری مانند مسلمانان هند نبوده است. در پسزمینه فاجعه شرق پاکستان، نقشه کشیهای هندوهای منطقهای علیه پاکستان هرگز فراموش نخواهد شد. همچنین گفته میشود که هندوهای ساکن ایالت سند در پاکستان از وضعیت خود راضی نیستند و به طور مداوم علیه پاکستان دست به اعتراض می زنند.
در کنار هندوها، سیکها و دیگر اقلیتها، جمعیت زیادی از مسیحیان نیز در پاکستان زندگی میکنند. طبق سرشماری گذشته، مسیحیان سومین اقلیت بزرگ در کشور هستند که تقریباً 1.3 درصد از جمعیت را تشکیل میدهند. اگر از نظر دین ابراهیمی نگاه کنیم، آنها دومین اقلیت بزرگ به شمار میروند، اما این افراد به اندازه مسلمانان به پاکستان وفادار هستند. آنها به طور کامل در جامعه پاکستانی ادغام شده و به عنوان شهروند نقش خود را در توسعه کشور ایفا میکنند. با وجود مشکلات اقتصادی، نقش آنها در جامعه قابل احترام است. مردم ما گاهی اعتراضاتی به آنها وارد می کنند، اما این افراد هرگز واکنش ناشایستی از خود نشان نداده اند.آنها شهروندان صلحجو و محترمی هستند. نقش آنها در بخش آموزش قابل تحسین است. اشرافیت پاکستان به طور معمول برای تحصیل فرزندان خود را به مؤسسات آموزشی مسیحیان می فرستند، زیرا سطح آموزش در این مؤسسات از مدارس عمومی بالاتر است. این مؤسسات در واقع نقش رهبری را در آموزش ایفا میکند.
علاوه بر آموزش، این افراد مسئولیت حفظ نظافت در سراسر کشور را بر عهده دارند. آنها به طور شایستهای مسئولیت تمیزی خیابانها و محیط زیست را انجام میدهند و این خود یک عمل بزرگ است چرا که اسلام نیز نظافت را جزئی از ایمان میداند. مسیحیان همچنین نقش بزرگی در ارتش پاکستان ایفا کردهاند.
مسئولیت آنها تمیز نگه داشتن مناطق عمومی، اردوگاههای سربازان و دفاتر دولتی است. در این زمینه، مسلمانان یا دیگر اقلیتها حضور کم رنگی دارند. من در مناطقی مانند وزیرستان، خانوادههای مسیحی ساکن سیالکوت را دیدهام که با خوشرویی مشغول به کار هستند، در حالی که افسران و سربازان ما از خدمت در این مناطق اجتناب میکنند. نقش مسیحیان در بخش بهداشت و درمان ارتش نیز شایان ذکر است. در دوران انگلیس، 100 درصد پرستاران ارتش مسیحی بودند، اما اکنون به تدریج دختران مسلمان نیز در این حرفه مشغول به کار شدهاند. با این حال، مسیحیان هنوز هم در این زمینه پیشرو هستند و به عنوان یک عبادت به این حرفه نگاه می کنند. در نیروی مسلح پاکستان، هیچ محدودیتی برای مسیحیان وجود ندارد و آنها به راحتی میتوانند وارد ارتش شوند. اکنون در ارتش پاکستان زنان مسیحی به مقام سرتیپ نیز دست یافتهاند. خانم هلن میری رابرتس اکنون در پاکستان در مقام سرتیپ مشغول به کار است. او همچنین مسئول آموزش دختران تازهوارد به این حرفه میباشد.
وقتی پاکستان تأسیس شد، 67 دانشجو از آکادمی نظامی هند به پاکستان آمدند که سه نفر از آنها مسیحی بودند. این افراد به طور داوطلبانه به پاکستان آمدند و از آکادمی نظامی پاکستان فارغالتحصیل شدند. در جنگ کشمیر، آنها برای پاکستان جنگیدند و عملکرد بسیار خوبی داشتند. با بهبود وضعیت ارتش، جوانان مسیحی به عنوان سرباز وارد ارتش شدند و نقش برجستهای در تمام جنگها ایفا کردند. آنها جان خود را فدای وطن کردند و تاکنون 91 مسیحی جان خود را در راه پاکستان فدای کردهاند.
زنده باد جامعه مسیحی! زنده باد پاکستان! [i]
نظر شما