پیر شهزاد فیصل ایاز قاسمی، عضو شورای ایدئولوژی اسلامی و رئیس اتحاد مشایخ پاکستان گفت اعلامیه ملّی «پیغام پاکستان» که با تلاش‌های دولت این کشور و فتوای متفق بیش از پنج هزار تن از علما، مفتیان و مشایخ تمام مذاهب پاکستان صادر شده، کاملاً با «میثاق مدینه» سازگار است.

پیر شهزاد فیصل ایاز قاسمی، عضو شورای ایدئولوژی اسلامی و رئیس اتحاد مشایخ پاکستان گفت اعلامیه ملّی «پیغام پاکستان» که با تلاش‌های دولت این کشور و فتوای متفق بیش از پنج هزار تن از علما، مفتیان و مشایخ تمام مذاهب پاکستان صادر شده، کاملاً با «میثاق مدینه» سازگار و بهترین منشوری است که پشتیبانی قانونی و اجرای فوری آن مهم‌ترین نیاز کشور و جامعه ما در عصر حاضر است. وی افزود که برای آگاه‌سازی پیروان تمام مسالک و مذاهب از اهمیت پیغام پاکستان، باید همایش‌ها و کنفرانس‌هایی در سطح کشور برگزار شود تا همه شهروندان، به‌ویژه نسل جوان به این باور دست یابند که اجرای این اعلامیه بهترین راه همزیستی مسالمت‌آمیز و نجات کشور از مشکلات افراط‌گرایی، جنون مذهبی، تروریسم و ناامنی است. وی این مطالب را در کنفرانس «عشق رسول و پیغام پاکستان» بیان نمود. این اجلاس از سوی «انجمن محبان طریقت موهره شریف» برگزار شد و در واقع، آخرین برنامه مجموعه کنفرانس‌های پیغام پاکستان است که با هدف آگاه‌سازی در زمینه اعلامیه «پیغام پاکستان» از تاریخ ۲۵ تا ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ و با حضور بسیاری از علما، روحانیون، حقوق‌دانان و فعالان جامعۀ مدنی برپا شد. این عضو شورای ایدئولوژی اسلامی اظهار داشت که حضرت محمد(ص) در مدینه، نخستین حکومت اسلامی جهان را برپا کرد و برای حفظ صلح و ثبات و بر اساس والاترین اصول هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین شهروندان مسلمان و غیرمسلمان، پیمان کتبی صلح را با یهودیان امضاء نمود. اهمیت این قانون از اینجا نیز مشخص می‌شود که نکات اصلی آن پایه و اساس منشور سازمان ملل متحد قرار گرفته‌است و اقوام و ملل سراسر جهان اذعان کرده‌اند که حضرت محمد(ص) اصول زرین هماهنگی بین ادیان و مذاهب و نیز کرامت انسانی را معین فرموده‌اند که می‌تواند ‌پایه و اساس صلح و ثبات جهانی قرار گیرد و پژوهشگران و دانشوران تمام جهان پذیرفته‌اند که در میثاق مدینه، صرف ‌نظر از محدودیت‌های زمانی و جغرافیایی، برترین نظام حفظ حقوق بنیادی انسان و عقاید مذهبی تمام شهروندان ارائه ‌شده‌است. وی افزود با بررسی دقیق اسباب و عوامل افراط‌گرایی و تروریسم در جوامع و کشورهای اسلامی مشخص می‌شود که این مسائل، پیامدهای انحراف ما از سیره و روش پیامبر اکرم(ص) می‌باشد و از این ‌رو، لازم است در پاکستان نیز محققان و دانشمندان اسلامی و رهبران دیگر مذاهب با پیروی از اصول اساسی میثاق مدینه، نقش خود را در برقراری صلح و آرامش در جامعه ایفا نمایند. وی با تأکید بر ضرورت ایجاد اصلاحات لازم در کتب درسی و آگاه‌سازی دانش‌آموزان از ضرورت و اهمیت برقراری صلح و امنیت در کشور افزود که اسلام دین صلح و آرامش است و در قرآن کریم، به‌صراحت بیان‌ شده که هیچ شخصی حق ندارد کسی را ‌ناحق به قتل برساند. اسلام به‌صراحت افراط‌گرایی، تعصبات و جنایت را نهی کرده‌است و لازم است که «پیغام پاکستان» علاوه بر اجرا در سطح کشور، در عرصه بین‌المللی نیز مطرح شود تا از طریق آن بتوان تبلیغات دشمنان علیه دین اسلام را خنثی کرد.

خاطرنشان می گردد پیغام پاکستان بیانیه‌ای است که مورد تأیید اجماع علمای پاکستان قرار گرفته‌است. برخی از نکات این بیانیه چنین است: اعلان حکم جهاد به عهده دولت می‌باشد و کسی به صورت انفرادی یا آزادانه نمی‌تواند اعلان جهاد کند. همچنین، تکفیر بی‌دلیل هر شخص یا فرقه‌ای، حرام است. حمله انتحاری و تسهیل‌ اجرای حمله انتحاری نیز حرام می‌باشد.

منبع

روزنامه اکسپرس، ۰۸/۱۱/۱۳۹۷

کد خبر 382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =