هشتاد و سومین سالگرد درگذشت علامی محمد اقبال لاهوری، شاعر شرق و فیلسوف بزرگ اسلام، امروز با احترام فراوان در سراسر کشور برگزار گردید.

       هشتاد و سومین سالگرد درگذشت علامی محمد اقبال لاهوری، شاعر شرق و فیلسوف بزرگ اسلام، امروز با احترام فراوان در سراسر کشور برگزار گردید.

     علامی محمد اقبال، شاعر شرق و فیلسوف بزرگ اسلام در ۹ نوامبر ۱۸۷۷ در منطقه سیالکوت متولد شد.

      وی پس از تکمیل تحصیلات ابتدایی خود از منطقه سیالکوت، از دبیرستان "مشن"دوره دیپلم و از دانشکده مری دوره فوق دیپلم را با موفقیت به اتمام رساند. همچنین پس از کارشناسی، تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه از دانشکده دولتی لاهور با موفقیت تکمیل کرد و برای تحصیلات عالی به انگلستان رفت.

       وی از انگلستان مدرک حقوق گرفت و از آن جا به آلمان عزیمت کرد و از آلمان رشته فلسفه دکترا گرفت.     

       معلمانی مانند میرحسن و پروفسور آرنولد وی را از نظر معنوی و فلسفی تربیت کردند.

       علامی دکتر محمد اقبال در کنار شاعری در دادگاه ها کار وکالت می کرد، همچنین در جنبش های سیاسی کشور شرکت فعال داشت. در سال ۱۹۲۲، دولت انگلیس به وی لقب "Sir" داد.

      وی مبارز استقلال و آزادی بود و در جنبش های سیاسی شرکت داشت. همچنین با شعرهای خود جان تازه ای به ملت مسلمان شبه قاره داد. در سال ۱۹۳۰ ، وی آرزوی میهن جداگانه و مستقلی را مطرح کرد.

       علامی محمد اقبال قبل از تشکیل پاکستان در ۲۱ آوریل ۱۹۳۸ درگذشت و در لاهور به خاک سپرده شد.

   اقبال کتاب هایی مانند بانگ دارا، ضرب کلیم، ارمغان حجاز و بال جبرئیل را نوشت. علاوه بر این، هفت مجموعه شعر فارسی وی، کتاب هایی به زبان انگلیسی نوشته شده که تشنگان دانش را در سراسر جهان سیراب می کند. زبان شناسان می گویند شعر علامی اقبال از نظر پیام و تأثیر غیرقابل مقایسه است.

کد خبر 6580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =