به گزارش وزارت فرهنگ و ارتباطات فرانسه در این نشست "اگزاویه دارکوس"، رئیس "موسسه فرانسه" اظهار داشت که برای رسیدن به تنوع زبانی در حوزه های علمی ضروری است اهداف جدیدی برای تضمین جایگاه زبان فرانسه و سایر زبان ها در حوزه های علمی تعریف شود. در همین ارتباط "فرانک ریستر"، وزیر فرهنگ فرانسه نیز افزود: زبان فرانسه در زمره اولویت های وزارت فرهنگ می باشد. این امر امکان می دهد تا بتوان تمام واقعیت های جهان معاصر در حوزه های مختلف (از جمله حوزه های علمی) را به این زبان بیان کرد.
"پاسکال گوسار"، دبیر کل آکادمی علوم فرانسه نیز اظهار داشت: امروز به یمن معادل یابی های درستی که صورت گرفته است، محققین و دانشمندان فرانسوی باید بتوانند در مورد پژوهش های خود به زبان فرانسه صحبت کنند و در این امر آکادمی علوم مشارکت جدی داشته و دارد.
به زعم وی اگر چه کماکان انگلیسی در حوزه های متعدد علمی به عنوان زبان ارتباطی کاربری دارد اما زبان و اصطلاحات فرانسه نیز در نشست های علمی بسیار رایج است و می توان نقش بسیار گسترده ای برای آن در نظر گرفت.
یکی دیگر از موضوعات مطرح در این نشست مورد توجه قرار گرفت استفاده از سازمان فرانکفونی به منظور ترویج تنوع زبانی در حوزه های علمی بود. در آماری که وزارت فرهنگ و ارتباطات فرانسه منتشر ساخته پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در جهان به زبان فرانسه سخن گویند. یکی از نهادهایی که در ترویج زبان فرانسه از سال ۱۵۳۰ نقش کلیدی دارد کالج دو فرانسه است که مدیر آن از مدعوین این نشست بود. وی در این خصوص معتقد است که یکی از راه های رسیدن به اهداف یاد شده معرفی شخصیت های مطرح علمی فرانسه زبان می باشد.
یکی از سخنرانان از کانادا نیز در همین ارتباط اظهار داشت:
یکی از راه های ترویج زبان فرانسه در حوزه های علمی ارائه رفرانس های علمی به زبان فرانسه در فضای اینترنت و فراهم آوردن زمینه دسترسی به اینترنت برای همگان به دیده شدن بیش تر این زبان به ویژه نزد جوانان کمک بسیاری می کند.
در این نشست همچنین برخی از سخنرانان به وجود برخی مراکز علمی و لابراتوآرهای تحقیقاتی اشاره داشتند که در آن ها اکثر پژوهشگران روی عدم استفاده شفاهی از زبان انگلیسی اهتمام دارند. در همین ارتباط بسیاری روی این نکته که دست کم در بخش گفتاری باید از استفاده از زبان انگلیسی در مراکز علمی اجتناب شود، تاکید ورزیدند.
نظر شما