ایران و ایرانیان
-
پلی میان دیروز، امروز و آینده ایران شناسی
ایران شناسی در اروپا، رونق می گیرد
نخستین کنفرانس بین المللی مطالعات ایرانی/ایران شناسی دانشگاه بخارست (بخش زبان و ادبیات فارسی) با عنوان "پلی میان گذشته، حال و آینده" برگزار می شود
-
آسیب شناسی و راهبردهای دیپلماسی تجارت فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا(جهت مطالعه همکاران)
سیاست خارجی ج.ا.ایران و تحولات راهبردی آن با مؤلفه های تجاری؛ فرهنگی و... در ارتباط است و در چیدمان هایی که هم پیمانی ها یا تقابل ها، پس زمینه فرهنگی داشته باشند، یا تابعی از تحولات فرهنگی باشند، نقش دیپلماسی فرهنگی، اهمیت و عاملیت بیشتری می یابد؛ که در خصوص مناسبات همه جانبه ج.ا.ایران و ایتالیا،…
-
دیپلماسی فرهنگی میراث(مشاهیر) ایران در ایتالیا تاریخچه، ظرفیت ها، آسیب ها، و الگوهای راهبردی
مناسبات همه جانبه دو کشور ایران و ایتالیا، مناسباتی تاریخی، بر مبنای ریشه های مشترک دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا، و از این رو مناسباتی فرهنگ محور است؛ که نقش راهبردی دیپلماسی فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا را حساس تر ساخته و به دیپلماسی فرهنگی میراث، از حیث ریشه های تاریخی مشترک،…
-
سفر دانشجویان ایرانی به بامبرگ
پنج دانشجو ایرانی در راستای برنامه تبادل دانشجو میان دانشگاههای تهران و بامبرگ، برای ترم تابستانی به بامبرگ سفر خواهند کرد. این گروه اوایل ماه مارس سال جاری وارد بامبرگ میشوند.
-
نگاهی به قرنها تبادلات فرهنگی میان ایران و آلمان
بیش از ۲۰۰ سال پیش، گوته، ادیب سرشناس آلمانی با الهام از حافظ، شاعر شهیر ایرانی، دیوان “شرقی-غربی” خود رامنتشر کرد. دیوانی که بسیاری، آن را نمادی از پیوند عمیق فرهنگی میان ایران و آلمان میدانند. البته آغاز این پیوندفرهنگی مربوط به چاپ دیوان گوته نیست. در ابتدای قرن پانزدهم میلادی، یوهانس شیلت…
-
انتشار مجله الکترونیکی بزرگداشت سردار سلیمانی
به مناسبت سومین سالروز شهادت سردار سلیمانی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مجله الکترونیکی ویژه بزرگداشت سردار سلیمانی را به زبان آلمانی منتشر کرد. در این مجله الکترونیکی که در روز سیزدهم دی ماه منتشر شد در چندین مقاله آلمانی به شخصیت والای شهید سلیمانی،نگرش اجتماعی و سیاسی آن شهید و زندگی…
-
نگاهی به رسانه ها ، تشدید مواضع آلمانی ها علیه ایران ، ایرانی ها در راس احزاب آلمانی
گزارشی از یک متن خبری FDP خواستار طبقه بندی سپاه پاسداران ایران به عنوان یک سازمان تروریستی شد
هر روز که از آغاز اغتشاشات در ایران می گذرد مقامات آلمانی همپای رسانه های غرب، مواضع تندتری علیه ایران اتخاذ می کنند. در فضای رسانه ای آلمان رقابت عجیبی در سبقت گرفتن افراد و احزاب و گروهها از یکدیگر در شدت بخشیدن به رویکرد منفی نسبت به ایران خودنمایی می کند. مواضعی که با هیچ یک از اصول عقلانی…
-
به مناسبت سومین سالگرد ترور سردار سلیمانی
نقش سردار سلیمانی در شکست داعش در عراق
فضای رسانه ای در غرب و در ماههای اخیر به ویژه در آلمان، فضایی کاملا ضد ایرانی و ضد نظام جمهوری اسلامی ایران است. هر چه منسوب به ایران باشد یا نمادی از جمهوری اسلامی ایران باشد از نظر رسانه های غربی باید در زیر ضربات تحریفها و دروغ های رسانه ای نابود شود. سردار حاج قاسم به طور خاص مورد نفرت…
-
زندگی ایرانیان در اسپانیا
وضعیت زندگی ایرانیان ساکن اسپانیا جمعیت ایرانی درحالی در اسپانیا به شدت رو به افزایش است که ایرانیان این کشور جنوب غربی اروپا، با مشکلاتی روبرو هستند.وضعیت زندگی ایرانیان ساکن اسپانیا با مشکلی به نام "فقدان ارتباط با یکدیگر" و "کمبود اطلاع رسانی" روبرو است، زیرا جمعیت ایرانی در کشور اسپانیا…
-
تاریخچه تأسیس رشته ایرانشناسی در دانشگاه هایدلبرگ
“ایرانشناسی” در سال ۱۹۸۹ به عنوان یک رشته مستقل در دانشگاه هایدلبرگ تأسیس شد. البته پیش از آن نیز، رشتههای “شرقشناسی باستان”، “زبانشناسی تطبیقی” و “مطالعات هند و اروپایی” در این دانشگاه وجود داشت.
-
برگزاری هفتمین دوره جشنواره سینمای ایران در مونیخ
هفتمین دوره جشنواره سینمای ایران در مونیخ، پس از دو سال وقفه به دلیل بیماری کرونا، امسال با نمایش چند فیلم بلند و مستند برگزار شد. در این دوره، شهر مونیخ از سیزدهم تا شانزدهم ماه ژوئن میزبان سینماگران بود.
-
کنسرت ارکستر ملی ایران با عنوان "اصفهان تا فورانس"
کنسرت ارکستر ملی ایران، با عنوان "اصفهان تا فلورانس"، به رهبری نیما کشاورزی رهبر ارکستر ایرانی مقیم ایتالیا، ۲۷ – ۲۶ خردادماه ۱۴۰۱ در تالار وحدت اجراء گردید.
-
کنفرانس “چندزبانگی، ترجمه، انتقال: فارسی در امپراطوری عثمانی”
کتابخانه تحقیقاتی گوتا در سال آینده میلادی، میزبان کنفرانسی با عنوان “چندزبانگی، ترجمه، انتقال: فارسی در امپراطوری عثمانی” است. این کنفرانس بیستوهفتم تا بیستونهم ماه آوریل سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد شد.
-
کارگاه آموزشی با عنوان “درآمدی بر موسیقی ایرانی”
موسسه ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ، ششم تا هشتم ماه ژوئن میزبان کارگاه آموزشی با عنوان “درآمدی بر موسیقی ایرانی” بود. در این کارگاه دو روزه، مبانی موسیقیشناسی، تاریخ اجتماعی، زندگینامه هنرمندان و تحولات اخیر موسیقی کلاسیک ایرانی بیان شد.
-
گزارشی از کتاب جدید الانتشار آموزش زبان فارسی
خانم اوا اورتمان رئیس بخش ایرانشناسی دانشگاه گوتینگن دست بکار شده و با همکاری یکی از اساتید ایرانی، کتاب آموزش زبان فارسی را در دو جلد تالیف و منتشر کرده است. زبان واسط این کتاب آلمانی است و مولفین تلاش کرده اند ضمن بهرمندی از متون کهن و غنی ادبیات فارسی، دانشجویان را با زبان روز مره و مورد…
-
گفتگو با رئیس بخش ایرانشناسی دانشگاه گوتینگن آلمان
دانشگاه گوتینگن که با نام دانشگاه گئورگ آگوست نیز شناخته می شود، در شهر گوتینگن آلمان واقع می باشد. این دانشگاه که در سال ۱۷۳۷ تاسیس شده است، بیش از ۲۸۰ سال قدمت دارد. دانشگاه گوتینگن که در زمینه علوم انسانی، علوم پایه و پزشکی و شاخههای آن دارای اعتبار و شهرتی جهانی است، به لحاظ سطح علمی…
-
مرور آثار عباس کیارستمی در فیلمخانه کاتالونیا
فیلمخانه کاتالونیا در شهر بارسلونا از تاریخ ۲ تا ۳۰ ژوئن امسال (۱۲ خرداد تا ۹ تیر) دوره ای را به مرور آثار عباس کیارستمی، کارگردان برجسته و فقید سینمای ایران اختصاص داده است.
-
به همت موسسه حافظ و خانه ایران صورت گرفت؛
نمایش پنج فیلم ایرانی در برلین
هفته فیلم ایران در برلین در حال برگزاری است. در این رویداد که از نهم ماه مارس آغاز شده است، ۵ اثر از سینماگران برجسته ایرانی به نمایش درمیآید.
-
ترانههای عمر خیام
عمر خیام نیشابوری، فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و شاعر ایرانی است. بسیاری او را براساس رباعیاتش میشناسند که شهرت جهانی دارد. این اثر از گذشته تاکنون به بیشتر زبانهای جهان ترجمه شده است. حال، مونیکا شیفولد، کتاب “ترانههای خیام” به روایت صادق هدایت را به زبان آلمانی برگردانده است. این کتاب…
-
کتاب عکس سفر به ایران
کتاب “سفر به ایران” اثر تانیا ساردی، شامل ۴۰ تصویر زیبا از ایران و توضیحاتی درباره آثار باستانی و مناظر دلانگیز کشور ایران است. ساردی در این کتاب، مجموعهای از عکسهای بهترین عکاسان جهان از ایران را گردآوردی کرده است و در کنار هر عکس توضیحات مفصلی درباره آنها ارائه داده است.
-
توجه رسانه های اسپانیا به ارادت ایرانیان به شاعران فارسی زبان
خبرگزاری دولتی اسپانیا (EFE) در اردیبهشت ماه امسال در گزارشی با حضور در مقبره حافظ در شیراز به تهیه گزارشی از حال و هوای آرامگاه این شاعر قرن هشتم هجری و بازدیدکنندگان آن پرداخت.
-
نگاهی به زندگی محقق بزرگ آلمانی در حوزه ایرانشناسی
پروفسور هاید ماری کخ، نام شناختهشدهای در حوزه ایرانشناسی است. این محقق بزرگ آلمانی که به تازگی درگذشته است، از معدود پژوهشگرانی به شمار میرفت که در زمینۀ تاریخ ایلام قدیم تحقیقات گسترده انجام داده بود. از علایق خاص او، میتوان به هنر اسلامی، به ویژه معماری و هنر سرامیک اشاره کرد.
-
گزارش مجله آلمانی درباره فرهنگ غذایی ایران
عادات غذایی هر کشوری را میتوان به عنوان کلیتی پیچیده از فرهنگ، اعتقادات، تابوها و... آن سرزمین دانست. به زبان سادهتر، فرهنگ غذایی هر کشوری بیانگر فرهنگ، منش و باورهای مردم آن سرزمین است و میتواند ساختار فرهنگی و انگارههای دینی آن را بازگو کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید مجله فالاشتات…
-
برگزاری نمایشگاه عکس «باغ ایرانی»
طرح مذکور در راستای برگزاری نمایشگاه عکس از باغ ایرانی و معرفی این گونه غنی و تاریخمند از معماری ایرانی به جامعه نخبگان و دانشگاهیان اسپانیا بوده است.
-
استاد فلسفه در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ:
ابنسینا یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان قرون وسطی است
دوران طلایی اسلام، دورهای در تاریخ اسلام است که فلسفه، فرهنگ و علوم اسلامی رشد زیادی داشت. در آن دوران، هنرمندان، فیلسوفان، دانشپژوهان، شاعران، نویسندگان، پزشکان و دیگر دانشمندان جهان اسلام، نقش به سزایی در رشد، پیشرفت و تکامل جهان اسلام ایفا کردند.
-
برگزاری کنفرانس معماری ایرانی در مادرید
برگزارکنندگان برنامه اعلام کرده اند که قرار است بر سه نقطه از تاریخ ایران که در آن امپراطوری ایران در اوج قدرت و ثبات است تمرکز شده و معماری ایرانی در آنها مورد بررسی قرار بگیرد: دوران هخامنشی، دوران ساسانی و دوران صفوی
-
فعالیت مشترک ادبی کلارا خانس و احمد طاهری
سال گذشته و با انتشار ترجمه بخشی از شاهنامه فردوسی که داستان های کتاب را از تولد زال تا مرگ سهراب در بر می گیرد، احمد طاهری، مدیر بنیاد فرهنگی پرسپولیس در مادرید و کلارا خانس، شاعر و مترجم پر سابقه اسپانیایی کتاب تازه ای را به مجموعه کتاب های مربوط به ادبیات فارسی که نتیجه همکاری مشترک آنها…
-
آلمان و فرهنگ غذایی در ایران
عادات غذایی هر کشوری را میتوان به عنوان کلیتی پیچیده از فرهنگ، اعتقادات، تابوها و... آن سرزمین دانست. به زبان سادهتر، فرهنگ غذایی هر کشوری بیانگر فرهنگ، منش و باورهای مردم آن سرزمین است و میتواند ساختار فرهنگی و انگارههای دینی آن را بازگو کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید مجله فالاشتات…
-
حضور کارگردانان ایرانی در بزرگترین جشنواره فیلم اسکاندیناوی
جشنواره فیلم گوتنبرگ
جشنواره فیلم گوتنبرگ یک جشنواره برجسته بین المللی فیلم در شمال اروپا و کشورهای حوزه اسکاندیناوی؛ و یکی از پر مخاطبترین جشنوارهها در جهان به شمار میآید که امسال ٥٠٠ فیلم از ٨٩ کشور را به نمایش گذاشت.
-
معرفی دکتر فائزه مردانی
فائزه مردانی متولد شهر تهران است. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در تهران به پایان رساند و با هدف ادامه تحصیل به کشور ایتالیا سفر نمود.