جامعه
-
چرا پاکستان در رتبه ۹۹ در شاخص جهانی گرسنگی قرار دارد؟
پاکستان، پنجمین کشور پرجمعیت جهان، در گزارش شاخص جهانی گرسنگی که سطح گرسنگی این کشور را «جدی» توصیف میکند، از میان 129 کشور در رتبه 99 قرار گرفته است. طبق این گزارش، پیشبینیهای GHI نشان میدهد که حداقل 46 کشور جهان، از جمله پاکستان، تا سال 2030 در رسیدن به «گرسنگی کم» شکست خواهند خورد.
-
آژانس ملل متحد از پاکستان می خواهد تا از قدرت برابری جنسیتی برای رفاه استفاده کند
بر اساس گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA)، پاکستان یکی از هشت کشوری است که پیش بینی می شود تا سال 2050 نیمی از رشد جمعیت جهان را به همراه داشته باشد. دکتر لوی شبانه، نماینده پاکستان در صندوق جمعیت ملل متحد در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی جمعیت تاکید کرد که پاکستان با داشتن تقریباً…
-
به نظر می رسد که قوه قضاییه پاکستان از حضور ناکافی زنان در عرصه حقوقی آشفته نیست
صد سال پیش، قانون وکلای حقوقی (زنان) در سال 1923 در هند بریتانیا با مقدمه ای به تصویب رسید: «قانونی برای رفع شبهات در مورد حق ثبت نام زنان و انجام کار به عنوان وکلای حقوقی بود. با رویه قضایی مشکوک دادگاههای عالی هند در آن زمان قضات محترم در تلاش برای امتناع از خواندن متن صریح قانون بودند.…
-
گزارش وضعیت جمعیت جهان امکانات بی نهایتی را برای پاکستان فراهم می کند
اتحاد اقلیت ملی پاکستان و صدای عدالت کنفرانس مطبوعاتی را در باشگاه مطبوعاتی فیصل آباد ترتیب دادند تا در خصوص مصائب دختران زیر سن قانونی اقلیت های مذهبی را که قربانی تغییر دین و ازدواج های اجباری می شوند، برجسته کنند. همچنین خواستار اقدام شدید علیه مجرمان برای تضمین از حفاظت و ایمنی دختران شدند.
-
کلیشه سازی جوانان بلوچ
جوانان تحصیلکرده بلوچ در پاکستان عمدتاً در پنجاب که روایتهای اجتماعی سیاسی کشور را کنترل میکند، با مشکل تصویر مواجه هستند. نهادهای امنیتی، روشنفکران، رسانه ها، حتی آموزش و پرورش و جامعه مدنی تصویر جوانان بلوچ را به شکلی منفی می سازند.
-
تلاش برای تامین حقوق اولیه ترانس ها در پاکستان
خواجه سراها یا ترانس ها قشری فراموش شده در جامعه پاکستان هستند که در چند سال گذشته اقدامات حمایتی از سوی دولت باعث شده تا در این کشور به عنوان جنس سوم به رسمیت شناخته شوند. این افراد اکنون با بهره مندی از حقوق اجتماعی و مدنی در مدارس ویژه در گوشه و کنار این کشور اسلامی میتوانند از حق تحصیل…
-
مدرسه دینی ترنس ها در پاکستان
ترنس ها یا تراجنسیتی در جامعه به شدت سنتی پاکستان با مشکلات و چالش های بسیاری دست و پنجه نرم می کنند. آنها اغلب از سوی خانواده های خود ترک می شوند به همین دلیل اکثریت آنها در مکان های مختلف به صورت گروهی زندگی می کنند. جامعه ترنس ها جامعه فراموش شده در پاکستان است به نحوی که به دلیل رویکرد…
-
هشدار دولت پاکستان نسبت به پیامدهای مسئولان بلند پایه دو تابعیتی این کشور
پاکستان یکی از کشورهای جهان است که شهروندان این کشور به راحتی میتوانند تابعیت کشور دیگری را بدست آورند و از نظر قانونی نیز منعی وجود ندارند.
-
نگرانی سازمان ملل از افزایش جمعیت پاکستان
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، از افزایش جمعیت پاکستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که جمعیت جهان به 8 میلیارد نفر رسیده است، در حالی که جمعیت پاکستان به تنهایی با نرخ سالانه 1.9 درصد در حال رشد است.
-
داستان یک بانوی هندی که پس از ۷۵ سال به راولپندی بازگشت
استقلال پاکستان و هند از استعمار پیر انگلیس هر چند رویدادی بزرگ در شبه قاره هند تصور می شود اما این حادثه بزرگ داستان های غم انگیزی را نیز رقم زد. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان و هندوها در خشونت های مذهبی کشته شدند و ۱۵ میلیون نفر از مردم مجبور شدند دیار خود را ترک کرده به کشور جدید در آن…
-
توافق پاکستان و عربستان برای تامین حقوق اتباع پاکستانی
وضعیت بد زندگی صدها هزار نفر از کارگران پاکستان و نبود حقوق کارگری در عربستان همیشه نارضایتی سیاستمداران و مسئولان پاکستانی را برانگیخته است. نزدیک به 2 میلیون نفر از اتباع پاکستانی در عربستان در بخش های مختلف مشغول به کار هستند حالا در توافقنامه ای که بین مسئولان دو کشور به امضاء رسیده است…
-
چالش افزایش جمیعت در پاکستان
پاکستان یکی از کشورهای جهان است که جمعیت آن به سرعت رو به افزایش است. بر اساس گزارش منتشر شده از جمله ویب سایتworldometers.info میزان رشد جمعیت پاکستان در سال ۲ درصد است.
-
ایدئولوژی متاثر از صهیونیسم
روزنامه انگلیسی زبان داون مقاله ای با عنوان ایدئولوژی متاثر از صهیونیسم را به چاپ رسانده است. نویسنده در این مقاله با اشاره به جایگاه نظریه پاکستان (یا ایدئولوژی پاکستان) عدم علاقه دولتمردان این کشور در پرداختن به این موضوع را اساس مشکلات و چالش های پاکستان عنوان کرده است.
-
تلاش دولت مرکزی پاکستان برای صلح با طالبان محلی
پس از تصرف کابل بدست گروه طالبان افغانستان که به خروج نظامیان آمریکایی از این کشور منجر شد دولت پاکستان بار دیگر با حملات خشونت بار طالبان محلی در مناطق قبایلی این کشور روبرو شده است این طور به نظر می رسد که تحریک طالبان پاکستان که از دل طالبان افغانستان بوجود آمده است جان تازه ای به خود گرفته…
-
سیاستمداران ارشد و دولتمردان پاکستان چه مقدار ثروت دارند؟
کمیسیون انتخابات پاکستان لیست ثروت سیاستمداران، دولتمردان و نمایندگان مجلس ملی و ایالتی را منتشر کرد.
-
وضعیت کودکان پاکستانی از زبان یونیسف
روز جهانی مبارزه با کار کودکان برای افزایش آگاهی و فعالیت برای جلوگیری از کار کودکان از سوی سازمان ملل پیشنهاد شده است.
-
شرکت تحریک لبیک پاکستان در انتخابات میان دوره ای
در نظر برخی تحلیلگران این حزب در انتخابات آتی موفقیتهای چشمگیری به دست خواهد آورد زیرا اعضای اصلی و طرفداران "جنبش لبیک پاکستان" را بریلوی های اهل سنت تشکیل می دهند که حدود ۵۳ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. بریلوی ها از مخالفان جریان تکفیری ها و اهل حدیث هستند و با شیعیان روابط خوبی دارند…
-
پارسیان شبه قاره
پارسیان هند دسته ای از زرتشتیان ایرانی هستند، که در شبه قاره زندگی می کنند. اجداد آنها در قرن دوم هجری بعد از تسلط تازیان از ایران به هند نقل مکان وکوچ کردند، واز این لحاظ می توان آنها را نخستین جامعه مهاجر ایرانی به شمار آورد. بعد از مهاجرت به هند، در ایالت گجرات مستقر شدند وجمعیت آنها تا…
-
گروه زنان انتحاری در پاکستان برای اهداف سازمان ممنوعه فعالیت می کند.
زن بمب گذار انتحاری متهم به وابستگی به سازمانی ممنوعه از منطقه تربت دستگیر شد.
-
سامانه اتوبوس های تندرو روزنه امید برای زنان پاکستانی
تردد با مینی بوس و ون های کهنه و فرسوده در سال های اخیر یکی از چالش های مهم برای زنان پاکستانی بوده است. اقدام دولت در راه اندازی سامانه اتوبوس های تندرو در شهرهای مهم این کشور بویژه شهرهای راولپندی و پیشاور نقش مهمی در کاهش محدودیت های زنان در این کشور داشته است.
-
تهدید نوظهور داعش در پاکستان (مقاله)
محمد اکبر نوتزای از مقاله نگاران پاکستان در روزنامه دیپلومات درباره تهدیدهای داعش می نویسند. با توجه به رویکرد سهلانگارانه پاکستان در قبال گروههای افراطی مذهبی، داعش توانست از این موقعیت استفاده کرده زمینه را برای نفرگیری در این کشور مهیا کند.
-
نیکوکار آلمانی به دلیل خدماتش به زنان روستایی لوح تقدیر دریافت کرد.
یک زن آلمانی به دلیل خدماتش به زنان روستایی در ایالت پنجاب از سوی دولت محلی ایالت پنجاب لوح تقدیر و جایزه دولتی دریافت کرد.
-
پیشنهاد ممنوعیت شعار ضد اسلامی در راهپیمایی زنان
نورالحق قادری، وزیر امور مذهبی پاکستان، طی نامه ای به عمران خان، نخست وزیر پاکستان، پیشنهاد ممنوعیت شعارهای ضد اسلامی را در راهپیمایی زنان ارائه داد
-
حوادث افراط گرایی، نیاز به اعمال قانون از سوی دولت دارد
دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان: حوادث افراط گرایی در شهرهای خانیوال و سیالکوت، نیاز به اعمال قانون از سوی دولت دارد
-
سقط جنین یک نگرانی در جوامع اسلامی است
آیت الله حافظ سید ریاض حسین نجفی، رئیس مهاد حوزوی "وفاق المدارس شیعه پاکستان" گفت: سقط جنین در جوامع اسلامی به دلیل ترس از فقر و افزایش جمعیت روندی نگران کننده را در پیش گرفته است
-
دولت پاکستان گام های محکمی را برای واکسیناسیون شهروندان در برابر کرونا برداشته است
مرکز فرماندهی و عملیات ملی پاکستان (NCOC) کمپین سراسری واکسیناسیون خانه به خانه را اعلام کرده است. اسد عمر، رئیس مرکز فرماندهی و عملیات ملی پاکستان در کنفرانسی مطبوعاتی به همراه دکتر فیصل سلطان، دستیار ویژه گفت: کمپین ویژه واکسیناسیون برای کرونا راه اندازی شده است. بر این اساس مقرر است، تیم…
-
نگاهی به رویداهای اخیر پاکستان
معرفی جنبش لبیک پاکستان
حمایت دولت فرانسه از اهانت کنندگان به مقدسات اسلامی به عنوان حمایت از آزادی، خشم مسلمانان را در پاکستان نیز برانگیخت.
-
اعلام اسامی مذاکره کنندگان تحریک طالبان با دولت پاکستان
تیم مذاکره کننده تحریک طالبان پاکستان با دولت فدرال طی مشورت با ابوعاصم مفتی نورولی سرکرده تحریک طالبان پاکستان تشکیل شده است. قاضی محمدامیرمحسود از فرماندهان تی تی پی، رییس این تیم مذاکراتی می باشد درحالیکه مولوی فقیرمحمد باجوری از فرماندهان ارشد این گروه از اعضای تیم مذاکراه کننده است.
-
عمران خان: فداکاری شهدای مدرسه نظامی پیشاور بی نتیجه نبود و گذشت زمان اثبات کرد تروریست ها هیچ ملیت و دینی ندارند.
عمران خان، نخست وزیر به مناسبت هفتمین سالروز شهادت شهدای مدرسه نظامی پیشاور(APS)، طی بیانیه ای ضمن ادای احترام به شهدای فاجعه مذکور گفت: فداکاری شهدای مدرسه مزبور بی نتیجه نبوده و روحیه ملت شجاع پاکستان به جای دلسردی، بالاتر رفته و همه ملت با هم متحد شدند.
-
واکنش قاضی دیوان عالی پاکستان علیه فاجعه سیالکوت: آتش زدن حیوانات نیز حرام است، چه برسد به انسان.
فیض عیسی، قاضی دیوان عالی پاکستان با اشاره به وحشیگری فاجعه شهر سیالکوت گفت: آتش زدن حیوان نیز حرام است، چه برسد به انسان.