فرهنگ
-
پیشینه پیدایش هالووین در عراق
دربارۀ اصل و ریشۀ «عید هالووین»، دیدگاهها مختلف است؛ برخی میگویند که عیدِ بتپرستان است؛ برخی دیگر، آن را عید مسیحیان میدانند و برخی، عیدِ شیطانپرستان...
-
انتشار کتاب «صحنه های تدفین در اوایل عصر برنز در شبه جزیره عمان»
وزارت میراث و گردشگری سلطنت عمان نسخه محلی کتاب "صحنه های تدفین در اوایل عصر مفرغ و مراسم تشییع جنازه در شبه جزیره عمان" توسط پروفسور کیمبرلی دی ویلیامز را منتشر کرد.
-
باشگاه فرهنگی عمان
باشگاه فرهنگی در عمان، یک مؤسسه فرهنگی با شخصیت حقوقی است که از طریق برنامه ها و فعالیت های مختلف و از طریق همکاری و پیوندهای یکپارچه با مؤسسات فعال در صحنه فرهنگی عمان در بخش های عمومی و مدنی به پیشبرد امور فرهنگی کمک می کند. این باشگاه متعهد به توسعه دانش در همه ابعاد و محتویات آن است. همچنین…
-
گرایش به عفاف و حجاب (چادر) در جامعه شیعه لبنان
زنان شیعه لبنان، امام خمینی را قهرمانی از قهرمانان اسلام و سربازی دلاور از سربازان اهل بیت میدانند که بینش اصیل اسلامی را در حوزه زن و خانواده دوباره تثبیت کرد.
-
گزارشی از تحقیقات به دست آمده در مورد وضعیت خانواده در لبنان بین سالهای: 2018 - 2022
گزارشی از تحقیقات به دست آمده در مورد وضعیت خانواده در لبنان بین سالهای: 2018 - 2022
-
موسیقی باستانی سوریه (موسیقی مسیحی - موسیقی یهودی)
نام تاریخی «سوریه» بیانگر منطقه جغرافیایی است که از دریای مدیترانه در غرب تا بین النهرین در شرق و از آسیای صغیر در شمال تا مصر در جنوب امتداد دارد. این موقعیت جغرافیایی ممتاز گروه های زیادی از مردم را به خود جذب کرده است. بازرگانان از جاده هایی که اروپا را به آسیا از یک سو و آفریقا را از طرف…
-
نگاهی به جایگاه سریال های ترکیه در سوریه
بعد از به ثمر نشستن نقشه تقسیم جهان اسلام به واحدهای کوچکتر که به دنبال فروپاشی عثمانی اتفاق افتاد، هریک از این واحدهای کوچکتر که تحت عنوان دولت – ملت مطرح شده بودند سعی در نفوذ در دولت – ملت های دیگر داشته و دارند.
-
اهداء جایزه بین المللی فارابی به آیت الله شیخ جعفر المهاجر
در سالن کتابخانه ملی بیروت، و با حمایت وزیر فرهنگ لبنان آقای قاضی محمد وسام المرتضی، و با حضور جمعی از نخبگان فرهنگی و علمی و سیاسی لبنان، نشستی با هدف تجلیل از آیت الله شیخ جعفر المهاجر، برگزار شد.
-
سازگاری با بحران:
گزارش وضعیت اجتماعی و اقتصادی لبنان
سازگاری با بحران، یا همانطور که ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان بیان کرده، «فردا به آن عادت خواهند کرد»، برجسته ترین پدیده در چهار سال گذشته لبنان است. بحران به سرعت به واقعیتی تبدیل شده که قابل رویارویی نیست.
-
پویش نوآوری؛ طرح ابتکاری قطر برای ساماندهی فرهنگ و هنر
قطر با آنکه دیرتر از دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به عرصه تولیدات فرهنگی و هنری گام نهاد و سابقه چندانی در این زمینه ندارد با این حال از ابتدای قرن جدید و در دوره حکومت شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی و به ویژه پس از روی کار آمدن فرزندش شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، رویکرد فرهنگی و هنری در این کشور…
-
گزارشی از رصد کلان فعالیتهای «مرکز فرهنگی فرانسه» در لبنان
فرانسه از دیرباز و از دوران استعمار یکی از کشورهای مؤثر بر ساحت سیاسی و فرهنگی لبنان به حساب میآید و علیرغم استقلال لبنان، همچنان سلطهی فکری و زبانی و فرهنگی خود را بر لبنان حفظ کرده است.
-
گزارشی در مورد مرکز فرهنگی انگلستان و فعالیت مرکز در لبنان
مرکز فرهنگی انگلیس یکی از سلاحهای نرم کشور به شمار میرود که به بهانه ترویج فرهنگ، هنر، آموزش و غیره نفوذ خود را در کشورهای مختلف مستحکم و در فراهم ساختن بسترهای تبعیت هرچه بیشتر این کشورها فعالیت خود را ادامه و آنان را منجر به وابستگی کامل مینماید.
-
گالری عکس نمادها و محصولات فرهنگی رمضانی در قطر
گالری عکس نمادها و محصولات فرهنگی رمضانی در قطر
تصاویر نمادهای فرهنگی رمضان و محصولات فرهنگی رمضانی در قطر
-
افتتاح مرکز آموزش زبان روسی در باب شرقی دمشق
آقای دکتر «دارم طباع»، وزیر آموزش و پرورش سوریه با خانم «استاتورا سرگیوینا »، مدیر برنامه ریزی و همکاری های بین المللی وزارت آموزش روسیه دیدار کرد و راه های ارتقاء روابط آموزشی و گسترش آموزش زبان روسی را در سوریه خواستار شد.
-
برگزاری جشنواره جوامع فرهنگی با مشارکت گسترده بین المللی در قطر
برگزاری جشنواره جوامع فرهنگی با مشارکت گسترده بین المللی در قطر
بمشارکة دولیة کبیرة.. انطلاق مهرجان المجتمعات الثقافیة فی قطر الجزیرة-جشنواره جوامع فرهنگی در دوحه مرکز قطر، در میدان پرچم ها در نزدیکی پارک موزه هنر اسلامی ، به عنوان بخشی از طرح سال های فرهنگی که امسال فرهنگ های برجسته در غرب آسیا ، شمال آفریقا و جنوب آسیا را جشن می گیرد ، راه اندازی شده…
-
اینفلوئنسرهای یوتیوب، عراق را از دریچه دیگری روایت می کنند
پایگاه تحلیلی المانیتور در گزارش اخیر خود به بررسی سفر اینفلوئنسرهای شبکه یوتیوب به عراق و نمایش این کشور از زاویه دید این افراد پرداخته است.
-
ابعاد فرهنگی و حضور دولت ترکیه در شمال کشور سوریه
هفته گذشته مورخ ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۱ وزیر کشور ترکیه اعلام کرد این کشور قصد دارد ۲۴۰ هزار واحد مسکونی در شمال سوریه احداث کند.
-
برگزاری بیست و دومین نشست کنفرانس وزرای امور فرهنگی جهان عرب در دبی (آلکسو)
خانم ایناس عبدالدایم وزیر فرهنگ مصر روز یکشنبه ۱۹/۱۲/۲۰۲۱م در امارات ریاست بیست و دومین دوره اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عربی را به همتای اماراتی خودش خانم نورا بنت محمد الکعبی تحویل داد.
-
دیپلماسی فرهنگی فرانسه در کشور عراق
فرانسه در طول تاریخ سعی کرده است که شکوه و اقتدار تاریخی خود را بر پایه فرهنگ و هنر بنا کند. فرانسه در حوزه دیپلماسی فرهنگی یا به بیان روشن تر استفاده از فرهنگ برای پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی خود در خارج از کشورهای پیشرو محسوب شده و در واقع از معدود کشورهایی است که خیلی زود از دیپلماسی فرهنگی…
-
مروری بر جریانشناسی رسانهای عراق
جهان عرب بهلحاظ گستردگی و برخی زمینههای فرهنگی، صاحب رسانههای بزرگ و مهمی مانند «العربیه» و «الجزیره» و … است. اما این رسانهها به دلایلی از پرداختن به مسائل محلی و انعکاس اخبار و دغدغههای خاص و جزئی مردم عاجزند و اغلب با دید منطقه ای و بین المللی و با یکی از نگاه های سه گانۀ «اسلامگرایی»،…
-
درباره سینما و حمله فکری به عقل عربی... مطالعه موردی تونس
تا چندی پیش سینمای تونس در طرح برخی از پرسشهای سرنوشتساز یا حساس پیشگام بود و تلاش میکرد تا از نگاههای مربوط به مصرفگرایی فاصله بگیرد و برای ارتقای آگاهی جمعی تلاش کند. سینمای تونس موفق شد که با همه تناقضهایی که وجود دارد، توجهات مردم را به این سو جلب کند و احترام منتقدان و تماشاچیان…
-
افزایش کمک های مالی بنیاد جرج سوروس در لبنان
به گزارش وب سایت خبری الاخبار لبنان در ۱۴ژوئن ۲۰۲۲، برابر ۲۴دیماه ۱۴۰۰، فعالیت بنیاد «جرج سوروس» در کشور لبنان به صورت تصاعدی افزایش داشته و در سال ۲۰۱۹ لبنان در ردیف اول کشورهای عربی به عنوان مقصد کمکهای مالی ۵۰ ملیون دلاری این بنیاد بوده است.
-
معرفی کتاب : هویت فرهنگی موریسکوهای تونس
از مهمترین مطالعات تاریخی تونس که مورد توجه قرار میگیرد، مسئله موریسکوهاست که یک قوم غالبا مسلمان دارای اقلیتی یهودی در شهرهای اسپانیا بودند که از زمان ورود عربها به اسپانیا در آغاز قرن هشتم میلادی تا چهارصد سال پیش (به عبارتی پس از مدت بیش از هفت قرن کامل) که از آن اخراج شدند، در آنجا ساکن…
-
ابو القاسم الشابی.. درختی که آنقدر بالا رفت که جنگل کسانی که بعد از او آمدند را پوشاند
زیباست که یک کشور از نوآوران و هنرمندانش حمایت کند و زیباست شأن بزرگان خود در عرصههای نوآورانه را بالا ببرد و در میان کشورها بدان ببالد و فخر بفروشد، اما زیباتر از آن، این است که یک کشور در توزیع توجه خود به همه هنرمندانی که از دنیا رفتند و آنانکه در قید حیاتند تقسیم کند.
-
تشدید فعالیت های بنیاد جرج سوروس در لبنان
افزایش کمکهای مالی بنیاد جرج سوروس در لبنان
-
هویت در دوره "فرهنگ کثرتگرایی"
مسئله هویت جایگاه برجستهای را در عرصه اندیشه عربی و اسلامی به خود اختصاص نداده بود، اما از ۴ دهه قبل به همراه تحولات بزرگ داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفت. پیش از این دوره، مسائل فکری مطرح برای مجموع امت اسلامی و نخبگان فرهیخته و حاکم، بر مسائل اصلی متمرکز بود که مسئله هویت از جمله آن مسائل…
-
حوزه کتاب در تونس و بودجه حمایتی
حوزه کتاب در تونس با اشکالات گستردهای در فرایندهای نشر، توزیع و تبلیغات مواجه است که هر سال روی هم انباشته میشوند... پرونده حمایت از این حوزه، مهمترین محور بررسی و بازنگری است.
-
مصاحبه با خانم آمال موسی
خانم موسی در بیشتر گفتگوهایی که ما از ایشان دیدیم در وهله اول به عنوان شاعر دعوت میشدند و این، صفتی است که در نتیجه انتشار مجموعههای شعری متعددی از ایشان ایجاد شده است. نمیدانیم که آیا خانم آمال موسی یک دانشگاهی و پژوهشگر آفریده شد یا پیش از آن، شاعر آفریده شد زیرا همکاریهای بسیار جدی…
-
سماح ادریس؛ نویسنده و ادیب خستگی ناپذیر لبنان درگذشت.
سماح ادریس یکی چهرههای برجسته فرهنگی، سیاسی و رسانهای لبنان، و به عنوان نویسنده، رماننویس و مترجم شناخته میشد.
-
مصاحبه خانم : خانم نهوند القادری
خانم دکتر نهوند القادری، استاد علوم رسانه و ارتباطات، معتقد است که تلویزیون، یک واقعیت است که تا حد بسیار زیادی رواج پیدا کرده است به طوری که هیچ فاصلهای بین انسان و آنچه که میخواهد وجود ندارد و تلویزیون به صورت مستقیم، سریع و واقعی و کاملاً در راستای خدمت به دوربین و در نتیجه خدمت به درآمد…