فرهنگ
-
راه حفاظت از انقلاب جولای، کار فرهنگی و مردمی است
بسیاری از انقلابیون در سراسر جهان به طور گسترده در مورد چگونگی "حفظ" انقلاب نوشته اند. در این راه ، در کنار مردم بودن و چگونگی اجرای یک برنامه انقلابی و عند الزوم اصلاح آن در مسیر اجرا مهم است.
-
بیش از 800 هزار دانش آموز ابتدایی در یک سال ترک تحصیل کردند
در سال 2020، تعداد کل دانش آموزان ابتدایی در کشور بیش از 21.5 میلیون نفر بوده است. اما سال بعد به بیش از 1.45 میلیون کاهش یافت.
-
اختصاص بودجه کم به بخش فرهنگ در بنگلادش
بودجه پیشنهادی سال مالی 2024-2025 امروز پنجشنبه به مجلس ملی ارائه می شود. رقم بودجه این سال مالی 7970 بیلیون تاکا است. وزارت فرهنگ می گوید که در بودجه پیشنهادی، رقم 7.79 بیلیون تاکا ، یعنی 0.10 درصد بودجه برای بخش فرهنگ اختصاص داده شده است. در سال مالی 2023-2024م، 0.09 درصد (6.99 بیلیون تاکا…
-
اولویت دادن به هنرهای عامیانه و صنایع دستی : کشف مجدد سنت ها
عروسک های چوبی که بر روی ساری ( لباس سنتی زنانه بنگلادشی ) به رنگ های قرمز زعفرانی یا زرد با قلم موی سیاه نقاشی شده اند، از صنایع دستی سنتی بنگلادش و بخشی جدایی ناپذیر از نمایشگاههای صنایع روستایی است. اسباب بازیهای چوبی دیگر مانند اسب زرد برجسته، ببر راه راه قرمز و فیلی به رنگ مشکی با…
-
گردشگران بنگلادشی بیشتر؛ از هند و عربستان سعودی دیدن می کنند
کشور همسایه هند مقصد اصلی گردشگران بنگلادشی است. در این زمینه عربستان سعودی در خاورمیانه و مالزی در آسیای جنوب شرقی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. پشت آن تایلند است. یک نظرسنجی توسط آژانس دولتی اداره آمار بنگلادش (BBS) چنین اطلاعاتی را منتشر کرده است.
-
اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه شاهجلال ادامه دارد
مشارکت دانشجویان در جنبش درخواست استعفای فرید الدین احمد، رییس دانشگاه علم و صنعت شاهجلال (SHUST) در سیلهت بیشتر شده است
-
طرح کاهش ظرفیت دانشجو در دانشگاه داکا
مقامات دانشگاه داکا تصمیم دارند از سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۲، تعداد پذیرش دانش آموز را از ۷۰۰۰ نفر به ۶۰۰۰ نفر کاهش دهند. مقامات مدعی هستند که این ابتکار برای ایجاد آموزش عالی بر اساس نیازها و مهارت ها انجام می شود. مدتی است که انتقاداتی مبنی بر عدم تطابق تعداد صندلی ها [ظرفیت دانشجویان] با زیرساخت…
-
سرمقاله هفته:
تجارت به نام آموزش قابل قبول نیست
در حال حاضر ۱۰۸ دانشگاه خصوصی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳۹ دانشگاه فاقد معاون، ۸۲ دانشگاه فاقد معاون اجرایی و ۵۱ دانشگاه فاقد خزانه دار هستند. و این سه پست مهم در چارت سازمانی ۲۱ دانشگاه خصوصی اصلا وجود ندارد. این دانشگاهها سالهاست که بدون معاونی که از سوی رئیسجمهور منصوب شده باشد…
-
پس از یک سال وقفه، نمایشگاه کتاب کلکته در ژانویه آغاز به کار می کند
به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه بین المللی سنتی کتاب در سال ۲۰۲۱ در کلکته برگزار نشد. برگزارکنندگان با وجود اینکه چند بار تاریخ نمایشگاه را تغییر دادند اما در نهایت نتوانستند نمایشگاه کتاب را برگزار کنند. دولت ایالت بنگال غربی هند اخیراً مجوز برگزاری نمایشگاه کتاب در سال ۲۰۲۲ را صادر کرده…
-
شورای بریتانیا ۷۰ سال فعالیت خود را در داکا جشن گرفت
شورای بریتانیا که برای توسعه روابط فرهنگی بین بنگلادش و بریتانیا کار می کند، هفتادمین سالگرد تاسیس خود را در داکا جشن گرفت.
-
نتایج آزمون ورودی دانشگاه داکا منتشر شد؛ ۸۹ درصد رد شدند
دانشگاه داکا نتایج آزمون پذیرش واحد 'A' برای سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ را منتشر کرد که در آن ۱۰.۷۶ درصد دانش آموزان قبول شده اند و ۸۹.۲۴ درصد رد شدند. پروفسور دکتر محمد اختر الزمان، رییس دانشگاه داکا روز چهارشنبه در ساختمان اداری دانشگاه این نتایج را اعلام کرد.
-
نود و یکمین سالگرد سفر تاگور به روسیه در داکا برگزار شد
خانه روسیه [مرکز علمی و فرهنگی روسیه] در داکا در روز چهارشنبه میزبان برنامه ای به مناسبت نود و یکمین سالگرد سفر رابیندرانات تاگور به روسیه بود. ماکسیم دوبروکوتوف، مدیر خانه روسیه در داکا، در سخنان خوشامدگویی خود گفته که سفر رابیندرانات تاگور به اتحاد جماهیر شوروی با تلاش های انجمن همه اتحادیه…
-
جشنواره بین المللی فیلم داکا از ۱۵ ژانویه
بیستمین جشنواره بین المللی فیلم داکا به ابتکار "انجمن فیلم رنگین کمان" از ۱۵ ژانویه آغاز می شود. این جشنواره تا ۲۳ ژانویه ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت. عکسی از فیلم مستند "ظهیر ریحان" فیلمساز فقید مشهور بنام «نسل کشی را متوقف کن» در پوستر رسمی جشنواره امسال قرار گرفت. در صفحه رسمی فیسبوک جشنواره…
-
"دختر ریکشا"ی بنگلادش در آلمان جایزه گرفت
فیلم 'دختر ریکشا' به کارگردانی آمیتاو رضا در بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم شیلینگ در آلمان برنده جایزه شد.
-
خسارت تحصیلات در کرونا؛
آینده ۳۷ میلیون کودک بنگلادشی در خطر است
آینده ۳۷ میلیون کودک در بنگلادش به دلیل از دست دادن گسترده تحصیل به دلیل همه گیری کرونا در خطر است.
-
دانشمند بنگلادشی برای دریافت جایزه "مصطفی(ص)" به ایران می رود
دکتر ام زاهد حسن تاپوش، دانشمند بنگلادشی روز شنبه (۱۶ اکتبر) از آمریکا برای دریافت جایزه "مصطفی" عازم ایران شد.
-
سفیر نروژ شیفته خوردن "بکرخانی" داکای قدیمی شد
داکای قدیمی [قسمت قدیمی داکا چسبیده به شهر اصلی] به دلیل غذاهای سنتی معروف است. بکرخانی یکی از غذاهای سنتی داکای قدیمی است. گفته می شود، تقریبا سی صد سال پیش این غذای شبیه نان درست شده از خمیر آرد از افغانستان به بنگلادش آمد. این بار، آسپن ریشتر وندسن، سفیر نروژ در داکا، تحت تأثیر بکرخانی داکای…
-
فیلم بنگلادشی "در پیچ و خم رودخانه روپشا" در جشنواره فیلم چند فرهنگی تورنتو
روزنامه نیو اج، چاپ داکا، ۲۲ سپتامبر: فیلم "در پیچ و خم رودخانه روپشا" به کارگردانی "تنویر مکمل" به عنوان فیلم افتتاحیه چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های چند فرهنگی در تورنتو کانادا به نمایش در می آید. این جشنواره که توسط انجمن فیلم تورنتو برگزار می شود، در ۲۳ سپتامبر آغاز می شود. در همان…
-
فساد اداری در آموزش و پرورش
علم و آموزش، تاریکی جهالت را از بین برده و افراد روشن فکر را می سازد. اما کشور ها از فقدان چنین افرادی رنج می برد. اگرچه ارتباط مستقیمی با این موضوع ندارد، اما یک گزارش تحقیقی در مورد آموزش دلیل واقعی عدم ایجاد افراد روشن فکر را برملا کرده است. شفافیت بین المللی بنگلادش (TIB) این گزارش را…
-
بنگلادش در انتهای لیست "زندگی دیجیتالی"
روزنامه نیو اِج، چاپ داکا، ۲۰ سپتامبر: موقعیت بنگلادش در جهان از نظر زندگی دیجیتالی در انتها قرار دارد. بنگلادش در "شاخص کیفیت زندگی دیجیتال ۲۰۲۱" که در ۱۱۰ کشور جهان منتشر شده است، رتبه ۱۰۳ را دارد. این موقعیت از انتها هشتم است. این در گزارش اخیر منتشر شده توسط سازمان امنیت سایبری Surfshark…
-
"دختر ریکشا" در جشنواره آمریکای شمالی
نام فیلم "دختر ریکشا" است. قبلا در سال جاری این فیلم نامزد جشنواره بین المللی فیلم دوربان در آفریقای جنوبی شده است. این بار فیلم سفر خود را در آمریکای شمالی آغاز می کند و در جشنواره فیلم "میل ولی" به نمایش در می آید.
-
حضور بنگلادش در جشنواره بین المللی فیلم توکیو
جشنواره بین المللی فیلم توکیو یکی از معتبرترین جشنواره های فیلم در آسیا محسوب می شود. اولین فیلم کارگردانی نوحاش همایون، پسر همایون احمد "بنگلادش در حال حرکت"، 'Moving Bangladesh' یکی از ۱۴ فیلم سینمایی کامل است که امسال در بخش بازار تامین مالی توکیو (TGFM) انتخاب شده است. این تنها فیلم از…
-
نام کتاب: رومی ممنوع
سرودهای عشقی رومی همانند سرودهای عادی نبود. او در کوچه و بازار می گردید، می سرود و می رقصید. شاگردانش از سرودش نسخه برداری می کردند. نویسنده کتاب مسئله صحو و سکر مولانا را هم شرح داده است.
-
اشعار مولانا رومی
مترجم ادعا دارد که ترجمه این کتاب از فارسی صورت گرفته است. یک کتاب ترجمه شده معتبر اردو نیر در کنار مترجم بوده است و در دو مقاله جداگانه زندگانی مولانا و شناخت سبک غزل و مثنوی فارسی بررسی شده است.
-
فلسطین؛ چهار هزار سال تاریخ
فکر و اندیشه سیاسی در ارتباط با فلسطین، واقعیت های فعلی، فرهنگ ممزوج، مبارزات همگانی، تاریخ باستانی، ریشه یابی واژه فلسطین ، زیبایی طبیعی، مدنیت در طول تاریخ، هوای خوب و جذابیتهای سرزمین مقدس فلسطین از لحاظ تاریخی در مقالات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.
-
موسسات آموزشی بنگلادش از ۱۲ سپتامبر بازگشایی می شوند
پس از یک سال و نیم تعطیل سر انجام مدارس و دانشکده های کشور از روز یکشنبه ۱۲ سپتامبر بازگشایی می شوند. دکتر دیپو مانی، وزیر آموزش و پرورش بعد از ظهر یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از جلسه بین وزیران این اعلامیه را بیان کرد.
-
نام کتاب: تاریخ افغانستان
نام کتاب: تاریخ افغانستان نویسنده: شایسته وهاب و بیری یانگرمن ,مترجم بنگالی: خوندکار محبوب الاسلام، سیدا ممتاز تولو ,سال انتشار: جنوری ۲۰۲۱م ,حجم: ۴۵۰ صفحه , قیمت: ۲۸۰ تاکا
-
نام کتاب: دیوان شمس تبریزی مولانا جلال الدین رومی
منابع اصلی این کتاب گزیده دیوان شمس تبریزی توسط نیکلسون و چند کتاب تصوف به زبان انگلیسی است که پسر و دختر نویسنده از کشورهای اروپایی برایش ارسال نموده اند. ترجمه این مجموعه توسط دکتر سیف الاسلام خان و مهدی حسن از اساتید دانشگاه داکا با متن فارسی تطبیق داده شده. در این زمینه آقای مهدی حسن زحمت…
-
زمان شیوع کرونا در بنگلادش در چشم خبرنگار
نویسنده بعنوان خبرنگار اوضاع وخیم شیوع کرونا در بنگلادش را زیر نظر گرفته است. کرونا چگونه در ووهان چین شناسائی شد و در سراسر جهان گسترش یافت.و بعد چگونه در بنگلادش شناسائی شد.
-
۴۵مین سالگرد درگذشت قاضی نذرالاسلام، شاعر ملی برگزار شد
در چهل و پنجمین سالگرد درگذشت شاعر ملی قاضی نذرالاسلام، افراد با طبقات و حرفه های مختلف بر مزار وی ادای احترام کردند. صبح روز جمعه بر مزار شاعر در کنار مسجد مرکزی دانشگاه داکا گل باران شد.