-
روز جهانی قدس روز تجدید پیمان برای حمایت از مردم فلسطین و آزادی مسجدالاقصی است
سکوت زمامداران اسلامی و جهانیان در برابر قتلعام مردم غزه یک جنایت تاریخی است
-
به نوروز و آیینهای باستانی جفا شده است
نوروز با وجود اینکه هزاران سال تاریخ دارد و نمیشود تاریخ مشخصی برای آغاز آن پیدا کرد، به دلیل اینکه با طبیعت سروکار داشته ـ یعنی با تغییر ایام و گردش فصول و نو شدن سال رابطه داشته ـ بنابراین همیشه از روزی که خلقت زمین و طبیعت و انسان بوده، باید بوده باشد.
-
نوروز؛ رویداد طبیعی و تحریمناپذیر
آقای ساکایی معتقد است که تحریم نوروز به معنای دشمنی با طبیعت است. به گفته او، طالبان نخستین کسانی نیستند که با این جشن طبیعت دشمنی کرده باشند، بلکه اعراب از همان نخستین سالهایی که به سرزمینهای ما رسیدند، با همه عرف و عادات مردم مخالفت کردند.
-
جوانان در افغانستان از هیچ گونه برنامهی حمایتی بهره مند نشدهایم
جوانان افغانستان از برنامههای حمایتی بی بهره اند
سلاموطندار در این گزارش با ۳۰ جوان شامل ۱۵ دختر و ۱۵ پسر گفتوگو کرده است. ۲۸ نفر از گفتوگو شوندگان در این گزارش، گفته اند که برنامههای حمایتی، ظرفیتسازی و آموزشی برای جوانان کاهش یافته و آنان از هیچ گونه برنامهی حمایتی بهرهمند نشده اند.
-
وزارت اطلاعاتوفرهنگ: حضور زنان در رسانهها با رعایت اصول اسلامی آزاد است
در دوران تحولهای سریع و پیچیدهای که در افغانستان شاهد استیم، نقش رسانهها در اطلاعرسانی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
-
گفتگو با انور مسعود درباره زبانها در پاکستان، شعر و افول زبان فارسی
ما با فاصله گرفتن از فارسی، از اقبال نیز دور شدهایم
مسعود معتقد است که از دست دادن فارسی منجر به گسست فرهنگی از اقبال شده، زیرا فلسفه شعری اقبال عمدتاً در استعارهها و اصطلاحات فارسی ریشه دارد.
-
سرگذشت نوروز در افغانستان؛ چرا بلخ را مهد و مرکز نوروز میدانند؟
سرگذشت نوروز در افغانستان
هرچند طالبان در سراسر کشور نوروز را حرام خوانده است، اما نمادهای نوروز اکنون در شهر مزارشریف به چشم میخورند.
-
زنان در افغانستان از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم اند
یافتههای سلاموطندار نشان میدهد که ۲۳ نفر از ۲۶ زن گفتوگوشده در ۱۰ ولایت افغانستان، از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم هستند.
-
تقدیر جمعیت العلمای سریلانکا از دولت های مخالف طرح جابجایی مردم غزه
ما، جمعیت العلمای سراسر سریلانکا، از همه دولت ها و نهادهایی که قاطعانه پیشنهاد جابجایی اجباری مردم غزه را به عنوان بخشی از طرح پیشنهادی رد کرده اند، صمیمانه تشکر می کنیم
-
مسئله روهینگیا، روابط با آمریکا ، هند و چین اولویت سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025 م
اولویت های سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025
توحید حسین سرپرست وزارت امور خارجه امروز تاکید کرد که حفظ روابط دوجانبه قوی با سه کشور بزرگ آمریکا، هند و چین در کنار رسیدگی به بحران روهینگیا، اولویتهای کلیدی بنگلادش در سال 2025 خواهند بود. وی در پاسخ به این سوال که آیا اولویت خاصی برای یک کشور نسبت به کشور دیگر وجود دارد، اظهار داشت که…
-
گفتوگو با فردین هاشمی؛ شکست مدرنیزاسیون در افغانستان، نتیجه بیباوری تصمیمگیران سیاسی بود
شکست مدرنیزاسیون در افغانستان.
فردین هاشمی زاده سال ۱۳۶۱ در شهر هرات است. او دکترای روابط بینالملل دارد و استاد سابق دانشگاه کابل است.
-
بحثی در باره سانسور نشر کتاب در بنگلادش وجود ندارد
مصطفی سرور فاروکی سرپرست وزارت فرهنگ دولت موقت، روز شنبه در اظهار نظری گفت که بحث سانسور در نشر کتاب وجود ندارد و دولت کاملاً به آزادی بیان و نوشتن متعهد است. وی در پستی در صفحه فیس بوک خود نوشت: "دولت موقت بر روح انقلاب جولای پایبند است و یکی از جنبه های کلیدی این روح "آزادی بیان" است. از…
-
اعلام آمادگی احزاب جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش برای همکاری و ائتلاف
اعلام همکاری جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش
در یک تحول سیاسی بزرگ، احزاب جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش دیروز اعلام کردند که در راستای منافع کشور، اسلام و مردم با یکدیگر همکاری خواهند کرد. شفیق الرحمن امیر جماعت و سید رضاءالکریم امیر جنبش اسلامی بنگلادش این موضع را هنگام مصاحبه با خبرنگاران در شهر باریشال اعلام کردند. رئیس جماعت…
-
تساهل و مدارا قربانی قبیله گرایی سیاسی در افغانستان
سیدحسین اشراق، پژوهشگر حوزه فلسفه و جامعهشناسی است. آقای اشراق معتقد است که قبیلهگرایی سیاسی در افغانستان، منطق تساهل و مدارا را با تهدید مواجه ساخته است. به گفته او، بحث تساهل و مدارا در افغانستان، متناسب با محتوای آن، از پشتوانه روشی بهره کافی ندارد
-
گفتوگو با فیضمحمد عثمانی؛ شریعت باید از دین جدا درک شود
فیض محمد عثمانی؛ شریعت باید جدای از دین درک شود
در افغانستان، هیچگاه ملت ساخته نشده و تساهل و مدارا شکل نگرفته است. به گفته او، مردم افغانستان نتواستهاند فهمی از «اسلام اصیل» داشته باشند و خاستگاه روستایی علمای دینی و چسبیدن به فروع دین به جای اصل دین، زمینههای مدارا از میان مردم گرفته است.
-
سیاستگذاری «همگرایی منطقهای» در حوزه تمدنی ایران فرهنگی
همگرایی منطقهای ضرورت حوزه تمدنی ایران فرهنگی
دکتر سپنتا بر این اعتقاد است که با سیاست «همگرایی منطقهای» که امری امکانپذیر است، میتوان بر همه مشکلات در حوزه تمدن ایران فرهنگی، غلبه کنیم و اگر اکنون از آن غفلت کنیم، نسل آینده این کار را خواهد کرد.
-
نگاه متفاوت مفتی اهل سنت پاکستان به اتفاقات سوریه
مفتی فضل همدرد در کراچی در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد، پدر او از عالمان صوفی و زبان مادری اش پشتو است. مفتی فضل همدرد برنامه هایی راجع به موضوعات دینی و هماهنگی بین ادیان و مذاهب را در یوتیوب اجرا می کند که در سراسر پاکستان بسیار محبوب است. علمای قوم دیوبندی و اهل حدیث با برخی از سخنان وی…
-
قومیت ها و مذاهب در قانون و جامعه سریلانکا
اختلافات قومی و مذهبی ازجمله موضوعات ریشه دار در جامعه سنتی سریلانکاست که در برهه های مختلف بستگی به نگاه دولت ها فراز و فرود داشته اما حل نشده است.
-
مبارزات فلسطینی ها الهام بخش قیام ماه جولای بنگلادش بود
فلسطین الهام بخش قیام اخیر بنگلادش بود
ناهید اسلام سرپرست وزارت پست و مخابرات روز یکشنبه گفت که مبارزات مردم فلسطین برای احقاق حقوقشان الهام بخش اصلی قیام دانشجویان و مردم بنگلادش در ماه جولای بود.
-
رهبران جنبش دانشجویی بنگلادش یک حزب سیاسی تشکیل می دهند
جنبش دانشجویی بنگلادش سازمان دهی می شود
رهبران جنبش دانشجویی قیام جولای و اوت در حال برنامهریزی برای تشکیل یک حزب سیاسی تا اوایل فوریه ۲۰۲۵ برای شرکت در انتخابات عمومی بعدی هستند. حزب جدید بر روی یک رویکرد متوازن متمرکز خواهد شد و از دیدگاه های چپ یا راست دوری خواهد کرد. این حزب جدید استانداردهای بین المللی را رعایت خواهد کرد و…
-
حزب جماعت اسلامی در جنگ آزادیبخش سال 1971 نگران تسلط هند بر بنگلادش بود
جماعت اسلامی بنگلادش مخالف جنگ آزادیبخش سال 1971 نبود
دکتر شفیق الرحمان امیر (رهبر) حزب جماعت اسلامی مدعی شد که حزبش مخالف جنگ آزادیبخش بنگلادش نبود. اما بیم آن داشت که با کمک هندوستان به این جنگ، به استقلال دست پیدا نکند. او همچنین مدعی شد اینکه گفته می شود حزب او از دولت فعلی سود بیشتری می برد، "تبلیغات دروغین" است.
-
تمدن امروزی ما را شکست داد، باید تمدن جدیدی بسازیم
روفسور محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش دیروز در سخنانی بر پایه گذاری اقتصادی جدید تاکید کرد که در آن حاصل فناوری و رشد اقتصادی به طور مساوی بین همه تقسیم شود. وی در سخنرانی خود در نشست افتتاحیه سومین دوره "گفتگوی های خلیج بنگال" که توسط "مرکز مطالعات حکمرانی" برگزار شد، گفت: بیایید یکدیگر…
-
جای خالی وزرای مسلمان در دولت جدید سریلانکا
علیرغم اینکه ۷۰ درصد مسلمانان سریلانکا به دولت قدرت ملی خلق (NPP) رای دادند، دولت جدید هیچ نمایندهای از مسلمانان را در کابینه جدید منصوب نکرده است.
-
انقلاب بعدی در بنگلادش، انقلابی اسلامی خواهد بود
میا غلام پرور دبیرکل جماعت اسلامی در همایش اعضای این جماعت در شهرستان کوشتیا گفت: " اگر بعد از انقلاب 5 اوت (سقوط دولت شیخ حسینه و فرار او به هند) انقلاب دیگری رخ دهد، یک انقلاب اسلامی خواهد بود. همه برادران و خواهران حزب باید برای آن انقلاب اسلامی آماده باشند. "
-
ما چیزهای زیادی برای یادگیری از آنها داریم
روایت داور بنگلادشی از جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران
امسال در ترکیب هیئت داوران چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران دو نفر از آسیای جنوبی حضور داشتند. آنها آقای ا. ار رحمان برنده جایزه اسکار از هند و خانم سعدیه خالد فیلمنامه نویس و منتقد فیلم از بنگلادش بودند. این رویداد شش روزه در تاریخ ۲۳ اکتبر در مرکز همایش های بین المللی برج…
-
بنگلادش آینده، بنگلادشی اسلامی خواهد بود
مولانا محمد مامون الحق، دبیرکل مجلس خلافت بنگلادش در نشست عمومی شاخه جوانان این حزب که در شهر میمسنگ برگزار شد، در سخنانی به عنوان میهمان عالی گفت : در جنگ آزادی بنگلادش که ۳ میلیون نفر از مردم این کشور به شهادت رسیدند، هیچ یک از اعضای خانواده شیخ حسینه شرکت نکرده و شهید نشدند. با این حال او…
-
پیشنهاد حزب جماعت اسلامی به دولت موقت بنگلادش
سید عبدالله موحد طاهر نائب امیر جماعت اسلامی بنگلادش پیشنهادات ۱۰ ماده ای حزب جماعت اسلامی برای اصلاحلات در کشور را بعد از ظهر چهارشنبه در یک نشست خبری ارائه داد. متعاقب اعلام رسانه ای این پیشنهادات، شفیق الرحمان امیر ( رهبر ) جماعت اسلامی در سخنانی گفت: "اساساً پیشنهادات اصلاحی جماعت اسلامی…
-
حمایت از فلسطین ادامه خواهد یافت
دکتر محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش گفت که داکا به حمایت از مبارزات مردم فلسطین برای آزادی سرزمینشان ادامه خواهد داد. این موضع را وی در دیدار و گفتگو با یوسف رمضان سفیر فلسطین که روز سه شنبه انجام یافت، بیان کرد.
-
در بنگلادش پس از انقلاب، دکتر یونس ملت جدیدی را تصور می کند
شیخ حسینه نخستوزیر سابق، در اوایل ماه اوت به هند گریخت. دهها هزار تظاهرکننده در اعتراض به رهبری وی و سیستم سهمیهبندی شغلی که به نفع گروههای خاص بود، به محل اقامت او هجوم بردند. یونس این وقایع را از حدود ۵۰۰۰ مایل دورتر در پاریس می دید. جایی که او در بازی های المپیک تابستانی شرکت کرده بود.
-
انفجارات عید پاک و طرح حقیقت یابی
کلیسای کاتولیک انتظار دارد که برنامهای که برای افشای حقیقت درباره حملات تروریستی روز عید پاک در ۲۱ آوریل ۲۰۱۹ تهیه کردهاند را به دولت ارائه دهد و در آینده نزدیک در این خصوص گفتوگوهایی داشته باشد.