ضرورت مشارکت اندیشمندان اسلامی

 در کمیسیون اصلاح امور زنان

سخنرانان " میزگرد بررسی گزارش کمیسیون اصلاحات امور زنان "  که بعد از ظهر روز چهارشنبه از طرف مرکز تحقیق و توسعه ابتکار در تالار باشگاه ملی مطبوعات برگزار شد، اعلام کردند که پیشنهادات این کمیسیون در بنگلادش قابل اجرا نیست. به همین دلیل کمیسیون و گزارش آن باید فورا لغو شود و کمیسیون جدیدی متشکل از زنانی با دیدگاه ها و عقاید مختلف تشکیل گردد.

ضرورت مشارکت اندیشمندان اسلامی

 در کمیسیون اصلاح امور زنان

سخنرانان " میزگرد بررسی گزارش کمیسیون اصلاحات امور زنان "  که بعد از ظهر روز چهارشنبه از طرف مرکز تحقیق و توسعه ابتکار در تالار باشگاه ملی مطبوعات برگزار شد، اعلام کردند که پیشنهادات این کمیسیون در بنگلادش قابل اجرا نیست. به همین دلیل کمیسیون و گزارش آن باید فورا لغو شود و کمیسیون جدیدی متشکل از زنانی با دیدگاه ها و عقاید مختلف تشکیل گردد. اعضای این کمیسیون می تواند شامل متفکران اسلامی و همچنین کارشناسان سایر ادیان باشد.

سخنرانان این نشست تاکید کردند که کارگران جنسیت زن نیاز به بازپروری دارند، نه اینکه آنها را صرفا در موقعیت کلی "کارگران" در نظر بگیرند. آنان در سخنان خود گفتند که همراه با قهرمانان سال 1971، اطلاعات مربوط به زنان کشته شده در قیام جولای سال گذشته باید در کتاب های درسی گنجانده شود.

حمیدالرحمان آزاد دستیار دبیرکل جماعت اسلامی در این نشست گفت: "دولت برخی طرح‌های اصلاحی را انجام داده است، اما نمی‌دانم این اصلا به کجا ختم می‌شود. زیرا توطئه ها در هر سطحی در حال شکل گیری است و دولت نیز به آن توطئه ها می پیوندد. کمیسیون اصلاحات زنان نیز توطئه دیگری است. به همین دلیل من این کمیسیون را رد می کنم".

حمیدالرحمن خطاب به رئیس دولت موقت گفت:" شما دستور اجرای سریع و بدون تایید این گزارش ارائه شده توسط کمیسیون را صادر کردید. جنجالی که این جرقه زده ، عملاً دولت را با مردم روبرو کرده است. آیا می خواهید با مردم وارد جنگ شوید"؟

 ریاست این میزگرد ، پروفسور دکتر عبدالرب ، رئیس مرکز تحقیق و توسعه ابتکار، در سخنرانی خود گفت: "پیشنهادهای کمیسیون اصلاحات زنان تلاشی برای سوق دادن ملت به سمت تقسیم نهایی است. پیشنهادات کمیسیون نظرات جمعیت بزرگی از کشور را نادیده گرفته است. به همین دلیل تقریباً همه اقشار جامعه آن را مردود دانسته اند.

محمد حسین الرحمن دیگر سخنران میزگرد گفت : " گزارش این کمیسیون باعث ایجاد تفرقه در خانواده ها خواهد شد. این کمیسیون برای ترویج "خانه های سالمندان" است. از طریق این کمیسیون تلاش می شود مردم از ارزش های اسلامی دور شوند".

در ادامه ام عبدالمنان، استاد دانشگاه راجشاهی طی سخنانی گفت: "بیشتر پیشنهادات این کمیسیون خلاف اسلام است. همچنین بسیاری از پیشنهادها، از جمله "قوانین یکسان خانواده"، مخالف ادیان دیگر نیز است. بنابراین، رئیس دولت موقت باید در مورد این کمیسیون اظهارنظر رسمی کند.

پروفسور شامیما تسنیم، رئیس تشکل "تلاش اجتماعی زنان" هم در سخنانی گفت که پیشنهادات این کمیسیون مسائل و معضلات جدیدی برای نزاع زن و شوهر ایجاد می کند. در صورت اجرای این پیشنهادات روابط اعضای مرد خانواده با اعضای زن در آن به دشمنی خواهد کشید.

در این میزگرد همچنین استاد ذوالفقار حسن از دانشگاه سیتی ، دکتر فخرالاسلام ، پروفسور دانشگاه مهندسی و فنآوری بنگلادش ، وکیل اقتدار احمد، پروفسور محمد عبدالصمد از دانشگاه بین المللی منارات، شاهین آرا انوری ،استادیار دانشگاه پزشکی بانگاباندو شیخ مجیب، فردوس آرا خانم، دبیر انجمن تلاش اجتماعی زنان ، وکیل سبیکون نهار منی، خلیل الرحمن مدنی، حاکم بنیاد اسلامی ، عبدالحی محمد سیف الله، خطیب  مسجدالجمعه  سخنرانی کردند.

 (روزنامه پرتهوم آلو، چهار شنبه، 7 می 2025)

ملاحظه : ارائه و انتشار گزارش کمیسیون اصلاحات امور زنان بنگلادش مورد اعتراض جمعیت ها، گروهها و احزاب اسلامگرا قرار گرفته است. این تشکل ها بر این عقیده هستند که قوانین و مقررات اسلامی در تهیه گزارش کمیسیون مورد بی توجهی قرار گرفته و اعضای کمیسیون که اکثرا فعالان موسسات غیر دولتی حقوق زنان هستند و افرادی غربگرا و سکولار محسوب می شوند، در تلاشند ارزش های غربی و غیر دینی را در باره زنان در جامعه بنگلادش رواج و حاکمیت بخشند. از این رو خواستار لغو این گزارش و تشکیل کمیسیون با ترکیب جدید و با حضور متخصصان و اندیشمندان اسلامی هستند تا گزارش جدیدی در قالب پیشنهادات اصلاحی تهیه و ارائه نماید.   

https://www.prothomalo.com/politics/jmqhqha4f4

کد خبر 23950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =