بنیاد رفاهی JDC(Jafaria Disaster Cell) یک سازمان غیرانتفاعی است که برای خدمت به بشریت بدون هیچ گونه تبعیض نژادی یا اعتقادی تشکیل یافته است. مؤسسان این سازمان معتقدند که همه در برابری غذا، سرپناه، دسترسی به آموزش و امکانات بهداشتی سزاوار حمایت هستند. هدف آنان تلاش برای ایجاد جهانی است که در آن برابری حفظ شود. جی دی سی در سال 2009 با مدیریت سید ظفر عباس یکی از فعالان اجتماعی معروف شیعه در کراچی بعنوان بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر پاکستان و از یک اردوگاه کوچک که خدمات مدیریت نجات و بلایا را ارائه می داد، شروع به کار کرد. شعبه های خود را گسترش و موفق به ایجاد زیرساخت موثری شد که با خدمات اجتماعی و رفاه در سراسر کشور سروکار دارد. جی دی سی برای نشان دادن این واقعیت، بطور خستگی ناپذیر کار کرده است. در حال حاضر، هشتاد و نه پروژه موفق را با هدف توسعه زندگی مردم از طریق تسهیل توسعه بخش خاص به ویژه سلامت، فقرزدایی، مدیریت بلایا، غذا، سرپناه، آموزش و علل اجتماعی اجرا می کند. تیم متخصصان و داوطلبان جی دی سی متعهد به ایجاد تأثیر مثبت در زندگی کسانی هستند که به کمک و حمایت نیاز دارند.
آزمایشگاه تشخیصی JDC
اولین آزمایشگاه تشخیصی رایگان پاکستان که در آن آزمایشات کاملا رایگان انجام می شود توسط گروه جی دی سی تأسیس شده که در چهارراه نمایش شهر کراچی واقع شده است. همانطور که مرسوم است آزمایشگاه های موجود پول زیادی از مراجعان می گیرند که همه نمی توانند آن را بپردازند، بنابراین جی دی سی ابتکار عمل ایجاد یک آزمایشگاه تشخیصی، یک بانک خون و یک مرکز تالاسمی را فقط برای تسکین درد مردم جامعه خود به عهده گرفته است. جی دی سی این تسهیلات را به صورت بیست و چهار ساعته و هفت روز هفته ارائه می دهد و تنها چیزی که نیاز دارد حمایت مردم پاکستان است.
مرکز دیالیز رایگان
بنیاد جی دی سی در خدمت رسانی به مردم با درمان های پزشکی کار می کند. این مؤسسه به افراد مبتلا به دیالیز کمک می کند تا لبخند را بر لبانشان بیاورد. با توجه به زیادی مشکلات و بیماری های مختلف مردم، یک بیمار کلیوی ساعت ها منتظر می ماند تا بتواند از خدمات دیالیزی استفاده کند. با افزایش جمعیت بیست میلیون نفری ساکن شهر کراچی، نیاز غیر قابل مقاومتی به مراکز دیالیز دارد چرا که بیماران کلیوی در آنجا جان خود را از دست می دهند. جی دی سی اولین مرکز دیالیز رایگان خود را در لیاقت آباد کراچی راه اندازی کرد که هر ماه به ششصد بیمار خدمات می دهد. در پاکستان بیش از هفده میلیون نفر از بیماری های کلیوی رنج می برند. به دلیل اینکه پاکستان یک کشور جهان سومی است، کمبود آشکار منابع از جمله درمان بیماری های کلیوی وجود دارد. در حال حاضر، هزینه درمان هر بیمار دیالیزی در پاکستان سه هزار دلار در سال است و بسیاری از مردم توان پرداخت آن را ندارند. جی دی سی با در نظر گرفتن هزینه ها، تعداد روزافزون بیماران و کمبود منابع، تصمیم به ایجاد مراکز دیالیز رایگان متشکل از پنج دستگاه در کشور گرفت تا بتواند بیماران دیالیزی را بدون هزینه درمان کند.
اولین بیمارستان رایگان کرونا
زمان شیوع بیماری کووید19، هیچ کس از رویدادهایی که به دلیل این ویروس مُسری جدید رخ می داد، خبر نداشت. کووید یک ویروس بسیار عفونی با تواناییهای جهشپذیر است که جهان را به بنبست رساند. این ویروس از ووهان چین شروع به گسترش کرد و با سرعت به هر گوشه جهان رسید. WHO آن را یک بیماری همه گیر نامید و متأسفانه جهان برای چنین سناریویی آماده نبود. پاکستان اولین قرنطینه خود را در مارس 2019 به دلیل کووید19 اعلام کرد. از آنجایی که کووید19 یک بیماری تازه متولد شده بود، هیچ درمان واکسینه شده ای وجود نداشت که مقابله با این ویروس را دشوار می کرد. قرنطینه بر اقتصاد، آموزش، بهداشت، مشاغل، روابط و فعالیتهای روزمره تأثیر گذاشت. پاکستان یک کشور جهان سومی است که دسترسی آن به آخرین فناوری و منابع محدود است، در مواجهه با کووید19 که بزرگترین اقتصادها را مختل کرده بود، پاکستان نیز نمی توانست به خوبی عمل کند. به دلیل افزایش موارد مبتلایان و کمبود منابع، بیماران نتوانستند درمان های لازم را دریافت کنند. در چنین موقعی، بنیاد جی دی سی بیمارستان کووید رایگان خود را در کراچی راه اندازی کرد و با همکاری بنیاد لاکانی به همشهریان خود ارائه خدمات نمود.
سیستم آموزشی رایگان JDC
آموزش ابزاری است که می تواند ملت ها را متحول کند. جامعه تحصیل کرده جامعه ای است که شکوفا شود، توسعه یابد، رشد کند و فرصت کافی برای اعضای خود فراهم کند. ارائه آموزش مناسب در کراچی می تواند به جوامع کمک کند تا از دوران سخت به دوران پر رونق بروند، و دانش ابزار بسیار خوبی است که وقتی به اشتراک گذاشته شود، کاربرد آن را افزایش می دهد. پاکستان کشوری است که در حال حاضر توسعه نیافته است و این بدان معناست که متاسفانه ما به نیازهای اولیه زندگی مانند غذا، سرپناه و پوشاک دسترسی نداریم. وقتی مردم فاقد این نیازها باشند، ابزارهایی مانند آموزش و دانش به جای یک ضرورت تبدیل به یک کالای تجملاتی می شود. جمعیت پاکستان بالاترین میزان جوانان را دارد و اگر آنها به درستی آموزش ببینند، می توانند به رشد و توسعه کشور کمک کنند. بچه ها انتخاب نمی کنند که در فقر به دنیا بیایند. اکثراً بدون درک توانایی انسانی خود بزرگ می شوند. در عوض با آسیب های جسمی و روانی، گرسنگی، سوء تغذیه، بیماری، اعتماد به نفس پایین و کمبود فرصت مواجه می شوند. بنابراین، بنیاد جی دی سی بر روی یک سیستم آموزشی رایگان کار می کند تا با ارائه آموزش با کیفیت در کراچی، زندگی کودکان محروم را متحول کند. بنابراین JDC تصمیم گرفت آموزش رایگان ارائه دهد که به کودکان کمک می کند تا خود و همچنین مشاغل حرفه ای خود را توسعه دهند. سیستم آموزشی رایگان JDC بر کمک به دانش آموزان با ارائه آموزش با کمک روانشناسان متخصص، مربیان بدنی، و متخصصان هنر و صنایع دستی تمرکز دارد تا به این کودکان کمک کند تا مهارت هایی را توسعه دهند که به آنها در آینده کمک می کند. حتی قوانین بینالمللی در زمینه حقوق بشر بر تأمین آموزش تاکید داشته و آموزش ابتدایی را به عهده دولت قرار داده است. هدف این است که آموزش متوسطه نیز رایگان شود. هدف از ایده آموزش رایگان JDC کمک به رشد جوانان با ارائه آموزش با کیفیت، مهارت های با کیفیت و آموزش با کیفیت برای ارتقای شخصیت و مهارت های آنها است. سیستم آموزشی رایگان JDC فرصت هایی را برای رشد و کمک به جامعه نیز فراهم می کند. آموزش رایگان JDC در کراچی یک ابتکار عالی است که در دراز مدت به کشور و جامعه کمک خواهد کرد. هدف توسعه نسلی از آزاداندیشان است که تخصص خود را در اختیار پاکستان قرار دهند.
مدرسه رایگان JDC
اولین مدرسه رایگان پاکستان با ارائه آموزش استانداردهای بین المللی تا سطح O در حال شکستن موانع است. این ابتکار پیشگام فراتر از پارادایم های آموزشی سنتی است و به دانش آموزان لپ تاپ، تبلت، تخته های ثابت و تعاملی ارائه می دهد تا تجربه یادگیری خود را افزایش دهند. این مدرسه با یک تیم اختصاصی از معلمان بسیار ماهر، قصد دارد دانش آموزان را با ابزارها و دانش لازم برای موفقیت در دنیای رقابتی جهانی توانمند کند. این مدرسه با اولویت دادن به دسترسی و تعالی، آینده روشن تری را برای جوانان پاکستان رقم می زند و تضمین می کند که آموزش با محدودیت های اقتصادی محدود نمی شود. آموزش رایگان JDC یک ابتکار عالی است که در دراز مدت به کشور و جامعه کمک خواهد کرد. هدف توسعه نسلی از آزاداندیشان است که تخصص خود را در اختیار پاکستان قرار دهند.
رستوران سیار رایگان
کراچی قطب کشور پاکستان محسوب می شود. کلان شهر، فرصت ها و وعده های مختلفی را به افراد متعلق به همه طبقات و فرقه ها ارائه می دهد. این شهر به عنوان یک هدف توسط میلیون ها نفر تصور می شود. این شهر به برج های بلند زیبا، مراکز خرید بزرگ، زیرساخت های زیبا می بالد و این تصویر را به مردم این شهر می دهد که زندگی خارق العاده ای دارند.
این ایده سالانه میلیون ها مهاجر را به کراچی جذب می کند با این امید که بتوانند استانداردهای زندگی خود را بهبود بخشند. متأسفانه، این ترفند برای اکثر افراد جواب نمی دهد. هزاران نفر پس از رنج ناشی از کمبود تحصیلات، دانش، یا مهارت و یا صرفاً به دلیل شانس ساده، با بحران اقتصادی در شهر رو به رو می شوند. این کارگران دستمزد روزانه را شروع می کنند تا آنقدر درآمد داشته باشند که شکم شان را سیر کنند. این شهر به دلیل زرق و برق خود، گران است و بنابراین، حتی مدیریت وعده های غذایی روزانه به چالشی برای میلیون ها نفر تبدیل می شود.
بنیاد JDC در سال 1390 شمسی سفره ای را راه اندازی کرد که هدف آن ارائه وعده های غذایی سه بار به شهروندان زحمتکش این شهر بدون هیچ هزینه ای بود. سفره موفقیت بزرگی داشت و در بیش از پنج شهر فعالیت می کند. به دنبال موفقیت سفره، JDC اخیراً رستوران های سیار رایگان را در کراچی نیز راه اندازی کرده است. هدف رستوران سیار رایگان ارائه وعده های غذایی به شهروندان و همچنین ارائه سرپناه برای آنها است. غذاهای متنوعی در رستوران سیار رایگان سرو می شود، از جمله بریانی معروف شهر. غذاهایی که در رستوران سیار رایگان سرو میشود، بدون صدقه یا زکات است که این امر باعث میشود همه فرقهها و عقاید به آن دسترسی داشته باشند. هدف این است که مکانی را فراهم کنیم که همه بتوانند بدون احساس کوچکی غذا بخورند. این بنیاد قویاً معتقد است که استفاده از کلماتی مانند «گدا» یا «نیازمند» بی احترامی است، بنابراین، ما می خواهیم بستری را فراهم کنیم که همه بتوانند مانند بقیه شهروندان غذا بخورند. رستوران سیار رایگان یکی دیگر از ابتکاراتی است که این ایده را تقویت می کند که امیدواریم هیچ کس به دلیل کمبود غذا در زندگی خود قدم اشتباهی برندارد. بنیاد JDC و رستوران های سیار رایگان آنها در حال حاضر در چهارراه نمایش کراچی فعالیت می کنند و نیازمند کمک عموم مردم هستند.
سفره امام حسن علیه السلام
پاکستان، متأسفانه، یک سیستم رفاهی قوی ندارد، به این معنی که هزاران نفر از مردم محروم به غذا، آب و سرپناه دسترسی ندارند. بر اساس آمار، فقر در پاکستان در سال 2020 یک درصد افزایش یافته است. با افزایش تورم و قیمت ها، تهیه غذا برای بسیاری از مردم تقریبا غیرممکن شده است. به همین دلیل، مسئولیت کمک به تامین مایحتاج اولیه زندگی به نیازمندان بر دوش قشر برخوردار است. JDC با در نظر گرفتن این ایدئولوژی، سفره آزاد خود را با نام امام حسن علیه السلام در سال 2011 آغاز کرد. اولین سفره رایگان در چهارراه نمایش در کراچی تأسیس شد و JDC مفتخر است اعلام کند که سفره رایگان ما اکنون در بیش از 35 مکان در کراچی، لاهور، اسلام آباد و سَکَر فعالیت می کند.
خدمات حمل و نقل رایگان
JDC بعنوان بزرگترین سازمان رفاه پاکستان، با فرمانداری ایالت سِند برای معرفی یک ابتکار پیشگامانه - خدمات حمل و نقل رایگان در کراچی - همکاری کرده است. در شهر شلوغ کراچی، جایی که کارهای روزمره اغلب شامل پیمایش در خیابان های شلوغ و دست و پنجه نرم کردن با چالش های حمل و نقل مقرون به صرفه است، اکنون چراغ امیدی پدیدار شده است. این اقدام رویایی نه تنها میخواهد دسترسی و مقرون به صرفه بودن را در کراچی بازتعریف کند، بلکه تأثیر مثبتی عمیق بر زندگی ساکنان بیشماری بگذارد.
کمک مظلومین فلسطین
امداد اضطراری: تمرکز فوری ما بر ارائه کمک های اضطراری به مردم فلسطین است. این شامل لوازم ضروری مانند غذا، آب تمیز، سرپناه و کمک های پزشکی است.
داروی پزشکی: دسترسی به مراقبت های بهداشتی یک حق اساسی بشر است. JDC از بیمارستانها و کلینیکها در فلسطین حمایت میکند و به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، مراقبتهای پزشکی و لوازم حیاتی ارائه میکند.
بازسازی زیرساخت: زیرساخت های فلسطین به شدت تحت تأثیر سال ها درگیری قرار گرفته است. JDC به طور خستگی ناپذیر برای بازسازی مدارس، بیمارستان ها و خانه ها تلاش می کند و آینده ای امن تر و با ثبات تر را برای مردم فلسطین تضمین می کند.
پشتیبانی آموزشی: آموزش سنگ بنای آینده ای روشن تر است. جی دی سی به ارائه فرصت ها و منابع آموزشی به کودکان فلسطینی اختصاص داده شده و به آنها کمک می کند تا رویاهای خود را بازسازی کنند.
خدمات آمبولانس JDC
پاکستان بیش از دویست و چهل میلیون نفر جمعیت دارد و این بدان معناست که این کشور به دلیل جمعیت متراکم و کمبود زیرساخت ها همیشه احتمال تصادفات زیادی دارد. بین سال های 2009 تا 2020 بیش از یکصد هزار تصادف جاده ای در کشور رخ داده است. این تصادفات، 2.43 درصد از مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. این کشور همچنین بیماران زیادی دارد و هفده میلیون بیمار کلیوی دارد. از هر چهار بزرگسال هر یک به بیماری قلبی مبتلا هستند. این کشور با بیش از یکصد و پنجاه هزار بیمار سرطانی، شهروندان زیادی دارد که با کمک امکانات پزشکی زندگی می کنند. با افزایش روزافزون نیاز به خدمات اضطراری، کشور به شدت به داوطلبان برای انجام این وظایف متکی است. JDC نیز خدمات آمبولانس خود را راه اندازی کرده است که نیازهای شهروندان کراچی را برآورده می کند. خدمات آمبولانس JDC دارای آمبولانس های پیشرفته با خدمات و دستیاران پزشکی کمک های اولیه است که به آمبولانس امکان درمان سریع و انتقال بیماران به نزدیک ترین بیمارستان را می دهد. آمبولانسهای JDC در طول روز برای مقابله با هر اورژانسی درگیر و هوشیار هستند. با توجه به وضعیت شهر کراچی که در آن شرایط اضطراری به دلیل تروریسم و بلایای طبیعی وجود دارد، خدمات آمبولانس باید فعال بماند. آمبولانس برای ایام محرم و رمضان نیز خدمات ارائه می دهد. خدمات آمبولانس JDC تضمین می کند که به هر اورژانس پزشکی رسیدگی می شود و فرد مبتلا نه تنها مراقبت های پیش بیمارستانی مناسب را در آمبولانس دریافت می کند، بلکه به نزدیک ترین بیمارستان نیز منتقل می شود. آمبولانس جی دی سی همیشه در جادههای کراچی فعال است و آماده رویارویی با هر شرایط اضطراری است. در طول سال ها، JDC به تعداد زیادی از بیماران خدمات رسانی کرده و در بسیاری از رویدادها شرکت کرده است. هدف JDC انتقال بیمار از یا بین مکانهای درمان پزشکی، مانند بیمارستانها، قرار ملاقاتهای فوری پزشکی، و انتقال غیر فوری بین شهرها، برای حفظ تداوم مراقبتهای پزشکی است. JDC به بهبود و گسترش خدمات خود در مناطق مختلف پاکستان ادامه می دهد.
منبع:
نظر شما