نام کتاب : ایران همانطوریکه دیده ام
نویسنده: دکتر سخاوت حسین، سرتیپ نظامی بازنشسته
ناشر: پلک پبلیشرز، داکا ,سال انتشار: فوریه ۲۰۲۱م ,قیمت : ۵۴۰ تاکا ,حجم : ۲۹۶ صفحه
نویسنده یکی از فرماندهان نظامی پاکستان و سپس بنگلادش است که عکس یادگار ملاقات با شاه ایران در سال ۱۹۷۰م را درعکسهای یادگاری و اماکن تاریخی در آخر کتاب به چاپ رسانده است. بگفته نویسنده در آن ملاقات کتابی از دست شاه ایران تحویل گرفته بود ولی قسمت نشد که از ایران بازدید کند. (گویا این ملاقات در سفر شاه ایران به پاکستان صورت گرفته است) بلآخره با کمک دکتر اکرام و خانمش که ایرانی است رویای بازدید ایران به وقوع پیوسته. کتاب حاضر با چند عنوان تقسیم و ترسیم شده است. دکتر اکرام ( متخصص ارتوپدی ) و از پزشکانی که در ایران تحصیل کرده و همسرش ایرانی است این سفر را ترتیب داده اند. ۱۰ زوج بنگلادشی را برای سفری توریستی به ایران میبرند که آقای سخاوت حسین و همسرش نیز در این سفر بوده اند.
۱. در کشور کورش کبیر
اشاره به قدمت تاریخی ایران، ذخایر طبیعی و سرمایه ها، قدمت فرهنگی. ورود به فرودگاه امام خمینی (ره ) ، تعریف از فرودگاه، معرفی خانم دکتر اکرام، صحبتهای دوستانه در اتوبوس، درباره قم و جایگاه ائمه اطهار (ع)نزد شیعیان، سیمای پیشرفته ایران و شرح مهمان نوازی و پذیرائی های ایرانی ها در این بخش بازگو شده است.
۲. بسوی شیراز
منظره های طبیعی در دو سوی جاده، رسیدن به مقبره با ابو لولو فیروز نهاوندی، شرح داستان قتل جناب عمر بدست ابو لولو، پناهندگی او به ایران، چرا ایرانیها برای او احترام قایل اند. و شرح نا رضایتی برادران اهل سنت از این موضوع. البته دولت کنونی در سال ۲۰۱۰م این مقبره را قفل نموده و جشن سالیانه انرا نیز ممنوع کرده. عبور از منطقه نطنز و خاطرات در باره برنامه اتمی ایران، عبور از کنار اصفهان و خاطرات تاریخی ، ورود به شهر شیراز، صمیمیت های دوستان در طول راه و... مباحث این بخش از کتاب را شامل شده اند.
۳. شیراز شهر شعر و شاعران و تاریخ
زیارت از سعدیه. گرچه سعدی سنی است ولی ایرانیها به سعدی افتخار می کنند. حضور در حافظیه، خاطرات ملاقات حافظ با تیمور لنگ، حافظ شیعه بوده، بازدید از باغ ارم، بازار شیراز و چند مقبره و مسجد.
۴. در پارسیه کورش کبیر
مرور تاریخ شاهان ایران، بازدید از پرسپولیس
۵. اصفهان دختر زیبای ایران
بازدید از اصفهان شرح آثار باستانی و بناهای تاریخی
۶. در راه همدان یک داستان عشقی
داستان عشق ورزی دکتر اکرام با خانم لیدا و ازدواج با او. بازدید خاطره انگیز از زادگاه خانم لیدا. خانم لیدا دختر فرمانده ای نظامی است که در زمان شاه و بعد از انقلاب اسلامی نیز خدمت نموده.
۷. سخنی در باره همدان شهر بوعلی سینا
بازدید از شهر همدان، از یک معبد یهودیان، اشاره به تاریخ یهودیان در همدان، بازدید از مقبره ابو علی سینا و چند آثار باستانی، بناها و مقبره ها از جمله بابا طاهر، کتیبه روی کوه، ستایش از مهمان نوازی مردم ایران، ایرانیها به تاریخ و میراث خود احترام می گذارند.
۸. در شهر بو علی سینا
گفتگو با یک پیرمرد که پسرش از انقلاب راضی نیست. دفاع پیر مرد از مواضع انقلاب اسلامی، ایران اسرائیل را از طریق سوریه، غزه و جنوب لبنان در محاصره گرفته است. ستایش از قاسم سلیمانی که بین ایران و امریکا حایل است. امریکا هیچ وقت به ایران حمله نخواهد کرد چرا که می داند چه تاوانی باید بپردازد.
۹. بسوی دریای خزر
اشاره به انقلاب مصدق، انتقاد از دخالت امریکا و انگلیس در کودتا و سقوط مصدق، شرح مناظر در دو سوی جاده. حضور در کنار دریای خزر.
۱۰. بسوی تهران
خاطره های تاریخی از نادرشاه و تاراج او دردهلی و ربودن تخت طاووس سنگ کوه نور.
۱۱. تهران پایتخت ایران
امریکا در اوایل انقلاب در باره آینده این انقلاب واهمه نداشت. گرچه هم پیمانان عرب او در ترس و وحشت فرو رفته بودند، یادی از ایام پیروزی انقلاب، دست نشاندگی شاه به امریکا، جدایی او از مردم، سقوط رضاشاه و پیروزی انقلاب اسلامی ایران.
۱۲. بسوی وطن
۱۳. عکسها از اماکن بازدید و یادگاری سفر
توضیح : دیدگاه نویسنده در بیان واقعیات غیر متعصبانه و در جهت معرفی انقلاب اسلامی است.
نویسنده یکی از فرماندهان نظامی پاکستان و سپس بنگلادش است که عکس یادگار ملاقات با شاه ایران در سال ۱۹۷۰م را درعکسهای یادگاری و اماکن تاریخی در آخر کتاب به چاپ رسانده است.
کد خبر 7879
نظر شما