-
سفر دبیر کل سازمان ملل متحد به بنگلادش : یک نقطه عطف دیپلماتیک
دکتر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، سفر چهار روزه خود به بنگلادش را به پایان رساند و داکا را ترک کرد. دیدار او مورد توجه محافل رسانه ای، سیاسی و اجتماعی قرار گرفت. با این حال، تلاشهای ضعیفی نیز توسط بخشهای خاص برای کوچک کردن اهمیت آن صورت پذیرفت.
-
چرا ایران می تواند مقصد بعدی پزشکی برای بنگلادش باشد؟
در سال های اخیر گردشگری سلامت در ایران رشد چشمگیری داشته است. ایران با سرمایه ها و ظرفیت های زیاد در تخصص های پزشکی، امکانات پیشرفته مراقبت های بهداشتی و مناظر طبیعی خیره کننده، ترکیبی بی نظیر از درمان های پزشکی مدرن و منابع طبیعی شفابخش را ارائه می دهد. بخش گردشگری پزشکی و سلامت ایران به…
-
مسجد سه گنبدی نارسینگدی، یادآور معماری با عظمت دوران گورکانی
مسجد تاریخی سه گنبدی در نارسینگدی حتی پس از گذشت حدود ۳۰۰ سال نیز همچنان قد علم کرده و گواهی بر میراث غنی باقی مانده از معماری مسلمانان در دوران مغول است. این مسجد که در "پالاش" در "پارولیا" واقع شده است، همچنان به عنوان یک نقطه عطف مذهبی و معماری جلب توجه می کند و عظمت صنعت و هنر معماری مغول…
-
رقابت احزاب بی ان پی و جماعت اسلامی در انتخابات آینده بنگلادش
پروفسور محمد یونس رئیس دولت موقت در سخنرانی خود به مناسبت 100 مین روز فعالیت دولت موقت خطاب به هموطنان گفت: "قطار انتخابات راه افتاده است و متوقف نخواهد شد. اما در ادامه راه، کارهای زیادی برای انجام دادن داریم. اینکه این قطار چه زمانی به آخرین ایستگاه برسد، بستگی به این دارد که چقدر زود بتوانیم…
-
روایت و توصیف خبرنگار بنگلادشی از زیبائی های زمستانی کوه و پیست اسکی توچال
ارتفاعات توچال از منظر خبرنگار بنگلادشی
ایران، سرزمینی با تاریخ کهن و فرهنگ های متنوع است که تصاویری از مناظر کویری و مساجد باشکوه را در ذهن تداعی می کند. در تهران فراتر از خیابان های شلوغ، دنیای متفاوتی دیده می شود که یکی از جلوه های آن قله های پوشیده از برف شمال این شهر و ماجراجویی های کوهستانی در آن است. کوه توچال بهشتی دست…
-
تشکیل کمیسیون اصلاحات برای نظام آموزشی بنگلادش لازم است
ئیس دولت موقت پروفسور محمد یونس در اولین سخنرانی خود خطاب به ملت در 25 اوت 2024، اظهار داشت که حکومت ناسالم دولت قبلی سیستم آموزشی کشور را فلج کرده و هرج و مرج را در تمام سطوح آموزشی ایجاد کرده است. او در آن سخنرانی اعلام کرد که اصلاحات جامع در نظام آموزش کشور وعده دولت موقت است و کار بر روی…
-
تغییرات مورد نیاز در مدیریت و نحوه برگزاری انتخابات سراسری بنگلادش
برگزاری انتخابات در بنگلادش نیازمند تغییر است
از جمله موضوعاتی که دولت موقت برای انجام اصلاحات در آن، کمیسیون تشکیل داده، موضوع انتخابات است و برای این منظور کمیسیونی با عنوان "کمیسیون اصلاحات قانون انتخابات و نحوه مدیریت و برگزاری آن" تشکیل شده است. در روزهای گذشته چند سمینار و نشست بحث و گفتگو در باره مباحث و موضوعات مرتبط با کار این…
-
مسئله روهینگیا، روابط با آمریکا ، هند و چین اولویت سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025 م
اولویت های سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025
توحید حسین سرپرست وزارت امور خارجه امروز تاکید کرد که حفظ روابط دوجانبه قوی با سه کشور بزرگ آمریکا، هند و چین در کنار رسیدگی به بحران روهینگیا، اولویتهای کلیدی بنگلادش در سال 2025 خواهند بود. وی در پاسخ به این سوال که آیا اولویت خاصی برای یک کشور نسبت به کشور دیگر وجود دارد، اظهار داشت که…
-
معرفی کتاب " یاد مبارک : زندگی نامه حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) "
کتاب " یاد مبارک : زندگی نامه حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) " اثری تاریخی و پژوهشی است که توسط آقای "دکتر منظور خدا" استاد گروه مطالعات اسلامی "دانشگاه مردم" داکا نگارش یافته و حاوی شرح حال و تاریخ زندگانی پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) ، فاطمه زهرا (س) ، حضرت علی (ع) ، امام حسن (ع) و امام حسین (ع)…
-
بحثی در باره سانسور نشر کتاب در بنگلادش وجود ندارد
مصطفی سرور فاروکی سرپرست وزارت فرهنگ دولت موقت، روز شنبه در اظهار نظری گفت که بحث سانسور در نشر کتاب وجود ندارد و دولت کاملاً به آزادی بیان و نوشتن متعهد است. وی در پستی در صفحه فیس بوک خود نوشت: "دولت موقت بر روح انقلاب جولای پایبند است و یکی از جنبه های کلیدی این روح "آزادی بیان" است. از…
-
جشنواره ملی دو روزه شعر بنگلادش با فراخوان هماهنگی
جشنواره ملی دو روزه شعر به همت شورای ملی شعر با موضوع "شعر آزادی، برابری و هماهنگی" آغاز به کار کرد. روز شنبه (اول فوریه 2025) مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره ملی شعر از ساعت 11 صبح در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه داکا آغاز شد. منوره بیگم مادر ابوسعید، اولین شهید قیام جولای 2024 و مصطفی سرور…
-
وضعیت اسف بار زنان آواره روهینگیا
هجوم بیش از یک میلیون پناهجوی روهینگیا در سال 2017 به بنگلادش که از نسل کشی وحشیانه در میانمار گریخته بودند، یکی از بزرگترین کمپ های پناهندگان جهان را در کاکس بازار ( بنگلادش ) ایجاد کرده است. با وجود به رسمیت شناخته شدن روهینگیا از سوی مجامع بین المللی به عنوان یکی از اقلیت های مورد آزار و…
-
اخلال در تحصیل ۳۵ میلیون کودک بنگلادشی
بر اساس گزارشی تحلیلی که یونیسف در روز جمعه گذشته منتشر کرد، رخدادهای شدید آب و هوایی در سال ۲۰۲۴ باعث ایجاد اختلال و مشکل در امر آموزش کودکان در سراسر جهان از جمله ۳۵ میلیون کودک در بنگلادش شده است. این گزارش با عنوان "آموزش در سال ۲۰۲۴ قطع شد" اولین مورد از نوع خود است و نشان می دهد که امواج…
-
چرا انتشار اعلامیه قیام جولای اهمیت دارد؟
یام جولای به مظهر خشم جمعی مردم علیه دههها بیتوجهی سیستم به خواسته ها برای تغییرات اساسی با هدف ایجاد حکومتی عادلانهتر، پاسخگوتر و پایدارتر در بنگلادش تبدیل شد. این امر نشان می دهد که چرا اعلامیه قیام جولای یک فراخوان ضروری برای زمان حال حاضر است. در دورانی که نابرابریهای سیستمی و تشدید…
-
تاثیر سیاست های ترامپ بر بنگلادش
اقدامات روسای جمهور آمریکا معمولا توجه جهانی را به خود جلب می کند. چرا که هر تصمیم آمریکا تأثیرات گسترده جهانی دارد. این امر به ویژه در مورد دونالد ترامپ که روز دوشنبه سوگند ریاست جمهوری خود را به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا یاد کرد و تصمیماتش بسیار غیرقابل پیش بینی است، بیشتر صادق…
-
اعلام آمادگی احزاب جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش برای همکاری و ائتلاف
اعلام همکاری جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش
در یک تحول سیاسی بزرگ، احزاب جماعت اسلامی و جنبش اسلامی بنگلادش دیروز اعلام کردند که در راستای منافع کشور، اسلام و مردم با یکدیگر همکاری خواهند کرد. شفیق الرحمن امیر جماعت و سید رضاءالکریم امیر جنبش اسلامی بنگلادش این موضع را هنگام مصاحبه با خبرنگاران در شهر باریشال اعلام کردند. رئیس جماعت…
-
دکترین " اول آمریکا" ترامپ و تاثیرات آن بر بنگلادش
بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید برای دور دوم، بحثها را در مورد پیامدهای جهانی سیاستهای او به ویژه در حوزه های تجارت، دفاع، مهاجرت و ژئوپلیتیک برانگیخته است. برای بنگلادش، یک کشور استراتژیک در جنوب آسیا، این سیاست ها مستلزم تحلیل دقیق و رویکردی فعال برای مدیریت روابط دوجانبه با آمریکا است.…
-
پرده های ۲۳ مین جشنواره بین المللی فیلم داکا پایین کشیده شد
فیلمها، مستر کلاسها و نمایش فیلمهای بینالمللی و بنگلادشی خارقالعاده، پایان بیست و سومین جشنواره بینالمللی فیلم داکا را رقم زد. هیجان این جشنواره با نمایش مورد انتظار فیلم "بولی" (کشتی گیر) به کارگردانی اقبال حسین چاودری به اوج خود رسید. فیلمی مشهور که در جشنواره فیلم بوسان ۲۰۲۳ برنده…
-
مولانا سعد و تشدید اختلاف در رهبری جماعت تبلیغ
تشدید اختلاف در رهبری جماعت تبلیغ در بنگلادش
بزرگترین بحرانی که جماعت تبلیغ را در تاریخ نزدیک به ۱۰۰ ساله آن فراگرفته است، دقیقاً از راس حرم، یعنی موقعیت امیر سرچشمه می گیرد. تا سال ۱۹۹۵ یعنی تا هفتاد سالگی عمر این جماعت، این جنبش توسط سه امیر اداره و رهبری شد که هر کدام مورد احترام بودند. این سه امیر از مرکز نظام الدین دهلی بودند و از…
-
لباس و رنگ در مراسم سنتی "شامگاه هولود" عروسی های بنگلادس
رنگ های مورد استفاده در مراسم جشن هولود (زردچوبه) روشن و شاد است. در حالی که رنگ زرد خردلی عمدتاً برای اکثر عروسها رنگ انتخابی است و آنها تمایل دارند رنگ پوست ما را برجسته کند، گزینههای رنگ بیشتری نیز وجود دارد. رنگ های قناری، آفتابگردانی، ذرتی و آناناسی سایههایی از رنگ دوستداشتنی زرد هستند…
-
شهر داکا در جستجوی تاریخ گذشته خود
تاریخ داکا به اندازه رودخانه هایی که آن را احاطه کرده اند سیال و باشکوه است. در طول قرنها، این شهر تغییراتی داشته و با هر تمدن و سلسله جدیدی که در آن ظهور و افول کرده، تکامل یافته و آثاری از فرهنگ خود را در خاک این شهر بر جای گذاشته است.
-
مبارزات فلسطینی ها الهام بخش قیام ماه جولای بنگلادش بود
فلسطین الهام بخش قیام اخیر بنگلادش بود
ناهید اسلام سرپرست وزارت پست و مخابرات روز یکشنبه گفت که مبارزات مردم فلسطین برای احقاق حقوقشان الهام بخش اصلی قیام دانشجویان و مردم بنگلادش در ماه جولای بود.
-
فعالیت گوشه سفارت آمریکا در شهر سیلهت بنگلادش
سفارت آمریکا در داکا با همکاری شرکای محلی بنگلادشی، یک گوشه آمریکایی جدید در شهر سیلیت افتتاح کرد. هدف این ابتکار مشترک تقویت روابط بین جامعه محلی و آمریکا است. استفان اف ایبلی، مشاور امور عمومی سفارت آمریکا در داکا و اسکات هارتمن مدیر مشارکت عمومی به همراه مقامات محلی این مرکز را افتتاح کردند.
-
رهبران جنبش دانشجویی بنگلادش یک حزب سیاسی تشکیل می دهند
جنبش دانشجویی بنگلادش سازمان دهی می شود
رهبران جنبش دانشجویی قیام جولای و اوت در حال برنامهریزی برای تشکیل یک حزب سیاسی تا اوایل فوریه ۲۰۲۵ برای شرکت در انتخابات عمومی بعدی هستند. حزب جدید بر روی یک رویکرد متوازن متمرکز خواهد شد و از دیدگاه های چپ یا راست دوری خواهد کرد. این حزب جدید استانداردهای بین المللی را رعایت خواهد کرد و…
-
باید با تغییر یا اصلاح قانون اساسی بنگلادش بنیانی برای دموکراسی واقعی بگذاریم
اصلاح قانون اساسی بنگلادش باید به دموکراسی واقعی ختم شود
از دیدن اشتیاق برخی احزاب سیاسی برای برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در بنگلادش نباید شگفت زده شد. متأسفانه، علیرغم اینکه بنگلادش در طول چندین دهه، انتخابات دوره ای منظمی را برگزار کرده است، اما وجود دموکراسی واقعی همچنان در ابهام باقی مانده است. کشور هنوز از عواقب ویرانگر آن حکومت استبدادی…
-
حزب جماعت اسلامی در جنگ آزادیبخش سال 1971 نگران تسلط هند بر بنگلادش بود
جماعت اسلامی بنگلادش مخالف جنگ آزادیبخش سال 1971 نبود
دکتر شفیق الرحمان امیر (رهبر) حزب جماعت اسلامی مدعی شد که حزبش مخالف جنگ آزادیبخش بنگلادش نبود. اما بیم آن داشت که با کمک هندوستان به این جنگ، به استقلال دست پیدا نکند. او همچنین مدعی شد اینکه گفته می شود حزب او از دولت فعلی سود بیشتری می برد، "تبلیغات دروغین" است.
-
تمدن امروزی ما را شکست داد، باید تمدن جدیدی بسازیم
روفسور محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش دیروز در سخنانی بر پایه گذاری اقتصادی جدید تاکید کرد که در آن حاصل فناوری و رشد اقتصادی به طور مساوی بین همه تقسیم شود. وی در سخنرانی خود در نشست افتتاحیه سومین دوره "گفتگوی های خلیج بنگال" که توسط "مرکز مطالعات حکمرانی" برگزار شد، گفت: بیایید یکدیگر…
-
انقلاب بعدی در بنگلادش، انقلابی اسلامی خواهد بود
میا غلام پرور دبیرکل جماعت اسلامی در همایش اعضای این جماعت در شهرستان کوشتیا گفت: " اگر بعد از انقلاب 5 اوت (سقوط دولت شیخ حسینه و فرار او به هند) انقلاب دیگری رخ دهد، یک انقلاب اسلامی خواهد بود. همه برادران و خواهران حزب باید برای آن انقلاب اسلامی آماده باشند. "
-
بحران آموزشی در مدارس دینی بنگلادش
در نظام آموزشی کشور ما پایانی بر مشکلات موجود وجود ندارد. در این سیستم آموزشی، به رفع مشکلات موجود، ارتقای کیفی و اصلاح آن، زیاد فکر شده است. اما در مقطعی از این روند اصلاحی، سیستم آموزشی تقریباً نابود شد و در این روند، مدارس بزرگ دینی، به مدارس غیر دینی و دانشکده تبدیل شدند. متأسفانه، ما…
-
معرفی کتاب "حماس" نوشته ی علی احمد مبرور
کتاب "حماس" (در داخل و خارج از جنبش آزادیبخش فلسطین) عنوان اثری تحقیقاتی است که توسط آقای علی احمد مبرور به زبان بنگالی به رشته تحریر درآمده و در داکا - بنگلادش منتشر شده است. این کتاب سه نوبت به چاپ رسیده است و چاپ سوم آن در فوریه ۲۰۲۳ م وارد بازار نشر شده و در معرض خرید و مطالعه علاقمندان…