-
دکتر یونس در فهرست تأثیرگذارترین چهره های مسلمان جهان
دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش و اقتصاددان برنده جایزه صلح نوبل، در فهرست 500 شخصیت تأثیرگذار مسلمان در جهان قرار گرفته است. او در این فهرست در میان 50 نفر برتر قرار دارد. مرکز مطالعات استراتژیک سلطنتی اسلامی، مستقر در امان، روز دوشنبه شانزدهمین فهرست سالانه خود از تأثیرگذارترین شخصیت…
-
آیا بنگلادش می تواند کشور توسعه یافته بعدی باشد؟
با گذشت دو ماه از روی کار آمدن دولت موقت 17 نفره به رهبری پروفسور یونس، می توان ادعا کرد که بنگلادش هم اینک در مسیر درستی قرار گرفته است. انتصابات وی که چهار زن، دو نفر از اقلیت ها، دو دانشجو و یک دانشمند اسلامی نیز در ترکیب آنها هستند و همگی مورد احترام و توسط یک برنده جایزه نوبل رهبری می…
-
حمایت از فلسطین ادامه خواهد یافت
دکتر محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش گفت که داکا به حمایت از مبارزات مردم فلسطین برای آزادی سرزمینشان ادامه خواهد داد. این موضع را وی در دیدار و گفتگو با یوسف رمضان سفیر فلسطین که روز سه شنبه انجام یافت، بیان کرد.
-
مسئولیت های آموزشی دولت موقت بنگلادش چیست؟
برنده جایزه نوبل دکتر محمد یونس در نتیجه قیام دانشجویی و مردمی در بنگلادش به ریاست دولت موقت رسید. درخواست ها و توقعات مردم از این دولت، مضاعف و فراتر از حد معمول به نظر می رسد. در این راستا، انتظارات والدین از اصلاحات و تحول در عرصه آموزش و پرورش گسترده و همه جانبه است. بسیاری از این مسائل…
-
در بنگلادش پس از انقلاب، دکتر یونس ملت جدیدی را تصور می کند
شیخ حسینه نخستوزیر سابق، در اوایل ماه اوت به هند گریخت. دهها هزار تظاهرکننده در اعتراض به رهبری وی و سیستم سهمیهبندی شغلی که به نفع گروههای خاص بود، به محل اقامت او هجوم بردند. یونس این وقایع را از حدود ۵۰۰۰ مایل دورتر در پاریس می دید. جایی که او در بازی های المپیک تابستانی شرکت کرده بود.
-
آمریکا کاملا از دولت موقت بنگلادش حمایت می کند
در حالی که سابقه ای برای دیدار دوجانبه و اختصاصی رهبران ارشد کشوری با رئیس جمهور آمریکا در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل وجود ندارد، روز سه شنبه ( ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴ ) در مقر سازمان ملل در نیویورک، دیدار و نشستی دو جانبه میان دکتر یونس و جو بایدن برگزار شد.
-
تغییر سیاست بنگلادش در قبال پناهجویان روهینگیا نیاز امروز است
تغییر سیاست دوره شیخ حسینه در قبال مسئله پناهجویان مسلمان روهینگیا نیاز امروز است.
-
پیشنهادات دکتر یونس برای حل بحران آوارگان مسلمان روهینگیا در نشست با مقامات سازمان ملل
دکتر محمد یونس در مقر سازمان ملل با مقامات عالی رتبه این سازمان درباره روهینگیاهایی که از میانمار آواره شده و به بنگلادش پناهنده شده اند، نشستی برگزار کرد. شفیق العلم، دبیر مطبوعاتی رئیس دولت موقت در این باره گفت: این دیدار در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.
-
آیا سفر هیئت آمریکایی به داکا فصل جدیدی در روابط بنگلادش و آمریکا خواهد گشود؟
همان طور که انتظار می رفت، سفر اخیر هیئت آمریکایی به رهبری برنت نیمن، دستیار وزارت خزانه داری آمریکا، به همراه دونالد لو معاون وزیر امور خارجه این کشور در امور آسیای جنوبی و مرکزی و دیگر مقامات تجاری همراه هیئت به داکا قبل از آمد و رفت، موضوع گمانه زنی های زیادی شد. این سفر اولین سفر یک هیئت…
-
چاپ مثنوی مولوی به زبان بنگالی
ترجمه و شرح مختصر داستانهای مثنوی معنوی به زبان بنگالی در ۶ جلد با نگارش آقای دکتر عیسی شاهدی استاد زبان و ادبیات فارسی، مترجم و نویسنده بنگلادشی، به تازگی (سپتامبر ۲۰۲۴ ) توسط انتشارات سایه پات (کهکشان) داکا منتشر و در اختیار علاقمندان و خوانندگان آثار ادبی قرار گرفت.
-
تغییرات قانون اساسی باید در مجلس منتخب آینده انجام شود
میرزا فخرالاسلام عالمگیر دبیر کل حزب بی ان پی ( حزب ناسیونالیست ) گفت که هرگونه تغییرات اصولی در قانون اساسی یا تدوین قانون اساسی جدید، باید توسط پارلمان منتخب مردم صورت گیرد.
-
بحران آموزشی در بنگلادش نتیجه مدیریت حزبی دانشگاه ها
پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه در بنگلادش، استادان و مقامات سطوح عالی دانشگاهها از جمله روسا و معاونین روسای دانشگاه ها، خزانه داران دانشگاه های دولتی و غیر دولتی که همه آنها در دولت قبل منصوب شده بودند، استعفا دادند. در این شرایط، فعالیتهای آموزشی و اداری در مؤسسات آموزش عالی که بدون سرپرست…
-
تیم حقیقت یاب سازمان ملل در بنگلادش شروع بکار کرد
افراد، گروهها و سازمانها از سوی سازمان ملل دعوت شدند تا اطلاعات خود را که قبلاً در رسانهها و شبکه های اجتماعی در باره تحولات و اعتراضات بازه زمانی اول جولای تا ۱۵ اوت منعکس نشده، ارائه دهند. این دعوت و درخواست از سوی دفتر سازمان ملل متحد در داکا طی بیانیهای در روز دوشنبه در حالی که تیم…
-
بنگلادش و سیاست خارجی شکننده
بنگلادش از نظر سیاست خارجی در بدترین وضعیت خود قرار دارد. مقامات دولتی، بهویژه دیپلماتهای سابق، مدعی هستند که سیاست خارجی کشور مبتنی بر بیانیه مهم بانگاباندو (شیخ مجیب الرحمان رهبر استقلال بنگلادش) است که در نشست وقت "جنبش غیرمتهد" بیان شد. این بیانیه مربوط به تاریخ و اهداف تشکیل بنگلادش…
-
تاثیر سقوط دولت شیخ حسینه بر روابط بنگلادش با هند
در 5 آگوست 2024، شیخ حسینه مجبور به استعفا شد و با شرایط خفت باری از کشور گریخت. حسینه بنگلادش را پس از بیش از 15 سال حکومت خودکامه و دزدسالارانه در وضعیتی نابسامان ترک کرد. یکی از حوزههایی که اکنون تحت شرایط جدید قرار دارد، سیاست خارجی بنگلادش، بهویژه روابط آن با هند است. با این حال، یک…
-
رئیس دولت موقت در دیدار با سفرای خارجی:
شیخ حسینه کل کشور بنگلادش را ویران کرده است
محمد یونس رئیس دولت موقت (در دیدار با سفرای خارجی) گفت: دیکتاتوری شیخ حسینه، نخست وزیر سابق، همه نهادهای کشور را نابود کرده است.
-
سرکوب دانشجویان بنگلادشی رسیدگی میشود.
روز چهارشنبه 14 اوت دکتر محمد یونس رئیس دولت موقت بصورت تلفنی با ولکر ترک، رئیس امور حقوق بشر سازمان ملل متحد گفتگو کرد. ولکر ترک در این گفتگو خبر داد تیمی از کارشناسان سازمان ملل به زودی وارد بنگلادش خواهند شد تا تحقیقات درباره کشتار جنبش دانشجویی ضد تبعیض را آغاز کنند.
-
بنگلادش؛ انقلاب یا اصلاحات
آیا بنگلادش در وضعیت انقلابی قرار دارد؟ آیا تهدید اصلی از طرف جبهه و جریان مخالف انقلاب است یا از ناحیه ی بی ثباتی، یا هر دو؟ آیا هم اکنون بنگلادش به یک رهبر انقلابی نیاز دارد یا یک دولتمرد اصلاح گر و سازنده؟ پاسخ این سئوالات تا حدودی پیچیده است. بنگلادش یک مرحله انقلابی و سازنده را پشت سر…
-
خاستگاه و چشم انداز تحولات اخیر بنگلادش
تحولات و رخدادهای سیاسی یک ماه گذشته بنگلادش که از اوایل ماه جولای 2024 در قالب یک حرکت اعتراضی دانشجویی به قانون سهمیه بندی استخدام مشاعل دولتی از دانشگاه داکا شروع شد، در موجی فزاینده به خیزشی عمومی و سراسری تبدیل گردید و سقوط دولت و حاکمیت 16 ساله پیوسته حزب عوامی لیگ و دولت خانم شیخ حسینه…
-
کارشناسان هندی درباره دکتر یونس چه می گویند؟
دکتر محمد یونس برنده جایزه نوبل، رئیس دولت موقت بنگلادش شده است. دیپلمات های سابق هند، کارشناسان امنیتی و کارشناسان بنگلادشی معتقدند که وی در حال حاضر به عنوان رئیس دولت موقت بنگلادش، قابل قبول ترین گزینه است.
-
دکتر یونس از بانکداری فقرا تا رئیس دولت
دانشجویان به دکتر محمد یونس برنده جایزه نوبل برای ایجاد ثبات در بنگلادش که توسط کودتاها و فراز و نشیب های سیاسی زخمی شده است، اعتماد دارند. او مدت ها از سیاست دور بوده است اما اکنون یکی از مشهورترین چهره های بنگلادش است که نقش قابل توجهی در تعامل با نخبگان غربی دارد.
-
آیا ایران به طور مخفیانه به حکومت نظامی میانمار سلاح میدهد؟
تان سو وزیر امور خارجه حکومت میانمار در چارچوب تقویت روابط کشورهای خاورمیانه در نوزدهمین نشست همکاری آسیایی در تهران شرکت کرد. وی در دیداری جداگانه درباره تقویت روابط دوجانبه با علی باقری سرپرست وزیر امور خارجه ایران گفتگو کرد.
-
اصلاحات برای جلوگیری از اقتدارگرایی ضروری است
از زمان استقلال، مردم کشور بارها دگرگونی اقتدارگرایانه دولتهای منتخب از طریق تمسک به دموکراسی را تجربه کردهاند. برگزاری انتخابات توسط دولت های موقت که روی کار می آیند، برای پاسخگویی به احزاب سیاسی ابداع شده است. اما نکته تاسف آور این است که هر بار احزاب سیاسی به قدرت می رسند، قانون اساسی…
-
بنگلادش؛ اعتراضات دانشجویی یا جنبش سیاسی؟
دانشگاههای سراسر بنگلادش از اوایل ماه ژوئن به بهانه اعتراض به دو تصمیم و برنامه دولت، عرصه ی چالش جدید برای دولت خانم شیخ حسینه شد و فضای عمومی کشور را تحت تاثیر خود قرار داد. دو حرکت اعتراضی همزمان، یکی از سوی اساتید و دیگری از سوی دانشجویان، شرائط دشواری برای دانشگاههای سراسر بنگلادش رقم…
-
احتمال ممنوعیت فعالیت جماعت اسلامی بنگلادش
حث ممنوعیت فعالیت حزب جماعت اسلامی در عرصه سیاست بنگلادش دوباره آغاز شده است. حزب عوامی لیگ و متحدان سیاسی آن در جلسه ای "توافق" کردند که جماعت اسلامی را از فعالیت سیاسی منع کنند. در 12 سال گذشته دلایل متعددی در داخل حکومت برای ممنوعیت جماعت اسلامی مطرح شده است. موضوع ممنوعیت جماعت اسلامی می…
-
اعتراض ها واقعا برای چیست؟
نزدیک به شش سال از جنبش دانشجویانی که خواستار جادههای ایمن در بنگلادش بودند، میگذرد. مقطعی در تاریخ ما که برای همیشه به علت واکنش سنگین دولت و وعده های عمل نشده آن، به عنوان رویدادی تاسف برانگیز خواهد ماند. هر چند خیلی چیزها تغییر می کند اما این رخدادها، ثبت شده هستند و می مانند. بنگلادش…
-
عبید القادر : هند دوست سیاسی و چین دوست توسعه ای ما است
دبیر کل حزب عوامی لیگ ( حزب حاکم ) این مطلب را روز شنبه هنگام سخنرانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه هفت روزه میوه که توسط "وزارت منطقه کوهستانی چیتاگونگ" برگزار شد، خطاب به میهمان حاضر در برنامه گفت.
-
دانشگاه داکا به چه سمتی پیش می رود؟
زمانی که دانشگاه داکا در سال 1921 تاسیس شد، هیچ موسسه آموزش عالی دیگری در منطقه وجود نداشت. کلکته مرکز آموزش، ادبیات و تجارت در منطقه بنگال بود.
-
نخست وزیر در دیدار با هیئت بوهراها :
همه جوامع مذهبی در بنگلادش با هم هماهنگ هستند
نخست وزیر شیخ حسینه روز دوشنبه در دیدار با هیئت نمایندگی بوهرا های داوودی گفت که جامعه بوهرا داوودی مانند سایر جوامع مذهبی بنگلادش در صلح و آرامش زندگی خواهند کرد. او گفت: همه بدون در نظر گرفتن طبقه و مذهب در بنگلادش با هم زندگی خواهند کرد. شیخ حسینه در باره همه نوع حمایت و کمک به آنها اطمینان…
-
اگر تخصیص اعتبارات تحقیقاتی دانشگاه ها افزایش نیابد، تصویر آینده تاریک است
ناصر شهریار زاهدی نماینده مجلس خواستار افزایش اعتبارات پژوهشی دانشگاهها شد. وی گفت: باید هزینه های اداری کاهش یابد و به پژوهش های دانشگاهی بیشتر توجه شود. در غیر این صورت تصویر آینده تاریک خواهد بود.