شبکه آرته سه شنبه گذشته (۱۴ ژانویه) مستندی با عنوان "ما، فرانسوی و مسلمان" پخش کرد که از دو قسمت تشکیل شده بود و طی آن کوشید با ارایه بخش ها و مصاحبه های مختلف فضای ملتهب بین مسلمانان و جامعه فرانسه را آرام تر سازد.
این فیلم در شرایطی پخش شده است که أساسا موضوعات مرتبط با اسلام و مسلمانان در فرانسه با واکنش های در فضای سیاسی رسانه ای این کشور همراه است.
"رومن ایکار"، کارگردان این فیلم در مصاحبه ای در خصوص ساخت این فیلم که سه سال به طول انجامیده، اظهار داشت: ما زمان زیادی را برای آماده سازی این مستند صرف کردیم زیرا همین که از اسلام و فرانسویان مسلمان صحبت می کنیم چه بخواهیم چه نخواهیم پیش ذهنیت ها درست یا غلط شکل می گیرد. از همین رو به فکر ما رسید که ابتدا یک نظرسنجی در این خصوص انجام دهیم ... تا بتوانیم از نوعی رفتارصفر و صدی اسلام در فرانسه دور بمانیم.
در این مستند أساسا به موضوع ارتباط فرانسویان مسلمانان با جامعه فرانسه پرداخته شده و این موضوع که آیا آن ها بیش تر به هویت دینی خود وابسته اند یا نه به ارزش های جمهوری فرانسه نیز ملحق شده اند.
در این مستند اظهارات جمعی از روشنفکران، مسئولان تشکل های مذهبی، همچنین چهره های غیر مسلمان دیگری که هر یک تجارب خود را منعکس و به روشن شدن برخی ابهامات کمک کردند.
برخی از افرادی که در این مستند با آن ها مصاحبه صورت گرفته است، عبارتند از: "غالب بن شیخ"، رئیس "بنیاد اسلام فرانسوی"، "یاسین حلیمی"، رئیس "موسسه حوزه"، "دیدیه لشی"، رئیس "موسسه اروپایی علوم دینی"، "حیات حمیدی"، وکیل، "حکیم الخوری"، بنیانگذار "موسسه مونتین"، "اوا جنادین"، موسس "انجمن ندای اسلام روشن"، "عبدالنور بیدار" و "مارسل گوشه"، دو تن از متخصیصن حوزه فلسفه و حتی "داوید ولات"، از جهادیون تواب.
نظر شما