-
توجه به مشاغل زنان در قزاقستان
در حال حاضر، تلاش جهانی برای دستیابی به تنوع جنسیتی در همه زمینه ها وجود دارد. قزاقستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. بر اساس مطالعات اخیر، افزایش نسبت زنان شاغل در کسب و کار تأثیر مثبتی بر کارایی اقتصادی شرکت ها و سازمان ها دارد. چشم انداز تنوع جنسیتی در جامعه قزاقستان را در مصاحبه جامعه شناس…
-
بررسی وضعیت آموزش در مدارس و دانشگاه های قرقیزستان
دوگدورکول کِندیربایِوا، وزیر آموزش و علوم جمهوری قرقیزستان، در مصاحبه با خبرگزاری آکی پرس درباره زمان حل مشکل کمبود کتب درسی و معلمان و زمانی که قرقیزستان به طور کامل به آموزش دوازده ساله در مدارس روی میآورد، صحبت کرد.
-
ورود رییس جمهور قرقیزستان به مقوله «تدفین»
صادر جباروف رئیسجمهور قرقیزستان در تاریخ ۲۳ مهر سال جاری فرمان پیرامون اقداماتی برای اجرای قانون جمهوری قرقیزستان درباره امور تدفین و تشییع جنازه را امضا کرد. به مفتی دستور داده شده است که سنتهای تدفین را ساده و فتواهای مناسب را صادر کند تا از اتلاف در هنگام نصب بناهای یادبود بر روی قبور…
-
نگرانی شدید اتحادیه اروپا از گرجستان
"جوزپ بورل"، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، طی اظهاراتی، نگرانی فزاینده اتحادیه اروپا را در مورد ادامه مسیر کنونی گرجستان، تکرار کرد.
-
نظرسنجی بین المللی یونیسف درباره وضعیت زنان قزاقستان
به گزارش آژانس خبری کازینفورم و با اشاره به سرویس مطبوعاتی اداره ملی آمار جمهوری قزاقستان، نظرسنجی بین المللی در ارتباط با وضعیت زنان در قزاقستان توسط یونیسف تهیه شده است. این نظرسنجی 24 هزار خانوار را در سراسر این کشور تحت پوشش قرار میدهد.
-
دفاع متفکر مسلمان ترکیه ای از ایران در مقابل غرب
آتاسوی مفتی اوغلو نویسنده و متفکر مسلمان و انقلابی ترک در مقاله ای با عنوان «راهی به سوی هیچ» ضمن انتقاد شدید از رویکرد امپریالیسم و دنیای باصطلاح مدرن غربی و سبک دمکراسی غربی در مقابل کشتار مردم فلسطین، افق و عدم اراده کشورهای اسلامی در مقابل این سلطه گری را راهی به سوی هیچ توصیف کرد.
-
مبارزه با جرایم سازمان یافته در آسیای مرکزی
آسیای مرکزی، منطقه ای در تقاطع مسیرهای تجاری مهم و منافع ژئوپلیتیکی، با تهدید فراگیر جنایت سازمان یافته دست و پنجه نرم می کند. از قاچاق مواد مخدر گرفته تا فساد، شبکه های جنایی چالش های بسیاری را به همراه دارند که نیازمند توجه فوری و اقدام استراتژیک هستند.
-
تحول ارزشها در قزاقستان
"تحولات نهادی بزرگ و گستردهای انجام شده است، اما شاهد فرآیند جالب دیگری نیز هستیم - فرآیند دگرگونی نظام ارزشهای اجتماعی، فروپاشی هنجارها و ارزشهای سنتی و شکلگیری هنجارها و ارزشهای مترقی جدید. بنابراین، اکنون در مرحله بسیار جالبی از توسعه تاریخی قرار داریم."
-
هر که به صورت صهیونیست تُف اندازد، برادر من است
هر که به صورت صهیونیست تُف اندازد، برادر من است
پروفسور محمود ارول قلیچ رئیس سازمان ارسیکا ، مولف 16 کتاب و مترجم پنج کتاب، با کارکنان روزنامه ینی شفق ترکیه دیدار و ملاقات کرد. وی ضمن تبادل تجربیات خود از دوره نویسندگی در این روزنامه و تدریس در دانشگاه مرمره، گفت در دوره ای که نامزد ریاست اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی…
-
تصوف در قزاقستان
نقش تصوف برای مسلمانان قزاقستان
در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بسیاری از محققان معتقد بودند که تصوف در قزاقستان باقی نمانده است. اکثر محققان مدرن در قزاقستان نیز بر این باورند که اسلام در این کشور دارای تاریخ و ریشههای کمعمق است. آیگریم تمیربایوا، محقق مذهبی و تصوفشناس در قزاقستان، در مصاحبه با خبرنگار CABAR.asia…
-
مذهب در قزاقستان
آموزش علمای دینی و مشکلات آن در قزاقستان
حوزه مذهب در قزاقستان بسیار حساس و سیاسی است و همیشه بحثهای زیادی را در فضای عمومی به دنبال دارد. برای تدوین سیاستهای کافی در حوزه حساسی نظیر دین، به اساتید بسیار مجرب و ماهر نیاز است و این امر به نوبه خود به تحصیل افراد در دانشگاههایی بستگی دارد که علمای دینی آینده در آن تربیت میشوند.…
-
گسترش دین در قزاقستان
تاثیر مفتیات بر گسترش دین در قزاقستان
در مصاحبه ای نوروزبای حاجی تاغان اولی مفتی اعظم و رئیس اداره دینی مسلمانان قزاقستان با دیخان حمزه بیک اولی رئیس روزنامه سراسری یگمن قزاقستان مسائلی نظیر وضعیت کنونی دین در کشور، مراحل شکل گیری اداره دینی مسلمانان قزاقستان، نگرش مفتیات به مسائل عدالت و شفافیت در فعالیت های عمومی، مسئله پوشش…
-
زندگی قزاق ها در ازبکستان
نحوه زندگی قزاق ها در ازبکستان
قزاقها در ازبکستان ساکنانی با اصالت قزاق هستند. این قزاقها مردم بومی ازبکستان هستند که از نظر جمعیت در میان تمامی اقوام این کشور، سومین گروه هستند. در ابتدای سال 2021، 821.2 هزار نفر (2.4 درصد) در ازبکستان زندگی میکردند. اکثریت جمعیت قزاقستان در مناطق هم مرز با جمهوری قزاقستان از جمله منطقه…
-
دیپلماسی معنوی راهی برای پیشرفت و صلح
سال 2023، بیستویکمین اجلاس دبیرخانه ای کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان برگزار شد. در پس زمینه جهانی شدن چالشها و تهدیدهای مدرن، این مجمع یکی از مهمترین نشستهایی بود که گفت وگوی بین تمدنی و دینی را در سطح جهان توسعه داد. نویسنده این مقاله با بولات سارسنبایف رئیس هیئت مدیره مرکز نظربایف…
-
وضعیت دینداری در میان نوجوانان و جوانان قزاقستانی
قزاقستان به عنوان کشور سکولار اکنون با رشد دینداری در میان جمعیت روبرو است. این مسئله موجب انجام تحقیقات و بررسی های جامعه شناختی بیشتر در این زمینه شده است که اکثر آنها قشر بزرگسال جامعه قزاقستان را در نظر می گیرند. این گزارش به میزان دینداری جوانان قزاقی بر اساس نتایج یک نظرسنجی می پردازد.…
-
از زبان نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران ترکیه
تحریم در دنیای فرهنگ و هنر چگونه باید باشد؟چه موضعی باید اتخاذ شود؟ روش تحریم چگونه باید باشد؟ چرا انجام این کار مهم است؟
-
دیدگاه های کارشناسان قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان در مورد نحوه واکنش کشورهای آسیای مرکزی به جنگ فلسطین و اسرائیل
درگیری فلسطین و اسرائیل میتواند موج جدیدی از رادیکالیزه شدن را در آسیای مرکزی برانگیزد
جنگ فلسطین و اسرائیل منجر به شکاف عمیق در جامعه در سراسر جهان شده است. و وضعیت در آسیای مرکزی با این واقعیت پیچیدهتر میشود که اکثریت به این منازعه فقط از منظر تقابل دینی نگاه میکنند. این نگرانی وجود دارد که نیروهای مخرب و تروریستهای زیرزمینی از این لحظه سوء استفاده کنند.
-
رئیس جایْکا: قرقیزستان از نظر منابع طبیعی و انسانی بسیار غنی است
تاناکا آکیهیکو، رئیس آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (JICA)، اخیراً برای اولین بار از قرقیزستان دیدن کرد. پس از این بازدید، تاناکا آکیهیکو در مورد برداشتهای خود از کشور، پروژههای در حال اجرا در قرقیزستان و موارد دیگر با خبرگزاری «خبر» قرقیزستان مصاحبه کرد.
-
دیدگاه :آیا همکاری ایران و بلاروس برای آذربایجان خطری ایجاد می کند؟
اخیراً نزدیکی در روابط بلاروس و ایران احساس شده است
-
مصاحبه :عضو مجلس سابق تاتارهای کریمه برای اطمینان از بازگشت، دولت های ترک باید آژانس های کوچ ایجاد کنند
وضعیت ساختارهای اداری و فرهنگی جمهوری خودمختار کریمه در کریمه مانند قبل از سال 2014 است. تنها دو مشکل جدی وجود دارد که یکی از آنها بیگانگی مردم از هویت ملی و استفاده از زبان مادری تحت عنوان سلفی گری است.
-
مصاحبه معاون کمیته امور دینی کار با نهادهای مذهبی: حتی رئیس کمیته نمی تواند هر فردی را به عنوان روحانی منصوب کند
مصاحبه معاون کمیته امور دینی کار با نهادهای مذهبی جمهوری آذربایجان که نشانده سیاست های دینی - مذهبی و روندهای مدیریتی حاکم بر دین و دارای نکات قابل تامل در خصوص جهت گیری و عملکرد این کمیته است.
-
مصاحبه صدیر جباروف در مورد سفر آقایف به قرقیزستان و مصاحبه باقییف با خبرنگار سرشناس قرقیز
سفر عسکر آقایف به قرقیزستان و مصاحبه قادر قوشالییف با قورمانبیک باقییف بحث گستردهای در جامعه ایجاد کرد. بیشتر مردم از این دو رهبر سابق انتقاد میکنند که آنها کشور را به همه مشکلاتی که دارد، سوق دادهاند، اما کسانی نیز هستند که از آنها حمایت میکنند. صادر جباروف، رئیسجمهور قرقیزستان نظر…
-
دوستانی که در راه هستند من ...
خانم «آکجمال دوردی یِوا کریم بردی یُونا»، رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان و مرکز ملی اتحادیه های صنفی ترکمنستان در رأس هیأتی به تهران سفر کرد و در اولین کنگره بین المللی زنان تأثیرگذار شرکت نمود این مصاحبه پس از مراجعه ایشان به ترکمنستان توسط مجله «احساس زنان» در تاریخ دوم اسفند ۱۴۰۱ (۲۱ فوریه…
-
مصاحبه فواد نجفلی نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان با تلویزیون نخجوان
آقای فواد نجفلی در تاریخ 1 دی ماه 1401 بعنوان نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان منصوب گردید مصاحبه وی در تاریخ 15 اردیبهشت 1402، با ساهیل طاهیرلی رئیس شرکت سهامی محدود «تلویزیون و رادیو جمهوری خودمختار نخجوان» افکار ، برنامه های آتی و همچنین نظر وی درباره…
-
مروری برجریان فرقه ضاله بهائیت در جمهوری آذربایجان و نخجوان
با رصد اخبار در سایت های آذربایجان به خبری مرتبط با فرقه ضاله بهائیت مواجه شدیم و براین اساس جریان شناسی موضوع فرقه بهائیت در جمهوری آذربایجان و نخجوان بطور اجمالی مورد بررسی قرار گرفت که دو مصاحبه فعالین این فرقه ضاله به فارسی ترجمه به همراه تحلیل مربوط
-
فلسفه و مبانی حجاب در اسلام
پروفسور دکتر محمت گورمز رئیس پژوهشگاه اندیشه اسلامی
پروفسور دکتر محمت گورمز رئیس پژوهشگاه اندیشه اسلامی، طی سخنانی با عنوان «فلسفه حجاب در اسلام و تعریف مجدد» به بحث حجاب پرداخت که در سال های اخیر از سوی برخی محافل و اشخاص به موضوعی بحث برانگیز تبدیل شده است.