پیشنهادات دکتر یونس برای حل بحران آوارگان مسلمان روهینگیا

در نشست با مقامات سازمان ملل

دکتر محمد یونس در مقر سازمان ملل با مقامات عالی رتبه این سازمان درباره روهینگیاهایی که از میانمار آواره شده و به بنگلادش پناهنده شده اند، نشستی برگزار کرد. شفیق العلم، دبیر مطبوعاتی رئیس دولت موقت در این باره گفت: این دیدار در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.

 پیشنهادات دکتر یونس برای حل بحران آوارگان مسلمان روهینگیا

در نشست با مقامات سازمان ملل

دکتر محمد یونس در مقر سازمان ملل با مقامات عالی رتبه این سازمان درباره روهینگیاهایی که از میانمار آواره شده و به بنگلادش پناهنده شده اند، نشستی برگزار کرد. شفیق العلم، دبیر مطبوعاتی رئیس دولت موقت در این باره گفت: این دیدار در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد. در این نشست، محمد یونس سه پیشنهاد برای حل بحران آوارگان روهینگیا به شرح زیر ارائه کرد :

1- دبیر کل سازمان ملل متحد در اسرع وقت یک کنفرانس با حضور همه طرف های ذی نفع در مورد بحران روهینگیا برگزار کند. کنفرانس باید وضعیت کلی بحران را بررسی و راه‌های مبتکرانه برای حل بحران ارائه کند.

 2. طرح واکنش و اقدام مشترک که توسط سازمان ملل متحد و بنگلادش مدیریت می شود، باید تقویت شود. با توجه به وضعیت کاهشی بودجه اختصاصی به این طرح، روند افزایش منابع باید با جدیت سیاسی بیشتری دنبال شود.

3. جامعه بین المللی باید قویاً از سازوکارهای عادلانه برای حل بحران و راههای مقابله با جنایات نسل کشی که علیه مردم روهینگیا ارتکاب می شود، حمایت کند. جبران بی عدالتی های انجام شده توسط حکومت نظامی میانمار، کلید صلح و امنیت طولانی مدت میانمار است.

در این نشست جولی بیشاپ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور میانمار، فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و توحید حسین سرپرست وزارت امور خارجه بنگلادش حضور داشتند. محمد یونس در این نشست گفت: من بر تعهد کامل دولتم برای همکاری با همه طرف های ذینفع در حمایت از کرامت، امنیت و حقوق مردم روهینگیا تاکید می کنم. ما منتظر راه حل سیاسی برای این بحران هستیم. وی افزود که بنگلادش به بیش از 1.2 میلیون آواره روهینگیا از میانمار را پناه داده است. سالانه حدود 32000 نوزاد در اردوگاه های بنگلادش به این جمعیت اضافه می شوند. در دو ماه گذشته تعداد 20000 روهینگیایی دیگر به بنگلادش پناهنده شده اند. علیرغم میزبانی از پناهجویان روهینگیا با دلسوزی فراوان، هزینه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی این حادثه در کشور ما بالاست. این مسئله برای ما خطرات امنیتی و غیر امنیتی دارد و توسعه ما با این بحران در معرض خطر است. واضح است که بنگلادش به آخر مرز صبر خود رسیده است. وی تاکید کرد مهم نیست که بنگلادش چقدر به جنبه بشردوستانه یا تضمین عدالت متعهد باشد، بلکه بازگرداندن روهینگیاها تنها راه حل پایدار برای این بحران طولانی مدت است.

(روزنامه اتفاق، چهار شنبه ، 25 سپتامبر 2024)

https://bitly.cx/gY9X

کد خبر 21242

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =