امسال در ترکیب هیئت داوران چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران دو نفر از آسیای جنوبی حضور داشتند. آنها آقای ا. ار رحمان برنده جایزه اسکار از هند و خانم سعدیه خالد فیلمنامه نویس و منتقد فیلم از بنگلادش بودند. این رویداد شش روزه در تاریخ ۲۳ اکتبر در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد. دیگر اعضای هیئت داوران عبارت بودند از : مایا کاستا از ایتالیا، آنتونی نتی از غنا، اکاترینا یاکولووا از روسیه و احمدرضا معتمدی و مسعود مددی از ایران.
سعدیه خالد درباره تجربه خود در این جشنواره گفت: "دعوت از من به عنوان عضو هیئت داوران در این جشنواره باعث افتخار است. ایران اینقدر فیلم های زیبا می سازد که برای ما سخت بود به همه شرکت کنندگان ایرانی جایزه ندهیم. امیدوارم در سال های آینده شاهد حضور فیلم های بنگلادشی نیز در این جشنواره باشیم. سعدیه خالد درباره حضور زنان ایرانی در جشنواره امسال سال گفت: " اینکه می دیدم این همه زن در این جشنواره جایزه میبرند، الهامبخش بود. اگر ایرانیان می توانند با محدودیت هایی که بر آنها تحمیل می شود، چنین فیلم های فوق العاده ای بسازند، ما باید از آنها چیزهای زیادی بیاموزیم. امیدوارم بتوانیم به زودی برنامه های تبادل فرهنگی با ایران داشته باشیم که مفید به نسل جدید کارگردانان ما باشد. "
سعدیه خالد درباره برنامه های جشنواره گفت: " بعد از اینکه به تهران رفتم، با حضور ا. ار رحمان در هیئت داوران آشنا شدم. کارهای او از کودکی برای من الهام بخش بود. او علاوه بر داوری، یک کارگاه آموزشی موسیقی متن نیز در آنجا برگزار کرد که من بخاطر کارها و برنامه های دیگری که داشتم نتوانستم در آن شرکت کنم. در میان اعضای هیئت داوران، چهره معروف دیگر، احمدرضا معتمدی از ایران نیز حضور داشت. بسیاری از افراد حاضر در جشنواره در مقطعی از زندگی خود شاگرد وی بودند. از احترامی که همه به وی می کردند، می شد حدس زد که چقدر آدم بزرگی است".
چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ۱۳ اکتبر در سینما ملت تهران افتتاح شد. ۲۳ فیلم کوتاه در روز اول این رویداد نمایش داده شد. در مجموع ۱۰۷ فیلم کوتاه برای دریافت جایزه برتر رقابت کردند. این مجموعه شامل ۵۹ فیلم کوتاه داستانی، ۲۱ فیلم انیمیشن، ۱۸ فیلم مستند و ۹ فیلم تجربی بود. این فیلم ها از کشورهای هند، چین، لهستان، آمریکا، مصر، یونان، فرانسه، فلسطین، ترکیه، اسپانیا، آرژانتین، برزیل، روسیه، استرالیا، ژاپن، آلمان، ایتالیا و کوبا شرکت بودند. بخش های هوش مصنوعی و واقعیت مجازی امسال برای اولین بار به جشنواره اضافه شده بودند.
برگ زرین (جایزه بزرگ جشنواره) بهترین فیلم در بخش بین المللی به فیلم "فیلم کوتاه درباره بچه ها" ساخته ابراهیم هندل فلسطینی رسید. با کسب این جایزه، شرکت این فیلم برای حضور در اسکار تائید شد.
منبع: (روزنامه پرتهوم آلو، دو شنبه، ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴)
https://www.prothomalo.com/entertainment/world-cinema/zx۰e۴andxf
نظر شما