تمدن امروزی ما را شکست داد، باید تمدن جدیدی بسازیم

 

روفسور محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش دیروز در سخنانی بر پایه گذاری اقتصادی جدید تاکید کرد که در آن حاصل فناوری و رشد اقتصادی به طور مساوی بین همه تقسیم شود. وی در سخنرانی خود در نشست افتتاحیه سومین دوره "گفتگوی های خلیج بنگال" که توسط "مرکز مطالعات حکمرانی"  برگزار شد، گفت: بیایید یکدیگر را به چالش بکشیم. به حرف های یکدیگر گوش دهیم و جرأت کنیم دنیای جدیدی را با سبک زندگی نو و سازگار با یک سیاره ایمن از نظر زیست محیطی تصویر کنیم.

 تمدن امروزی ما را شکست داد

 بیایید تمدن جدیدی بسازیم

پروفسور محمد یونس رئیس دولت موقت بنگلادش دیروز در سخنانی بر پایه گذاری اقتصادی جدید تاکید کرد که در آن حاصل فناوری و رشد اقتصادی به طور مساوی بین همه تقسیم شود. وی در سخنرانی خود در نشست افتتاحیه سومین دوره "گفتگوی های خلیج بنگال" که توسط "مرکز مطالعات حکمرانی"  برگزار شد، گفت: بیایید یکدیگر را به چالش بکشیم. به حرف های یکدیگر گوش دهیم و جرأت کنیم دنیای جدیدی را با سبک زندگی نو و سازگار با یک سیاره ایمن از نظر زیست محیطی تصویر کنیم.

 پروفسور یونس برنده جایزه صلح نوبل، در سخنرانی خود تاکید که " من همیشه به قدرت ایده و قدرت تخیل اعتقاد دارم. برای حل مسئله و مشکل تغییر اقلیم و اثرات آن به تلاش های واهد و هماهنگ نیاز است. منطقه ما (بنگلادش) در خط مقدم تغییرات اقلیمی قرار دارد. هر ساله، جوامع ساحل نشین ما با افزایش آب و تغییر الگوهای آب و هوایی مواجه می شوند که بر زندگی، خانه ها و معیشت بنگلادشی ها تأثیر می گذارد".

 وی با بیان اینکه بنگلادش کشوری با ظرفیت های بسیار زیاد و کشور جوانان است، افزود: از جمعیت ۱۷۱ میلیون نفری ما، نیمی زیر ۲۷ سال سن دارند. با توجه به اینکه جوانان نیمی از جمعیت بنگلادش را تشکیل می دهند، این کشور دارای ظرفیت های قابل توجهی برای طراحی مدل های خلاقانه و پایدار برای "رشد سبز"  به عنوان الگویی از رشد اقتصادی پایدار و سازگار با محیط زیست است. خلاقیت این کشور را بسیار قدرتمند می کند. اما این امر مستلزم همکاری، شجاعت و باور تزلزل ناپذیر به آینده مشترک ما است."

دکتر یونس با دعوت از مردم بنگلادش و جهان به ایجاد تمدن جدید گفت: " تمدن فعلی ما را شکست داده است. ما باید دنیا و تمدنی جدید بر مبنای سه صفر ایجاد کنیم. صفر کردن انتشار گاز کربن خالص، صفر کردن تمرکز ثروت و بیکاری ( با معرفی تجارت اجتماعی برای حل مشکلات مردم، به جای حداکثر کردن سود) و صفر کردن جوانان جویای کار و تبدیل کردن آنان به کارآفرین. ما در زمانی زندگی می کنیم که چالش ها و پیچیدگی های آن مشخص شده است. نابرابری اقتصادی، بی عدالتی اجتماعی و تهدید تغییرات آب و هوایی از عمده ترین چالش های پیش روی ما هستند و ما با مسائلی مواجه هستیم که منکوب کننده هستند. با این حال، ما می دانیم که در بنگلادش، باید در مواجهه با ناملایمات و انعطاف پذیر باشیم و ایجاد فرصت کنیم. این درسی است که من شخصاً چندین سال پیش در حین کار با روستاییان آموختم، شجاعت آنها را دیدم و از قدرت آنها الهام گرفتم."

در همین حال، ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی هم در سخنرانی غیر حضوری خود از طریق فضای مجازی گفت که جهان در یک وضعیت آشفته قرار دارد و با خطر رخدادهای فاجعه انگیز روبروست. وی با بیان اینکه درگیری جاری و حل ‌نشده روسیه و اوکراین و نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین هر دو نگران‌کننده هستند، افزود: نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین کاری وحشیانه، غیرانسانی و کاملاً بی‌سابقه است. وی خاطرنشان کرد که کشورهای قدرتمند غربی این حافظان خود خوانده دموکراسی، حقوق بشر و آزادی، ماهیت فاشیستی، نژادپرستانه و ریاکارانه خود را آشکار کردند و از اشغالگری اسرائیل، پاکسازی قومی و نسل کشی در فلسطین حمایت می کنند. او افزود که اسرائیل قادر است جنایات خود را بدون مجازات انجام دهد. زیرا توسط دولت های به اصطلاح بزرگ جهان متمدن،کمک و حمایت می شود. نخست‌وزیر سابق مالزی مدعی شد در حالی که نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین و حملات آن به کشورهای خاورمیانه، جهان را به آستانه یک درگیری گسترده‌تر سوق داده، آمریکا مشغول تحریک چین برای حمله به تایوان است. وی همچنین گفت که رهبران کشورها، رسانه ها و جوامع مدنی باید به صراحت در برابر این گونه تحریکات موضع گرفته و صحبت کنند.

 خورخه فرناندو رامیرز، رئیس‌جمهور سابق بولیوی هم در این کنفرانس گفت که جهان جنوب باید  بیندیشد که چگونه می‌تواند آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا را به هم پیوند دهد و زنجیره‌های ارزش افزوده خود را توسعه دهد. البته اگر متوجه شود که اقتصادهای بزرگتر، برای تجارت باز نیستند.

(روزنامه دیلی استار ، یک شنبه، ۱۷ نوامبر ۲۰۲۴)

https://www.thedailystar.net/news/bangladesh/news/civilisation-failed-us-lets-build-new-one-۳۷۵۴۴۲۶

کد خبر 21841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =