شرین حیدر نوشته است که در جمع های دوستانه ی ما، اغلب درباره ی مسائل مهم کشور بحث و گفتگو می شود. ما زنان، خود را فرهیخته ترین و خردمند ترین بانوان سرزمین می دانیم و دربارهی همهی موضوعات نظر کارشناسی می دهیم. البته این نظرات، در واقع تخصصی نیستند، بلکه همان افکاری هستند که در همان لحظه به ذهنمان می رسند. موضوع بحث این بار، فوت دو بازیگر زن پاکستانی در طی یک ماه و تأخیر بسیار زیاد در اطلاع رسانی دربارهی مرگ آن ها است. عایشه، بازیگری بسیار با تجربه، فرهیخته و بانویی مهربان بود. با توجه به سال ها فعالیتش در صنعت هنر، بدون شک دایرهی آشنایان گسترده ای داشت. فرزندانی نیز داشت، اما آنچه در رسانه های اجتماعی دربارهی آن ها منتشر می شود، برای ما اهمیت ندارد؛ زیرا سعی میکنیم وارد بحث هایی نشویم که از صحت آن ها اطمینان نداریم. مثلاً یک پست میگوید که فرزندانش چنین و چنان کردند، و پس از مدتی پستی دیگر آن را تکذیب می کند. در واقع، عایشه شخصیتی درون گرایی داشت. عدم ارائهی هرگونه تأیید یا تکذیب از سوی فرزندانش، خود نشان دهندهی این است که زیر انبوه این دروغها، حتماً حقیقتی پنهان است.
شخصی در پیامی خصوصی برای من نوشت که مقالهی قبلی تان کاملاً با این شرایط تطابق دارد: ما والدین، در تربیت فرزندان خود سهل انگاری کرده ایم و حالا باید تاوانش را در قالب چنین حوادثی بدهیم. کودکان در سنین پایین، به دقت رفتار والدین خود را مشاهده و تقلید میکنند. حتی بدون اینکه چیزی به آن ها گفته شود، می دانند که کار والدینشان درست است. با گذر زمان، وقتی فرزندان از خانه بیرون می روند و وارد دریای پرتلاطم زندگی می شوند، با انواع انسان ها برخورد میکنند. والدین نمی توانند همیشه آن ها را تحت نظر داشته باشند یا از خطرات نجات دهند، اما اگر والدین از ابتدا تفاوت خیر و شر را به فرزندان آموخته باشند و از تربیت آن ها غافل نشده باشند، می توانند بهترین راهنما برایشان باشند. آن ها حتی قادر خواهند بود اولین تغییرات رفتاری فرزندان را در همان مراحل ابتدایی تشخیص دهند.
خبر درگذشت اخیر حمیرا اصغر و واقعیت ها و شایعات پیرامون آن، واقعاً شوک آور بود. گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه او با خانواده اش ارتباطی نداشته، تا جایی که حتی پدرش پس از مرگ او نیز حاضر به پذیرش جسد او نشده است. در مقابل، پستی دیگر این موضوع را کاملاً تکذیب کرد و نوشت که پدرش سال ها پیش درگذشته است. برخی میگویند که او یک ماه است که فوت کرده، برخی می گویند دو ماه و بعضی ها حتی می گویند هشت یا نه ماه! رسانه ها نیز که همواره به دنبال اخبار داغ و جنجالی هستند، ماجرا را داغ تر کردند. در این میان، وظیفهی پلیس بود که هنگام ورود به آپارتمان او، اجازه ندهد کسی از او عکس بگیرد. برای والدین بسیار مهم است که بدانند فرزندانشان با چه افرادی رفت و آمد دارند، در چه محیط هایی قرار میگیرند و دوستانشان چه کسانی هستند. اگر پسر یا دختر شما، بر خلاف خواستهی والدینش تصمیمی بگیرد، طبیعی است که والدین ناراحت شوند؛ چرا که آن ها حق دارند به فرزندان خود تفاوت میان درست و نادرست را بیاموزند و آن ها را راهنمایی کنند. شاید شما بتوانید با دلایل منطقی، آن ها را قانع کنید؛ و اگر نتوانستید، باید خود را قانع کنید که والدین حق دارند حتی بدون دلیل هم، شما را از کاری منع کنند.[1]
منابع:
نظر شما