کنفرانسی با عنوان "ما حافظ صلح و یاد و خاطره قربانیان هستیم" توسط مرکز یادبود سربرنیتسا به مناسبت سالگرد امضای قرارداد صلح دیتون برگزار شد.

کنفرانسی با عنوان "ما حافظ صلح و یاد و خاطره قربانیان هستیم" توسط مرکز یادبود سربرنیتسا به مناسبت سالگرد امضای قرارداد صلح دیتون برگزار شد.

حسین افندی کاوازوویچ، رئیس العلماء جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین در سخنانش تاکید کرد انکار  نسل کشی و سایر جنایات هنوز در صحنه موجود است. وی گفت: "این امر باید متوقف شود، زیرا هرگونه انکار جنایات دسته جمعی منجر به آسیب دیدگی تازه بازماندگان و اعضای خانواده آنها می شود و بدین طریق شر ادامه می یابد. پذیرش حقیقت و احترام متقابل همه شهروندان و اقوام بوسنی و هرزگوین تنها راه رسیدن به آینده ای بهتر و امن تر است. وقت آن است که به اتفاق نظر بیشتری دست پیدا کنیم و خانه مشترک خود یعنی کشورمان را از آنچه مانع توسعه آن می شود و ساکنانش را از آن بیرون می کند، رها کنیم. این به مصلحت همگان است."

وی افزود: "جهان ۲۵ سال پیش جلو تجاوزات نظامی را گرفت و متجاوزان را مجبور به امضای قرارداد صلح کرد. این قرارداد صلح رنج های مردم ما را متوقف کرد، اما تجاوزات سیاسی و اقتصادی علیه کشور ما را که تا امروز ادامه دارد از بین نبرده است."

ژلیکو کومشیچ، عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین اظهار کرد: " بعد از نسل کشی سربرنیتسا انتظار عدالت سخت بود و وقتی چنین شرارت اتفاق می افتد یک انسان معقول دیگر نمی داند عدالت چیست، اما می داند حقیقت چیست. درست است که مسئولیت نسل کشی سربرنیتسا علاوه بر رژیم صربستان بر عهده سازمان ملل نیز است که اجازه داد نسل کشی در منطقه تحت حفاظت آن انجام شود."

شفیق جعفروویچ، عضو دیگر شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین گفت: " به لطف کار دادگاه لاهه نسل کشی سربرنیتسا یکی از جنایات با بهترین مدارک و شواهد جمع آوری شده در باره آن در تاریخ است. روایتی مبتنی بر حقایق احکام دادگاه های بین المللی همیشه از همه تلاش ها برای ایجاد روایت های ضد تمدنی فراتر خواهد بود. به همین دلیل است که حقایق احکام دادگاه لاهه را باید دائما مورد مطالعه قرار داده و تکرار کنیم. مرکز یادبود به عنوان یک نهاد دولتی مهمترین نقش را در این روند دارد."

منبع: وبسایت کلیکس

کد خبر 3386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =