به نقل از شبکه خبری اسکای، جیمز کلورلی معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا این اتهام را علیه مسکو مطرح کرده و گفت، دولت لندن قطعا به دنبال حفظ صلح در منطقه است.
تحلیلگران هشدار دادهاند که این کشور عضو بالکان در آستانه یک بحران جدیتر از زمان پایان جنگ بوسنی در ۱۹۹۵ است؛ زمانیکه هزاران تن در پی پاکسازی قومی کشته شدند.
کریستین اشمیت، نماینده عالی رتبه جامعه بین الملل اخیرا هشدار داده بود که توافق صلح با میانجیگری آمریکا و امضا شده توسط دو طرف که به پایان جنگ بوسنی انجامید، اکنون در معرض خطر فروپاشی قرار دارد. وی افزود: چشم انداز تقسیم و درگیری بیشتر بسیار جدی است.
تنشها همیشه در منطقه وجود داشته اما میلوراد دودیک، رهبر صربهای بوسنی در ریاست جمهوری سه نفره این کشور قویترین گامهای خود را برای جدا شدن از بقیه کشور برداشته است.
وی لایحهای ارائه کرده که منطقه جمهوری صربهای بوسنی را از نهادهای مشترک بوسنی که شامل ارتش، قوه قضاییه و اداره مالیات است، جدا میکند؛ اقدامی که این نماینده ویژه سازمان ملل آن را معادل "جدایی بدون اعلام" میداند.
معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا نیز در پاسخ به اوضاع این کشور با یکی دیگر از نمایندگان محافظه کار "جیمز گری" توافق نظر داشت که به لندن تاکید کرد تا اقدامی عاجل بابت دست داشتن روسیه در بحران بوسنی انجام دهد.
ملاحظه کارشناسی
-همان گونه که قبل تر هم اطلاع رسانی شد، تبعات اقدام جنجالی کریستین اشمیت نماینده جامعه جهانی در بوسنی در خصوص اعلام در معرض خطر فروپاشی بودن بوسنی و یا آغاز جنگ مجدد ناشی از اقدامات و تحرکات رهبر صرب بوسنی و هرزگوین ادامه دارد و با واکنش های بسیاری همراه است.
-در تحلیلی که پیش تر توسط اینجانب نیز ارائه گشته، ردپای تحریکات دولت روسیه در ایجاد این تنش های جنگ آفرین، مشهود است.
نمایندگان انگلیسی میگویند، روسیه در تهدید مطرح شده از سوی رهبر صربهای بوسنی برای جدایی از این کشور دست دارد و نگرانی خود را از بابت امنیت در این کشور حوزه بالکان توجیه شده میدانند.
کد خبر 9574
نظر شما