-
مفاخر قزاقستان در عرصههای فرهنگ، تاریخ و توسعه ملی
تاریخ قزاقستان سرشار از شخصیتهای برجستهای است که سهم عظیمی در توسعه فرهنگی، حفظ میراث ملی و شکلگیری دولت داشتهاند. این افراد نه تنها اثری ماندگار در دوران خود بهجا گذاشته اند، بلکه به نمادی از افتخار و الهام برای نسلهای آینده تبدیل گردیده اند. در این گزارش، به بررسی چهرههای شاخصی میپردازیم…
-
بررسی جریان سریال سازی در ترکیه و جایگاه آن در اقتصاد
در دوران مدرن و با افزایش اهمیت و میزان تاثیرگذاری افکار عمومی ملت ها بر سیاستهای رسمی دولتها تلاشهای کشورهای مختلف برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی همدیگر تبدیل به یکی از موضوعات قابل توجه در جهان شد که از آن با عنوان دیپلماسی عمومی یاد می شود.
-
تلاشهای ضدتروریسم پاکستان: چالشها و الزامات
تروریسم سالهاست که تهدیدی جدی برای امنیت داخلی پاکستان بوده است. حمله تروریستی دلخراش به مدرسه ارتش در پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ نقطه عطفی بود که آسیبپذیریهای کشور را آشکار کرد و نیاز فوری به یک واکنش سازمانیافته برای مقابله با افراطگرایی خشونتآمیز را برجسته کرد. این تراژدی به تدوین "سیاست…
-
وضعیت هوشمصنوعی در قزاقستان
در سالهای اخیر، قزاقستان دستاوردهای قابل توجهی در توسعه فناوریهای هوش مصنوعی (AI) نشان داده و به طور فعال آن را در حوزههای مختلف اقتصاد و مدیریت دولتی ادغام کرده است. مفهوم توسعه هوش مصنوعی که توسط دولت برای سالهای ۲۰۲۴-۲۰۲۹ تصویب شده، جهتگیریها و اهداف استراتژیک در این زمینه را مشخص…
-
تیکتاک در قزاقستان: چگونه شبکه های اجتماعی عادتها و روندها را تغییر میدهند؟
تیکتاک در قزاقستان
ایالات متحده آمریکا رویکردی عملگرایانه به سیاست دولتی را به نمایش میگذارد که بر اصل سادهای استوار است: «زیبا صحبت کن، اما بر اساس ضرورت عمل کن». این رویکرد در بسیاری از حوزهها، از جمله در تنظیم فضای اطلاعاتی، نمود پیدا میکند. اما آیا چنین رویکردها و اصولی میتوانند برای قزاقستان و شرایط…
-
چالشهای دیجیتالی شدن آموزش در نیجریه
آموزش در کشورهای در حال توسعه با چالشهای متعددی روبرو است که دیجیتالی شدن میتواند راهحلهایی برای بسیاری از این مشکلات ارائه دهد. در کشورهایی مانند نیجریه که دارای بزرگترین جمعیت در آفریقا و اقتصادی رو به رشد است،
-
حضور پررنگ ایران در جشنواره بین المللی فیلم صوفیه
هشت فیلم در حال اکران در این جشنواره بین المللی عبارتند از: در آغوش درخت فیلم ایرانی به کارگردانی و نویسندگی بابک خواجهپاشا و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهینسب محصول سال ۱۴۰۱ است. این فیلم در بهمن ۱۴۰۱ در چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران و برنده بهترین فیلمنامه…
-
توسعه غربگرایی در قزاقستان
غربگرایی فرآیندی است که در آن ارزشها، ایدئولوژیها، هنجارهای فرهنگی و ساختارهای اجتماعی غربی در سایر نقاط جهان گسترش مییابند. این فرآیند بهطور نزدیکی با جهانیسازی ارتباط دارد و میتواند در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی شیوههای زندگی بهطور آشکار بروز پیدا…
-
فرصت ها، تهدیدها و چالشهای کار فرهنگی در قزاقستان
قزاقستان به عنوان کشوری چندقومیتی و چندفرهنگی، جایگاه مهمی در آسیای میانه دارد. این کشور با میراث تاریخی غنی و ترکیب متنوعی از فرهنگهای بومی و مهاجر، بستری پویا برای فعالیتهای فرهنگی فراهم کرده است. کار فرهنگی در قزاقستان میتواند به عنوان ابزاری برای تقویت هویت ملی، ترویج گفتگوی بینفرهنگی…
-
جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان از منظر رسانه های غنایی
مهمترین مسئله خاورمیانه در شرایط فعلی جنگ علیه غزه از اکتبر 2023 تاکنون میباشد که دامنه و گستره آن بسیار فراتر از غزه رفته و کشورهای مختلفی مانند سوریه، عراق، لبنان و یمن را متأثر کرده است. پیشتر در گزارشهایی به نوع نگاه رسانههای غنایی به جنگ اسرائیل علیه غزه و نیز تحولات منتهی به سقوط…
-
چه انتظاری میتوان از بحران سوریه برای قزاقستان داشت؟
دومین مشکلی که قزاقستان ممکن است به دلیل رویدادهای اخیر در سوریه با آن مواجه شود، افزایش تهدیدات تروریستی است. و این احتمالاً خطرناکتر از عدم قطعیت در بازار نفت است.
-
جرایم سایبری با جعل اسامی مسلمانان هند
«علیزا نور» نشان میدهد که استفاده از نامها و هویتهای جعلی مسلمانان به ابزاری خطرناک برای نفرتپراکنی و تحریک تنشهای فرقهای تبدیل شده است. این مسئله فقط یک مشکل قانونی نیست، بلکه چالشی اجتماعی و فرهنگی است که به همکاری همهجانبه مردم، دولت و نهادهای اجتماعی نیاز دارد تا از گسترش نفرت و…
-
تحلیل روابط دوجانبه قزاقستان و اسرائیل
روابط دوجانبه قزاقستان و اسرائیل نمونه مهمی از همکاری دو کشور است که در مناطق جغرافیایی و فرهنگی متفاوت قرار دارند، اما با منافع مشترک به هم پیوند خوردهاند. از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۹۲، این دو کشور تمایل خود را به تقویت شراکت در حوزههای مختلف از جمله سیاست، اقتصاد، فرهنگ،…
-
مفهوم مقاومت در کشور ونزوئلا
امروزه در دنیا از ارتباطات میان فرهنگی بین کشورها نمیتوان غافل بود و روشن است کشوری که توانایی ارتباط با دیگر کشورها را نداشته باشد منزوی خواهد شد. برای عدم انزوا و ارتباط گیری به نحو مطلوب، باید به دنبال بهترین گفتمان بود. با توجه به ارزشهای مشترک فرهنگی بین ایران و آمریکای لاتین بخصوص ونزوئلا،…
-
آیین سوروا در بلغارستان
آیین «سوروا» (سرووه) که همهساله در آغاز زمستان و در شب سال نو بلغاری (ژانویه) برگزار میشود، از مهمترین رسوم فولکلوریک بلغارستان است. این آیین از جهات فرهنگشناسی، تاریخی و مذهبی اهمیت فراوانی دارد و شاهدی است بر تقابل خیر و شر، نور و ظلمت در زمانههای باستانی. این مقاله به بررسی ریشههای…
-
وضعیت آموزش و پرورش زنان در مالزی
آموزش عامل مهمی در سرمایه انسانی، توسعه اجتماعی، اقتصادی، فناوری و سیاسی یک جامعه است. هدف ۵ SDG از دستور کار ۲۰۳۰ تشویق مشارکت کامل زنان و فرصتهای رهبری برابر در تمام سطوح تصمیمگیری سیاسی و اقتصادی است. بااینحال، تحقیقات اخیر نشان میدهد که نابرابری جنسیتی در آموزش عالی مدتهاست که بهعنوان…
-
واگذاری موسسات آموزشی «ساپات» قرقیزستان به بنیاد «معارف» ترکیه
۱۱ دی، در دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان دیداری بین اِدیل بایسالوف، معاون رئیس کابینه وزیران قرقیزستان و حوسنو بیرجان، مدیر دفتر نمایندگی بنیاد بینالمللی «معارف» برگزار شد.
-
بهارت یک دولت-تمدن: ژئوپلیتیک و ایدئولوژی
پیچیدن نسخه روسی دوگین برای هند
الکساندر دوگین در دهلی نو گفت که تغییر عنوان کشور هند به نام سانسکریت «بهارت» نماد فلسفه و تمدن هند است و کلمه «ایندیا»(هند) حامل این عمق فرهنگی و تمدنی نیست. «بهارت» مفهومی گستردهتر دارد. دگرگونی هند تحت مفهوم آکاند بهارت نشاندهنده تجدیدنظر عمیقی از ملیت و تمدن است که بسیار فراتر از تحلیلهای…
-
مسائل مربوط به آزادیهای دینی در هند
گزارش ۲۰۲۴ سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا بیان میکنند که هند نمونهای از ارتباط میان «دولتهای پوپولیستی»، «خودکامهسازی» و «محدودیتهای آزادی» می باشد که «افزایش قطبیسازی سمی» تحت دولت نخستوزیر مودی رخ می دهد. مودی خود را یک «گورو جهانی» می نامد و به عنوان بازوی سیاسی اصلی سازمان RSS و جنبش…
-
بازتاب تحولات سوریه در رسانه های هند
با توجه به سقوط رژیم بشار اسد و فرار او از سوریه، رسانههای هند تحلیلهای متعددی در این زمینه ارائه دادهاند. رسانههای هند با نگرانی و دقت به تحولات سوریه نگاه کرده و بر لزوم همکاری جامعه بینالمللی برای مدیریت پیامدهای سقوط رژیم اسد و بازگرداندن ثبات به این کشور تأکید دارند. سقوط دولت اسد…
-
نوسازی سنت در صنعت عروسی هند
۱۲ نوامبر ۲۰۲۴، روز فرخنده، نزدیک به ۵۰ هزار زوج در شهر دهلی نو ازدواج کردند. این روز برای هندوها بسیار مهم و شروع فصل عروسی است. فصلی که طی ۳۵ روز، ۱۸ روز عروسی برپا است. پیش بینی می شود که طی این مدت، در سراسر هند، تعداد خیرهکننده ۴۸ میلیون عروسی برگزار شود.
-
هند سوگوار میراث ماندگار
درگذشت "مانموهان سینگ" ، معمار اقتصاد هند
مانموهان سینگ، نخست وزیر پیشین هند، توانست با خردورزی، صداقت و سیاستمداری هوشمندانه خود، نقش بیبدیلی در تحول اقتصادی هند و تقویت روابط بینالمللی ایفا کند. او نهتنها در داخل هند، بلکه در میان رهبران جهان بهعنوان نمادی از رهبری «اخلاقمحور» و «تحولگرا» شناخته شد. میراث سینگ، همچنان الهامبخش…
-
ذاکر نایک و اندیشههای او
ذاکر نایک، مبلغ هندی مقیم مالزی، چهرهای پیچیده و بحثبرانگیز است که با بهرهگیری از دانش و مهارتهای ارتباطی خود و داشتن بیش از ۲۴ میلیون دنبالکننده در فیسبوک، توانسته تأثیرگذاری چشمگیری در سطح بینالمللی داشته باشد. . او با استفاده از حمایتهای مالی و سازمانی گسترده، فعالیتهای تبلیغی خود…
-
بررسی و تحلیل طرح جلد مجله اکونومیست 2025
نشریه اکونومیست هر سال و پیش از اتمام سال میلادی، پیشبینیهایی را درباره مسائل جهانی از جمله سیاست، اقتصاد، فناوری و محیطزیست نسبت به سال آینده ارائه میدهد. سی و نهمین سالنامه آن با عنوان «جهان پیش رو ۲۰۲۵» به پیش بینی یک عصر جدید و یک نسل جدید از انسانها؛ از دیوارهای فیزیکی تا دیوارهای…
-
واکنش جامعه پاکستان در قبال تحولات سوریه
تحولات اخیر در سوریه مانند مسلمانان سراسر جهان برای مردم مسلمان پاکستان نیز باعث نگرانی عمیقی هستند، زیرا بر اساس کتب معتبر دینی اهل اسلام اعم از شیعه و سنی در احادیث مبارکه پیام های روشنی در مورد اهمیت سوریه در نبردهای نهایی میان حق و باطل وجود دارد، با اینکه پیروزی هیئت تحریر در سوریه و برکناری…
-
تاریخ اسلام در ونزوئلا
اسلام در ونزوئلا به عنوان یک اقلیت دینی در میان جمعیتی عمدتاً مسیحی به ویژه کاتولیک است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، تا سال ۲۰۱۰ تقریباً ۹۰۰۰۰ مسلمان در ونزوئلا زندگی میکردند علاوه بر این، ونزوئلا دومین کشور در آمریکای لاتین با بیشترین تعداد مسلمان پس از آرژانتین است. به همین ترتیب، ونزوئلا…
-
تقویت دیپلماسی فرهنگی و تاریخی بین ایران و قزاقستان
روابط تاریخی و فرهنگی میان ایران و قزاقستان ریشه در قرنها تعامل میان این دو ملت دارد. این پیوندها از طریق جاده ابریشم، اشتراکات زبانی و ادبی، و تأثیرات متقابل فرهنگی، پایهای محکم برای همکاریهای امروز به شمار میرود. دیپلماسی فرهنگی و تاریخی به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر در نزدیکی ملتها،…
-
نمایشگاه حج و عمره 2025 در اسلام آباد، پاکستان
برگزاری نمایشگاه حج و عمره 2025، در تاریخ 6 تا 8 دسامبر در سالن همایش قائد اعظم، مسجد فیصل اسلام آباد.
-
خانقاههای مشهور پاکستان و پیوند آنها با سیاست
خانقاهها در پاکستان همواره نقش مهمی در حیات اجتماعی و سیاسی این کشور ایفا کردهاند. این پیوند تاریخی، از دوران پیش از استقلال تا به امروز، ادامه داشته است. در گذشته، مریدان برای دریافت ارشاد و برکت به نزد متولیان خانقاهها میآمدند، اما اکنون متولیان خود به دنبال جلب حمایت طرفداران و رایدهندگان…
-
مسلمانان پوماک بلغارستان: پیوندی با اسلام و ایران
مسلمانان پوماک، جمعیتی بومی و مسلمان در بلغارستان هستند که بیشتر در مناطق کوهستانی مانند رودوپها زندگی میکنند. این گروه به دلیل پیشینه تاریخی، فرهنگی و مذهبی خود، جایگاه ویژهای در تنوع اجتماعی و مذهبی این کشور دارند. پوماکها عمدتاً از تبار بلغارهایی هستند که در قرون گذشته اسلام آوردهاند…