دین
-
توسعه اندیشه حقوقی و کارکرد ها ی آن درسازمان اسلامی محمدیه
اولین چالش برای تحلیل توسعه اندیشه حقوقی در محمدیه، معنای خود «حقوق» (law) است. به عنوان سازمانی که بر مطالعه عقلانی حقوق اسلامی و تأثیرآن بر تحول اجتماعی تأکید دارد، قطعاً گفتمان «حقوق» در محمدیه بسیار رایج است.
-
مرکز دین و صلح اندونزی
کنفرانس دین و صلح اندونزی یک سازمان غیر انتفاعی، غیر فرقه ای، غیر دولتی و مستقل است که به پیشبرد و ترویج گفتگوی بین ادیان، دموکراسی و صلح در اندونزی اختصاص دارد. ICRP توسط رهبران ادیان مختلف در اندونزی تأسیس شد. تلاش های ICRP برای تشویق گفتگو برای ایجاد یک زندگی مذهبی دموکراتیک، اومانیستی و…
-
زندگینامه روسای سازمان اسلامی نهضت العلماء اندونزی
نهضت العلماء سازمان اسلامی است که توسط علماء در ۱۶ رجب ۱۳۴۴ هـ ق / ۳۱ ژانویه ۱۹۲۶ م در شهر سورابایا، استان جاوه شرقی و دو سال بعد از سقوط امپراتوری قدرتمند عثمانی بنیانگذاری شد. نهضت العلماء یک سازمان اسلامی بزرگ در اندونزی است که نفوذ زیادی در جهان اسلام دارد . نهضت العلماء سازمانی با پایه…
-
شورای عالی سازمان اسلامی نهضت العلماء اندونزی
نهضت العلماء مجمع دینی علماء و پیروان آنها است که هدف حفظ و محافظت، توسعه و عمل به آموزههای اسلامی مبنی بر گرایش اهل سنت و جماعت با تبعیت از یکی از چهار مذهب حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی، دارد. ن
-
بهترین دانشگاه های اسلامی دولتی از نگاه وبومتریک
دانشگاه اسلامی دولتی سونان گونونگ جاتی باندونگ اولین رتبه دانشگاه های دولتی از نظر وبومتریک (Webometrics) شد رتبه بندی وبومتریک وب دانشگاه ها لیستی از بهترین دانشگاه های جهان را منتشر کرد. دانشگاههای اسلامی دولتی نیز با موفقیت در این فهرست قرار دارند و حتی هشت مورد از آنها موفق شده اند در…
-
الخیرات ( Alkhairaat)
الخیرات بزرگترین سازمان جامعه اسلامی در اندونزی شرقی است که در پالو، سولاوسی مرکزی مستقر است. این سازمان توسط یک روحانی عرب اندونزیایی متولد حضرموت به نام حبیب سید عیدروس بن سلیم الجفری در ۳۰ ژوئن ۱۹۳۰ تأسیس شد.
-
حبیب سید سقاف بن محمد الجُفری
حبیب سید سقاف بن محمد الجُفری یک عالم و دانشمند مسلمان اندونزیایی اهل پالو است.
-
زندگینامه و فعالیت روسای سازمان محمدیه اندونزی در ادوار مختلف
محمدیه که به معنای پیروان محمد است در ۱۸ نوامبر ۱۹۱۲ میلادی در منطقه کاومان استان جوگجاکارتا تاسیس شد. دید این سازمان بیشتر براساس دستور قرآنی از آیه ۱۰۴ سوره آل عمران می باشد که خداوند متعال می فرماید: " و باید برخی از شما مسلمانان ، خلق را به خیر و صلاح دعوت کنند و امر به نیکوکاری و نهی از…
-
استانداردهای مدیریت مسجد - اندونزی
مصوبه وزارت دین اندونزی درمورد استانداردهای مدیریت مسجد
-
محمدیه با پویایی جدید روبرو می شود
الحمدالله، امروز، یکشنبه ۸ ذیحجه ۱۴۴۲ هـ مصادف با ۱۸ جولای ۲۰۲۱ میلادی، صد و دوازدهمین تاسیس سازمان محمدیه به سال هجری است. محمدیه اکنون و در آینده باید پیشرفت بیشتری داشته باشد. اگر محمدیه بخواهد در پیشرفت مردم، ملت و جهان بشریت نقشی داشته باشد، ابتدا باید خود پیشرفت کند. اگر بخواهد چیزی…
-
جهاد علیه سخنان نفرت انگیز دینی
نوسانتارا یا مجمع الجزایر اندونزی نه تنها از انواع مختلفی از زبان ها، پوست و فرهنگ، بلکه از ادیان با پیروان بسیار وفادار پر شده است. پیروان ادیان در سراسر مجمع الجزایر اندونزی عشق زیادی برای ادیان خود دارند. از یک طرف، این شرایط یک پتانسیل جداگانه ای برای ملت اندونزی است، اما از سوی دیگر، خطای…
-
یوسف منصور
یوسف منصور پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان در سال ۱۹۹۲، در دانشکده حقوق، گروه شریعت دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایت الله ادامه تحصیل داد. با این حال، در میانه راه ادامه نداد، زیرا او مسابقه موتور را ترجیح داد.
-
موسسه عامل زکات، انفاق و صدقه نهضت العلماء (LAZISNU)
مؤسسۀ عامل زکات انفاق و صدقه نهضت العلماء (LAZISNU) طبق نتیجه سی و یکمین کنگره نهضت العلماء در شهر بویولالی، جاوه مرکزی در سال ۲۰۰۴ به عنوان وسیله ای برای کمک به جامعه تأسیس شد. LAZISNU به طور قانونی-رسمی توسط مصوبه وزیر دین شماره ۶۵ سال ۲۰۰۵ برای جمع آوری زکات، انفاق و صدقات برای جامعه گسترده…
-
این چه اسلامی است؟
یک روز دوستم گفت که او محمدیه، نهضت العلماء یا وهابی نیست، بلکه اسلام (مسلمان) است. به گفته وی، در زمان پیامبر هیچ شاخه دیگری از اسلام وجود نداشت. فقط یکی وجود داشت. اسلام اسلام است، بدون زواید اسلام پیشرفته، اسلام نوسانتارا یا اسلام معتدل.
-
قوانین مدیریت مساجد در اندونزی
أ. اینکه مسجد به عنوان مرکزی برای پرورش امت در تلاش برای محافظت، توانمند سازی و اتحاد امت جهت ایجاد امت باکیفیت، معتدل و بردبار، نقش استراتژیک دارد؛ ب. اینکه به منظور ارتقای کیفیت مدیریت، نقش و عملکرد مسجد نه تنها به عنوان یک مکان عبادی آیینی (محض) است، بلکه یک عبادت اجتماعی گسترده تر (غیر…
-
روش شناسی صدور فتوای مجلس علمای اندونزی
مجلس علمای اندونزی (MUI) یک سازمان مذهبی مستقل و آرمان خواه است. در مورد خط مشی آن، یکی از نقشهای مجلس علمای اندونزی فتوا دادن (إفتاء) است. فتوا توضیحی درباره احکام یا شریعت اسلامی است که توسط یک مستفتی (درخواست کننده فتوا) مطرح می شود. در صدور فتوا، مجلس علمای اندونزی از روش اخذ شده توسط (اکثریت)…
-
تفاوت روش اجتهادی نهضت العلماء و محمدیه
اکثر جوامع مسلمان اندونزی در فهم فقهی خود به دو سازمان بزرگ اسلامی در این کشور، یعنی نهضت العلماء (NU) و محمدیه گرایش دارند. این دو سازمان اسلامی پایگاه های مختلف جامعه ای دارند. نهضت العلماء با رویکرد فرهنگی خود به طور گسترده ای توسط جوامع روستایی پذیرفته می شود، در حالی که محمدیه با رویکرد…
-
اسلام کارکردی: احیا و تحقق بخشیدن ارزشهای اسلامی
دین دارای دو نقطه قوت اصلی است، یعنی به عنوان یک عامل وحدت (محور وحدت) و یک عامل تفرقه (محور تفرقه). در بیان کارشناسان پدیدارشناسی دینی حقیقتی وجود دارد که دین یکسان با هسته است. از یک طرف، می تواند کاربردهای خارق العاده ای برای زندگی بشر مثلاً به عنوان یک ژنراتور برق بسیار ارزان تر فراهم کند…
-
زندگینامه روسای مجلس علمای اندونزی
مجلس علمای اندونزی در ۷ رجب ۱۳۹۵ هـ.ق / ۲۶ جولای ۱۹۷۵ در جاکارتا، و در پی برگزاری جلسه مشورتی علماء، رهبران دینی، دانشمندان و روشنفکران از سراسر کشور تأسیس شد. این مجلس نهادی رسمی و مشورتی مذهبی است که با عضویت علماء وشخصیت های برجسته دینی و فکری مسلمان اندونزی تشکیل شده و هدف از تشکیل آن ایجاد…
-
شهر پونتیاناک یک مسجد شناور خواهد داشت
شهرداری پونتیاناک، استان کالیمانتان غربی، مسجدی با طرح شناور برای افزودن نشانه های دیدنی به شهر می سازد. کارهای معماری دیگری که می تواند به یک نشانه ای از شهر در کرانه رود "کاپُواس" تبدیل شود ساخت یک مسجد شناور است.
-
مسجد ۹۹ گنبد ماکاسار، نماد جدید سولاوسی جنوبی که با شکوه و جذاب است
مسجد ۹۹ گنبد شهر ماکاسار، این شهر را به یک مقصد گردشگری تبدیل کرده است. اکنون می توانید شهر ماکاسار واقع در استان سولاوسی جنوبی را از زاویه دیگری ببینید، یعنی از مسجد ۹۹ گنبد که به عنوان نماد شهر ماکاسار تبدیل شده است. ماکاسار یک میلیون جذابیت دارد که مطمئناً هرکسی را متحیر خواهد کرد. سواحل…
-
عدالت جنسیتی اسلامی برای بهبود اکولوژیک
همه ما با توجه به میزان دریافتی که در خودمان داریم و ذخیره می کنیم، اتفاقات طبیعی و اجتماعی را با استفاده از عدسی و استدلال خود محدود می بینیم، لذت می بریم و تفسیر می کنیم. اولین دریافت معمولاً از فرهنگ نهادینه شده در خانواده و جامعه روی می دهد.
-
خصوصیات اندیشه اسلامی محمدیه
منهج "ترجیح" به عنوان روشی برای پاسخگویی به موضوعات احکام شرعی مبتنی بر بینش و یا دیدگاه درک دینی است. این بینش ها و یا دیدگاه ها از ویژگی های اندیشه اسلامی محمدیه است. به گفته دهوان مُخرَجی، دبیر مجلس ترجیح و تجدید محمدیه، بینش ترجیح شامل موارد ذیل است: ۱) درک دینی؛ ۲) تجدید؛ ۳) تحمل؛ ۴) گشودگی…
-
عظمت مسجد پوشیده از اسماء حسنی
مسجد بزرگ اسماء الحسنی که در منطقه گادینگ سِرپونگ، تانگِرانگ، بانتن (در حومه جاکارتا) واقع شده است، اخیراً مورد بحث گسترده قرار گرفته است. این مسجد که در سال ۲۰۱۳ افتتاح شد، با یک نگاه باعث کنجکاوی می شود، به ویژه خوشنویسی نوع کوفی که به نظر می رسد بدنه ساختمان
-
خزیمه تاهیدو یانگو
پروفسور دکتر خزیمه تاهیدو یانگو (متولد سولاوسی میانی، ۳۰ دسامبر ۱۹۴۶ م) کارشناس فقه مقارن از اندونزی است. خزیمه اولین زن اندونزیایی است که دکترای خود را از دانشگاه الازهر مصر و با نمره عالی
-
حقایقی درباره بمب گذاری انتحاری
بمب گذاری انتحاری صبح روز یکشنبه، ۲۸ مارس در مقابل کلیسای کاتدرال در شهر ماکاسار رخ داد. پلیس فاش کرد که عوامل بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار تازه عروس بوده اند. این زوج متاهل به شبکه تروریسم جماعت انصار الدوله
-
معمر زین العاشقین
معمر زین العاشقین یک قاری ارشد و حافظ قرآن اهل اندونزی است که هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی شناخته شده است.
-
تفسیر المصباح
تفسیر المصباح تفسیر قرآن توسط محمد قریش شهاب است و توسط لِنتِرا هاتی منتشر شده است.
-
تنوع مدارس شبانه روزی اسلامی (حوزه) محمدیه
از بدو تاسیس، ذاتی ترین ویژگی محمدیه کانون توسعه آموزش، به ویژه مدارس دینی است. در دو دهه گذشته، محمدیه شروع به توسعه مدارس شبانه روزی اسلامی (حوزه) کرده است. مفهوم حوزه یا به پسانترن گفته می شود که توسط محمدیه مدیریت می شود
-
نقش و تأثیر فتاوای مجلس علمای اندونزی
تغییرات اجتماعی در نتیجه پویایی فرهنگی اغلب اصطکاک در جامعه ایجاد می کند. اسلام به عنوان یک دین جهانی با رهنمودهای خاص مبتنی بر قرآن و حدیث، برای ترجمه تحولات فرهنگی اجتماعی در قالب فتاوا، به نقش علما نیاز دارد.