فرهنگ
-
معرفی نویسنده معاصر گرجی چابوآ آمیرِجیبی
چابوآ آمیرجیبی (1921-2013) رمان نویس مشهور گرجی، در یک خانواده اصیل در تفلیس متولد شد؛ والدین و بستگان نزدیک او قربانی استالین در سال 1937 شدند. در دوران دانشجویی، او به دلیل اتهامات مربوط به کودتای برنامه ریزی شده برای جدایی گرجستان از اتحاد جماهیر شوروی، به سختی از مرگ نجات پیدا کرد.
-
مهمترین جشنوارههای فرهنگی قرقیزستان
در سالهای اخیر دولت جمهوری قرقیزستان اهمیت ویژهای برای حوزه فرهنگی قائل است و برای افزایش اعتبار فرهنگی کشور چندین برنامه منطقهای و بینالمللی برگزار میکند که اهم آنها بازیهای جهانی عشایر، جشنواره بینالمللی فیلم بیشکک، جشنواره جهانی حماسههای مردمان جهان، جشنواره فیلم جوانان کشورهای مشترک…
-
حضور ایران در جشنواره بین المللی فیلم کوتاه گرجستان
چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه در کوتایسی به مدت ۶ روز برگزار شد، بینندگان توانستند برنامه های متنوعی را در سینمای ساکارتولو تماشا کنند. شرکای جشنواره شبکه اول تلویزیون گرجستان می باشد.
-
جشنواره تئاتر "روتوندا" در شهر گوری
جشنواره تئاتر "روتوندا" به طور رسمی در شهر گوری افتتاح شد. این جشنواره از ۵ لغایت ۱۲ اکتبر به میزبانی تئاتر دولتی درام گوری به نام گیورگی اریستوی برگزار می شود.
-
رویداد روز جهانی گردشگری
زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل، رویداد روز جهانی گردشگری در گرجستان ارزیابی خود را از این رویداد اعلام نمود.
-
معرفی مکان های گردشگری ارمنستان
آرتاشات در قرون بین دوم قبل از میلاد تا پنجم بعد از میلاد پایتخت ارمنستان قدیم بوده است. آن برروی تپههای "خورویراپ" و نزدیکی آن در محل تلاقی بستر قدیم رودهای یراسخ و متسامور واقع در ولایت ارمنی وُستان استان آیرارات هایک بزرگ (در ده کیلومتری جنوب غرب آرتاشات کنونی در استان آرارات) واقع است.
-
موزه اوربلی مرکزی ماندگار برای حفاظت از فرهنگ و تاریخ
موزه اوربلی، در شهر کوچک و خوشمنظر تساخکادزور در ارمنستان واقع شده و گردشگران ایرانی آن را به نام "دره گل" میشناسند.هر ساله این موزه میزبان گردشگران و علاقمندان به زندگینامه شگفتانگیز بنیانگذاران این موزه است.بنیانگذاران موزه اوربلی سه برادر دانشمند ارمنی هستند. آنها در سال ۱۹۸۰ میلادی…
-
گرجستان ، میزبان روز جهانی گردشگری
رئیس اداره ملی گردشگری گرجستان بر اهمیت میزبانی روز جهانی گردشگری با موضوع " گردشگری و صلح" که برای اولین بار در گرجستان اجرایی خواهد گردید ، تأکید نمود .
-
تاریخچه و وضعیت کنونی سینما در گرجستان
تاریخ سینما در گرجستان از اواخر قرن ۱۹ آغاز شد ، گرجستان از روندهایی که در دنیای متمدن آن دوران رخ می داد، جدا نبود و در این مسیر قرار داشت. انعکاس ظهور سینمای فرانسوی همزمان در تفلیس نیز متبلور شد. تاریخ اولین نمایش فیلم در گرجستان سال ۱۸۹۶ یازده ماه پس از اولین نمایش عمومی تجاری سینمای لومیر…
-
بانوی گرجی برنده جایزه معتبر ادبی بریتانیا
مجموعه شعر «برعکس» استوروآ جایزه بهترین ترجمه شعر را دریافت کرد. کتاب توسط ناتالیا بوکیا-پیترز و ویکتوریا فیلد به زبان انگلیسی ترجمه شده است.
-
اقدام دولت آذربایجان برای گنجاندن بنای تاریخی " گمیگایا " نخجوان در فهرست آثار یونسکو
ثبت گَمیقایا در فهرست میراث جهانی یونسکو، گامی مهم در جهت حفاظت و معرفی این اثر ارزشمند به جهان است. با ثبت جهانی این اثر، توجه جهانی به این منطقه جلب شده و امکان جذب سرمایهگذاری برای حفاظت و توسعه پایدار آن فراهم میشود.
-
معرفی هنرمند برجسته و معاصر آذربایجان، جاوید اسماعیل اف
جاوید ولی اوغلو اسماعیل اف، هنرمند برجسته آذربایجانی، در ۲۵ ژانویه سال ۱۹۷۸ در شهر باکو متولد شد. او در زمینه هنرهای تزئینی و خوشنویسی فعالیت میکند و به خاطر آثار چشم نواز و خلاقانهاش به شهرت رسیده است. آثار اسماعیلاف در مجموعههای خصوصی و گالریهای مختلفی در سراسر جهان نگهداری میشود.
-
معرفی هنرمند و نقاش معاصر آقای صابر دمان اوغلو ممدوف
صابر دمان اوغلو ممدوف، هنرمند، در تاریخ ۰۹-۰۹-۱۹۵۴ در روستای نظارآباد منطقه بابک متولد شد. وی در سال ۲۰۲۱ عنوان هنرمند ارجمند جمهوری خودمختار نخجوان را کسب کرد. ممدوف در رشته سنگ تراشی در مدرسه فنی هنری شماره ۸۴ باکو تحصیل کرده است (۱۹۷۲-۱۹۷۴). او از اعضای اتحادیه هنرمندان آذربایجان (۲۰۰۶)…
-
خبر خوب برای دوستداران سینما
برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم «نسیم سینمای باکو» در آذربایجان برای اولین بار
با حمایت وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان و آژانس سینمایی، از ۲ تا ۸ اکتبر، جشنواره بزرگی با عنوان «نسیم سینمای باکو» در باکو برگزار خواهد شد.
-
تفاهم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان و صندوق فرهنگ و میراث فرهنگی ترک جهت
همکاری برای حفظ میراث فرهنگی در آذربایجان
اخیراً تفاهمنامهای بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان و صندوق فرهنگ و میراث فرهنگی ترک برای همکاری در زمینه حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی در آذربایجان امضا شد. این سند توسط خانم سبینا حاجیوا، رئیس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان، و خانم آکتوت راییمکولووا، رئیس صندوق…
-
چاپ کتاب کامران نذیرلی نویسنده آذربایجانی به نام "عشق به رنگ سفید است" در تبریز
مجموعه داستانهای "عشق رنگ سفید است" نوشته کامران نذیرلی، نویسندهی توانای آذربایجانی، توسط انتشارات آیدینساو در تبریز به چاپ رسیده است.
-
رونمایی از کتاب "جهان نظامی گنجوی" میر جلال در آذربایجان
کتاب "جهان نظامی گنجوی" میر جلال که حاصل همکاری "خانه نویسنده" و "بنیاد فرهنگ و میراث ترک" می باشد، منتشر شد.
-
نمایش فیلم «عتیقه جات» درجشنواره فیلم ونیز
امسال در هشتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز، فیلم «عتیقه جات» ساخته روسودان گلورجیدزه کارگردان گرجستانی به نمایش درآمد.
-
نیاز به فرهنگ؟(۱)
چندی پیش مستندی در مورد شهر کایسری تماشا کردم.جمعیت این شهر یک و نیم میلیون نفر است. از نظر صنعتی بسیار پیشرفته است و به نگین منطقه آناتولی در صادرات تبدیل شده است.
-
شاخصهای اصلی گردشگری قرقیزستان در سال 2023
تعداد گردشگران در سال 2023 به بیش از 2.8 میلیون نفر رسیده است که 1.5 برابر بیشتر از سال 2022 است که از این تعداد بیش از 1.8 میلیون نفر در بخش گردشگری سازمان یافته (1.6 برابر بیشتر) و بخش سازمان نیافته - 1 میلیون نفر (1.3 برابر بیشتر) بودهاند.
-
بِشیک؛ تاریخ گهواره عشایر
بِشیک (گهواره) یکی از وسایل و ابزارهای مهم برای مردم قرقیز است. طبق برخی گزارشها، این نوع گهواره تقریباً در آسیای مرکزی در قرنهای نهم و دهم در دوران قراخانیان پیدا شد، اما به طور کلی گهوارههای اقوام ترکزبان بسیار شبیه هستند. با مرور زمان در میان اقوام مختلف طرح بشیک تغییر شکل داده و امروز…
-
آیا رادیکالیسم مذهبی در ورزش قزاقستان نفوذ دارد؟
بازی های المپیک پاریس در سال جاری به خاطر رویدادهای ویژه اش که مورد بحث بسیاری قرار گرفت به یادگار ماند. یکی از آنها نگرش مذهبی برخی از ورزشکاران قزاقستانی است. جامعه قزاق در شبکه های اجتماعی به انتقاد از نظرات ورزشکاران درباره شکست ها و پیروزی هایشان پرداخت. حتی کسانی بودند که ریش ورزشکار…
-
برگزاری جشنواره بین المللی تئاترهای منطقه ای گرجستان
دهمین جشنواره بین المللی تئاترهای منطقه ای با حمایت وزارت فرهنگ و ورزش گرجستان برگزار و با رویدادهای متنوع و جالبی به کار خود پایان داد.
-
آیا فرزندان قشر ضعیف حق تحصیل ندارند؟
قرار بود با اجرای قانون یکسان سازی در نظام تعلیم و تربیت، روند آموزش و پرورش به طور کامل تحت کنترل وزارت آموزش و پرورش قرار بگیرد.سالهای سال نیز روند آموزش به همین منوال ادامه یافت، اما امروز میبینیم که هر گروه و قشری دستی بر آتش دارند و در آن مداخله دارند.
-
سیصد دانشجوی قزاق بورسیه ترکیه شدند
وزارتخانه علوم و آموزش عالی جمهوری قزاقستان اعلام کرد: "در طول مدت فعالیت این برنامه، بیش از نه هزار دانشجو از قزاقستان بورسیه آن را دریافت کرده و این فرصت را داشتهاند که در دانشگاههای برتر ترکیه تحصیل کنند. فهرست دانشجویان قزاقستانی که برای سال تحصیلی جاری بورسیه دریافت کردهاند، در ماه…
-
خانواده در ترکیه و سیاستهای مرتبط با آن
بررسی های مؤسسه آمار ترکیه نشان می دهد که این کشور اگر چه در برخی عرصه گامهای موفقی داشته است، اما با استانداردهای واقعی در حوزه خانواده فاصله زیادی دارد.
-
همه چیز درباره بازار و محصولات فرهنگی ترکیه
تعداد گردشگران ورودی به ترکیه در سال ۲۰۲۳ به ۵۷ میلیون و ۷۷ هزار نفر رسید که ۲۲.۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود.
-
معرفی نویسنده و هنرمند معاصر پروفسور جمیله حسن زاده
جمیله یوسف گیزی حسن زاده، محقق برجسته و استاد مطالعات هنر، در تاریخ 7 دسامبر 1947 در شهر باکو به دنیا آمد. او از جمله چهرههای شاخص در حوزه هنر مینیاتور و مطالعات هنر آذربایجان به شمار میرود.
-
برگزاری روزهای فرهنگ قرقیزستان در آذربایجان
در تاریخ ۷ اردیبهشت، روزهای فرهنگ قرقیزستان با موفقیت در شهر باکو به پایان رسید. این مراسم در تئاتر دولتی موزیکال آکادمیک شیخعلی قرباناف آذربایجان برگزار شد که در آن وزرای فرهنگ دو کشور، نمایندگان قشر روشنفکر، میهمانان رسمی، اهالی شهر باکو و قرقیزهای مقیم حضور داشتند.
-
بیوگرافی
معرفی نقاش معاصر حبیبه اللهوردی یِوا
حبیبه رشاد قیزی اللهوردی یِوا در 9 ژوئن 1982 در روستای کولوس از توابع شهرستان شاهبوز متولد شد. او یک نقاش برجسته آذربایجان است که در سال 2014 به عنوان "هنرمند افتخاری جمهوری خودمختار نخجوان" و در سال 2019 به عنوان "دکتر فلسفه در رشته هنرشناسی" مفتخر شد. اللهوردییِوا در حال حاضر مدیر گروه…