فرهنگ
-
تساهل و مدارا قربانی قبیله گرایی سیاسی در افغانستان
سیدحسین اشراق، پژوهشگر حوزه فلسفه و جامعهشناسی است. آقای اشراق معتقد است که قبیلهگرایی سیاسی در افغانستان، منطق تساهل و مدارا را با تهدید مواجه ساخته است. به گفته او، بحث تساهل و مدارا در افغانستان، متناسب با محتوای آن، از پشتوانه روشی بهره کافی ندارد
-
زبان بازیهای سیاسی
«روز زبان مادری» هم در افغانستان، روز معمولی نیست. معمولی از آن نوع که خوش و خوشحال یکی از «زبان مادری خود» بگوید و به «زبان مادری دیگر» ناروایی و ناسزایی روا ندارد.
-
فقر فرهنگی و تجمل گرایی در افغانستان
تجمل گرایی که ما امروزه در جامعهی افغانستان شاهد آن هستیم؛ تقلیدهای کورکورانه از مد و ساختههای وارداتی است. این پدیده؛ طوری در لایههای زندگی فردی و اجتماعی ما رخنه کرده است که باعث به وجود آمدن حس خود برتر بینی در بین بسیاری از افراد جامعه شده است.
-
در گفتگو با هفته نامه راه مدنیت چاپ کابل تشریح شد
آخرین وضعیت چاپ و نشر در افغانستان
هفته نامه راه مدنیت چاپ کابل در اخرین شماره خود اقدام به مصاحبه با آقای ناصر مقصودی، بنیانگذار و مدیرمسئول انتشارات مقصودی در خصوص وضعیت فعلی چاپ و نشر در افغانستان پسا طالبان نمود
-
در ابتدای قرن ۲۱ فضای مجازی (اینترنت) چهره جذاب خود را در قالب سیستم (دایل آپ) به افغانها نیز نشان داد.
گزارش تحلیلی از وضعیت فضای مجازی در افغانستان
در ابتدای قرن ۲۱ فضای مجازی (اینترنت) چهره جذاب خود را در قالب سیستم (دایل آپ) به افغانها نیز نشان داد. کسانی که با رایانه آشنایی داشتند شناسهای در یاهو مسنجر ایجاد کرده و زمانی طولانی را در جلوی رایانه ها نشسته و همچنان که به صدای حاصل از اتصال به اینترنت دایل آپ گوش میدادند منتظر بودند…
-
منشأ و زادگاه اصلی هنر مینیاتور افغانستان است
در پانزدهمین اجلاس کمیته جهانی میراث فرهنگی معنوی (ناملموس) یونسکو، هنر مینیاتور به عنوان پانزدهمین میراث ناملموس کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.
-
مروری بر سریال های در حال پخش از تلویزیون
در این گزارش ضمن معرفی اجمالی برخی از شبکه های که در کابل پخش می شوند مروری بر سریال های در حال پخش از این شبکه ها خواهیم داشت که می تواند به عنوان شاخصی جدی در میزان نفوذ فرهنگی کشورها در عرصه رسانه و فیلم باشد.
-
بازپخش برنامه های فارسی زبان خارجی در تلویزیون
یکی از روش هایی که تلویزیون های فارسی زبان منطقه ای و فرامنطقه ای طی سال های گذشته برای توسعه مخاطبین و نفوذ خود استفاده کرده اند، بازپخش برنامه های خود در تلویزیون های خصوصی پرمخاطب افغانستان می باشد. بر این اساس سه شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، صدای آمریکا و بی بی سی فارسی هر کدام به مدت…
-
فعالیتهای فرهنگی امریکا در افغانستان
ایالات متحده آمریکا بعد از حمله به افغانستان و شکست طالبان، تلاش داشت تا در کنار فعالیتهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بخشی از برنامه های خود را در حوزه فرهنگ نیز داشته باشد.
-
جای «مقالههای افغانستان» در ویکیپدیا خالی است
ویکیپدیا در سال ۲۰۰۳ آغاز به کار کرد و انقلابی در زمینه دسترسی به اطلاعات به راه انداخت. امروز این دانشنامه بیش از ۴۰ میلیون مطلب با بیش از ۳۰۰ زبان و گویش در خود جای داده است.
-
افغانستان و هنر؛ یکی داستان است پر آب چشم
روز جهانی هنر در حالی در افغانستان گرامیداشته میشود که هنر هنوز هم یک پدیده ناشناخته برای حکومتیها و شهروندانش است و هنرمندان بهجای تشویق، به سوی ناامیدی رانده میشوند.
-
فعالیت آژانس انسجام و همکاری ترکیه (تیکا ) در افغانستان و هرات
آژانس انسجام و همکاری ترکیه هم اکنون در ۵۸ کشور دنیا نمایندگی و دفتر داشته و در افغانستان با سه نمایندگی در شهر های کابل –مزارشریف و هرات با هدف بازسازی هویتی دوره تیموریان و تمدن عثمانی و نیز ترویج زبان ترکی از شانزده سال پیش فعالیت خود را شروع نموده است؛ مرمت و توجه به بناها و آبدات تاریخی-…
-
چالش زبان و اختلاف اقوام در افغانستان
اختلافات زبانی عموماً به عنوان یکی از چالشهای پرسابقه و دامنهدار در فضای فرهنگی و سیاسی افغانستان مطرح بودهاست. در تازهترین چالشهای به وجود آمده میتوان به اظهارات دکتر «صادق فطرت»، زبانشناس و هنرمند پشتوزبان افغانستان اشاره نمود.
-
ترکیه و نگرانی از مدارس افغان - ترک
در تازه ترین واکنش ها نسبت به اداره مدارس افغان - ترک در افغانستان ،مصطفی ایودیورن، سرکنسول کشورترکیه در مزارشریف ،در مصاحبه اخیر خود با رسانه ها از دولت افغانستان خواست که نظارت بیشتری نسبت به مدارس افغان - ترک داشته باشند.
-
مروری بر وضعیت چاپ و نشر در افغانستان
بدون شک بازار کتاب افغانستان در تسخیر کتاب های چاپ ایران است و تا سال ها احتمال نمی رود کسی بتواند به آن نزدیک شود. البته برای تداوم این وضعیت باید برنامه ریزی جدی صورت گیرد
-
وضعیت آموزش عالی در افغانستان
در شرایط کنونی به معنای واقعی کلمه می توان نظام آموزشی عالی افغانستان را بسیار ضعیف و ناکارآمد برشمرد که در تمام ابعاد ساختار، نیروی انسانی و محتوای آموزش فاصله های جدی با شاخص های مطلوب یک نظام آموزش عالی پویا دارد.