فرهنگ
-
سینمای تالیوود
تالیوود (Tollywood) بخشی از سینمای هند می باشد که به عنوان تولید کننده فیلم و سریال به زبان های تلگو ـ زبان محلی ایالت تامیل نادو و محلی ایالت آندرپرادش ـ به شمار می رود و شهرک سینمای آن در شهر حیدرآباد هندوستان واقع شده است.
-
کتاب " نظام اجتماعی در هند"
هندوئیزم و هندو: هندوئیزم اولیه مبتنی بر متون کلاسیکی همچون وداها، اوپانیشادها و باگوادگیتا بود. تفاسیر برهمنها و تمامی آداب و مقررات که پس از این دوره آچاریاها وضع گردید پس از مدتی به هندوئیزم رنگ و جلای سازمان یافته تری بخشید. آداب و رسومی خرافاتی نظیر دوداسی، ساتی، ازدواج کودکان، عبادت…
-
تحول فرهنگی در هند
مؤلف کتاب ی یوگندرا سینگ که از اساتید دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی میباشد در اثنای مقدمه کتاب توضیح میدهد که اکثر مقالات کتاب در دهه 90 توسط نویسنده تحریر شدهاند. برخی از مقالات، مقالات نویسنده بوده که جهت ارائه در همایشهای جامعهشناسی تهیه شدهاند. نویسنده در مقدمه دوم کتاب به بررسی اجمالی…
-
آرامگاه چشتی نمادی از روح چند فرهنگی جنوب آسیا
سازمان هندوسنا مدعی است که آرامگاه حضرت خواجه معینالدین چشتی بر ویرانههای معبد شیوا ساخته شده است. این ادعا میتواند همزیستی مذهبیای را که این مکان طی قرنها به نمایش گذاشته، به خطر اندازد.
-
«جوهرخونی» روایتی تلخ از کتابخانه اقبال در هند
«جوهرخونی» روایتی تلخ درباره کتابخانه اقبال در شهر بوپال هند است و تأملی درباره شکننده بودن نهادهای فرهنگی و اهمیت حفظ میراث ادبی. سانجانا چودری نویسنده مقاله از طریق توصیفهای واضح و بافت تاریخی، کتابخانه، خواننده را دعوت میکند تا درباره چیزهایی که از دست میرود فکر کنند؛ نه فقط یک کتابخانه،…
-
تبدیل هند به مرکز گردشگری جهان
در بودجه سال 2024، وزیر دارایی، نیرمالا سیتارامان، بر برنامه هایی برای تبدیل هند به قطب گردشگری جهانی با توسعه مقاصد گردشگری نمادین و معنوی، با تمرکز ویژه بر لاکشادویپ تاکید کرد.
-
افتتاح بزرگترین مرکز فرهنگی هند با عنوان نیتا موکش امبانی در بمبئی
مرکز فرهنگی هنری نیتا موکش امبانی NMACC در روز ۳۱ ماه مارس با حضور یکی از ثروتمندترین خانواده هند موکش امبانی و تعداد کثیری از هنرمندان، بازیگران، اصحاب رسانه در مرکز تجاری هنری جی یو Jio در منطه بندرا ـ کورلا بمبئی تاسیس شد.
-
معرفی کتاب
دیپلماسی فرهنگی هند: تجلیل از پلورالیسم در جهان جهانی شده
این کتاب دریچه ای به دیپلماسی فرهنگی هند است که در پس زمینه اخلاقیات آن «واسودایوا کوتومباکام» (جهان یک خانواده است) قرار داشته و به "ایده هند" که از طریق پذیرش تنوع و تجلیل از کثرت گرایی متجلی می شود متمرکز است.
-
به همت هندیران برگزار شد:
غزه در آتش
همزمان با حماسه آفرینی مردم قهرمان فلسطین در جنگ یازده روزه با اسرائیل و صهیونیست ها و در حمایت از مظلومان سرزمین غزه و شهیدان آن ، شب شعر «غزه در آتش» با حضور جمعی از شاعران از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و هندوستان در شامگاه ۲۸ اردیبهشتماه، به صورت مجازی برگزار شد
-
رامایانا کهن ترین متن حماسی ادبی هند
هند، با نام رسمی جمهوری هند کشوری در جنوب آسیا است. این کشور کهن دارای دومین کشور جهان از نظر جمعیت، هفتمین کشور از نظر مساحت، و پر جمعیتترین دموکراسی جهان است.
-
پذیرش دانشگاه فرهنگ و هنر ایالت کرالا در رشته های رقص سنتی کاتاکالی
برای اولین بار در ۹۰ سال گذشته از زمان تاسیس، دانشگاه فرهنگ و هنر کرالا پذیرش دانش آموزان دختر برای دوره رقص کاتاکالی آغاز شده است.
-
دادگاه عالی مدرس می گوید: "نه تنها سانسکریت، تامیل نیز زبان خداست"
دادگاه عالی مدرس، اعلام کرد که زبان تامیلی به عنوان "زبان خدایان" خوانده شود و در دستورالعملی از معابد کشور خواسته است
-
تفاهم نامه همکاریهای فرهنگی با دانشگاه مولانا آزاد
پیرو تبادلات فکری ، گفتگوهای فشرده و مکاتبات اداری که به صورت برخط محسن آشوری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با دکتر مظهر فاروقی رئیس دانشگاه مولانا آزاد شهر اورنگ آباد
-
مراسم اختتامیه جشنواره فیلم بین المللی خلاقیت و نو آوری در شهر بنگلور
چهارمین جشنواره بین المللی فیلم خلاقیت و نو آوری در تاریخ ۱۹ اکتبر (۲۷ مهرماه) در شهر بنگلور پایان پذیرفت. در مراسم اختتامیه این جشنواره بین المللی خلاقیت جناب آقای «ساراوانا پراساد»، موسس و مدیر آکادمی فیلم نوآورانه در سخنرانی اختتامیه گفت
-
گاندی « سالهایی که جهان را دگرگون نمود ۱۹۴۸-۱۹۱۴ »
با احترام به دیدگاه گاندی در خصوص اموری همچون طبقات اجتماعی (کاست) و طبقات فرودست جامعه بی ثباتی و تناقض میان عمل و گفتار از جمله خطاهای قابل توجهی است که در سالهای اخیر گاندی را در تیررس هجمه اعتراضات و پرسش های بسیار در این خصوص قرار داده است. هرچند،
-
کشف بقایای معبد ۱۵۰۰ ساله در روستای هندی
اداره باستان شناسی هند (ASI) در حین شستشوی و تمیز کردن محلی در روستای بیلسره از ایالت اوتارپرادش بقایای یک معبد باستانی را پیدا کرده است که قدمت آن به قرن پنجم میلادی، دوره سلسله گوپتا در هند باز می گردد.
-
پیشنهاد تاسیس ۷۴ دانشکده جدید تا سال ۲۰۲۲ از سوی دانشگاه مومبای
دانشگاه مومبای به عنوان یک دانشگاه مرجع در پایتخت اقتصادی هند در نظر دارد که تا سال تحصیلی ۲۳-۲۰۲۲ ، هفتاد و چهار دانشکده جدید در مناطق مختلف به ویژه حومه بمبئی تاسیس نماید.
-
برگزاری دوره برخط ویژه واژگان زبان و ادبیات اردو
بنیاد "ریخته" که در جهت آموزش و گسترش زبان و ادبیات اردو در هند فعالیت می کند، در ابتکاری جدید برای آشنایی علاقه مندان به زبان اردو و همچنین علاقمندان به شعر دوره برخط با عنوان الفاز را راه اندازی نمود که پیرامون واژگان زبان اردو می باشد.
-
جایگاه نامناسب دانشگاه های هند در رتبه بندی دانشگاه ها
بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی درجه بندی دانشگاه ها (QS) مشخص گردید که دانشگاه آشوکا در رتبه بندی آسیایی این سازمان در سال ۲۰۲۱ در میان پنج دانشگاه خصوصی برتر قرار گرفته و رتبه اول در میان ۱۱۸ دانشگاه هندی را از آن خود کرده است.
-
هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شیملا
فیلم کوتاه حسن نجم آبادی از ایران ؛ «سرزمین پدرم»، هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شیملا به نمایش درآمد
-
سنت ازدواج در میان هندوها
ازدواج و تشکیل خانواده مهمترین سنت اجتماعی در زندگی زن و مرد محسوب می گردد، اما این سنت در میان هندوها دارای اهمیت ویژه ای است و به آن سامسکارا (Samskara) می گویند.
-
امارات متحده عربی بعنوان مقصد محبوب دانشجویان هندی
بر اساس گزارش روزنامه تایمز آف ایندیا، امارات متحده عربی در حال حاضر میزبان بیشترین تعداد دانشجوی هندی است و پس از آن کانادا در رتبه دوم قرار دارد. در این گزارش آمده است که امارات متحده عربی مجوز ساخت بنا به دانشگاه های خارجی معروف را داده است
-
تکلم ۱۰۷ زبان و گویش مختلف در ایالت کارناتاکا
بر اساس تجزیه و تحلیلی که از سر شماری سال ۲۰۱۱ توسط دانشگاهی در دهلی انجام پذیرفت، مشخص گردید که ساکنین ایالت کارناتاکا به مرکزیت شهر بنگلور به ۱۰۷ زبان و گویش مختلف تکلم می کنند
-
۷۱ دانشگاه هندی در رتبه بندی دانشگاه های برتر جهان
در مجموع هفتاد و یک مؤسّسه علمی هندی در رتبه بندی دانشگاه های برتر مجله تایمز سال ۲۰۲۲ میلادی واجد شرایط هستند. این در حالی است که سال گذشته فقط ۶۳ دانشگاه و موسسه های علمی و تحقیقاتی در لیست مجله تایمز به چشم می خوردند.
-
زندگی نامه و اشعار بهادر شاه ظفر
کتاب زندگی نامه و اشعار بهادر شاه ظفر به قلم اسلم پرویز داستان با شکوه از فرمانروایی آخرین پادشاه سلسله مغول است. بهادر شاه ظفر آخرین پادشاه مغول در سرزمین پهناور هند بود و این کتاب به ابعاد گوناگون زندگی او پرداخته است.
-
داستان های کوتاه مدرن هندی
مرگ در دهلی
کتاب مرگ در دهلی یکی از بهترین نمونه های ادبیات مدرن در هند به شمار می رود که در آن پانزده داستان از برخی از برجسته ترین نویسندگان توسط مترجم چیره دست Gorden C.Roadarmel به زبان انگلیسی برگردان شده است، تا همه افراد از نقاط مختلف علاوه بر خواندن و لذت بردن از داستان ها با ادبیات داستانی هند…
-
۶۰% از والدین، کلاسهای آنلاین را ترجیح می دهند
روال عادی مدارس به دلیل همه گیری ویروس کرونا مختل شده است و بعید است به این زودی ها از سر گرفته شود، اما والدین در مورد کلاس های آنلاین اختلاف نظر دارند. طبق یک نظرسنجی که توسط گروه آمارگیریِ "لوکال سیرکل" در ۲۰۴ منطقه هند انجام شده است ، ۶۴٪ از والدین موافق کلاس های آنلاین هستند در حالی که…
-
تلاش برای دریافت نشان میراث فرهنگی از یونسکو
وزارت فرهنگ دولت مرکزی هند در تلاش است تا از سازمان یونسکو برای دانشگاهِ "رابیندرابهاوان" در شهر "سانتینیکتان" که موسس آن رابیندرانات تاگور، شاعر معروف هندی بوده است،
-
جشنواره پنگال
تای پنگال (Thai Pongal) یکی از مهمترین و محبوب ترین جشنواره هایی است که مردم تامیل در ایالت تامیل نادو، هندوستان برگزار میکنند.
-
اهمیت صنعت گردشگری در هند
دلایل بیشماری مبنی بر حائز اهمیت صنعت گردشگری و اینکه چرا این صنعت به طور قطع و یقین چیزی حتی بیش از آن تصوری است که همگان هنگام اندیشیدن به صنعت گردشگری در اذهان نقش می بندد.