به نقل از خبرگزاری آناتولی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به کشته شدن ابو ابراهیم الهاشمی القرشی، رهبر داعش توسط آمریکا در سوریه گفت: روسیه نقش سرنوشت سازی در از بین بردن کانون تروریسم بین المللی در خاک سوریه داشته است و این موضع ما درباره لزوم مبارزه با این پدیده جهانی بسیار شناخته شده است.
وی افزود: ما از تلاشهای کشورهای دیگر از جمله اعضای ائتلاف آمریکا برای مبارزه با تروریسم حمایت میکنیم و آماده همکاری با تمام کشورها برای مقابله با این خطر مشترک هستیم.
زاخارووا تاکید کرد: در عین حال باید درباره اهدافی که قرار است مورد حمله قرار گیرند و حین برنامهریزی برای عملیات دقیق برای ممانعت از کشته شدن غیر نظامیان اطمینان حاصل کرد و ما از کشورهای دیگر میخواهیم این کار را بکنند. درصورتی که درباره کشته شدن غیرنظامیان در جریان عملیات آمریکا اطمینان حاصل شود باید تحقیقات دقیقی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: مخفی شدن رهبر داعش در ادلب دلیل دیگری برای این مسئله است که این منطقه که تحت سیطره نیروهای دولتی سوریه نیست همچنان از سوی تروریستهای بین المللی به عنوان یک پناهگاه امن استفاده میشود. این نشان میدهد که باید در سریعترین زمان ممکن مخفیگاه تروریستها در ادلب براساس توافقی که با ترکیه در این باره داریم از بین برود. ادامه وضعیت کنونی به نفع گروههای تروریستی است. تنها راه برای تضمین امنیت در سوریه این است که دولت این کشور کنترل تمام خاک سوریه را در دست بگیرد.
از سوی دیگر یک مسئول در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور برای برنامهریزی جهت عملیات شمال غرب سوریه برای کشتن رهبر داعش از قبل با نیروهای روسیه هماهنگ کرده بود.
این مسئول اعلام کرد آمریکا به روسیه اطلاع داده بود که برای یک مدت مشخصی در منطقه وسیعی از شمال غرب سوریه فعالیتی را خواهد داشت و نیروهای روسیه باید از آن منطقه دور شوند.
توضیح:
-روس ها در سنوات اخیر برای عرض اندام و افزایش قدرت سخت خود در منطقه تلاش های زیادی کرده اند و در کشوری مثل سوریه نیز که با انجام هزینه های مادی و گسیل نیروهای نظامی حضور پر رنگی داشتند، حالا برایشان سخت است که باز هم، ایالات متحده به عنوان مبارز اصلی با تروریسم و نابود کننده رهبر داعش معرفی شود. ولی نکته اینجاست که کشورهای بزرگ و قدرتمند جهان ما، اصالتا و ذاتا بر همین شیوه زیست می کنند و این سایر کشورها هستند که هزینه های بسیار مادی و معنوی را برای کارها و فعالیت های مختلف انجام می دهند و دست آخر آنان هستند که به عنوان منجیان دنیا و انسان ها معرفی می شوند که دولت امریکا در انجام و استفاده از این حربه از درجه استاد تمامی برخوردار است.
-امریکایی ها از همین شیوه در تحمیل توافق دیتون به عنوان خاتمه بخش جنگ دههی نود میلادی بر مردم بوسنی و هرزگوین نیز استفاده کردند که در حال حاضر بعد از گذشت بیش از دو دهه هنوز شاهد آثار منفی و وجود تنش ها و التهابات در این سرزمین و در مقابل تامین منافع برای سایر کشورهای تاثیر گذار هستیم.
-جالب تر اینکه روسیه نیز در طول تاریخ از همین حربه بر علیه سایر کشورها استفاده کرده و در برخی پیچ های تاریخی این گونه، به نوعی مغلوب همان حربه ی استاد بزرگ غربی خود یعنی امریکا می شود! ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
سعید هاشمی
کارشناس بوسنی
نظر شما