در چند روز اخیر اعتراض و اعتصاب کارکنان بنیاد اسلامی بنگلادش، علیه دبیر کل این بنیاد، آقای شمیم افضل شدت یافته است.

در چند روز اخیر اعتراض و اعتصاب کارکنان بنیاد اسلامی بنگلادش، علیه دبیرکل این بنیاد، آقای شمیم افضل شدت یافته است. معترضان مقابله با فساد اداری، سوء مدیریت و مسائل مالی را از محورهای اصلی این اعتراض عنوان کرده­ اند و خواهان استعفای شمیم افضل از سمت خود هستند. آنان همچنین دبیرکل بنیاد اسلامی را به سرقت برخی اسناد مهم متهم کرده ­اند که البته براساس گزارش رسانه ­ها این اقدام موفقیت آمیز نبوده و وی مجددا ناگزیر به بازگرداندن اسناد شده است. پیش از این معترضان و برخی مقامات خواسته بودند تا ۲۱ ژوئن دبیرکل از سمت خود استعفا دهد اما با توصیه برخی مقامات از جمله وزیر دین، این زمان به تعویق افتاده است. جلسه ای امروز (یکم تیر ۱۳۹۸)در این خصوص تشکیل و احتمالا برخی تصمیمات مهم در خصوص پایان بخشیدن به اعتصاب کارکنان اتخاذ خواهد شد. به نظر می رسد مدیریت ده ساله­ شمیم افضل در روزهای آینده با استعفا یا برکناری به پایان برسد و فرد جدیدی عهده دار این سمت مهم و تاثیرگذار شود. شاید یکی از دلایل طولانی شدن فرایند تصمیم گیری، تلاش نامزدهای احتمالی برای جلب نظر مقامات دولتی از جمله شخص نخست وزیر و وزیر دین باشد که تا کنون اجماع حاصل نشده است.

پیش از این هم اعتراضاتی درخصوص مدیریت شمیم افضل و سوء استفاده­ وی از این جایگاه (خصوصا در مباحث مالی) مطرح شده بود اما با حمایت نزدیکان به نخست وزیر، اعتنایی به شکایات و اعتراضات نشده بود. اما این بار وزیر دین، آقای محمد عبدالله نیز به نوعی با معترضان همراه شده و این موضوع حاکی از این است که در دولت بنگلادش در خصوص پایان کار دبیرکل بنیاد اسلامی، توافق حاصل شده و اعتراضات شکل گرفته پوششی برای برکناری وی می باشد. با توجه به نقش و تاثیرگذاری مهم بنیاد اسلامی بر فعالیتهای مذهبی در بنگلادش، تفکرات و دیدگاههای دبیرکل در هدایت و شکل گیری سیاست ها نقش بسیار مهمی دارد.

برکناری یا استعفای شمیم افضل می تواند، به دلایل متعددی مثبت ارزیابی شود زیرا نامبرده مدتها به دلیل بیماری کارایی و امکان نقش آفرینی موثری نداشت و از طرف دیگر مواضعی همسو با برخی کشورهای عربی داشت که طبیعتا این موضوع چندان مثبت ارزیابی نمی شود. همچنین این امکان وجود دارد که با روی کار آمدن فردی معتدل، همکاریهای بیشتری در این خصوص شکل گیرد.

· در یک نگاه واقع بینانه و مبتنی بر سیاستهای آینده پژوهی، پیش از آشکار شدن بحران، (که وقوع آن کاملا قابل پیش بینی بود)  شناسایی جانشینان احتمالی و تعامل با آنها می توانست افق روشنی در آینده­ همکاریها با بنیاد اسلامی ترسیم نماید که متاسفانه خلا اینگونه برنامه ریزی های راهبردی، منجر به پرداخت هزینه بیشتر و بهره برداری کمتر خواهد شد.

کد خبر 1251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =