راه حل دائمی مشکل فلسطین در خاورمیانه از طریق تشکیل کشوری واحد از فلسطینی ها و اسرائیلی هاست. هیچ جایگزینی غیر از اجماع سیاسی در این زمینه، برای حل مشکل وجود ندارد. مبارزه ملت فلسطین همانند مبارزه مردم بنگلادش، با امپریالیسم جهانی است و از این نظر دو ملت مبارزه واحدی دارند.
این مطالب را سخنرانان همایش بین المللی "بحران فلسطین- اسرائیل : راه حل در کدام سمت است؟" که توسط "کنگره بنگلادش" در سالن مولانا اکرم خان باشگاه ملی مطبوعات در روز شنبه برگزار شد، بیان کردند. آنها تاکید کردند که باید یک کشور مستقل دموکراتیک در سرزمین اصلی فلسطین تحت نظارت سازمان ملل ایجاد شد. جایی که مسلمانان و یهودیان در کنار هم زندگی کنند. آنها همچنین یادآور شدند که باید با فلسطینی ها به عنوان انسان و نه فقط به عنوان مسلمان، رفتار شود و باید به آنها اجازه داده شود که به طور عادی زندگی کنند. سازمان ملل و قدرت های جهان به مسئولیت خود در قبال فلسطین عمل نمی کنند. حتی دولت های جهان اسلام نیز به فکر منافع خود هستند. کشورهای مسلمان باید متحد شوند و برای حل مشکل فلسطین ابتکار عمل بخرج دهند. مشکل فلسطین و اسرائیل نه از طریق جنگ، بلکه باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک حل شود.
محسن رشید وکیل دادگستری و رئیس مسلمانان لیگ بنگلادش در این همایش گفت: "اسرائیل هزاران تن بمب در یک سال گذشته به نوار غزه انداخته است. زنان و کودکان در آنجا بیرویه کشته میشوند و تا کنون حدود ۵۰۰۰۰ نفر کشته شده اند. اما اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در این مورد دغذغه ای ندارند. فقط ایران است که از فلسطینی ها دفاع می کند".
فرهاد مظهر نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز در این همایش گفت: "در فلسطین مبارزه ای میان مسلمانان و یهودیان وجود ندارد، بلکه مبارزه مردم فلسطین با امپریالیسم است. دانشجویان و مردم ما هم مبارزه با امپریالیسم را از ۵ اوت شروع کردند. مبارزه ما هیچ تفاوتی با مبارزه با امپریالیسم در سطح بین المللی ندارد. مبارزه ما با مبارزه ایران فرقی ندارد. ما علیه قدرت امپریالیستی آمریکا می جنگیم. اقتصاد این قدرت امپریالیستی بر پایه فروش اسلحه است و از این نظر همیشه دنبال جنگ است. این مبارزه با آزادی مردم بنگلادش و مردم فلسطین پایان خواهد یافت.
قاضی رضا الحسین رئیس کنگره بنگلادش در سخنرانی خود در این همایش گفت: "هیچ کس وضعیت اسفناک فلسطینی هایی را که سال ها در شرائط غیرانسانی زندگی کرده اند، نمی بیند. بشریت در ظاهر به اوج تمدن خود رسیده است. ولی با این حال وحشیگری اسرائیل علیه فلسطینی ها بشریت را زیر سئوال برده است".
همچنین در این همایش بین المللی، محمد یار الاسلام دبیر کل کنگره بنگلادش ، عبدالسلام مامون قاضی سابق، مسعود منان دیپلمات سابق، افتخارالعالم مسعود استاد گروه عربی دانشگاه راجشاهی، دکتر محمد عیسی شاهدی متفکر اسلامی، وکیل گاویند چاندرا پرامانیک رئیس اتحادیه ملی بزرگ هندو ، محمد عطاءالله خان رئیس اتحادیه آزادی مردمی بنگلادش، سخنرانی کردند.
منبع: (روزنامه جوگانتور ، شنبه، ۲ نوامبر ۲۰۲۴)
https://www.jugantor.com/national/۸۷۳۴۹۶
ملاحظه : بنگلادش اگرچه اسرائیل را به رسمیت نشناخته و رابطه ای رسمی و دیپلماتیک با تل آویو ندارد، اما طرفدار ایده تشکیل دو دولتی در اراضی فلسطین است. هم دولت طولانی مدت قبلی به رهبری شیخ حسینه و هم رئیس دولت موقت فعلی که پس از سقوط شیخ حسینه روی کار آمده است، این ایده را به عنوان راه حل مطرح کرده اند. اما در این همایش بین المللی، سخنرانان راه حل مسئله فلسطین را در چارچوب یک کشور با مشارکت همه ساکنان اصلی آن از همه ادیان ، مذاهب و قومیت ها دانسته اند. ایده ای که مشابه طرح و ایده جمهوری اسلامی ایران به عنوان راه حل اساسی است و با مراجعه به آرای همه ساکنان اصلی فلسطین، اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی بدست می آید و روشی دموکراتیک و مردم سالارانه است.
نظر شما