-
نگاه علمای اسلام در نیجریه به رمضان :
رمضان فرصتی برای خودسازی و رشد معنویت
ماه رمضان تنها یک ماه روزهداری نیست، بلکه فرصتی است برای خودسازی، رشد معنوی، و تعمیق رابطه انسان با خداونداست . این ماه مبارک با ویژگیهای خاص خود، به مسلمانان یادآوری میکند که علاوه بر روزه گرفتن، باید به پاکسازی روح و تقویت فضایل معنوی خود بپردازند . پروفسور امام خالد ابوبکر، دبیرکل جماعت…
-
«نورمحمد» مشهور به خلیفه پنجشیر
در زمان حکمرانی امیر عبدالرحمانخان در افغانستان، مشاهیر فرهنگی پنجشیر در کتاب «سردار قدوسخان پنجشیری؛ از قیام علیه امیر عبدالرحمانخان تا اعلام پادشاهی» شامل سه گروه از ملاها، شاعران و صوفیها دستهبندی شده اند.
-
سرنوشت در حال رقم خوردن است
سرنوشت در حال رقم خوردن است
اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول، «مطابق انتظار» دستگیر و زندانی شد. انتظار می رفت زیرا روند دادخواهی به گونه ای پیش می رفت که چنین نتیجه ای را اجتناب ناپذیر می نمود. ادعاهای ضعیف، ناکافی و غیرمستند، از همان ابتدا مشخص کرد که این نتیجه حاصل خواهد شد. از این رو سایه سیاسی بیش از پیش عمیق شده…
-
حضور پررنگ تایلند و کشورهای آسهآن در صنعت فیلم و تلویزیون
افزایش همکاریهای بینالمللی، مشارکت در پروژههای مشترک با چین و سایر کشورهای آسهآن، و همچنین سرمایهگذاری در فناوریهای نوین، نشان میدهد که تایلند بهطور جدی به دنبال تبدیل شدن به یک قطب خلاق در صنعت جهانی فیلم و تلویزیون است
-
رسم و رسوم نوروز در افغانستان
نوروز باستانی یکی از جشن¬های طبیعی آریائیان است که از ۶۰۰۰ سال قبل تاکنون در سرزمین آریانا تجلیل می گردد. نوروز در روز اول فرودین سال هجری شمسی که آغاز فصل بهار است جشن گرفته میشود.
-
اسلام « نوسانتارا » دراندونزی
اسلام معتدل در اندونزی
بحث درخصوص مفهوم، گفتمان و مباحث مربوط به اسلام وسطیه (میانه رو، معتدل)، زمانی فرصت مناسب را پیدا کرد که دو سازمان بزرگ اسلامی محمدیه و نهضت العلماء کنگره ای را با فاصله زمان اندکی برگزار کردند.
-
کاندیل ها و اعیاد اسلامی در فرهنگ ترکیه؛ نماد پایبندی به سنتها
پنج شب مقدس در ترکیه
«کاندیل» به پنج شب مقدس اسلامی اشاره دارد که در ترکیه و جوامع مسلمانان بالکان و برخی کشورهای دیگر به عنوان مناسبتهای اسلامی جشن گرفته میشود
-
افطاری ناب در مسجدی چینی: تلفیق فرهنگ، معنویت و مهماننوازی
در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان 1404، به یکی از مساجد معروف چین رفتم. از لحظه ای که وارد مسجد شدم، احساسات متفاوتی را تجربه کردم. برخلاف مساجد خاورمیانه که دارای گنبدهای بلند و منارههای باریک هستند، این مسجد بیشتر شبیه به یک معبد سنتی چینی بود. بر بالای در ورودیِ مسجد، کتیبهای چینی-عربی…
-
تحلیلی بر دیدار قره داغی و احمد الشرع در دمشق
سفر دکتر شیخ «علی قره داغی» رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان و هیئت عالی این اتحادیه به دمشق و دیدار با «احمد الشرع» رئیس جدید سوریه از چند حیث به ویژه از منظر داخلی سوریه و همچنین در چارچوب معادلات منطقهای قابل تحلیل است. این سفر، با توجه به ماهیت و جایگاه «اتحادیه جهانی علمای مسلمان» بهعنوان…
-
رواج خشونت و خودکشی در میان دانشآموزان قرقیزستان
در دو ماه اول سال جدید میلادی در قرقیزستان چند دانشآموز در اثر دعوا و ضرب و شتم جان خود را از دست دادهاند. همچنین چندین مورد خودکشی در میان نوجوانان ثبت شده است. علل این حوادث چیست و چگونه برای مبارزه با آن باید برنامهریزی کرد؟