• قدرت جدید زنان رأی‌دهنده در عرصه سیاسی هند

    قدرت جدید زنان رأی‌دهنده در عرصه سیاسی هند

    «آشیش رانجان» در مقاله ای با عنوان« قدرت جدید زنان رأی‌دهنده در عرصه سیاسی هند» به بررسی افزایش نقش زنان رأی‌دهنده در انتخابات اخیر هند می‌پردازد و نشان می‌دهد که طرح‌های رفاهی ویژه زنان، مانند کمک‌های مالی مستقیم، چگونه به احزاب سیاسی در پیروزی‌های انتخاباتی کمک کرده‌اند.

  • زنان خانواده هندووتوا در هند

    زنان خانواده هندووتوا در هند

    نیرا چاندهوک پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات برابری در دهلی نو در مقاله ای با عنوان«زنان خانواده هندووتوا» به بررسی چگونگی استفاده حزب حاکم BJP از نمادگرایی مذهبی و طرح‌های رفاهی برای جلب رأی زنان می پردازد.

  • توانمندسازی یا استثمار زنان هند

    توانمندسازی یا استثمار زنان هند

    راجال آکشمی در مقاله ای با عنوان «توانمندسازی یا استثمار؟» به بررسی بحث‌برانگیز یکسان سازی قانون مدنی (UCC) در هند می‌پردازد که توسط دولت مرکزی و به‌ویژه حزب حاکم BJP مطرح شده است. هدف ظاهری این طرح، اصلاح قوانین شخصی جوامع مختلف و ایجاد برابری جنسیتی به‌خصوص برای زنان مسلمان عنوان شده است.

  • ساخت بزرگ‌ترین کتابخانه دیجیتال عمومی هند

    ساخت بزرگ‌ترین کتابخانه دیجیتال عمومی هند

    سازمان غیرانتفاعی به نام «خادمان دانش» اقدام به مهندسی و ساخت بزرگ‌ترین کتابخانه دیجیتال عمومی هند در بنگلور هند کرده که هدف از آن دیجیتالی‌سازی اسناد تاریخی، فرهنگی و آموزشی است تا دانش آن را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار دهد.

  • معین الدین چشتی معروف به خواجه غریب نواز

    معین الدین چشتی معروف به خواجه غریب نواز

    معین الدین حسن چشتی سجزی متولد ماه فوریه ۱۱۴۳ میلادی و وفات مارس ۱۲۳۶ میلادی، معروف به خواجه غریب نواز دانشمند و عارف فارسی زبان اهل سیستان و بلوچستان ایران بود که در اوایل قرن سیزدهم در شبه قاره هند ساکن شد و در آنجا مذهب صوفیانه و عرفانی چشتیه که متعلق به گروه اهل سنت را به صورت وسیع تبیلغ…

  • فروپاشی ملیت با کشتار شیعیان پاکستان

    فروپاشی ملیت با کشتار شیعیان پاکستان

    پروین سوانی در مقاله ای با عنوان« کشتار شیعیان پاکستان نشان دهنده فروپاشی ملیت آن است. دولت اسلامی فقط جنگ را می شناسد» به موضوع قتل‌عام‌های شیعیان در پاکستان و تأثیر آن بر شکست مفهوم ملت در این کشور می‌پردازد. او با اشاره به نقش سیاست‌های دولتی و ایدئولوژیک در تشدید تنش‌ها، وضعیت کنونی را…

  • غریزه‌های نهرُویی؛ بازگشت هند به سیاست‌های اقتصادی ناکارآمد

    غریزه‌های نهرُویی؛ بازگشت هند به سیاست‌های اقتصادی ناکارآمد

    اصلاحات اقتصادی 1991 که هند را از چنگال سیاست‌های سوسیالیستی و کنترل‌های دولتی رها کرد، اکنون در خطر عقب‌گرد است. افزایش تعرفه‌ها، توقف خصوصی‌سازی و سیاست‌های مشوق تولید داخلی مانندPLI، بازگشتی به «غریزه‌های نهرُویی» است.

  • هند: آمریکا دولت عمیق و توطئه‌گر است

    آمریکا در پی بی‌ثبات کردن دولت مودی

    هند: آمریکا دولت عمیق و توطئه‌گر است

    حزب حاکم BJP هند در حمله ای بی سابقه آمریکا و وزارت امور خارجه‌ این کشور را «دولت عمیق و توطئه‌گر» خواند که در پی بی‌ثبات کردن دولت نارندرا مودی است.

  • کشته‌شدن بیش از ۱۴۵ خبرنگار در غزه توسط اسرائیل

    کشته‌شدن بیش از ۱۴۵ خبرنگار در غزه توسط اسرائیل

    طبق گزارش RSF، غزه به عنوان خطرناک ترین منطقه در جهان برجسته است و بیشترین تعداد روزنامه نگاران در ارتباط با کار خود در پنج سال گذشته به قتل رسیده اند. از اکتبر 2023، بیش از 145 روزنامه نگار توسط ارتش اسرائیل کشته شده اند.

  • سیاست‌های هند و بنگلادش در قبال اقلیت‌ها

    سیاست‌های هند و بنگلادش در قبال اقلیت‌ها

    «پارتا اس. قوش» در مقاله ای با عنوان« هند در جایگاهی نیست که بنگلادش را درباره حفاظت از اقلیت‌ها موعظه کند» با بررسی روابط هند و بنگلادش، به تنش‌های میان این دو کشور پرداخته و نکاتی کلیدی درباره وضعیت اقلیت‌ها و سیاست‌های منطقه‌ای مطرح می‌کند.  

  • پرونده مسجد گیانواپی هند

    پرونده مسجد گیانواپی هند

    در سال ۲۰۲۳، دادگاه عالی اجازه بررسی علمی مسجد گیانواپی را داد تا مشخص شود آیا این مسجد بر روی بقایای معبدی هندو ساخته شده است یا خیر. این مجوز باعث شد که فعالان هندو در مناطق دیگر نیز دعاوی مشابهی علیه مساجد مطرح کنند. پرونده‌هایی مشابه گیانواپی، از جمله مسجد شاهی عیدگاه در متورا، مطرح شده‌اند…

  • آدانی در نقش ایلان ماسک مودی

    آدانی در نقش ایلان ماسک مودی

    «ام.کی. ونو» در مقاله ای با عنوان«آدانی در نقش ایلان ماسک مودی؟» به بررسی مقایسه‌ای جالب میان دو شخصیت تأثیرگذار در سیاست و اقتصاد جهانی، یعنی گوتم آدانی و ایلان ماسک، می‌پردازد.

  • شباهت‌های دمشق و دهلی

    شباهت‌های دمشق و دهلی

    نیشا گوتام در مقاله ای با عنوان« سقوط دمشق و درس های لیبرالیسم برای دهلی» به شباهت‌هایی میان دمشق و دهلی قائل است، به‌ویژه در وابستگی هر دو شهر به حکومت‌های خارجی و به دهلی هشدار می‌دهد که باید از تجربیات دمشق درس بگیرد. سیاست‌های انحصاری، سرکوب مخالفان و کنار گذاشتن ارزش‌های لیبرال منجر به…

  • اهمیت حیاتی حاکمیت روایی

    اهمیت حیاتی حاکمیت روایی

    مطالعات نشان داده‌اند که بیش از 70درصد از پوشش رسانه‌های غربی از کشورهای در حال توسعه، تصویر منفی از این کشورها ارائه می‌دهد و بر فقر، فساد، و درگیری‌ها تمرکز می‌کند. این امر منجر به برداشت‌های اشتباه و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود. همچنین، این روایت‌ها می‌توانند اعتماد به نهادهای داخلی را…

  • رویکرد هند: برای چین بازدارندگی و برای پاکستان تنبیهی

    رویکرد هند: برای چین بازدارندگی و برای پاکستان تنبیهی

    شکهار گوپتا در مقاله ای به بررسی رویکرد دفاعی هند و چالش‌های مربوط به تقویت بازدارندگی در برابر چین و پاکستان می‌پردازد.

  • سقوط اسد خلأ امنیتی برای چین ایجاد می‌کند

    سقوط اسد خلأ امنیتی برای چین ایجاد می‌کند

    از نظر مقامات چینی، سقوط اسد خلأی امنیتی ایجاد می‌کند که ممکن است شهروندان و سرمایه‌گذاری‌های چین را در منطقه تهدید کند. برخی نگرانی دارند که با سقوط رژیم سکولار اسد، سوریه به دامن افراط‌گرایان مذهبی بیفتد و شاید پناهگاهی برای اویغورهای تبعیدی شود که یک نگرانی امنیتی رو به رشد برای چین است.

  • جداسازی کسب‌وکارهای مسلمانان و هندوها در دهلی

    جداسازی کسب‌وکارهای مسلمانان و هندوها در دهلی

    گزارش 2034 کلمه ای علیزا نور، از تلاش‌های راویندرا سینگ نِگی، عضو حزب بهاراتیا جاناتا (BJP)، برای شناسایی و جداسازی کسب‌وکارهای متعلق به مسلمانان در محله‌های شرق دهلی مانند مانداولی و وینود ناگار حکایت دارد.

  • انتخاب «کلمه سال»؛ تلاش فرهنگ لغت‌ها برای بقا

    انتخاب «کلمه سال»؛ تلاش فرهنگ لغت‌ها برای بقا

    اگر یک دیکشنری بتواند ادعا کند که کلمه‌ای واقعاً جهانی را انتخاب کرده، آن فرهنگ لغت مرینام-وبستر است. در سالی که بیش از۷۰ انتخابات ملی در سراسر جهان برگزار شد، بسیاری از آن‌ها به‌شدت پرتنش و تفرقه‌برانگیز، انتخاب این فرهنگ لغت کاملاً گویای اوضاع بود: قطبی‌سازی.

  • هند در حال صعود ، در برابر هند فرقه‌ای

    هند در حال صعود ، در برابر هند فرقه‌ای

    سانجایا بارو در مقاله‌ای با عنوان «هند در حال صعود در برابر هند فرقه‌ای» به تناقضات سیاست داخلی و خارجی هند می‌پردازد و تأثیر آن بر جایگاه هند در منطقه و جهان را تحلیل می‌کند. او با بررسی موضوعات مختلف، از جمله وضعیت اقلیت‌ها در هند، تأثیرات سیاست‌های فرقه‌گرایانه داخلی بر دیپلماسی خارجی کشور…

  • صعود هند به رتبه 39 در شاخص جهانی نوآوری

    صعود هند به رتبه 39 در شاخص جهانی نوآوری

    هند با کسب رتبه 39 در شاخص جهانی نوآوری(2024)، یک جایگاه دیگر صعود کرده و در میان 40 اقتصاد برتر نوآور جهان قرار گرفته است. این موفقیت قابل توجه، گواهی است بر تلاش‌های مستمر کشور برای ایجاد اکوسیستمی که خلاقیت، فناوری و پژوهش را پرورش می‌دهد.

  • طرح یک ملت-یک اشتراک هند

    طرح یک ملت-یک اشتراک هند

    طرح بلندپروازانه «یک ملت-یک اشتراک» هند که قرار است در ژانویه 2025 آغاز شود، دسترسی رایگان به 13,000 مجله علمی را برای نزدیک به 18 میلیون دانشجو، پژوهشگر و اعضای هیئت علمی در سراسر کشور فراهم خواهد کرد.

  • سقوط دمشق؛ پایان یک دوران

    سقوط دمشق؛ پایان یک دوران

    افتخار گیلانی روزنامه نگار هندی مقیم آنکارا در مقاله ای با عنوان «سقوط دمشق پایان یک دوران است» می نویسد که سقوط دمشق نه تنها پایان یک رژیم بلکه آغاز فصلی جدید در تاریخ سوریه است. سرنوشت این کشور اکنون در دستان رهبران جدید آن است. آیا سوریه می‌تواند از خاکستر جنگ برخیزد و به نمادی از اتحاد…

  • بدن مسلمانان هندی در عصر هندوتوا

    بدن مسلمانان هندی در عصر هندوتوا

    مدیحه فاطیما در مقاله ای با عنوان «بدن مسلمان هندی در عصر هندوتوا» به تحلیل شرایط اجتماعی، تاریخی و سیاسی مسلمانان در هند می‌پردازد و تصویری از سرکوب و خشونتی سیستماتیک را ارائه می‌دهد که مسلمانان این کشور با آن مواجه‌اند.

  • جنگ در غزه یک نسل‌کشی است

    جنگ در غزه یک نسل‌کشی است

    لی موردخای، مورخ اسرائیلی، با استفاده از گزارش‌های شاهدان عینی، فیلم‌ها و مقالات نتیجه گرفته است که اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است.

  • آینده سوریه در هاله‌ای از ابهام

    آینده سوریه در هاله‌ای از ابهام

    بحران سوریه با یکی از بزرگ‌ترین تحولات خود به پایان رسید: بشار اسد، رئیس‌جمهور مخلوع سوریه، پس از سقوط دولتش به دست شورشیان، به همراه خانواده‌اش به مسکو گریخت.

  • کتاب " نظام اجتماعی در هند"

    کتاب " نظام اجتماعی در هند"

    هندوئیزم و هندو: هندوئیزم اولیه مبتنی بر متون کلاسیکی همچون وداها، اوپانیشادها و باگوادگیتا بود. تفاسیر برهمن‌ها و تمامی آداب و مقررات که پس از این دوره آچاریاها وضع گردید پس از مدتی به هندوئیزم رنگ و جلای سازمان یافته تری بخشید. آداب و رسومی خرافاتی نظیر دوداسی، ساتی، ازدواج کودکان، عبادت…

  • معرفی موسسه علوم اجتماعی تاتا

    معرفی موسسه علوم اجتماعی تاتا

    مؤسسه علوم اجتماعی تاتا در اثر تلاشهای مشترک یک میسیونر مسیحی با نام دکتر کلیفورد مانشارت و کمک‌های انسان دوستانه خانواده تاتا بنا گردید. از طرف خانواده تاتا, بنیاد دوراب تاتا مستقیماً مسؤولیت تأسیس موسسه را برعهده گرفت. موسسه در سال ۱۹۳۶با عنوان مدرسه عالی مددکاری اجتماعی دورابجی تاتا برای…

  • تحول فرهنگی در هند

    تحول فرهنگی در هند

    مؤلف کتاب ی یوگندرا سینگ که از اساتید دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی می‌باشد در اثنای مقدمه کتاب توضیح می‌دهد که اکثر مقالات کتاب در دهه 90 توسط نویسنده تحریر شده‌اند. برخی از مقالات، مقالات نویسنده بوده که جهت ارائه در همایشهای جامعه‌شناسی تهیه شده‌اند. نویسنده در مقدمه دوم کتاب به بررسی اجمالی…

  • برادری سیاسی ماسک و ترامپ یا منافع شخصی

    برادری سیاسی ماسک و ترامپ یا منافع شخصی

    سید زبیر احمد در مقاله «و من تو را دوست دارم...: یادداشت‌هایی درباره برادری ماسک و ترامپ» به بررسی رابطه خاص میان ایلان ماسک، میلیاردر و مدیرعامل چندین شرکت بزرگ، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده می‌پردازد. نویسنده با تحلیل وقایع اخیر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، نقش پررنگ ماسک در موفقیت…

  • فروپاشی آمریکا مانند امپراطوری روم

    فروپاشی آمریکا مانند امپراطوری روم

    سید زبیر احمد در مقاله «دقیقا مانند روم، امپراتوری آمریکا از درون در حال فروپاشی است» به مقایسه‌ای جذاب میان امپراتوری روم باستان و آمریکا پرداخته و شباهت‌های این دو قدرت بزرگ تاریخ را در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برجسته می‌کند. نویسنده با استفاده از تحلیل تاریخی و سیاسی، استدلال می‌کند…