در تازه ترین واکنش ها نسبت به اداره مدارس افغان - ترک در افغانستان ،مصطفی ایودیورن، سرکنسول کشورترکیه در مزارشریف ،در مصاحبه اخیر خود با رسانه ها از دولت افغانستان خواست که نظارت بیشتری نسبت به مدارس افغان - ترک داشته باشند.

در تازه ترین واکنش ها نسبت به اداره مدارس افغان - ترک در افغانستان ،مصطفی ایودیورن، سرکنسول کشور ترکیه در مزارشریف ،در مصاحبه اخیر خود با رسانه ها از دولت افغانستان خواست که نظارت بیشتری نسبت به مدارس افغان - ترک داشته باشند.

وی تاکید کرد " سازمان فتح الله گولن در پشت مدارس ،خود را پنهان می کند لهذا از شما افغان ها درخواست می نمایم تا آگاه و متوجه باشید و مشکلاتی که برای ترکیه بوجود آمده برای شما اتفاق نیافتد."

سرکنسول ترکیه در شهر مزارشریف می گوید که پس از کودتای نافرجام ۱۵ جولای ترکیه، ۹۰۰ مدرسه و ۳۰ دانشگاه از دست گروه فتح الله گولن در ترکیه خارج شده است اما این سازمان در ۱۵۰ کشور دنیا فعالیت دارد .

درهمین حال محمد بشیر توحیدی ، معاون والی بلخ در تایید نظرات سرکنسول ترکیه گفت: مردم افغانستان از ملت ترکیه پشتبانی می نماید، وی از مقامات کشور ترکیه خواست در مقابله با تحریکات سازمان های تروریستی ، دولت اسلامی افغانستان را کمک نمایند تا مردم این کشور شاهد مشکلات پیش آمده در ترکیه نباشند.

علیرغم امضای تفاهم نامه دولت ترکیه با افغانستان درسال گذشته وبعهده گرفتن مدیریت  کلان این مدارس،دولت ترکیه همچنان نسبت به روند آموزشی ومتعلمین این مدارس ابراز نگرانی می کند.

اولین مکتب افغان - ترک ۲۳ سال قبل در شهر شبرغان در شمال افغانستان تاسیس شد.اکنون ۱۴ مدرسه افغان - ترک در افغانستان فعال است و حدود هشت هزار دختر و پسر در مدارس کابل ، مزارشریف، قندهار، شبرغان ، هرات و جلال آباد مشغول به تحصیل هستند

عصمت یلماز، وزیر معارف ترکیه وعده داد. تعداد مدارس را به ۲۸ باب مدرسه با ظرفیت شبانه روزی و تا ده سال آینده به ۱۸ هزار دانش آموز افزایش خواهد داد .

به گفته مقام های وزارت معارف افغانستان برای بهبود مکاتب افغان- ترک در مرحله اول پنج میلیون و بعد از آن ۲۰ میلیون دلار از سوی دولت ترکیه در نظر گرفته شده است.

خاطرنشان می شود آموزش و پرورش افغانستان یکی از فاسد ترین مراکز آموزشی و اداری این کشوربه شمار می آید ، پایین بودن سطح آموزشی ،عدم مدیریت صحیح ،بی کفایتی ، و دریافت رشوه وپایین بودن حقوق معلمین ، از جمله مواردی است که مردم نسبت به مدارس دولتی سلب امید کرده اند و به مدارس خصوصی و مدارس تحت هدایت کشورهای دیگر رویکرد مثبتی نشان می دهند.

                                                       موافق – نمایندگی مزارشریف افغانستان

                                                                       ۳۰/۴/۱۳۹۷

کد خبر 10668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =