مهاجرانی که در شهر بیهاچ، استان اوناـسانا مستقر هستند، هفتۀ گذشته درگیری‌های شدیدی را در مکان‌های مختلف بین خود ایجاد کردند.

مهاجرانی که در شهر بیهاچ، استان اوناـسانا مستقر هستند، هفتۀ گذشته درگیری‌های شدیدی را در مکان‌های مختلف بین خود ایجاد کردند. در طول این درگیری‌های گروهی که علت آن نامشخص است، دو گروه از مهاجران به‌شدت با یکدیگر درگیر شده و با استفاده از چوب، چماق، کابل، آهن و ... نظم عمومی شهر را به هم ریخته و حتی چندین پلیس را نیز به‌شدت مجروح کردند. در کنار این درگیری‌های گروهی، درگیری‌های شخصی میان مهاجران نیز به‌شدت رواج یافته است.گفتنی است این مهاجران اغلب از کشورهای عربی و آفریقایی سوریه، عراق، یمن، مراکش، الجزایر و همچنین کشورهای پاکستان، بنگلادش و افغانستان هستند و تاکنون گزارشی از حضور مهاجران ایرانی در این درگیری‌ها ارسال نشده است.

ویدئوهای این درگیری‌ها که در یوتیوب، فیسبوک و دیگر شبکه‌های مجازی[۱]  منتشر شده است، بازخورد مناسبی را از سوی مردم به همراه نداشت و عموماً در نظرات خود خواستار برخورد قاطع دولت با مهاجران شده‌اند. شبکۀ الجزیۀ بالکان نیز در ادامۀ گزارش‌های خود، گزارشی از کمپ فعلی پناهندگان بیهاچ ارسال کرده است[۲]. بعد از این درگیری‌ها، پلیس حدود ۲۰ نفر از مهاجران را دیپورت (اخراج) کرد و اکنون فضای شهر کمی آرام‌تر از قبل شده است، اما از تبعات این اقدامات در سطح ملی باید به این موارد اشاره کرد:

۱. درخواست کومشیچ برای تشکیل جلسۀ فوری شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین به‌دلیل شرایط بحرانی بیهاچ.ژلیکو

 کومشیچ، عضو شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین، خواستار تشکیل جلسۀ فوری آن شورا با هدف بررسی شرایط امنیتی بحرانی شهر بیهاچ به‌دلیل حضور مهاجران بسیار، شد.

کومشیچ روز دوشنبه، ۲۰ خرداد ۹۸ به خبرگزاری فنا اذعان داشت: «اتفاقات و اقدامات مهاجران در قلمروی استان اوناـسانا مسئله‌ای شد که دیگر نمی‌توان دربارۀ آن سکوت کرد. به افکار عمومی یادآوری می‌کنم که بیشتر این افراد به‌طور غیرقانونی وارد خاک بوسنی و هرزگوین شده‌اند و اکنون با اقدامات خود، وضعیت امنیت مردم کشورمان را به‌طور مستقیم هدف قرار داده‌اند.»همچنین در ادامه افزود: «وضعیت اینگونه مهاجران غیرقابل‌تحمل است. بیهاچ به محل فاجعه‌باری تبدیل شده و به همین دلیل من خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی از جمله به کارگیری ارتش بوسنی و هرزگوین برای حفاظت از مرزهای کشور هستم.»

در همین روز، مویو کوریچیچ، فرمانده پلیس کانتون اوناـسانا، از احتمال اعلام وضع فوق‌العاده در کانتون خبر داد.

کوریچیچ گفت: «در صورت تداوم رویکرد کنونی نهادهای ملی بوسنی و هرزگوین به بحران مهاجران، من پیشنهاد خواهم کرد که وضع فوق‌العاده اعلام شود. این امر شامل اقدامات و تدابیر زیادی از جمله محدودیت رفت‌وآمد خواهد شد.»

۲. درخواست کومشیچ برای استقرار ارتش بوسنی و هرزگوین در مرزها

ژلیکو کومشیچ، عضو شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین خواستار استقرار ارتش این کشور در مرزها با هدف مقابله با ورود مهاجران شد.

کومشیچ روز سه‌شنبه، ۲۱ خرداد ۹۸ به مارینا پندش، وزیر دفاع این کشور، پیشنهاد صدور دستور شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین مبنی بر استقرار نظامیان بوسنی و هرزگوین در مرزهای مشترک این کشور با صربستان و مونته ‌نگرو را مطرح کرد. این پیشنهاد شامل استفاده از سلاح و وسایل رزمی نیست.

از طرفی دیگر، میلوراد دودیک، رئیس دوره‌ای شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین، روز گذشته اعلام کرد که هرگز با استقرار ارتش بوسنی و هرزگوین در مرز مشترک این کشور و صربستان موافقت نخواهد کرد.همچنین شورای وزیران بوسنی و هرزگوین در جلسۀ روز گذشته، گزارش وضعیت مهاجرت‌ها در این کشور را تصویب کرد.

در این گزارش آمده است در فاصلۀ بین ۱ ژانویه تا ۵ ژوئن ۲۰۱۹، تعداد ۹۰۸۱ مهاجر غیرقانونی در ادارۀ امور اتباع خارجی بوسنی و هرزگوین ثبت شده‌اند.

دنیس ازویزدیچ، رئیس شورای وزیران بوسنی و هرزگوین، با تأکید بر اینکه از نظامیان این کشور برای مقابله با ورود مهاجران به خاک بوسنی و هرزگوین استفاده خواهد شد، اذعان داشت که نظامیان از ورود مهاجران به خاک بوسنی و هرزگوین جلوگیری خواهند کرد ولی برای اینکار از اسلحه استفاده نخواهند کرد.

۳. جلسه شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین

اعضای شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین در جلسۀ روز پنجشنبه، ۲۳ خرداد بر سر پیشنهاد استقرار ارتش در مرزهای بوسنی و هرزگوین با صربستان و مونته نگرو جهت مقابله با ورود غیرقانونی مهاجران به خاک بوسنی و هرزگوین به توافق نرسیدند.

در حالی که شفیق جعفروویچ و ژلیکو کومشیچ، اعضای بوشنیاک و کروات شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین از این پیشنهاد حمایت کردند، میلوراد دودیک، رئیس دوره‌ای و عضو صرب آن شورا، با پیشنهاد مذکور مخالفت کرد.

شفیق جعفروویچ پس از جلسه در مصاحبه با خبرنگاران پیشنهاد کرده است بار بحران مهاجران در بین تمامی نقاط بوسنی و هرزگوین از جمله جمهوری صربسکا تقسیم شود، اما دودیک این پیشنهاد را رد کرد.

دودیک ابراز امیدواری کرد که اعضای شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین تا زمان تشکیل جلسۀ بعدی در باب چگونگی حل بحران مهاجران به توافق برسند.

میلوراد دودیک، رئیس دوره‌ای و عضو صرب شورای ریاست‌جمهوری بوسنی و هرزگوین به خبرنگاران گفت که استقرار ارتش بوسنی و هرزگوین در مرزهای مشترک این کشور و صربستان و مونته‌ نگرو و استقرار مرزبانان اتحادیۀ اروپا در مرز مشترک بوسنی و هرزگوین و کرواسی فقط موجب افزایش ابعاد بحران مهاجران می‌شود. او تائید کرد که مخالف برپایی اردوگاه‌های ویژۀ مهاجران در قلمروی جمهوری صربسکا است.

میلوراد دودیک، رئیس دوره ای و عضو صرب شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین به خبرنگاران گفت استقرار ارتش بوسنی و هرزگوین در مرزهای مشترک این کشور و صربستان و مونته نگرو و استقرار مرزبانان اتحادیه اروپا در مرز مشترک بوسنی و هرزگوین و کرواسی فقط موجب افزایش ابعاد بحران مهاجران می شود.وی تائید کرد که مخالف برپایی اردوگاه های ویژه مهاجران در قلمروی جمهوری صربسکا است.

ژلیکو کومشیچ، عضو کروات شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین با صدور بیانیه ای، اعلام کرد میلوراد دودیک نشان داد که خواهان حل و فصل بحران مهاجران در بوسنی و هرزگوین نیست.  

۴. درخواست تعدادی از احزاب سیاسی برای تشکیل جلسۀ فوری مجلس نمایندگان بوسنی و هرزگوین.

نمایندگان تعدادی از احزاب سیاسی روز جمعه، ۲۴ خرداد ۹۸ از بریانا کریشتو، رئیس دوره‌ای مجلس نمایندگان بوسنی و هرزگوین، درخواست کردند تا برای تشکیل جلسۀ فوری این نهاد تصمیمات لازم را بگیرد.

به گفتۀ ساشا ماگازینوویچ، نمایندۀ حزب سوسیال دموکرات در مجلس نمایندگان بوسنی و هرزگوین، هدف از تشکیل این جلسه، بررسی همۀ جنبه‌های بحران مهاجران و تحولات جاری مربوط به دستگاه قضایی بوسنی و هرزگوین است.

کد خبر 655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =