-
رویدادی مذاکره محور ویژه کتابخوانی و ادبیات کودکان
ایبی و ظرفیت های دیپلماسی کودک و نوجوان
630 فعال حوزه کودک و کتاب از 65 کشور جهان در گردهمایی امسال ایبی شرکت می کنند.
-
21 آگوست روز جهانی مسجد
بزرگترین مسجد اروپا، در رکود و فرسایش
روز جهانی مسجد، بهانه ای برای بازاندیشی در توسعه و تحول مساجد در اروپای غربی است. بی شک این موضوع تابع سیاست های هویتی، فرهنگی و مهاجرتی دولت های اروپاست و اقبال به اسلام، مهمترین متغیری است که این سیاست ها را دچار قبض و بسط می نماید.
-
اسکارچیا و امورتی تا پایان عمر برای ایران شیعی
ایرانی ترین زوج فرهیخته ایتالیایی
این توصیف اغراق آمیز نیست: ایرانی ترین زوج ایتالیایی! یعنی یک زن و شوهر اسلامشناس و ایرانشناس مواجهیم، جان روبرتو اسکارچیا Gianroberto Scarcia و بیانکا ماریا امورتّی Biancamaria Scarcia Amoretti، که هردو چندی پیش درگذشتند.
-
جشنواره سینمایی ونیز، بدون آثار رسمی از ایران
هشتاد و یکمین جشنواره سینمایی ونیز به عنوان معروف ترین بخش از بینال ونیز از اواخر ماه آگوست آغاز به کار می کند.
-
حضور جمهوری اسلامی ایران در بزرگترین رخداد هنری جهان (دوسالانه ونیز)
دوسالانه ونیز نمایشگاهی از آثار هنری معاصر است که هر دو سال یکبار در شهر ونیز ایتالیا برگزار میشود. این رویداد فرهنگی از سال ۱۸۹۵ با هدف حمایت هنرهای تجسمی معاصر در ایتالیا راه اندازی شد.
-
گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام در ایتالیا
رایزنی فرهنگی ج.ا. ایران در ایتالیا، روز سه شنبه 25 اردیبهشت ماه 1403 وبینار "عصری با فردوسی" به مناسبت روز ملی این شاعر پر آوازه ایران را در ایتالیا با حضور پروفسور "ماریوکازاری" ) Mario Casari (استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه "ساپینزا" ) Sapienza )شهر رم برگزار نمود.
-
اهمیت صنعت گردشگری کشاورزی در رشد و توسعه مناطق روستایی
مارکو دِرامو ، جامعه شناس ایتالیایی، در کتابی تحت عنوان «سلفی جهان، بررسی عصر گردشگری» توضیح می دهد چگونه امروزه گردشگری به صنعت اصلی جهان تبدیل شده است. در واقع، امروزه تودههای عظیمی از گردشگران به نقاط مختلف جهان سفر میکنند و با خود درآمد و اشتغال به ارمغان میآورند.
-
تاریخچه تاسیس و اقدامات دوسالانه ونیز با عنوان «خارجیها همهجا»
دوسالانه هنر ونیز که به بینال ونیز مشهور است امسال ۱۲۹ ساله شد. اکنون شصتمین دوره از این نمایشگاه که به عنوان کهن ترین و مهمترین نمایشگاه بینالمللی هنر معاصر شناخته میشود از شنبه ۲۰ آوریل آغاز شده (پیش افتتاحیه در روزهای هفده، هجده و نوزده آوریل) و تا یکشنبه ۲۴ نوامبر ۲۰۲۴ ادامه خواهد…
-
ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب ورشو در سال ۲۰۲۴ خواهد بود.
این رویداد در روزهای ۲۳ تا ۲۶ ماه مه سال ۲۰۲۴ در کاخ فرهنگ و علم و میدان دیفیلاد برگزار خواهد شد. برنامه ایتالیا با شعار "یک گل لازم است" فرصت گستردهای را برای کاوش در غنای ادبیات معاصر ایتالیا و دیدار با نویسندگان و ناشران ایتالیایی فراهم میکند.
-
مصاحبه رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درایتالیا با گاهنامه ایرانیان خارج از کشور در خصوص مهاجرت و ایرانیان مقیم ایتالیا
مهاجرت یک پدیده اجتماعی است، که به منظور کسب موقعیت مادی و معنوی بهتر، یا به عبارتی ارتقاء وضعیت انجام می گیرد و این امری است طبیعی و در تمام دنیا و در تمام اعصار صورت گرفته و هم اکنون هم در حال انجام است. کشور ایتالیا اولا بواسطه موقعیت جغرافیایی خود (نزدیکی به قاره آفریقا) دررتبه اول کشورهای…
-
میراث تمدن اسلامی در جزیره سیسیل ایتالیا
قرن چهارم هجری، به عنوان قرن به اوج رسیدن تمدن اسلامی شناخته می شود. در این قرن، دریای مدیترانه در اختیار مسلمانان قرار داشت و در پی آن، جزیره سیسیل در جنوب ایتالیا نیز به طور کامل تحت حاکمیت مسلمانان قرار گرفت. با توجه به اینکه این جزیره پل ارتباطی مسلمانان و مسیحیان در مرکز مدیترانه محسوب…
-
اطلس روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با ایتالیا
ارائه خلاصه اطلاعات مربوط به اطلس فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا
-
ترجمه و چاپ کتاب "اسلام و محیط زیست" اثر آیت الله جوادی آملی در ایتالیا
محمد تقی امینی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در لندن گفت: رایزنی فرهنگی در راستای فعالیتهای انتشاراتی این نمایندگی، برگردان ایتالیایی کتاب اسلام و محیط زیست را با همکاری مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در قالب طرح ترجمه از فارسی به…
-
بررسی وضعیت ایرانیان مقیم ایتالیا (فرصت ها و تهدیدات )
سرمایه اجتماعی حدود 16 هزار ایرانی و ایرانی تبار مقیم ایتالیا (آمار رسمی) که آمارهای غیر رسمی شمار ایشان را تا 30 هزار نفر نیز ذکر نموده اند؛ در وهله نخست، تاریخ دیرپای روابط همه جانبه دو کشور ایران و ایتالیا میباشد؛ که از دوره امپراتوریهای اشکانی و روم آغاز گردیده؛ و پس از اسلام، از دوره…
-
برگزاری دوره شیعه شناسی و آموزش زبان فارسی در دانشگاه پالرمو- ایتالیا
به منظور استفاده از ظرفیت های دانشگاههای کشور ایتالیا، با پی گیریهای به عمل آمده از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا و با مشارکت دانشگاه المصطفی، هشتمین دوره فشرده شیعه شناسی و آموزش زبان فارسی؛ به میزبانی گروه اسلام شناسی دانشکده علوم انسانی در دانشگاه پالرمو ایتالیا برگزار گردید.
-
جنجال تصویب قانون رحم اجاره ای در ایتالیا
در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا، قوانین جاری اعلام می دارند که هر خانمی که فرزندی را به دنیا می آورد، مادر آن فرزند قلمداد شده و هر گونه توافق انجام شده قبل از تولد در خصوص آینده فرزند بدنیا آمده، غیر قانونی بوده و کان لم یکن تلقی می گردد.
-
ترجمه و چاپ کتاب "قرآن و علوم طبیعی" اثر دکتر مهدی گلشن در ایتالیا
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در راستای فعالیت های انتشاراتی خود، برگردان ایتالیایی کتاب قرآن و علوم طبیعی، اثر دکتر مهدی گلشنی را با همکاری مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در قالب طرح ترجمه از فارسی به سایر زبان ها (TOP)…
-
علل شکل گیری اسلام هراسی در ایتالیا
ریشه اسلام هراسی پدیده را می توان در نوع نگاه مسیحیان در جنگ های صلیبی به اسلام یافت. در قرون وسطی، این نگرش منفی به میزان زیادی افزایش یافت،
-
دوره جدیدی از اسلام در ایتالیا
در کشور ایتالیا حضور مسلمانان در جزیره سیسیل از میانه سده هفتم میلادی به ثبت رسیده است و این جزیره از قرن نه تا یازده میلادی و تا زمان تصرفش این بار به دست نورمن ها تحت فرمانروایی مسلمانان بوده است. مسلمانانی که وارد سیسیل شدند در تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این منطقه مشارکت فعالی داشته…
-
آموزش زبان فارسی در ایتالیا
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی را که سابقه بیست و پنج ساله دارد، به عنوان یکی از اصلی ترین فعالیت های فرهنگی خود در نظر می گیرد.
-
نقش مهاجران در پویایی جامعه چند فرهنگی ایتالیا
کشور ایتالیا به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا همواره یکی از مقاصد اصلی مهاجران به شمار آمده است. در سال های اخیر وضعیت مهاجران در ایتالیا به یکی از مسائل مهم و حساس در این کشور تبدیل شده است.
-
سیر تحول خانواده در جامعه ایتالیا
به طور کلی، می توان گفت که یکی از بزرگترین هزینه های خانواده های ایتالیایی به خانه و مدیریت آن اختصاص دارد.
-
ترجمه و چاپ کتاب " هزاره دوم آهوی کوهی" برگزیده اشعار استاد شفیعی کدکنی در ایتالیا
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در راستای فعالیت های انتشاراتی خود، برگردان ایتالیایی کتاب هزاره دوم آهوی کوهی، نوشته استاد محمد رضا شفیعی کدکنی را با همکاری مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در قالب طرح ترجمه از فارسی به سایر…
-
زبان و ادبیات فارسی در ایتالیا
اگر چه کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شرق شناسی ناپل از سال 1957 م. تحت ریاست الساندرو بائوزانی (1988-1921 م.) به طور رسمی تأسیس یافت و به مدت 14 سال فعالیت این کرسی تحت مدیریت وی ادامه یافت؛ اما آموزش زبان و ادبیات فارسی به طور مستمر از سال 1878 م. در این دانشگاه آغاز گردیده بود.
-
یهودیت در ایتالیا
تاریخ مختصری از پایگیری و گسترش آئین یهود در کشور ایتالیا، جایگاه این دین در این کشور و روابط پیروان این دین با پیروان سایر ادیان در کشور ایتالیا،
-
آسیب شناسی و راهبردهای دیپلماسی تجارت فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا(جهت مطالعه همکاران)
سیاست خارجی ج.ا.ایران و تحولات راهبردی آن با مؤلفه های تجاری؛ فرهنگی و... در ارتباط است و در چیدمان هایی که هم پیمانی ها یا تقابل ها، پس زمینه فرهنگی داشته باشند، یا تابعی از تحولات فرهنگی باشند، نقش دیپلماسی فرهنگی، اهمیت و عاملیت بیشتری می یابد؛ که در خصوص مناسبات همه جانبه ج.ا.ایران و ایتالیا،…
-
دیپلماسی فرهنگی میراث(مشاهیر) ایران در ایتالیا تاریخچه، ظرفیت ها، آسیب ها، و الگوهای راهبردی
مناسبات همه جانبه دو کشور ایران و ایتالیا، مناسباتی تاریخی، بر مبنای ریشه های مشترک دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا، و از این رو مناسباتی فرهنگ محور است؛ که نقش راهبردی دیپلماسی فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا را حساس تر ساخته و به دیپلماسی فرهنگی میراث، از حیث ریشه های تاریخی مشترک،…
-
معضل هماهنگ سازی نقش زن _ مادر، با نقش زن _ شاغل، در کشور ایتالیا
جایگاه و حقوق زن و خانواده در ایتالیا- بخش نهایی
آمارها، گویای آن است که، نرخ خام زاد و ولد، درچند ساله اخیر، در کشور ایتالیا، به سرعت، در حال کاهش است و مطابق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده، یکی از مهم ترین عوامل این امر، تغییر نگرش کلی بانوان ایتالیایی، به امر بارداری و ایفای نقش مادری و تغییر الگوی غالب زندگی زنان در این کشور می باشد.…
-
بانک اطلاعات زبان و ادبیات فارسی در ایتالیا
جاکومو لینیانا (1891-1827 م.) زبان شناس ایتالیایی و استاد ادبیات تطبیقی و لغت شناسی هند و ایرانی در دانشگاه شرق شناسی شهر ناپل؛ متعاقب سفر به ایران، در فاصله زمانی سال های 1865-1863 م. زبان فارسی را در این دانشگاه تدریس می نمود و در ادامه، ده وینچنتیس (1907-1845 م.) و بونلی (1947-1865 م.)…
-
وضعیت دپارتمان ها، کرسی ها و دروس اسلام شناسی در ایتالیا
مطالعات اسلام شناسی در دانشگاههای ایتالیا رسماً بعد از جنگ جهانی دوم با عنوان "تاریخ و دولت های اسلامی" آغاز به کار کرد. بعدها بواسطه مداخله شرق شناس و مورخ تاریخ ادیان، پروفسور جورجو لوی دلّا ویدا نام این دوره به اسلام شناسی در تمامی دانشگاههای ایتالیا تغییر یافت. تا قبل از آن، آموزش اسلام…