فرهنگ
-
مهمترین جشنوارههای فرهنگی قرقیزستان
در سالهای اخیر دولت جمهوری قرقیزستان اهمیت ویژهای برای حوزه فرهنگی قائل است و برای افزایش اعتبار فرهنگی کشور چندین برنامه منطقهای و بینالمللی برگزار میکند که اهم آنها بازیهای جهانی عشایر، جشنواره بینالمللی فیلم بیشکک، جشنواره جهانی حماسههای مردمان جهان، جشنواره فیلم جوانان کشورهای مشترک…
-
شاخصهای اصلی گردشگری قرقیزستان در سال 2023
تعداد گردشگران در سال 2023 به بیش از 2.8 میلیون نفر رسیده است که 1.5 برابر بیشتر از سال 2022 است که از این تعداد بیش از 1.8 میلیون نفر در بخش گردشگری سازمان یافته (1.6 برابر بیشتر) و بخش سازمان نیافته - 1 میلیون نفر (1.3 برابر بیشتر) بودهاند.
-
بِشیک؛ تاریخ گهواره عشایر
بِشیک (گهواره) یکی از وسایل و ابزارهای مهم برای مردم قرقیز است. طبق برخی گزارشها، این نوع گهواره تقریباً در آسیای مرکزی در قرنهای نهم و دهم در دوران قراخانیان پیدا شد، اما به طور کلی گهوارههای اقوام ترکزبان بسیار شبیه هستند. با مرور زمان در میان اقوام مختلف طرح بشیک تغییر شکل داده و امروز…
-
برگزاری روزهای فرهنگ قرقیزستان در آذربایجان
در تاریخ ۷ اردیبهشت، روزهای فرهنگ قرقیزستان با موفقیت در شهر باکو به پایان رسید. این مراسم در تئاتر دولتی موزیکال آکادمیک شیخعلی قرباناف آذربایجان برگزار شد که در آن وزرای فرهنگ دو کشور، نمایندگان قشر روشنفکر، میهمانان رسمی، اهالی شهر باکو و قرقیزهای مقیم حضور داشتند.
-
در قرقیزستان ۲۱ سپتامبر روز یوسف بالاساغین (یوسف خاص حاجب) اعلام شد
این متفکر، فیلسوف، شاعر و دانشمند برجسته ترک در حدود ۱۰۱۸-۱۰۱۶ در پایتخت دولت قراخانیان (آل افراسیاب در تاریخنگاری ایران) - شهر بلاساغون (نزدیکی توقْموق کنونی استان چوی) متولد شد.
-
رونمایی کتاب 40 جلدی درباره تاریخ قرقیزها
در موزه ملی تاریخ قرقیزستان مراسم رونمایی کتاب 40 جلدی «قرقیزدار» کِنِش جوسوپوف نویسنده خلق و دکتر قابیبیک ایمانعلییف برگزار شد. در این رویداد مِدِت بوکویِف مشاور رئیسجمهور، سویونبیک کاسْمامْبِتوف دبیر دولتی، نمایندگان پارلمان، نویسندگان، مورخان، شخصیتهای برجسته عمومی، سیاستمداران و دانشجویان…
-
ثبت روسری قرقیزی اِلِچِک در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو
«دانش و آیینهای سنتی روسری قرقیزی اِلِچِک» در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسید. به گفته این سازمان، این تصمیم به اتفاق آرا در هجدهمین نشست کمیته بیندولتی یونسکو برای حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که از ۱۳ تا ۱۸ آذر ۱۴۰۲ در کاسانه، بوتسوانا برگزار میشود، اتخاذ شد. از 60 نامزدی…
-
برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند حقوق بشر «بیر دویْنو - قرقیزستان – 2023» در بیشکک
از ۶ تا 10 آذر، هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند حقوق بشر «بیر دوینو - قرقیزستان – 2023» در بیشکک برگزار شد. این جشنواره با قالب نوآورانه «حقوق بشر از طریق هنر»، بستری گسترده برای بحث درباره حقیقت مستند در حوزه حقوق بشر، جذب مستندسازان و کارشناسان از جوامع محلی و بینالمللی فراهم میکند.
-
یورت، مسکن بی نظیر قرقیزها
در قرقیزستان چوپان ها در مراتع کوهستانی هنوز در یورت زندگی می کنند. در شهرها و روستاها یورت ها در جشن ها و اعیاد و مراسم ها برپا می شوند.
-
متخصصان ترک به بازسازی میراث معماری قرقیزستان کمک خواهند کرد
سرویس مطبوعاتی وزارت فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان گزارش داد که متخصصان ترک از بنیاد ترکتاو به بازسازی و ترویج میراث معماری قرقیزستان کمک خواهند کرد.
-
قرقیزستان منتظر 10 میلیون گردشگر است
رقیزستان در حال ثبت رکورد در پذیرش مهمانان خارجی است. پیشبینی میشود امسال 10 میلیون گردشگر از این کشور دیدن کنند. این رقم تقریباً دو برابر سال گذشته است و برای قرقیزستان یک رکورد خواهد بود. اکنون مقامات کشور توجه ویژهای به ارتقای صنعت گردشگری دارند. این راهبرد با درک روشنی ساخته میشود…
-
مراکز و مؤسسات علمی – فرهنگی قرقیزستان در حوزه گفتگوی فرهنگها
در جمهوری قرقیزستان با توجه به هویت ملی مردم بومی این سرزمین که از تسامح و تساهل زیادی نسبت به اغیار برخوردار است و همچنین به سابقه تاریخی نه چندان دور این کشور در ترکیب اتحاد شوروی که یکی از مؤلفههای اصلی سیاست داخلی آن «دوستی خلقها» بود، میزان سازش و سازگاری میان اقوام و مذاهب گوناگون در…
-
روابط عرستان سعودی و قرقیزستان پس از استقلال
پادشاهی عربستان سعودی یکی از اولین کشورهای عربی بود که استقلال جمهوری قرقیزستان را در 30 دسامبر 1991 به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک بین دو کشور در 19 اکتبر 1992 برقرار شد. پس از افتتاح سفارت عربستان در قرقیزستان در سال 2008 ، سطح همکاری ها و فعالیت های عربستان در این کشور افزایش یافت. از…
-
فعالیت ها و اهداف بنیاد معارف ترکیه
طبق اساسنامه، بنیاد «معارف» میتواند مراکز آموزشی و فرهنگی و موسسات آموزشی را (از مهدکودک تا دانشگاه) مدیریت کند. بر اساس اطلاعات پایگاه رسمی این بنیاد، مأموریت آن «انجام فعالیتهای آموزشی جامع بر اساس ارزشهای مشترک بشریت و سنتهای حکیمانه آناتولی» است، اما هدف اصلی این است که «بنیاد دروازه…
-
عالمان و شاعران قرقیزستان:
قاسم تینیستان اف
قاسم تینیستان اف متولد ۹ سپتامبر سال ۱۹۰۱ میلادی استان ایسیک کول فعلی روستای چیرپیکتی، دانشمند، شاعر و فعال دولتی قرقیزی است. او بنیانگذار خط قرقیزی است.
-
دو کلمه از فرهنگ قرقیزستان
فرهنگ قرقیزستان تحت تاثیر زندگی عشایری شکل گرفته است. بر این فرهنگ همچنین فرهنگ های روس، ایران و ترکیه نیز تاثیر گذاشته اند ولی با وجود آن؛ این فرهنگ کاملا متمایز و منحصر به فرد باقی مانده است. ارتباط فرهنگ قرقیزی با طبیعت را در همه پدیده ها می توان ردیابی و مشاهد نمود.
-
نگاهی به روابط فرهنگی و آموزشی میان آلمان و قرقیزستان
بسیاری از کارشناسان امور بینالملل، معتقدند که دلیل توجه دولت آلمان به قرقیزستان و سرمایهگذاری در این کشور، حضور ۸ هزار آلمانی است که از زمان استقلال قرقیزستان، در این کشور زندگی میکنند.
-
محبوب ترین نام های دخترو پسر در قرقیزستان
دفتر مطبوعاتی سازمان ثبت احوال وابسته به وزارت دادگستری قرقیزستان گزارش داد که محبوبترین اسامی نوزادان در قرقیزستان در ۵ ماه گذشته سال ۲۰۲۱ محمد و رّیانه بوده است.
-
فیلم قرقیزی "آخرین کوچ" در جشنواره فیلم ایران به نمایش در می آید.
شخصیت اصلی فیلم قوبات علیاف، نویسنده برجسته بازنشسته و زنمردهای است که به تنهایی در آپارتمان خود زندگی میکند. یک روز او میفهمد که دوست نویسندهاش ساپار به شدت بیمار است. قوبات برای پرداخت هزینههای درمان آپارتمان خود را میفروشد اما به زودی برادر کوچک وی به دلیل بدهیهای خود توسط طلبکاران…
-
پارک طبیعی دولتی قارا شورو ( Kara-Shoro)
پارک طبیعی قارا شورو در محل تلاقی دو سیستم بزرگ کوهستانی تین شان و پامیر-آلای واقع شده است. از قلمرو پارک طبیعی قارا شورو رودخانه اصلی قارا شورو عبور میکند که به سمت غرب جاری است و ریزآبههای بیشماری دارد
-
کدام کشورها بیشترین دانشجو را در قرقیزستان دارند؟
نمودار آماری از دانشجویان کشورهای خارجی شاغل به تحصیل در قرقیزستان
-
گرانترین دانشگاه های قرقیزستان
وزارت آموزش و علوم قرقیزستان لیستی از ده دانشگاه محلی با گرانترین قراردادها را ارائه کرد که هزینه تحصیل در آنها از ۵۰ هزار تا نیم میلیون صوم است.بر اساس این لیست گرانترین دانشگاه قرقیزستان؛ دانشگاه آمریکا در آسیای مرکزی (AUCA) محسوب میشود. بنا به دادههای وزارت آموزش و علوم قرارداد سالانه…
-
بخت گل چاتوراوا شاعر معاصر قرقیزستان
چاتوراوا از سال ۱۹۹۶ میلادی تا سال ۲۰۱۵ میلادی در روزنامه قرقیز توسو به عنوان رئیس شعبه فعالیت نموده و در حال حاضر معاون سردبیر "جتیگین " قرقیزستان می باشد.
-
وزیر جدید فرهنگ، اطلاعات و گردشگری قرقیزستان
کایرات ایمن علی یف در تاریخ ۳ فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی بر اساس حکم صادر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان به عنوان وزیر فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان قرقیزستان منصوب شده است. ایمن علی یف خبرنگار و نمایشنامه نویس مشهور، فعال اجتماعی و دولتی قرقیزستان متولد ۲۹ نوامبر سال ۱۹۷۷ میلادی در شهر بیشکک…
-
آی دانک- نخستین مجله کودکان و نوجوانان
"آی دانک" کلمه ای قرقیزی به معنای "دانه ماه" است. ماه پیرو و حامی هنر است. روزنامه "آی دانک" در ۲۶ دسامبر سال ۱۹۹۷ میلادی تاسیس شده است. این روزنامه دوستان زیادی نه تنها در قرقیزستان بلکه خارج از آن نیز دارد.
-
تاش رباط" کاروانسرای معروف جاده ابریشم
معروفترین کاروانسرای جاده ابریشم با نام «تاش رباط» در شمال قرقیزستان از اتاقهای تو در تو تشکیل شده و هم اکنون یکی از جاذبههای گردشگری این کشور محسوب میشود. معروف ترین کاروانسرای راه ابریشم با نام «تاش رباط» در شمال قرقیزستان یکی از معروف ترین کاروانسراهای این مسیر بوده است.
-
۱۰کتاب برتر از نگاه قرقیزها در سال ۲۰۲۰
گزارش ها و بررسی های موجود از توجه و تمرکز جوانان و داوطلبان قرقیزستان به مقوله کتابخوانی در یکی دو سال گذشته حکایت دارد.
-
گفتگو با سردبیر مجله امت
همفکران و هم سلاحان من به طور کلی جوانان روشنفکر قرقیزستان هستند که تحصیل کردهاند و در جامعه حضور پررنگ دارند و میخواهند در پیشرفت کشورمان سیهم باشند. میان این جوانان حتی نمایندگان دیگر مذاهب و ملیتها نیز وجود دارند. اعمال نیک همیشه انسان ها را متحد و یکپارچه میساخته است.
-
امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه ها
امضای تفاهم نامه و قرارداد بیلان کار هست ولی پایان کارنیست بلکه شروع و استارت یک پروسه همکاری متقابل و سازنده است. طرف های خارجی روی امضا و قول ما حساب باز می کنند ؛ آن را جدی می گیرند و بر اساس اراده و جدیت ما برای پیگیری و اجرایی شدن تفاهمات و تعهدات؛ ما را قضاوت و ارزیابی می کنند.
-
روز جهانی اهدای کتاب
کتابخانه ملی قرقیزستان امروز ۲۷ بهمن ۹۹ (۱۵ فوریه) بمناسبت روز جهانی اهدای کتاب میزبان مراسم و پویشی بود با عنوان " اهدای کتاب به کودکان" . در مراسم خیلی ها حضور داشتند از همسر رئیس جمهور جدید قرقیزستان و وزیرجدید فرهنگ ؛ اطلاعات و گردشگری این کشور گرفته تا سفرا و نمایندگان مراکز دیپلماتیک…