این برنامه با قرائت فرازهایی از قرآن کریم آغاز شد و پس از آن مدیر کتابخانه، آقای عثمان لاویچ ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین، آنها را با مهمترین فعالیت های انجام شده در کتابخانه طی سال 2022 آشنا و به ویژه بر همکاری کتابخانه با سایر نهادها و سازمان ها در داخل و خارج از کشور تاکید کرد.
وی پس از آن پروژه تاریخ نگاری محمد انوری کادیچ که در واقع پردازش و چاپ نسخه خطی تاریخ نگاری در همکاری با مؤسسه تاریخ و آرشیو جمهوری ترکیه است را مفصلا تشریح کرد. کار بر روی این پروژه از سال 2018 آغاز شده و پیش بینی می شود تا پایان سال 2024، یک مجموعه 50 جلدی، خروجی این همکاری مشترک باشد.
پس از سخنان مدیر کتابخانه، دکتر رامیزا اسماجیچ، همکار پژوهشی رشته تاریخ در موسسه تاریخ دانشگاه سارایوو به ایراد سخن پرداخت. او در مورد شخصیت و کار محمد انوری کادیچ و همچنین اهمیت اساسی این پروژه برای علم بصورت کلی، یعنی تاریخ نگاری بوسنیایی و مطالعات منطقه ای عثمانی و همچنین فرهنگ و میراث عمومی صحبت کرد.
طبق روال هر ساله، در این مراسم، به افراد و سازمانهای برجسته بهخاطر مشارکت در فعالیت های کتابخانه، تقدیرنامه هایی اعطا شد. امسال موسسه گوته و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری ترکیه در بوسنی و هرزگوین مورد تقدیر قرار گرفتند.
در پایان حسین افندی کاوازوویچ رئیس جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین به ایراد سخن پرداخت. کاوازوویچ خاطرنشان کرد: کتابخانه غازی خسرو بیگ بخش مرکزی حافظه بوسنیایی ما، تاریخ و دستاوردهای فرهنگی، علمی و هنری ما و تاریخچه حضور ما در این سرزمین است.
همچنین در بولتن فعالیت های این کتابخانه در سال 2022، به دو مورد همکاری رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در خصوص زمینه سازی امضای تفاهم نامه همکاری های کتابخانه ای بین دو کشور و همچنین وبینار برگزار شده بین کتابخانه غازی خسروبیگ و نهاد کتابخانه های عمومی ج.ا.ایران اشاره شده است.
نظر شما