شیوع ویروس کرونا که تا کنون جان هزاران نفر را گرفته و بیش از ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان را بدان مبتلا نموده است با ورود  به هند، حاشیه هایی را برای مسلمانان به همراه داشته است.

به تازگی  و در پی تشدید فضای تعصبات مذهبی  و ضد مسلمانی مجدد در شرایط کرونایی در هند؛ برخی رسانه ها و مقامات رسمی و روشنفکران کشورهای خلیج فارس از جمله مقامات سازمان کنفرانس اسلامی با انتتقاد از اسلام هراسی رو به گسترش در هند، تهدید به واکنش در قبال رفتارهای ضد مسلمانان حزب حاکم هند از طریق اعمال محدودیت در مراودات تجاری، اخراج هند از عضویت ناظر سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین اخراج کارکنان هندو مذهب ساکن در کشورهای اسلامی و عربی کردند .

شیوع ویروس کرونا که تا کنون جان هزاران نفر را گرفته و بیش از ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان را بدان مبتلا نموده است با ورود به هند، حاشیه هایی را به همراه خود داشته است.شیوع این ویروس به تلاش سیاستمداران و فعالان هندوتوا برای پیوند دادن شیوع این بیماری با مسلمانان، موجب حاشیه ها و بحث های بسیاری شده و قطب بندی میان مسلمانان و هندوها را تشدید نموده است . در ۹ آوریل نخست وزیر نارندرا مودی، ضمن سخنرانی در جمع نمایندگان این کشور که از طریق ویدئو کنفرانس صورت گرفته بود، اوضاع  کشور را با یک " وضعیت ویژه اجتماعی" توصیف کرد ، اما اشاره نکرد که چگونه مسلمانان در نتیجه شایعات گسترده و اخبار جعلی که در رسانه ها  منتشر می شوند هدف قرار گرفته اند .

امیت مالویا ، رئیس مرکز اطلاعات و فناوری حزب بی. جی. پی ، یکی از کسانی است که اظهارات تحریک آمیزی  را در توییتر منعکس نموده بود . وی در تاریخ یکم آوریل ۲۰۲۰ ، نوشت: دهلی در حال انفجار است! در سه ماه گذشته شاهد یک شورش اسلامی بودیم ، ابتدا به نام اعتراضات ضد مصوبه جدید شهروندی که از شاهین باغ تا جامیه ملیه اسلامیه ، جعفرآباد تا سیلم مپور ادامه داشت  و اکنون تجمع غیرقانونی جماعت افراطی تبلیغی جماعت اسلامی در دهلی که منجر به شیوع کرونا در هند شده است .

در ۶ آوریل ۲۰۲۰ ، شوفا کاراندلاجا ، نماینده پارلمان و عضو بی. ج.پی ادعا کرد که اعضای تبلیغی جماعت که در یکی از بیمارستان های ایالت کارناتاکا بستری شده بودند،  با کارکنان هتل رفتاری بدی می کردند  که البته ادعای وی بعداً توسط معاون و مسئولین بیمارستان رد شد و هیچ اقدامی علیه وی انجام نگرفت.

در ۴ آوریل ۲۰۲۰، رئیس BJP ایالت هیماچال پرادش ادعا کرد که " بعضی از افراد، از جمله تبلیغی جماعت، همانند بمب های انسانی در حال حرکت هستند. در ۹ آوریل ۲۰۲۰ ، رهبر ارشد BJP و وزیر پیشین مهاراشترا همچنین به اعضای تبلیغی جماعت که از دهلی در حال بازگشت به بمبیی بودند "بمب انسانی" خطاب کرده بود.

حزب حاکم یعنی BJP به طور علنی از شیوع کورونا برای هدف قرار دادن اعضای تبلیغی جماعت استفاده می کرد. به همین دلیل اظهارات نخست وزیر مودی در توییتر در تاریخ ۱۹ آوریل سال ۲۰۲۰ برای خیلی ها شگفت انگیز بود چرا که او در این توئیت که بعد از اظهار نظر برخی مقامات و شخصیت های عربی نوشت :

شیوع کرونا  نژاد، مذهب، رنگ، کاست، زبان یا مرز را نمی شناسد . پاسخ و رفتار ما نیز پس از شیوع کرونا  باید این باشد که اتحاد و برادری را مراعات  کنیم. همه ما در این قضیه باید در کنار هم باشیم .هرچند این پیام خطاب به مردم  هندوستان بود، ولی بنظر می رسد انتخاب او برای رسانه کردنش و وازه هایی که استفاده کرده عمدتا برای مخاطبان جهانی در نظر گرفته شده بود. زمان این "پیام" هم شاید تصادفی نبود، زیرا سفیران هند در خلیج فارس با فشار گسترده محلی در قبال حوادث مختلف اسلام هراسی که در طول بحران کرونا رخ داده بود، کمال استفاده را بردند.

ادعای برخی شخصیت های عربی  ، از جمله یک وکیل کویتی و مدیر حقوق  بشر مبنی بر اینکه مهاجران هندی از ۵۳ کشور مسلمان سالانه ۱۲۰ میلیارد دلار به هندوستان پول ارسال می کنند ، وتهدید کردند در صورت ادامه اسلام هراسی در هند کشورهای اسلامی در این خصوص باید تجدید نظر نمایند.

خشم در برابر بدرفتاری با مسلمانان در هند همچنین در بیانیه هایی منتشر شده از سوی برخی شخصیت های  برجسته ، صاحب نظران و قانون گذاران در کشورهای اسلامی وعربی  به وضوح دیده می شود. جمال بحرین ، دبیرکل ابتکار عمل پارلمان عرب و عضو شبکه جهانی پارلمانی خواستار مداخله سازمان ملل و جلوگیری از نقض حقوق بشر در هند شد. وی  از سازمان های بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد ، شورای امنیت، سازمان همکاری های اسلامی و کلیه سازمان های حقوق بشری خواست تا  فوراً در این خصوص مداخله کنند تا تخلفات صورت گرفته علیه برادران مسلمان ما در هند متوقف شود.

در شانزدهم آوریل سال ۲۰۲۰ ، شاهزاده خانواده سلطنتی شارجه ، پس از ارسال چندین توییت در خصوص هدف قرار دادن مسلمانان به دلیل انتشار کرونا در هند ، به یک کاربر توییتر درباره عواقب جدی در اینگونه رفتارها هشدار داد.وی افزود مایه تاسف است که ممکن است خواست مودی برای برادری و اتحاد بین هند وکشورهای اسلامی خدشه دار گردد وهند از عواقب اقتصادی ناشی از واکنش کشورهای ثروتمند عرب زیان های جدی ببیند.

زمانی که مودی می تواند با صدور یک اعلامیه مردم را به سمت خود جلب کند و در سراسر کشور پس از درخواست وی از مردم مبنی بر قاشق و جنگال بهم زدن جهت ایجاد دلگرمی کادرهای درمان و بهداشت و تقایش مبنی بر خاموش کردن چراغ ها ی منازل و روشن کردم  چراغ  قوه موبایل استقبال می کنند ، چرا از محبوبیت خود برای حفظ نظم و صلح در کشور و جلوگیری از اعمال خشونت علیه مسلمانان استفاده نمی کند؟

پس از آن که ملل برجسته عرب از جمله یکی از اعضای خانواده سلطنتی امارات متحده عربی موضع محکمی در مورد تهدید مسلمانان هند اتخاذ کرد  ، سفارتخانه های هند در کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور فزاینده ای شهروندان خود را نسبت به پست های "تنفر آمیز و افراط گرا" علیه بزرگترین اقلیت این کشور هشدار دادند.

روشنفکران در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با خشم و ناراحتی در برابر کمپین های شرورانه و بی شرمانه اسلام هراسی بپا خاستند و صدای انزجار خود را در برابر این گونه رفتارها  اعلام کردند.

دنیا به هیتلر دیگری احتیاج ندارد.

نفرت در هندوستان علناً علیه مسلمانان و در کشور ی که ۱۸۲ میلیون مسلمان در آن زندگی می کنند به بهانه های مختلف تزریق می شده است. رهبر بی. جی. پی و آر. اس. اس راجشوار سینگ، در یک مراسم گفته بود که: "مسلمانان و مسیحیان تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ از هندوستان بدور خواهند شد."

درحالیکه نباید از یاد ما برود دنیا به هیتلر دیگری احتیاج ندارد ، اما به قهرمان دیگری مثل مارتین لوتر، نلسون ماندلا یا گاندی احتیاج دارد. کشتن برادران تان شما را قهرمان نمی کند ، این شما را به یک دیکتاتور و قاتل تبدیل می کند.

از سوی دیگر به گزارش رسانه‌های هند، طی یک هفته گذشته چند پیام از سوی سیاست مداران هندی در خصوص انتقاد از دین اسلام و همچنین تبعیض علیه مسلمانان در این کشورمنتشر گردید که منجر به بروز واکنش کشورهای عربی و کاربران مسلمان در رسانه‌های اجتماعی  شد
دولت هند که برای گسترش روابط خود با کشورهای خاورمیانه سرمایه گذاری زیادی کرده بود ، ضمن تماس با مقامات کشورهای عربی، برای آرام کردن آن‌ها وارد عمل شد
در بیست و چهار ساعت گذشته، اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند با همتایان خود در کشورهای عربی تماس گرفته است. همچنین دیپلمات‌های هندی در کشورهای عربی تلاش‌های خود برای مشخص کردن حساب‌های اجتماعی" جعلی" که به انتقاد کشورهای اسلامی از هند دامن زده‌اند، را افزایش داده‌اند هند حاضر به بازگرداندن شهروندان خود از کشورهای خاورمیانه تا پس از پایان قرنطینه سراسری در این کشور در تاریخ سوم ماه "مه" نشده، از این رو دهلی نو به کشورهای خاورمیانه نسبت به ارائه تمام کمک‌های لازم اطمینان داده است
وضعیت هندی‌های گرفتار در خاورمیانه همچنان یک امر نگران کننده برای مقامات هندی است زیرا این افراد پس از بازگشت به هند نیز باید به مدت ۱۵ روز در قرنطینه قرار گیرند
مکالمه وزیر امور خارجه هند با همتایان خود در خاورمیانه پس از گفت و گوی نارندرا مودی نخست وزیر هند با رهبران کشورهای اسلامی در خاورمیانه انجام شد
مقامات در وزارت امور خارجه هند اعلام کردند که جایشانکر وزیر امور خارجه هند در مکالمه خود با کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرده است که هند غذای کافی به این کشورها در طول ماه مبارک رمضان ارسال خواهد کرد او همچنین اطمینان داده است که هند داروی ضد مالاریا (هیدروکسی کلورکین) و پاراستامول به کشورهایی چون عربستان سعودی، بحرین، عمان، قطر و فلسطین به صورت تجاری و همچنین آزاد ارسال خواهد کرد
از این دو دارو به عنوان درمان احتمالی بیماری کرونا یاد می‌شود، گرچه هنوز تحقیقات علمی این ادعاها را اثبات نکرده‌اند مونو ماهوار سفیر هند در عمان در حساب توییتری خود نوشت: اتباع هندی که در عمان زندگی می‌کنند نباید تحت تاثیر اخبار جعلی در رسانه‌های اجتماعی قرار گیرند. هند و عمان دارای روابط بسیار خاص بر اساس درک متقابل و اعتماد هستند
پیام سفیر هند پس از انتشار اخبار در رسانه اجتماعی توییتر به نقل از یکی از اعضای سلطنتی این کشور در خصوص تصمیم عمان برای اخراج شهروندان هندی منتشر شد. البته مقامات عمانی این اخبار را نادرست دانسته‌اند پس از انتشار پیام‌های مختلف در توییتر مبنی بر متهم شدن مسلمانان از سوی هندوها به انتشار ویروس کرونا در هند، پاوان کاپور سفیر هند در امارات، پیام‌های مشابهی مبنی بر همزیستی مسالمت آمیز در جامعه هند منتشر کرد وزیر امور خارجه هند روز گذشته با ریاض المالکی وزیر امور خارجه فلسطین و شیخ عبدالله بن زاید همتای اماراتی خود گفت و گو کرد
وی در حساب توییتری خود نوشت: بیماری‌های همه گیر نیاز به همکاری بین المللی را تشدید می‌کنند
جایشانکار پس از گفت و گو با همتایان قطری و عمانی خود گفت: به عنوان همکاران مورد اعتماد، من به آن‌ها برای همکاری همه جانبه در مبارزه با ویروس کرونا اطمینان دادم
وزیر امور خارجه هند در خصوص مکالمه خود با فیصل بن فرحان آل سعود همتای عربستانی خود گفت: من از عربستان برای مراقبت از جامعه هندی در عربستان تشکر کردم. ما در مورد منافع مشترک دو کشور در بخش سلامت و غذا مذاکره کردیم. هند یک همکار قابل اعتماد برای عربستان سعودی باقی خواهد ماند.

کد خبر 1623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =