۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵

اثر مورد نظر، مجموعه مقالاتی در ارتباط با روابط رو به افزایش هند با کشورهای منطقه خلیج فارس و حاوی رویدادها و تعاملات دو جانبه هند و ۹ کشور خلیج فارس چون ایران، عراق، بحرین، کویت، عمان، قطر، امارات، عربستان سعودی و یمن و همچنین شورای همکاری کشورهای خلیج فارس تا سال ۲۰۱۲م، می‌باشد.

ویراستار: پی. آر. کوماراسوامی
ناشر: انتشارات سیج دهلی نو، هندوستان
چاپ نخست: ۲۰۱۴م
شابک: ۹۷۸۸۱۳۲۱۱۳۵۲۲
تعداد صفحات: ۲۹۷


آقای پی. آر. کوماراسوامی استاد مطالعات خاور میانه معاصر در دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی بوده و در حال حاضر مسئولیت کارگزاری موسسه مطالعات خاور میانه دهلی را به عهده دارد.
اثر مورد نظر، مجموعه مقالاتی در ارتباط با روابط رو به افزایش هند با کشورهای منطقه خلیج فارس و حاوی رویدادها و تعاملات دو جانبه هند و ۹ کشور خلیج فارس چون ایران، عراق، بحرین، کویت، عمان، قطر، امارات، عربستان سعودی و یمن و همچنین شورای همکاری کشورهای خلیج فارس تا سال ۲۰۱۲م، می‌باشد. ویراستار این اثر در مقدمه‌اش می‌نویسد: "ایران و ترکیه به عنوان کشورهای غیر عربی زبان می‌توانند نقش محوری و اساسی در زمینه‌های مختلف چون سیاسی، اقتصادی، مذهبی و حتی استراتژیک ایفاء نمایند. هندوستان باید از چالش‌های کشورهای منطقه آگاه و نقشی در حل آن داشته باشد تا در راستای حفظ منافع ملی‌اش بستری برای بهره برداری از آن فراهم سازد". او در ادامه مقدمه در خصوص روابط هند و ایران چنین نوشته است: "روابط تمدنی و فرهنگی، همیشه سرلوحه سایر مباحث تعاملات و روابط بین هند وایران بوده است".

در فصل سوم این اثر، روابط هند و ایران در طول هزاران سال و پیش از میلاد مسیح بررسی شده است. زبان سانسکریت یکی از قدیمی‌ترین ابزار ارتباط بین هند و ایران بوده است، حال آنکه روابط دیپلماتیک ما با ایران در سال ۱۹۵۰م آغاز گردید. ایران، پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹م، توسط سیاستمداران سنت گرا، اداره می‌شده اما در سال ۲۰۰۰م به دلیل بدست آوردن زمام حکومت ایران توسط اصلاح طلبان این کشور، تغییرات مثبتی در روابط بین دو ملت دیده شده است. ایران برای هندوستان، ملاک آزمایشی برای به اثبات رساندن همسویی و همگرایی با آمریکا بوده است وعواقب آن هم به شکل مشکلاتی در پرداخت قیمت نفت و غیره به ایران از سوی هندوستان دیده می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که این جریان تا حدودی به روابط این دو کشور صدمه‌هایی رسانده است و متاسفانه این روند تاکنون ادامه دارد.
هند و ایران در خصوص پیشبرد روابط اجتماعی- فرهنگی بین دو کشور موفق بوده‌اند و در زمینه‌های مختلفی چون آموزش، سینما، هنر، ادبیات؛ روابط شان را تاکنون بطور مستمر حفظ کرده‌اند و در همین راستا، انجمن هنرمندان ایرانی، هفته فرهنگی هند و ایران در تهران را در سال ۲۰۱۲م برگزار کرد و همچنین در سال ۲۰۱۲م تعداد قابل توجهی از فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های گوناگون مناطق مختلف سراسر هند به نمایش درآمد.

تداوم حرکت در راستای استحکام روابط دو جانبه به طور آزادانه و بدون هیچ گونه مداخله، بزرگترین چالش بین هند و ایران است.

درخور ذکر است که بخش‌های مختلف این اثر با عناوین کشورهایی چون بحرین، ایران، عراق، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات و یمن فصل بندی شده است.

شهریور ماه ۱۳۹۵

کد خبر 1773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =