نویسنده اهل ترکیه است و در علوم اسلامی تبحر دارد. در مصر در جامعه الازهر هم درس خوانده است. در سازمانهای بین المللی اسلامی حضور داشته به نقاط مختلف جهان اسلام سفر کرده و تجربیات گسترده ای کسب نموده است. کتاب حاضر مجموعه شش سخنرانی نویسنده است.

نام کتاب: امت اسلامی و تمدن در دوره جهانی شدن
نویسنده : پرفسور دکتر مهمد گرمز , مترجم بنگالی: برهان الدین , ناشر: مکتب پروکاشن، داکا , سال: ۲۰۲۰م , قیمت: ۱۹۰ تاکا , حجم: ۱۶۶صفحه
 نویسنده اهل ترکیه است و در علوم اسلامی تبحر دارد. در مصر در جامعه الازهر هم درس خوانده است. در سازمانهای بین المللی اسلامی حضور داشته به نقاط مختلف جهان اسلام سفر کرده و تجربیات گسترده ای کسب نموده است. کتاب حاضر مجموعه شش سخنرانی نویسنده است.
مقالات ششگانه بدین قرار است:
۱.    امت اسلامی مشکلات و وظیفه ما
مقوله جهان اسلام و یا کشورهای اسلامی اصالت ندارد، بلکه ساخته غربی ها است و بر ما چسبانده اند. شناخت ما همان امت اسلامی است که از محدوده جغرافیایی کشورها خارج است و تمام ابنای اسلام در هر نقطه جهان را دربر می گیرد. مناطق مختلف در اروپا و شوروی و حتی چین دارای چنان میراث فرهنگی است که نیاز ندارد در آن جاها کتاب التوحید محمد بن عبد الوهاب نجدی برده شود. 
مشکل کشورهای افریقایی بعد از خروج استعمارگران همان پیدا کردن هویت اسلامی خود و ایستادن بر پای خودشان می باشد. در امریکای لاتین هم مسلمانان زیادی حضور دارند. برای وحدت اسلامی این مقوله امام ابو حنیفه می تواند الگو قرار گیرد که گفته است " من آمن بالتنزیل لا یکفر بالتاویل" یعنی اگر کسی به قرآن ایمان داشته باشد به بهانه تفسیر و تاویل قرآن نمی توان فتوی به کفر او داد. در این مقاله بررسی عقاید برلوی ها و دیوبندی ها و نیز انتقاد از رساله های تکفیری صورت گرفته. همانطوریکه در پاکستان اختلافات بین برلوی ها و دیوبندی ها وجود دارد در اندونزی بین نهضت العلما و احمدیه اختلافات زیادی وجود دارد. ستایش از دیدگاه های بدیع الزمان نورسی.
۲.    آینده تمدن اسلامی
برای احتراز از تفرقه همانطوری که  به فرزندانمان عقاید اسلامی درس می دهیم باید روش گسترش اسلام و تبلیغ در بین دیگران را تدریس و تلقین کنیم . انتقاد از مقوله گلوبالیزیشن. دشمنان اسلام با این شعار اطلاعات خود را جهانی نموده برجهانیان تحمیل می کنند. ما نباید در قرآن و احادیث دلیل ها جستجو کنیم تا مقوله های غربی را توجیه کنیم و بگوییم که مثلا دموکراسی و حقوق بشر غربیها در قرآن و احادیث موجود است؛ بلکه کاری کنیم که ارزشهای خودمان که تا بحال در مغز غربی ها خطور نکرده است مانند توحید و پاکدامنی خانوادگی و معانی در درون ظاهر و ماده را بر آنها تزریق کنیم. ما برای بدحالی خود غربی ها را مقصر می دانیم و نقایص خود را در درون خودمان جستجو نمی کنیم. ستایش از دیدگاه طه عبد الرحمان مراکشی که غزالی زمان است.
ما باید بر اخلاق حسنه تاکید ورزیم و آنرا تبلیغ کنیم. وضع سوریه با گذشته خیلی فرق کرده است. برای احیای تمدن اسلامی ما باید پاسخ سولات زیر را پیدا کنیم.
روابط بین دین و حیات
روابط بین دین و دنیا
روابط بین دین و علم
روابط بین دین و عقل
روابط بین دین و فرهنگ
۳.    صلح و رحمت و عدالت برای دنیای جدید
برای درک اسلام واقعی خطبه پیامبر گرامی در حجة الوداع را در نظر بگیریم. یعنی نباید فقط مسلمانان و یا قشر خاص و آشنایان را خطاب کنیم. بلکه باید کل بشریت را مورد خطاب قرار دهیم. یا ایها الناس ان ربکم واحد. 
حسد، بغض و عداوت و نفرت مذهبی ولیده دیدگاه مغلوبیت مردم در برابر مظالم حاکمان دست نشانده استعمارگران است. نباید عدم موفقیت خود را بر گردن دیگران باندازیم و خودمان را پاک و منزه بدانیم. 
در مورد هر تفکر جدید باید هشیار باشیم که مبادا در جامعه تفرقه ایجاد کند. وظیفه مهمتر ازاین نیست که خونریزی مسلمانان را پایان دهیم. بعضی ها توحید را وسیله تکفیر قرار داده اند که مایه تآسف است.
۴.    جوانان و اسلام
جهان امروزه دست آورد خودتان نیست بلکه از گذشتگان ارث بردید. لذا شما هم این جهان را طوری بسازید که بتوانید ارث بگذارید. انبیا و اهل علم بیشتر جوان بودند. خلفای راشدین وقتی اسلام آورده بودند جوان بودند. مهاجرین رده اول جوانان بودند. معاذ بن جبل در ۲۱ سالگی حاکم یمن شد. تهی مغزی جوانان بسیار خطرناک است. تفکیک بین علوم دینی و دنیوی باعث سقوط امت بزرگ خواهد بود. سه کتاب را باید همیشه بخوانید. انسان، جهان و قرآن. 
آذان و اقامه نماز پنجگانه آموزش برای وحدت و محبت است. اتحاد بین دنیا و آخرت و دین و عقل لزوم مبرم دارد. 
۵.    زبان و روش دعوت
شرح آیه های متعدد قرآن در باره حکمت تبلیغ دین.
۶.    احیای تمدن اسلامی وظیفه ما است
باید در فکر و اندیشه مان دگرگونی بوجود بیاوریم و آنرا در جهت آینده سازی امت اسلامی بکار گیریم.

کد خبر 7882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =