در این کتاب نویسنده سه نوع نفس انسان را از دیدگاه قرآن مجید با شواهد آیات قرآنی و احادیث نبوی تشریح کرده است و بعد از آن با حدیث نبوی به تشریح مریضی نفس پرداخته است سپس برای معالجه مریضی روح، انبیاء کرام و خلفای آنها را معرفی کرده است.

نام کتاب: مریضی روح و معالجه آن با دلائل قرآن و حدیث
نویسنده: حافظ مولانا مفتی محمد عبد الرحمان آزادی، ناشر: مولانا محمد وحید الزمان توسط مکتبة العزیز که مؤسسه همکاری انتشارات دار الحدیث است. سال نشر: ۲۰۲۱م، قیمت: ۴۰۰ تاکا، حجم: ۵۴۴ صفحه
معرفی کتاب توسط نویسنده: نویسنده محترم در مقدمه کتاب می نویسد: روح یا نفس انسان سه نوع است: الف- نفس عماره، ب- نفس لوامه و ج- نفس مطمئنه. لذا در داخل کتاب این سه نوع نفس را نویسنده از دیدگاه قرآن مجید با شواهد آیات قرآنی و احادیث نبوی تشریح کرده است. بعد از آن ایشان مریضی نفس را با حدیث نبوی تشریح کرده است سپس برای معالجه مریضی روح، انبیاء کرام و خلفای آنها را معرفی کرده است. به نظر ایشان انبیاء کرام را خداوند به عنوان طبیب روح انسان فرستاده است و لذا آنها با طبابت روحانی نفس عماره را از دل انسانها دور می کردند و نفس لوامه و مطمئنه را جایگزین آن می کردند. و بعد از رحلت پیامبر عظیم الشأن خلفای منصوب توسط پیامبر و بعد از آن علمای حقانی و پیران مشایخ عهده‌دار این وظیفه بودند. 
ویژگی‌های کتاب:
۱- موضوعات کتاب: در این کتاب نویسنده ۳۰ تا مریضی روح را تشریح و معالجه آنها را از نظر قرآن و حدیث بیان کرده است از جمله: تکبّر، حسد، ریاء، خشم، بخل، باورهای غلط، چشم بد، زنا، رشوه، طمع، غیبت، ظلم، درآمد حرام و سرقت. و به نام هرکدام از این مریضی‌های روح انسان فصلی از کتاب قرار داده شده است که مجموعاً در این کتاب ۳۰ فصل به نامهای مریضی تقسیم شده است و در هر فصل مفصل به آنها پرداخته شده است.
۲- منابع کتاب: منابعی که در این کتاب استفاده شده است از منابع اهل سنّت است از جمله: بخاری، مسلم، ترمذی، ابی داوود و  نسائی، احمد بن حنبل و کتاب ابن حجر عسقلانی.
۳-  روش و گرایش نویسنده : از مطالعه این کتاب به دست می آید که نویسنده روش تألیف اهل سنّت و گرایش حنبلی مذهب را دارد که در مقدمه کتاب پیام شیخ سعید الرحمان مدنی را جداگانه در یک صفحه آوره است.
۴- ویژگی متون عربی: آیات و روایاتی که در این کتاب به عنوان دلیل ذکر شده است همراه متن عربی وترجمه بنگالی نیز ارائه شده است.
۵- نویسنده محترم در این کتاب بیش از ۵۰۰ نصوص قرآنی ارائه کرده است که از این جهت این کتاب نزد علمای اهل سنّت مورد تشویق قرار گرفته است.
۶- برای استدلال در این کتاب به آیات قرآنی اهمیت داده شده است. البته در مواردی که نویسنده آیات قرآنی پیدا نکرده است در آن مورد دلیل حدیثی آورده است.
۷- تتمه کتاب: در پایان این کتاب، ۲۵ عنوان کتابهای دیگر نویسنده خلاصه‌وار آورده شده و از این جهت گفته شده است که نویسنده محترم یک نویسنده جهانی معروف گشته است. از کتابهای مهمّ دیگر نویسنده تحفة الباری فی شرح صحیح بخاری، افدات المسلم فی حلّ صحیح مسلم، ریاض الصالحین ... است که هر کدام در تتمه کتاب خلاصه‌ور معرفی شده است.

کد خبر 9630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =