ترکیه
-
«آتیب» قدرتمند ترین مرکز اسلامی در اتریش
اتحادیه ی ترکی- اسلامی برای همکاری های فرهنگی و اجتماعی در اتریش؛ معروف به ATIB؛ بزرگترین اتحادیه مساجد در اتریش می باشد.
-
ساختمان ارکستر سمفونیک ریاست جمهوری ترکیه
ساختمان جدید ارکستر سمفونیک ریاست جمهوری (CSO) در ۳ دسامبر توسط رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه افتتاح شد. رئیس سازمان ارکستر سمفونیک ریاست جمهوری (CSO) ، جمیل جان دلی اورمان، جوانی ۳۶ ساله، فارغ التحصیل دانشگاه های ویانای اتریش و وست مینسترآمریکا که ریاست گروه کُر وزارت فرهنگ و جهانگردی…
-
هشدار وزیر کشور پیشین ترکیه در مورد طریقت ها
سعادالدین تانتان، رئیس حزب یورت (وطن)، نسبت به فرقه هایی که مهارت بالایی در ایجاد تفرقه در جامعه مسلمان و به انحطاط کشاندن دین و آلوده کردن اسلام با بدعت ها و خرافه ها دارند، هشدار داد. تانتان ضمن اشاره به جنبش های سلفی در کنار طریقت ها، به کار گرفته شدن ملاها در دوره محمت گورمز به رغم وجود…
-
چالش سخنان رئیس سازمان دیانت ترکیه
رئیس سازمان دیانت ترکیه، ۲۴ جولای ۲۰۲۰ در خطبه اولین نماز جمعه برگزار شده در مسجد ایا صوفیا که پس از ۸۶ سال بنا به حکم دیوان عدالت اداری ترکیه به مسجد تغییر کاربری داده و برای عبادت افتتاح شد، ضمن قرائت بخشی از وقف نامه سلطان محمد فاتح در خصوص ایاصوفیا ، درباره کسانی که شرایط وقف را به جا…
-
تفاهم نامه بنیاد معارف ترکیه در پاکستان
در روزهای آغازین سال ۲۰۲۱ میلادی، مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در سفر خود به پاکستان طی بازدید از دبیرستان بین المللی پسرانه پاک-ترک معاصر، به میزان رشد و موفقیت مدارس بنیاد معارف ترکیه در بسیاری از کشورهای جهان تاکید و به تبدیل شدن این بنیاد به یک برند جهانی اشاره نمود. همچنین وی…
-
بنیاد دیانت ترکیه
سنت وقف در ترکیه از پشتوانه ی قوی تاریخی برخوردار است و گذشته ی آن به دوران عثمانی و قبل از آن باز می گردد. موقوفات بسیاری در ترکیه وجود دارند که در زمینه ی امور خیریه به فعالیت می پردازند. دامنه ی فعالیت برخی از این بنیادها فراتر از مرزهای ترکیه است و گاهی به عنوان عناصر قدرت نرم به کمک سیاستهای…
-
مهمترین نهادهای زنان در ترکیه
بحث حقوق و جایگاه زن در جامعه از مباحث داغ همه کشورهای جهان است. تقریبا در همه جوامع اعم از اسلامی و غیر اسلامی، نوعی مردسالاری حاکم بوده و برای زنان جایگاه و ارزش متناسب با شخصیت انسانی قائل نبوده اند. به رغم تأکید آموزه های دینی اسلام در مورد نقش و جایگاه برجسته زن در خانواده و جامعه، به…
-
انتصاب رئیس دانشگاه بوغازایچی استانبول
انتصاب رئیس دانشگاه بوغازایچی استانبول در روزهای آغازین سال ۲۰۲۱ از سوی رئیس جمهور رجب طیب اردوغان، به یکی از موضوعات روز ترکیه تبدیل شده که علاوه بر ایجاد اختلاف نظرها،از سوی دانشجویان و دانشگاهیان مورد اعتراض قرار گرفت که خواهان تعیین رئیس دانشگاه از داخل دانشگاه شدند. انتصاب دکتر ملیح بولو…
-
سازمان امور دیانت ترکیه
سازمان امور دینی در ترکیه تنها متولی امور دینی این کشور است که در قالب یک تشکیلات اداری منسجم و زیر نظر مستقیم رئیس اجرایی کشور انجام وظیفه می کند. رئیس سازمان از سوی رئیس جمهور برای یک دوره ۵ ساله منصوب می شود که قابل تمدید برای یک دوره ی دیگر نیز هست.
-
فعالیتهای فرهنگی کره جنوبی در ترکیه
کره جنوبی که با نام رسمی «جمهوری کره» شناخته می شود، کشوری در بخش جنوبی شبه جزیره کره در شرق آسیاست وپایتخت آن شهر سئول است. کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در ۴ دهه اخیر را دارا می باشد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند نمود، اغلب…
-
اهداف مهم دیپلماسی فرانسه در ترکیه
گفته می شود فرانسه نخستین کشور جهان است که وزارت فرهنگ را تاسیس کرده است، دیپلماسی فرهنگی در فرانسه از جایگاه ویژه ای برخوردار است، دولت و سیاستگذاران فرانسوی به مقوله فرهنگ توجه خاصی نشان داده و آنرا از اصلی ترین عناصر هویت و قدرت به حساب آورده اند. فرانسه در طول تاریخ و به ویژه از زمان لویی…
-
فعالیتهای فرهنگی روسیه در ترکیه
روسیه و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه اما با جهان بینی متفاوت، از دیرباز در چهارچوب منافع متقابل روابط سیاسی و فرهنگی نزدیکی با یکدیگر داشته اند. این روابط اگرچه دارای فراز و نشیب های زیادی بوده و گاهی جنگهای بزرگ بر آن سایه انداخته است اما عوامل مختلف همواره دو کشور را مجبور به داشتن روابط…
-
نگاهی به فعالیتهای فرهنگی آلمان در ترکیه
سیاست فرهنگی آلمان با اصول تمرکز زدای ، اختیار تصمیم گیری فردی و چندگانگی هدایت می شود. این سنتی است که ریشه در رشد تاریخی این کشور دارد و در قانون اساسی آن منعکس است. فرمانداریها و ایالات های این کشور در چارچوب اختیارات خود علاوه بر برنامه ریزی در موسسات فرهنگی خود به حمایت مالی از دیگر…
-
کاهش چشمگیر نرخ رشد جمعیت ترکیه در طی پنج دهه اخیر
مؤسسه آمار ترکیه میزان جمعیت کودکان زیر ۱۷ سال این کشور در طول ۵ دهه گذشته را منتشر کرد. این آمار نشاندهنده کاهش چشمگیر رشد جمعیت این کشور در طی ۵۰ سال گذشته است. بر این اساس جمعیت کودکان زیر ۱۷ سال ترکیه تا پایان سال ۲۰۲۰، ۲۲ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۶۵۷ نفر گزارش شده است. این رقم نشان می دهد که…
-
سه هنر سنتی ترکیه نامزد ثبت در یونسکو
وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرد سه هنر سنتی ترکیه یعنی "کنده کاری سنتی سنگ آهلات" ، "هنر صدف کاری" و "نوغانداری و تولید سنتی نخ ابریشم" در انتظار ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار دارند.
-
فعالیت های فرهنگی کشور ترکیه در جمهوری صربستان
موسسه فرهنگی یونس امره
مرکز فرهنگی ترکیه در بلگراد یکی از ۵۸ نمایندگی مؤسسه موقوفه یونس امره است که در صربستان در مکانی در نزدیکی کتابخانه ملی صربستان به فعالیتهای فرهنگی – هنری اختصاص دارد. این مرکز در سال ۲۰۰۷ به منظور معرفی زبان و ادبیات، تاریخ، فرهنگ و هنر ترکیه در صربستان افتتاح گردید.
-
سازمان اتباع ترک خارج از کشور و جوامع خویشاوند
"سازمان جوامع اتباع ترک خارج از کشور و جوامع خویشاوند" مطابق قانون در مورخ ۶ آوریل ۲۰۱۰ تأسیس شد و فعالیتهایی را در سه حوزه اتباع ترک مقیم خارج از کشور، جوامع خویشاوند و دانشجویان بین المللی آغاز نمود.
-
هشدار شورای عالی صدا و سیمای ترکیه (RTÜK) به شبکه اینترنتی نتفلیکس درباره فیلم Cuits
انتشار تیزر تبلیغاتی فیلم کودکانه ای به نام Cuits از شبکه اینترنتی نتفیلیکس که در آن دختری ۱۱ ساله با شناختن و کشف زنانگی خویش به عنوان یک زن با سنت های خانوادگی دچار چالش می شود و از انجام آنها سرباز می زند، باعث ایجاد واکنش های متفاوتی در ترکیه شد.
-
گروه های موسیقی K-POP و انتشار همجنس گرایی
گروه های موسیقی K-Pop که در کشور کره جنوبی ظهور کرده اند، در مدت کوتاهی جوانان بسیاری از کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده اند.
-
مرکز پژوهشهای استراتژیک مدافعان عدالت
در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۱ "مرکز پژوهشهای استراتژیک مدافعان عدالت" فعالیت خود را با ریاست سرتیپ ت. عدنان تانری وردی که جزء ۷ موسس "انجمن مدافعان عدالت" در سال ۲۰۰۰ بود، آغاز به کار کرد.
-
گزارش اجمالی از وضعیت فرهنگی و آموزشی ترکیه
بودجه وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سال ۲۰۲۱ به مبلغ ۶ میلیارد و ۸۲۶ میلیون و ۵۱۸ هزار لیر (۷۵۸ میلیون و ۵۰۲ هزار یورو) جهت ارائه به کمیسیون بودجه مجلس ترکیه پیش بینی شده است.
-
سینمای ترکیه در سال ۲۰۲۰
طی سالهای گذشته، قبل از شیوع ویروس کرونا، هر سال تعداد مخاطبان سینما افزایش می یافت.حتی پس از ایجاد شرکت های اینترنتی پخش فیلم مانند نتفیلیکس، اپراتورهای فیلم در ترکیه نگران تعداد مخاطبان سینما و فروش گیشه شدند ولی با گذشت زمان و علاوه بر افزایش شرکت های پخش فیلم اینترنتی، مخاطبان سینما کاهش…
-
واکنش اردوغان و سازمان دیانت به تلاوت قرآن به زبان ترکی
در ترکیه به ویژه پس از تأسیس جمهوریت و تلاش برای زدودن فرهنگ اسلامی، خاصه در دوره عصمت اینونو تلاش فراوانی برای خواندن اذان و نماز به زبان ترکی صورت گرفت اما به دلیل مخالفت علما و عدم همراهی مردم موفقیتی به دست نیامد.
-
احتمال خروج ترکیه از "کنوانسیون استانبول"
برخی از سیاستمداران، به ویژه رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان، اخیراً در مورد احتمال خروج از "کنوانسیون استانبول"اعلام نظر کرده اند و این در حالی است که ترکیه شاهد اعتراضات بسیاری از سوی سازمانهای زنان در این باره بوده که خواستار اجرای توافق نامه می باشند.
-
اجرای قانون ساماندهی فعالیت شبکه های اجتماعی
اجرای قانون ساماندهی فعالیت شبکه های اجتماعی
-
اظهارات بلال اردوغان درباره تغییر الفبا در ترکیه و سودای نوعثمانی
اظهارات بلال اردوغان درباره تغییر الفبا در ترکیه و سودای نوعثمانی
-
سخنان آقای ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه در محکومیت اهانت به ساحت پیامبر اسلام
سخنان آقای ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه در محکومیت اهانت به ساحت پیامبر اسلام
-
اظهارات اردوغان درباره زبان ترکی
اظهارات اردوغان درباره زبان ترکی در مراسم اهدای"جوایز فرهنگی ویژه ۲۰۱۹-۲۰۲۰"
-
تغییر الفبا در قزاقستان و تاثیر آن در دنیای ترک
تغییر الفبا در قزاقستان و تاثیر آن در دنیای ترک
-
راه اندازی دانشگاه توسط بنیاد معارف ترکیه در پاکستان
امضای تفاهم نامه در خصوص راه اندازی دانشگاه توسط بنیاد معارف ترکیه در پاکستان