ترکیه
-
وضعیت مدارس اقلیت مسلمان در شمال یونان
آموزش اقلیت درواقع مربوطبه مدارس در مقطع دبستان است. در سال ۲۰۱۹، ۱۱۵ دبستان اقلیت وجود داشت. در سال ۲۰۱۸، درمجموع ۵۰۰۰ دانشآموز در این مدارس مشغول به تحصیل بودند. در سال ۲۰۱۰، ۶۵ دبستان اقلیت تعطیل شد، زیرا حداقل شمار دانشآموزان به کمتر از تعداد ۹ نفر در هر مدرسه رسیده بود. این تعداد بهمنظور…
-
راهپیمایی ماسایی ها در استانبول
تعدادی از اعضای قبیله ماسایی ها روز چهارشنبه ۱۸ آبان ماه در خیابان های استانبول راهپیمایی کردند تا توجهات را به بحران آب در آفریقا جلب کنند.
-
سفیر: سیلهت شباهت هایی با ترکیه دارد
مصطفی عثمان توران، سفیر ترکیه در بنگلادش گفت: «سیلهت شباهت هایی با ترکیه از لحاظ زیارتگاه های تصوف دارد». وی همچنین گفته که در آینده نه چندان دور ما پروازهای مستقیم ترکیش ایرلاین به سیلهت برقرار خواهیم کرد و تفاهم نامه هایی با دانشگاه علم و صنعت شاهجلال از طرف بهترین دانشگاه های ترکیه امضا…
-
معرفی بنیاد علی عزت بگوویچ در شهر بورسای ترکیه
کار و فعالیت های بنیاد "علی عزت بگوویچ" طی مراسمی در کنسولگری افتخاری بوسنی و هرزگوین در بورسای ترکیه معرفی شد. در این مراسم سابینا بربروویچ، دختر علی عزت بگوویچ اولین رئیس جمهور بوسنی و هرزگوین حضور داشت. وی از ترکیه و تمام مردم آن به خاطر حمایت در همه زمینه ها تشکر کرد.
-
هیاهوی ساخت مسجد جدیدی در شهر گراتس
به گزارش روزنامه کرونن سایتونگKronen Zeitungدر روز جمعه ۲۲ اکتبر، مسلمانان می خواهند دومین مسجد را هم در Graz بسازند. حزب کمونیست KPÖکه قدرت را در شهرداری گراتس در اختیار دارد مجوز ساخت مسجد را داده ولی حزب راستگرای آزادی FPÖ درخواست لغو مجوز را به وزارت کشور ارائه کرده است.
-
طوفان در قفقاز
روسلان پوخوف، مدیر مرکز آنالیز راهبردها و فناوریها در در مقالهای تحت عنوان «طوفان در قفقاز» که در روزنامه کامرسانت منتشر شده است درباره پیامدهای جنگ دوم قره باغ مینویسد. در چکیده این مقاله گفته میشود: جنگ ۴۴ روزه قره باغ که ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ در گرفت نقطه عطفی برای طرفهای آن، ارمنستان و آذربایجان،…
-
افتتاح مسجد تاریخی «باش چارشی»
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «آناتولی»، مسجد تاریخی «باش چارشی» شهر سارایوو، پایتخت بوسنی پس از مرمت بازگشایی شد. این مسجد توسط مدیریت اوقاف عام ترکیه مرمت شده است.
-
فعالیت ها و اهداف بنیاد معارف ترکیه
طبق اساسنامه، بنیاد «معارف» میتواند مراکز آموزشی و فرهنگی و موسسات آموزشی را (از مهدکودک تا دانشگاه) مدیریت کند. بر اساس اطلاعات پایگاه رسمی این بنیاد، مأموریت آن «انجام فعالیتهای آموزشی جامع بر اساس ارزشهای مشترک بشریت و سنتهای حکیمانه آناتولی» است، اما هدف اصلی این است که «بنیاد دروازه…
-
رونمایی از کتاب "تفسیر موضوعی قرآن"
دکتر علی ارباش رئیس سازمان امور دیانت ترکیه طی مراسمی، از کتاب "تفسیر موضوعی قرآن" با محوریت راهنمای زندگی که توسط این سازمان تألیف شده است، رو نمایی کرد.
-
بورسا به عنوان "پایتخت فرهنگی جهان ترک برای سال ۲۰۲۲" انتخاب شد
در سی و هشتمین دوره اجلاس شورای دائمی وزرای فرهنگ کشورهای ترک نشین (ترکسوی)، شهر بورسا به عنوان "پایتخت فرهنگی جهان ترک در سال ۲۰۲۲" انتخاب شد.
-
تدابیر مقابله با تاثیرات گروه های موسیقی K-POP
در سالهای اخیر کارشناسان مسائل اجتماعی و کودکان به گسترش رواج گروه های موسیقی K-POP (فرهنگ پاپ مستقر در کره جنوبی) که تاثیر منفی بر جوانان و الگوهای رفتاری آنها دارد اشاره داشته و به ایجاد پدیده بی جنسیتی در بین جوانان تاکید نموده و نسبت به اهمیت این موضوع بارها هشدار داده اند. ظهور گروه…
-
حاشیه های حضور رئیس سازمان دیانت در مراسم گشایش سال قضایی؛ انتقادات لائیکها؛ پاسخ سازمان دیانت
سال جدید قضایی ترکیه با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور، کمال قلیچدار اوغلو رئیس حزب جمهوریخواه، مصطفی شن توپ رئیس مجلس، علی ارباش رئیس سازمان دیانت و تعدادی از مقامات سیاسی و قضایی این کشور، همزمان با افتتاح ساختمان جدید دیوان عالی در آنکارا آغاز شد.
-
افتتاح نمایشگاه تجاری، فرهنگی و گردشگری آنکارا با حضور غرفه بی نظیر ایران
نمایشگاه بین المللی تجاری، فرهنگی وگردشگری آنکارا پس از وقفه دوساله که به دلیل شیوع بیماری کرونا از برگزاری هرگونه همایش، سمینار و نمایشگاه در ترکیه خودداری می گردید، روز پنجشنبه دوم سپتامبر ۲۰۲۱ با حضور غرفه رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سالن آنفا آلتین پارک آنکارا افتتاح گردید.…
-
وضعیت مسلمانان یونان
صبح روز چهارشنبه مورخ ۱۳/۰۵/۱۴۰۰ دکتر یشار شریف داماد اغلو استاد بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ارسطو با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی کشورمان در آتن دیدار و گفت و گو کرد. وی در این دیدار نگاه تحلیلی خود را از وضعیت مسلمانان شمال یونان مطرح کرد که در…
-
برگزاری"جشنواره بین المللی پهپادها" برای معرفی جاذبه های تاریخی و طبیعی
شرکت کنندگان در این جشنواره قصد دارند جاذبه ها و غنای فرهنگی ترکیه اعم از اماکن تاریخی، زیارتی، آب و سلامت را در ۱۲ شهر آنتالیا، موغلا، وان، استانبول، ماردین، حاتای، آدی یامان، نوشهیر، شانلی اورفا، دنیزلی، سیواس و ازمیر با پهپادهای FPV به تصویر بکشند.
-
آمار مراکز فرهنگی ترکیه در سال ۲۰۲۰
براساس اعلام مؤسسه آمار ترکیه، تعداد موزه های این کشور در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن ۸/۵ درصد افزایش یافت و به ۴۹۴ موزه رسید. همچنین تعداد بازدیدکنندگان از موزه ها و اماکن تاریخی وابسته به وزارت فرهنگ و گردشگری نیز در بازه زمانی مشابه به ۹ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۹۱۲ بازدیدکننده رسید که ۷۳.۶…
-
رونمایی از کتاب "غذاهای ترکی با دستورهای قدیمی"
همسر رئیس جمهور ترکیه: در زمینه دیپلماسی غذا می توانیم رکوردهای جدیدی خلق کنیم
-
نگاهی به مدارس معارف ترکیه در عراق
ترکیه با ساخت نهادی به نام بنیاد معارف و اعطای صلاحیت به این نهاد تلاش کرده تا دیپلماسی آموزشی خود را در خارج پیش ببرد. در این گزارش به بررسی این نهاد و هم چنین وضعیت مدارس بنیاد معارف ترکیه در عراق خواهیم پرداخت.
-
دیدار و ملاقات البروس عیسی اف با رئیس شورای آموزش عالی ترکیه
البروس عیسی اف رئیس دانشگاه دولتی نخجوان و هیئت همراه وی از شورای آموزش عالی ترکیه بازدید کردند. پروفسور رحمی ال رئیس موقت شورای آموزش عالی ترکیه گفت: "دوستی ترکیه و آذربایجان مانند همه زمینه ها در آموزش تأثیر مثبت دارد." آنها ابراز اطمینان کردند که این جلسات کمک ویژه ای به همکاری بین المللی…
-
امضای توافق نامه همکاری دانشگاه دولتی نخجوان با دانشگاه آنکارا
توافق نامه همکاری دانشگاهی بین دانشگاه دولتی نخجوان و دانشگاه آنکارا امضا شده است.
-
رابطه اتیوپی و ترکیه پس از دوران جنگ سرد
سیستم جهانی دوران پس از جنگ سرد شاهد تغییراتی بوده است که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق در اواخر دهه ۱۹۸۰ همراه بود که خود باعث تغییر و تحولات در سیستم اجتماعی-اقتصادی و سیاسی جامعه جهانی و تبدیل از یک سیستم بین المللی دوقطبی به یک قطبی گردید که ایالات متحده در آن به عنوان یک قدرت برتر…
-
دارایی های محافظت نشده در معرض خطر حذف از فهرست میراث جهانی
کمیته میراث جهانی تا اول فوریه به ترکیه مهلت داد تا گزارش تغییرات اعمال شده در ایاصوفیه و کاریه را که سال گذشته به مسجد تبدیل شده اند، ارائه دهد.
-
ارسلان تپه(تپه شیر) در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
بنا به اعلام آقای محمد نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با تصمیم کمیته میراث جهانی در چهل و چهارمین جلسه این کمیته، منطقه تاریخی ارسلان تپه واقع در شهر مالاتیا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
-
نمایش سریال های ترکیه صنعت سریال سازی را در پاکستان بهبود می بخشند.
سمیع خان بازیگر معروف پاکستانی گفت: سریال های ما همیشه از سریال های خارجی سود برده اند. وی گفت: نمایش سریال های ترکیه باعث پیشرفت صنعت پاکستان شده است و اگر سریال های خارجی خوب باشند، باید نمایش داده شوند.
-
پخش سریال ترکیه "ارطغرل غازی" در پاکستان
پخش مجموعه ای از سریال های ترکیه (چهار صد قسمتی) بر اساس تاریخ اسلام (خلافت عثمانیه)، سریالی به نام "ارطغرل غازی"، برای مخاطبان و بیندگان پاکستانی آغاز گردید
-
دورنمای عادی سازی روابط مصر با ترکیه
دورنمای عادی سازی روابط مصر با ترکیه
-
گروه موسیقی ترکیه در رژه روز ملی پاکستان با نواختن ملودی سرود ملی پاکستان مخاطبان را به وجد آورد.
گروه موسیقی و طبل زن ترکیه با نام "جان نثاری"در مراسم رژه روز ملی پاکستان در ۲۵ مارس سرود ملی پاکستان را تحت عنوان " دل دل پاکستان" و سرود سریال ترکیه ای "ارطغرل غازی" را با لحنی زیبا اجرا کردند
-
آمار تعداد کتابخانه در ترکیه
موسسه آمار ترکیه (TUIK) آمار کتابخانه های این کشور را برای سال ۲۰۲۰ اعلام کرد. بر این اساس تعداد کتابخانه های فعال در ترکیه تا سال گذشته ۳۳ هزار و ۹۷۸ کتابخانه بوده است.
-
کاهش چشمگیر مخاطبان سینما، تاتر و اپرا و باله در ترکیه در اثر کرونا
تعداد سالن های سینما در سراسر ترکیه در سال ۲۰۲۰ با ۴.۵ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۲ هزار و ۶۹۸ سالن رسید. در همین حال تعداد تماشاگران سینما با ۶۹.۵ درصد کاهش به ۱۷ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۹۵۲ نفر رسید.
-
حران؛ حلقه اتصال تمدن یونانی با تمدن ایرانی / اسلامی
هر چند نام "حران" برای بسیاری از مردم عادی و گردشگران به اندازه استانبول، آنتالیا و ازمیر شناخته شده نیست اما جویندگان علم و فرهیختگان و محققان تمدن اسلامی با این نام به خوبی آشنا هستند. این منطقه زمانی در اوج شکوفایی علمی قرار داشت و سهم به سزایی در شکل گیری و رشد و شکوفایی تمدن ایرانی و اسلامی…